Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Monociclu electric, hoverboard, skateboard electric, trotineta electrica, bicicleta electrica etc.

- - - - -
  • Please log in to reply
754 replies to this topic

Poll: Vehicule electrice (136 member(s) have cast votes)

Utilizati in prezent un vehicul electric (bicicleta electrica, trotineta electrica, Segway, Hoverboard etc.)?

  1. Da (52 votes [38.24%] - View)

    Percentage of vote: 38.24%

  2. Nu (84 votes [61.76%] - View)

    Percentage of vote: 61.76%

Ce vehicule din urmatoarea lista ati utilizat/ incercat/ utilizati in prezent?

  1. Bicicleta electrica. (21 votes [12.65%] - View)

    Percentage of vote: 12.65%

  2. Scuter electric / trotineta electrica. (55 votes [33.13%] - View)

    Percentage of vote: 33.13%

  3. Segway. (6 votes [3.61%] - View)

    Percentage of vote: 3.61%

  4. Hoverboard. (12 votes [7.23%] - View)

    Percentage of vote: 7.23%

  5. Monociclu electric. (6 votes [3.61%] - View)

    Percentage of vote: 3.61%

  6. Skateboard electric. (2 votes [1.20%] - View)

    Percentage of vote: 1.20%

  7. Alt tip de vehicul electric. (6 votes [3.61%] - View)

    Percentage of vote: 3.61%

  8. Nu am incercat niciodata un vehicul electric, dar doresc sa incerc. (55 votes [33.13%] - View)

    Percentage of vote: 33.13%

  9. Nu am incercat niciodata si nici nu doresc sa incerc un vehicul electric. (3 votes [1.81%] - View)

    Percentage of vote: 1.81%

V-ati propus sa achizitionati in viitorul apropiat unul sau mai multe dintre urmatoarele vehicule pentru utilizare personala?

  1. Bicicleta electrica. (29 votes [17.47%] - View)

    Percentage of vote: 17.47%

  2. Trotineta electrica/ scuter electric. (59 votes [35.54%] - View)

    Percentage of vote: 35.54%

  3. Segway. (5 votes [3.01%] - View)

    Percentage of vote: 3.01%

  4. Hoverboard. (6 votes [3.61%] - View)

    Percentage of vote: 3.61%

  5. Monociclu electric. (10 votes [6.02%] - View)

    Percentage of vote: 6.02%

  6. Skateboard electric. (4 votes [2.41%] - View)

    Percentage of vote: 2.41%

  7. Alt tip de vehicul electric. (4 votes [2.41%] - View)

    Percentage of vote: 2.41%

  8. Bicicleta cu motor. (3 votes [1.81%] - View)

    Percentage of vote: 1.81%

  9. Monociclu clasic/ bicicleta clasica/ tricicleta clasica/ cvadriciclu? (7 votes [4.22%] - View)

    Percentage of vote: 4.22%

  10. Trotineta clasica. (4 votes [2.41%] - View)

    Percentage of vote: 2.41%

  11. Patine pentru gheata. (1 votes [0.60%] - View)

    Percentage of vote: 0.60%

  12. Patine cu rotile. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  13. Role. (1 votes [0.60%] - View)

    Percentage of vote: 0.60%

  14. Skateboard. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  15. Alt tip de vehicul/ autovehicul. (9 votes [5.42%] - View)

    Percentage of vote: 5.42%

  16. Nu. Am deja/ nu am nevoie/ nu pot etc. (alegeti aceasta varianta, doar daca nu ati bifat nimic mai sus). (24 votes [14.46%] - View)

    Percentage of vote: 14.46%

Vote Guests cannot vote

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cu o luna in urma m-am decis sa fac si eu "pasul" catre monociclism.
Am achizitionat modelul Airwheel X3 (mai mult datorita pretului de 1269 RON care mi s-a parut relativ avantajos, dar si a review-urilor pozitive), iar acum, dupa cateva iesiri prin parcuri, pot spune ca ma simt cu adevarat relaxat circuland pe o singura roata.

Initial voiam un Hoverboard. Un Segway nu mi-as fi permis din cauza costurilor foarte ridicate. In schimb, Hoverboardul care are un pret mult mai accesibil a ajuns sa fie tot mai des intalnit prin parcuri si chiar pe trotuare, atragand atentia prin manevrabilitatea lui, prin lipsa de efort in manipularea lui etc., facandu-te sa iti doresti un dispozitiv similar.
Comparativ cu monociclul (uniciclul) electric ma gandeam ca pe Hoverboard nu iti pierzi echilibrul cand stai pe loc, ca este mult mai usor de invatat si ca exista mai mici riscuri de accidentari. In schimb, uniciclul electric, datorita rotii mari, penumatice devine mai util pe drumuri denivelate, neasfaltate si chiar off-road. In plus, mi se parea provocarea un pic mai mare sa inveti sa circuli cu un monociclu.
Dintr-un alt punct de vedere, monociclul electric avand o singura roata nu ar putea fi asimilat mopedului care, conform Codului Rutier, necesita inmatriculare, plata unei polite RCA s.a.m.d., deci ipotetic, monociclul electric ar putea circula legal pe drumurile publice spre diferenta de scuterul electric (trotineta electrica), hoverboardul, skateboardul electric si oricare alt vehicul cu cel putin doua roti, fara pedale si cu autopropulsie. (Totusi nu stiu sigur; ramane sa ma documentez mai bine. Deocamdata nu am in plan sa folosesc monociclul pe drumurile publice.)

In concluzie, cantarind avantajele si dezavantajele unui monociclu, citind pe forumuri internationale (unele dedicate monociclistilor) si urmarind multe videoclipuri pe YouTube a castigat monociclul versus Hoverboard.
Dar marturisesc ca dupa ce m-am urcat (cu greu) prima data pe el am regretat profund ca nu am cumparat Hoverboard. Si inca o data am regretat ca nu am cumparat un Hoverboard dupa ce am montat rotile ajutatoare si am realizat ca este foarte dificil sa virezi. Prima data am iesit in parc cu rotile ajutatoare montate si imi era imposibil sa mentin o linie dreapta, daca drumul nu era perfect drept. Rampele si pantele usoare nu constituiau o problema, in schimb, inclinatia transversala, chiar si foarte mica a drumului, facea imposibila mentinerea unei linii drepte. Dupa ce am renuntat (din nou) la rotile ajutatoare si am invatat sa-mi mentin echilibrul pe monociclu regretul a disparut si m-am felicitat pentru decizia de a achizitiona un monociclu.

Cum am invatat sa folosesc monociclul?
In primul rand, trebuie sa ii avertizez pe amatorii unui asemenea sport ca in ciuda aparentei usurinte in deprinderea echilibrului si manevrarea monociclului, efortul de invatare este de cateva ori mai mare. Nu stiu din ce cauza, dar toata lumea are impresia ca este ceva foarte simplu. Multe persoane pe langa care treceam cu monociclul (de la copii pana la persoane in varsta) comentau ca este mai simplu de mers cu "chestia asta" decat pe jos, ca vor si ei "una de'aia" in loc de bicicleta, trotineta sau role s.a.m.d. Ba chiar ma mai roaga cate cineva din cand in cand sa ii las sa imi incerce monociclul, imaginandu-si ca pot sa mearga cu el "din prima".
Este posibil ca in cazul meu sa isi aiba un cuvant de spus si varsta, deoarece nu mai sunt propriu-zis tanar, dar marturisesc ca in primele zile de antrenament imi venea sa renunt si ma temeam ca nu voi putea invata niciodata sa folosesc monociclul, ca am dat banii degeaba pe el. Ba chiar imi trecuse prin cap sa returnez produsul, dar mi-am repetat incontinuu ca "daca altii pot, atunci trebuie sa pot si eu".
Am o experienta indelungata in ceea ce priveste ciclismul, merg la patinoar de cand eram adolescent (in perioada anilor '80), am folosit role pana acum cativa ani (am renuntat la ele doar pentru ca nu aveam chef sa ma mai plimb cu rolele printre pusti si adolescenti, in conditiile in care nimeni altcineva cu o varsta apropiata de a mea nu mai utilizeaza role), ba chiar am si o trotineta pliabila pentru adulti (cu suspensii) pe care o tin portbagajul masinii si o folosesc din cand in cand.
Probabil ca experienta anterioara a contribuit la invatarea monociclului. Dar mentionez ca acesta presupune formarea altui tip de deprinderi care necesita consolidarea unor noi lanturi nervoase si conditionari (reflexe conditionate), un anumit tonus al musculaturii etc. - ceea ce nu se intampla "peste noapte". Controlarea monociclului presupune un echilibru foarte bun si miscari extrem de fine. Dar mai greu mi-a fost sa invat urcarea si coborarea de pe monociclu, apoi virajul (exista mai multe modalitati de a vira). In rest, "speed is your friend" (o viteza usor mai mare ajuta o mentinere mai buna a echilibrului). Actualmente pot controla monociclul si la o viteza foarte mica, cum ar fi viteza "pasului de plimbare", pot urca si cobori borduri mici, pot merge cu spatele (desi nu foarte bine), urc pe si cobor de pe monociclu fara sa ma tin cu mainile de nimic/ nimeni.
Nu este exclus ca in cazul meu invatarea sa fi fost mai anevoioasa si din cauza inaltimii (am 1.85m) si a greutatii (83 Kg). "Anevoiasa" in sensul ca dupa ce am aruncat rotile ajutatoare (acestea doar impiedica formarea deprinderii de a-ti mentine echilibrul, deci ar trebui aruncate de prima data) mi-au fost necesare 3 zile de antrenament ca sa pot iesi cu monociclul in parc fara roti ajutatoare, 3 zile in care m-am antrenat cat tinea bateria de cel putin doua ori pe zi. Dar ca sa ma simt confortabil pe monociclu si la urcare/ coborare mi-au trebuit cca. 3 saptamani.

Voi reveni ulterior cu detalii, daca va intereseaza acest subiect. Deja m-am intins cam mult in acest post.

Update:
Actualizat titlul topicului: "Monociclul electric vs Hoverboard vs Trotineta electrica etc." > "Monociclu electric, hoverboard, trotineta electrica, bicicleta electrica etc.".

Update 2:
Adaugat "skateboard electric" in titlul topicului.

Edited by _-_, 28 December 2017 - 16:02.


#2
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
nu, nu te-ai intins deloc, ba chiar am citit tot cuvant cu cuvant... Posted Image
ma bucur sa vad ca lumea cauta metode alternative de transport.
sper intr-un viitor apropiat sa vad cat mai multi interesati de aceste subiecte.

Edited by Mihai_3, 12 August 2016 - 15:39.


#3
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,043
  • Înscris: 02.09.2005
cat tine bateria la o dracie d-asta? banuiesc ca se masoara in km...

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Ca sa fiu sincer, te invidiez. Bravo! Mie varsta si starea sanatatii (probleme cu coloana) nu-mi permit dar as fi incercat.

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 jericho, on 12 august 2016 - 15:34, said:

cat tine bateria la o dracie d-asta? banuiesc ca se masoara in km...

Am folosit o aplicatie pe telefon care calculeaza distanta (nu stiu cat este de precisa). Dupa mai multe cicluri de incarcare/ descarcare completa ma tine intre 8 si 10 KM la greutatea mea cu "un plin" - roata (camera) bine umflata, drumul in general bun, viteza oscilanta. Timp de incarcare: 60 minute, nu 90 de minute care este timpul "oficial" de incarcare, deci nu este exclus ca bateria de la uniciclul meu sa nu fie tocmai OK, daca se incarca atat de repede, dar pe altii tot cam atat ii tine bateria...

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 Mihai_3, on 12 august 2016 - 15:29, said:

ma bucur sa vad ca lumea cauta metode alternative de transport.
sper intr-un viitor apropiat sa vad cat mai multi interesati de aceste subiecte.

Ar fi bine sa fie asa. Sincer, as prefera in multe cazuri sa folosesc monociclul sau chiar trotineta decat masina (bicicleta nu mai am unde sa o tin), dar legislatia actuala te obliga sa folosesti doar vehicule inmatriculate pe drumurile publice, vehicule pentru care platesti taxe, revizii etc. (exceptie: vehicule cu pedale). Nu incurajeaza mijloacele de transport ecologice fara pedale.

 altuser09, on 12 august 2016 - 15:36, said:

Ca sa fiu sincer, te invidiez. Bravo! Mie varsta si starea sanatatii (probleme cu coloana) nu-mi permit dar as fi incercat.

Multumesc. Totusi, un hoverboard cred ca te-ar ajuta pe un drum fara obstacole intr-un parc. Mai dificil ar fi pana cand inveti sa pastrezi echilibrul, dupa care efortul ar fi mai mic decat la mersul pe jos.
Plus ca mentinerea echilibrului ajuta sistemul nervos/ creierul si totodata ajuta pastrarea unui anumit tonus muscular (in special in zona musculaturii abdominale care preia un pic din efortul de sustinere a coloanei, daca isi pastreaza un anumit tonus).

Edited by _-_, 12 August 2016 - 16:52.


#7
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
felicitari si de la mine, ma buur de faptul ca esti incantat de achizitie si ca ai ajuns sa-l stapanesti tu pe el, nu el pe tine.

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Multumesc. Asta nu inseamna ca nu am luat la inceput si cateva cazaturi (din fericire, nu grave) sau ca nu era sa distrug mobila in timp ce faceam antrenamente in casa. Posted Image
M-a ajutat un pic sa nu ma accidentez grav si faptul ca am practicat sporturi de contact. Dar am inca o vanataie pe gamba dreapta, o julitura pe genunchi, o usoara entorsa si amintirea usturimilor din podurile palmelor.

In prima zi de iesire in parc fara rotile ajutatoare aveam impresia ca roata de la monociclul meu este "optata" - ma balansam o secunda spre stanga, o secunda spre dreapta si cadeam de pe monociclu la orice tentativa de a efectua un viraj. Trebuia sa fac un fel de dans pe monociclu ca sa nu cad. Am cazut de mai multe ori, dar numai in picioare, iar monociclul se rostogolea ca o minge. Are mai multe julituri decat mine. Posted Image
La inceput imi mentineam echilbrul fara sa cad pe o distanta de cativa metri, apoi tot mai mare.

La a doua iesire parca eram deja invatat (ca si cum as fi practicat intre timp si in somn), dar la cea mai usoara denivelare de pe asfalt imi pierdeam echilibrul. In aceeasi zi am invatat sa efectuez si unele viraje mai largi. Virajele le luam mai greu si din cauza ca tineam cauciucul usor dezumflat ca sa imi fie mai usor sa pastrez echilibrul. Am prins curaj, dar am cazut mai rau.

Dupa aceea a fost tot mai usor si in fiecare zi stiam mai mult, cadeam tot mai rar... Acum pot sa ma urc pe monociclu aproape fara efort, fara sa ma dezechilibrez si cred ca as putea sa nu mai cobor de pe el pana la epuizarea bateriei. Iar virajele le pot lua acum destul de strans (fie prin simpla orientare a bazinului spre stanga sau spre dreapta, fie prin inclinarea monociclului spre stanga sau spre dreapta, aproape pana la atingerea "pedalei" de asfalt, fie printr-o smucire brusca in situatii de urgenta).

Edited by _-_, 12 August 2016 - 16:38.


#9
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
Cu monociclu nu m-am dat, dar m-am dat cu hoverboard si segway. Hoverboard-ul nu cred ca este de mine... am mers vreo 15 minute cu unul, dar am stat foarte incordat, incat dupa ce m-am dat jos de pe el inca aveam tic-urile de balans (apasat pe varfuri, pe calcai), si aveam tendinta sa-mi arcuiesc genunchii.

M-am dat si cu segway normal si cu segway din acela gen hibrid cu hoverboard-ul.
Segway-ul acela hibrid era ceva mai simplut de mers pe el, eram mai stapan pe mine...
Iar cu Segway-ul acela adevarat e o placere sa mergi.. stabilitate net superioara fata de hoverboard.

Edited by AndyM, 12 August 2016 - 16:35.


#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si Hoverboardul necesita antrenament, iar 15 minute nu sunt suficiente. Abia dupa cateva ore cumulate (cel putin), cu pauze relativ lungi, se formeaza deprinderile necesare, apoi devine tot mai comod.
Parerea mea este ca monociclul este mai comod decat Hoverboardul, dar numai dupa ce il inveti, iar invatarea este mult mai grea.

Segway-ul, desi aparent este cel mai usor de invatat (din pacate eu nu am avut ocazia sa testez nicio varianta) se spune ca ar fi condus la accidentari mai grave. Si el presupune formarea unor deprinderi, chiar daca unii reusesc sa il manevreze din prima.

Cel mai usor de invatat cred ca este scuterul electric (ceea ce la noi se numeste "trotineta electrica"). Am in plan sa imi cumpar si eu un scuter electric pliabil in viitor (probabil un E-TWOW Master, deoarece are o baterie mai puternica). Deocamdata este prea scump raportat la caracteristici.

Edited by _-_, 12 August 2016 - 16:54.


#11
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
O trotineta as vrea si eu dar cu roti cu camera
Vad ca alea de la e-twow sunt doar pline

La 1500-2000 , roti cu aer, un 15-20km ,m-as baga si eu

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Rotile cu camera sunt mai bune, deoarece amortizeaza socurile in functie de dimensiunea rotii/ cauciucului, greutatea pasagerului etc.
E-twow compenseaza lipsa rotilor umplute cu aer prin suspensii fata si spate. Eu prefer rotile fara camera, deoarece scapi de grija umflatului, de teama ca s-ar putea sparge camera, de interventii asupra rotii in caz de pana.
Exista si trotinete care au ambele roti cu camera sau doar una cu camera si una "plina", avand in acelasi timp si suspensii (doar pe fata sau fata-spate). Acestea ar fi cele mai potrivite pentru drumuri accidentate sau deplasare off-road. Dar pe un drum asfaltat E-twow "se descurca" rezonabil chiar si in conditiile unor usoare denivelari, conform review-urilor.
Desigur ca nu ar fi acelasi confort ca la utilizarea monociclului electric (care vine cu o roata mare si cauciuc cu camera umpluta cu aer).

#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am adaugat un chestionar (poll) la topic, deci puteti sa raspundeti (votati), daca doriti.
Chiar sunt curios ce vehicule par mai atractive (suficient ca sa le cumpere) pentru majoritatea celor care viziteaza topicul si binevoiesc sa raspunda si cam care ar fi pozitia monociclului/ altor vehicule similare comparativ cu celelalte.

Iata si cateva videoclipuri interesante:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tz05Cyzuo1Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3um5KSRqH-U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Plus un exemplu de invatare a manipularii monociclului:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cbmGmYEaVWo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Nu vreau sa-ti tai elanul si te felicit ca ai reusit sa mergi pe asa ceva dar ai mare grija pe unde te dai ca la tarficul haotic care este si lipsa de piste e doar un pas pana la spital sau si mai rau.......
Asta e valabil cam pe orice are mai putin de 4 roti.

#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am folosit monociclul doar in parcuri. Singurele incidente neplacute le-am avut din cauza biciclistilor care circula cu viteza foarte mare. Era sa ma izbeasca unul in plin. Mi-a sarit brusc in fata incercand sa evite niste pietoni iar eu nu am avut timp nici sa franez si si nici nu ma simteam stapan pe situatie ca sa-i prind ghidonul si sa-i deviez directia. M-am aruncat in afara aleii iar monociclul s-a rostogolit dupa mine. Din fericire nimeni nu a patit nimic (cu exceptia monociclului care a mai adaugat niste zgarieturi).

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Strict despre monociclul Airwheel X3:

Am postat mai sus ca autonomia obtinuta a fost intre 8 si 10 KM. Ei bine, am reusit intre timp sa obtin putin peste 12 KM cu monociclul pus in functiune la cca. 15 minute dupa ce l-am scos de la incarcat. De obicei il puneam la incarcat imediat dupa ce ajungeam cu el acasa si il utilizam cel mai devreme a doua zi dupa incarcare. Este clar ca acumulatorul se descarca singur relativ repede.

In alta ordine de idei, cele 4 leduri care indica nivelul de incarcare a baterei atunci cand monociclul este in functiune sunt fixate in niste sloturi aflate deasupra carcasei in apropiere de maner si au marginile foarte taioase. M-am ranit de mai multe ori la degete cand incercam sa prind monociclul de maner cand coboram de pe el. Nu am gasit inca o cutiuta din plastic transparent pe care sa o lipesc deasupra lor. Probabil ca le voi inveli deocamdata in mai multe straturi de banda adeziva (scotch).

Iar acum despre ultima mea patanie:
Mai aveam un singur led aprins din cele 4 (ceea ce indica coborarea nivelului de incarcare sub 25%) si am incercat sa urc o rampa destul de abrupta aborandand-o cu viteza. Datorita solicitarii mai mari a bateriei, alimentarea a fost taiata brusc si giroscopul a iesit imediat din functiune. Nu mi-am imaginat ca s-ar putea intampla asa ceva, drumul era fara denivelari, iar eu ma simteam in siguranta. Prin urmare am cazut destul de urat, dar din fericire nu m-am ales decat cu julituri pe un umar, pe cotul de aceeasi parte, langa genunchiul pe care am cazut si pe glezna de la piciorul opus (caderea a fost mai "urata" decat data trecuta cand inca nu il puteam controla bine, insa daunele au fost mai putin grave). Ma dor usor cateva articulatii, ma ustura un pic pielea in zonele afectate, dar stiu ca vor trece (diseara voi iesi din nou cu monociclul)... Totusi, ii avertizez pe amatorii acestui tip de sport ca exista si riscul intreruperii giroscopului in mers, ceea ce poate avea consecinte imprevizibile. Deci ar fi de evitat suprasolicitarea monociclului in rampe si utilizarea lui pana cand apare semnalul sonor ca a scazut prea mult energia acumulatorului. Deci parerea mea este ca ar trebui intrerupta utilizarea lui cand ramane un singur led aprins.

#17
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
adica a fost un varf de tensiune la momentul solicitarii si a murit subit. cumva e o greseala de proiectare, pt ca ar fi putut lasa macar giroscopul sa mai faca ceva, chiar daca la roata nu mai tragea.

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Da. Este o grava greseala de proiectare, deoarece te poti accidenta grav. Si cred ca tot ceea ce exista pe piata noastra in materie de Hoverboards si electric unicycles se comporta la fel.
Pana la urma toate sunt niste chinezarii imitate una dupa cealalta...
In rest nu pot sa spun ca nu ar fi de calitate. "Pedalele" rezista cu brio iar plasticul carcasei de la Airwheel X3, in afara de zgarieturi, nu a patit (inca) nimic dupa cate busituri a luat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate