Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Cosuri persistente

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Salut, de cativa ani am probleme cu cosurile. Nu pot sa zic ca am chiar acnee, dar cam tot la 2-3 zile imi  apar vreo 2-3 cosuri. Tin sa mentionez urmatoarele : - Am urmat un tratament cu antibiotice Azitrox + Isotrexin gel si Skinoren crema ;
- Am folosit tot felul de sapunuri: sapun cu argila, cu sulf, sapun Dove, etc ;
- Am tinut si inca tin diverse regimuri alimentare: nu mananc deloc carne, prajeli, dulce, lactate.
- Tin sa mentionez ca deja chestia asta cu cosurile a devenit un fel de obsesie, recunosc, deoarece in mancare nu pun niciun gram de ulei sau sare si consum doar fructe si legume (am devenit vegetarian din cauza asta pot spune, dar sincer mi-a fost usor sa ma obisnuiesc..) ;
- Am consumat dimineata pe stomacul gol drojdie , crezand ca ma va ajuta in vreun fel , am baut ceai de trei frati patati,etc ;
- Am incercat sa nu ma mai stresez atat, dar degeaba .. (deci stresul se exclude ca ar fi factorul declansator) ;
- Activitate sexuala am avut si inca am ;
- Am consumat diferite vitamine si suplimente alimentare, atat naturiste cat si sintetice ;
- Nu consum alcool si nici nu fumez ;
- Nu consum grasimi de niciun fel ;
- Nu pun mana pe fata (pentru a evita formarea microbilor, etc)
- Am tenul gras.

Nu cred ca este normal acest lucru, avand in vedere aceasta "rutina" a mea (regimuri alimentare, etc) si cosurile tot sunt persistente.
Tin sa mentionez ca, daca de exemplu, as consuma carne(de orice fel, fiarta sau prajita), sau dulciuri, atunci problema se accentueaza si apare acneea.
Tin sa mentionez si ca, am o rutina, ca in fiecare seara sa ma dau cu crema Skinoren pe fata (inainte de culcare), pentru ca altfel problema se agraveaza(am incercat si fara sa ma dau, se inrautateste).

Nu stiu, poate unii se vor amuza de chestiile de mai sus, dar chiar nu mi se pare nimic amuzant, avand in vedere ca asta e o problema de estetica ..
Altii vor spune sa merg la un medic dermatolog, am fost, mi s-a dat Azitrox-ul si cremele mai sus mentionate( tenul arata mai bine, dar cosuri persistente apar mereu ). E o problema mai delicata din cate imi pot da eu seama. Am citit pe Internet diverse articole si am citit de un anume medicament care "cica" ar da rezultate: Roaccutane. Nu stiu, probabil asta ar fi singura si ultima solutie "salvatoare". Sunt constient si de reactiile adverse ale acestui medicament, am auzit multe persoane care l-au luat si au scapat de problema asta si acum au tenul curat.
Evident, trebuie sa mi-l prescrie medicul dermatolog, daca acesta considera acest lucru.

Astept niste sfaturi si parerile de-ale voastre, rog seriozitate!!

Edited by MembruAnonim, 11 August 2016 - 16:17.


#2
Konatau

Konatau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.03.2012
Ai incercat Zineryt?

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Konatau, on 11 august 2016 - 16:16, said:

Ai incercat Zineryt?
Da, e doar de moment, la fel ca restul cremelor/solutiilor.

#4
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015
Vezi de treaba cu accutane, are reactii adverse nasoale: caderea parului, stari depresive, etc. Plus ca daca il intrerupi o sa revina  cosurile bine-mersi.
Nu cred ca  ai vrea sa fii chel dar fara cosuri Posted Image)

Eu iti dau un  potential vinovat, poti sa ma crezi,  poti sa nu: apa la bidoanele de plastic! Plasticul ala elimina substante chimice (bisfenol) care "mimeaza" anumiti hormoni putand astfel duce la agravarea cosurilor.

P.S: activitatea sexuala nu vindeca cosurile, asta e un mit!
Problema este tenul gras care din pacate nu ai ce-i face, el tot elimina grasimea, indiferent ce mananci.  Nu s -a gasit remediu pentru a sa ceva, in afara de accutane ala pe care eu nu  l-as recomanda.  Insa  tenul gras se amelioreaza  odata cu varsta.

Edited by ipopovici11, 11 August 2016 - 16:25.


#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 ipopovici11, on 11 august 2016 - 16:19, said:

Vezi de treaba cu accutane, are reactii adverse nasoale: caderea parului, depresie, etc.
Eu nu am auzit pe nimeni sa ii fi cazut parul de la Roaccutane. Daca il iei sub observatia medicului si cu protectie pentru ficat(eubiotic), nu cred ca ar fi o problema.

Am uitat sa zic ca sonum doar ceaiuri fara zahar si apa plata de la robinet(fara sucuri).
Nu stiu ce sa zic despre afirmatia ta cu bidoanele de apa, pare ciudata, nu stiu ce sa zic sincer.

Edited by MembruAnonim, 11 August 2016 - 16:24.


#6
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015

 MembruAnonim, on 11 august 2016 - 16:20, said:

Nu stiu ce sa zic despre afirmatia ta cu bidoanele de apa, pare ciudata, nu stiu ce sa zic sincer.

E din constatare personala-si eu am avut  probleme si se agravau cand consumam apa  la bidon de plastic, cum nu mai consumam-nu  mai aveam probleme, apoi din   nou. Am testat de   prea multe ori ca sa fi fost doar o simpla  coincidenta.
Am zis si explicatia, plasticul din  bidoanele alea elimina o  substanta chimica  numita  bisfenol care are o structura asemanatoare-practic mimeaza  niste hormoni-asta  poti sa cauti si pe  net, se cheama "disruptor endocrin". Ori ducand  la dezechilibre hormonale poate agrava cosurile.

Eu  nu zic ca asta e cauza  principala sau ca vei scapa de cosuri, poate a avut efect doar  la mine, cert e ca in cazul  meu am constatat o corelatie clara.

Edited by ipopovici11, 11 August 2016 - 16:31.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Interesant, voi incerca chiar de maine si chiar sunt curios, hai sa te mai intreb .. e valabil si pentru sticlele de plastic sau nu ? Banuiesc ca nu ..
Si inca ceva, alimentatia ma da gata .. sincer, e greu sa renunti la anumite alimente, cum ar fi carnea si chiar ma face sa ma simt slabit,  fara putere, dar daca mananc din nou carne (cum aceasta contine grasime, fie ea si putina), mai apar 2-3 cosuri in plus ..e frustrant rau!

Insa , intr-un timp (cateva luni) nu beam apa din acele bidoane si problema tot persista ..

#8
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015
Pai nu, ca sa  aplici "teoria" mea,  trebuie sa eviti orice sticla de plastic, mica, mare,  nu conteaza marimea. Apa la sticla de  ..."sticla" sau apa de la robinet filtrata. Eu  beau de la robinet filtrata. Imi mai iese cate un cos-2, dar asta  ptr ca nu respect nici pe departe regimul tau. Dar daca revin la bidoane de plastic apar mult mai multe .

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Paharul de plastic e ok sau nu ?
Sau e neaparat pahar sau cana de portelan(eu stiu) .. ? Pare ciudata toata chestia asta dar cine stie, pana nu incerci nu stii ..

#10
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 11.11.2007
Buna!

@SergiuSerj, cele mentionate de @ipopovici11 se aplica oricarui tip de lichid imbuteliat in plastic (de ex. la depozitarea sub actiunile soarelui se elimina aceasta substanta, la temperatura ridicata a lichidului). In cazul bebelusilor situatia este mai mediatizata, se recomanda utilizarea biberoanelor "BPA free" (Bisfenol A).

"Cum identific acest tip de plastic?
Exista 8 clase de materiale plastice care sunt folosite pe piata in acest moment. Deocamdata nu exista un simbol care sa identifice clar BPA-ul.
In general, materialele plastice marcate cu identificatoarele de rasina 1, 2, 3, 4, 5 si 6, nu contin BPA. Unele, insa nu toate, materiale plastice care sunt marcate cu identificatorul 7, pot fi fabricate cu aceasta substanta.
Tipul 7 este un fel de clasificare a plasticelor la "altele", iar unele materiale din aceeasi clasa, cum este policarbonatul (uneori identificat printr-un "PC" langa semnul pentru reciclare), sunt facute cu ajutorul bisfenolului A.
Si tipul 3, care corespunde PVC-ului, poate sa contina BPA pe post de antioxidant. Aceasta se aplica PVC-ului flexibil, dar nu si pentru cel rigid cum este teava, ferestrele e.t.c." (sursa http://info-culinar.pentrugatit.ro/)


Cu privire la schema ta de tratament, este cea mai frecvent utilizata pentru astfel de probleme: Retin-A nu mai are licenta pe piata romaneasca si atunci a fost inlocuit cu Isotrexin-ul in schemele de tratament, cam aceeasi poveste si in cazul Brevoxyl-ului, care a fost inlocuit cu Skinoren.
Nu cred ca este cazul sa mai intreb daca iti cureti tenul dimineata si seara cu un gel spumant.
Poti sa mai citesti si aici http://pasagera.ro/ mai multe detalii cu privire la metodele de ingrijire ale pielii.
Cat despre Roaccutane, am vazut rezultate considerabile in cazul unor prietene (administrat corespunzator, sub atenta supraveghere a medicului), fara reactii adverse notabile, am observat si consecintele dupa o administrare "dupa cap" (2 ani, pe principiul ca "m-a scapat de cosuri"), iar acum tipa se confrunta cu atacuri de panica, probleme intestinale.

Edited by ralu_seby, 11 August 2016 - 17:08.


#11
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
@SergiuSerj

Treaba e in felul urmator:  acneea nu trece, indiferent de ce vei face, dar vei putea sa o reduci sau s-o tii sub control daca adopti un regim de viata bazat pe reducerea starii de intoxicatie si de aciditate a organismului. Asta inseamna ca:

- trebuie sa faci sport, sa bei multa, multa apa (cam de 4x mai multa de cat bei in prezent) si sa transpiri abundent in mod frecvent, fara sa te deranjeze acest lucru;
- nu trebuie sa-ti rupi nimic de la gura dar trebuie sa eviti excesele, adica sa nu mananci mai mult deca trebuie si sa eviti prajelile, zaharul, sarea, ciocolata, si cam tot ce e concentrat si e metabolizat greu de organism (gen ciocolata, alcool, chestii sarate, etc).
- apoi trebuie sa consumi cam 80% alimente alcaline si 20% alimente cu potential acid (documenteaza-te pe net ce inseamna)
- nu te mai da cu niciun fel de substanta pe fatza, in afara de o igiena curenta cu apa si sapun delicat (un corp foarte bine hidratat elimina singur toxina si cosurile treptat dispar). Nu exagera insa cu spalatul fetzei - pielea fetzei are un mecanism de autoreglare si daca folosesti prea mult sapun, astupi porii si s-a terminat.  Igiena corecta, dar nu exagerata (o transpiratie corecta la nivelul fetzei face cat zece spalari cu sapun - transpiratia asigura curatarea naturala a porilor, pe cand sapunul ii infunda.  
- daca ai posibilitatea sa faci undeva sauna, odata pe saptamana, mergi la sauna.
- incearca sa-ti observi si sa evaluezi foarte, foarte atent starea de toxicitate a organismului dupa fiecare masa si elimina treptat orice alimente care iti provoaca o stare toxica, consumand doar alimente care iti asigura satzietate dar iti lasa o stare neutra (daca intelegi ce vreau sa zic), adica alimente simple si cat mai putin procesate (gen: branza, rosii, ardei, paine integrala).
- incearca sa tii o socoteala cam cata apa bei si cam cata elimini: o sa fii uimit ca elimini cam 20% din apa pe care o bei iar asta e semn de intoxicatie la nivelul colonului. In momentul in care vei elimina cam 60% din apa pe care o bei, iti vei reface echilibrul normal al organismului iar sebumul care iti provoaca cosuri se va transforma intr-o transpiratie mult mai subtire si mai permeabila care iti va elibera porii.

Nu uita, transpiratia este cel mai bun mod de detoxifiere a porilor, dar trebuie dublata de hidratare (de 4x mai multa apa decat bei in prezent)

in circa 6 luni de zile ar trebui sa vezi rezultatele

Edited by rosix, 11 August 2016 - 17:29.


#12
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016
Sa ai grija si la lenjeria de pat, fata de perna sa o schimbi la doua zile, perna sa fie curata, daca e din vatelina ori o speli ori o schimbi la cateva luni, nu folosi creme de fata grase, deasemenea cearceaful de pilota sau cu ce te invelesti sa le schimbi la doua zile, fiind vara transpiri peste noapte.

#13
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,494
  • Înscris: 13.11.2011
Lasa-le asa,cu ce te deranjeaza cosurile?

Daca zici ca ai activitate sexuala,înseamnă ca ai atractie la gagici.

Edited by missionnad, 11 August 2016 - 20:09.


#14
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Tinctura de propolis de la un apicultor de incredere .

#15
cristalqw

cristalqw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 19.02.2009
Mibazon - un singur tub - dat foarte subtire, dimineata si seara.

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari!

#17
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 25.11.2009
O sa te dezamagesc, boala asta are o componenta genetica si o sa-si faca meandrele cu tine pana cand va rula executabilul "acnee.exe".
Am avut si eu vreo 20 de ani, de la 14 ani la 35-40 desi in ultimii ani sporadic, dar tot se formau cosuri sub piele dureroase. Am incercat si eu tot felul de leacuri, sa vindece in nici un caz, posibil le-a mai atenuat. E foarte adevarat ca in anii 80-90 eu nu aveam acces la medicamente moderne cum gasesti in ziua de astazi.
Pentru ca nu mi-am tinut mainile acasa am ramas cu cicatrici pe fata, deci ai rabdare ca o sa treaca dar nu stoarce cosurile ca ramai cu semne pe viata.

#18
aazz

aazz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,679
  • Înscris: 13.02.2012
dupa un efort mai intens nu ai observat  o aparitie imediata si daca lenevesti zile in sir nu iti apar?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate