Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

UBER - ilegal in Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
548 replies to this topic

#541
Marius19891989

Marius19891989

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 09.01.2016
Stimate șofer de taxi,

am înțeles că ești foarte iritat de „concurența neloială” a rețelei de transport Uber și ai ieșit la protest ca să ceri guvernului să fie interzisă.
Eu cred că abordarea ta este greșită și, dacă-mi permiți, aș dori să îți ofer 10 sfaturi (pe) care, dacă vei dori să le aplici, sigur o să te readucă în preferințele noastre, umilii tăi clienți:

1. Întotdeauna pornește aparatul de taxare și oferă-ne bonul fiscal la finalul călătoriei. Mi-ai spus că nu funcționează aparatul. Păi, ce dracu` cauți pe traseu în cazul ăsta?
2. Nu staționa în stația de taxi dacă nu vrei să ne duci la destinație. Nu ai chef? Atunci, mai bine du-te acasă și mergi să tragi un liniștitor pui de somn, apoi reintră în tură când vei dori să îți faci datoria de șofer de taxi;
3. Fă tot posibilul să ai o mașină curată. Nu tuturor ne plac automobilele pline de moloz, și nici mirosurile de transpirație sau brânză de burduf cu ceapă din cabină;
4. Mare grijă la comportament și limbaj; și nu vorbi la telefon în timp ce suntem în mașină. Sincer, nu ne interesează cât de bine știi să înjuri, sau cum îi relatezi celui cu care vorbești pe mobil, cât de curvă proastă e Florica aia care te-a părăsit pentru pișatul ăla de Gioni Bengosu`;
5. Întreabă-ne dacă ceea ce asculți la radiocasetofon ne deranjează. Este foarte posibil ca unii dintre noi să nu rezonăm cu ultimul hit al lui Florin Fermecătoru`, ori slujbele pline de evlavie de pe Trinitas;
6. Îți place de politicianul X? Crezi că Sfântul Cutare este cel căruia trebuie să ne închinăm cu toți, altfel ne așteptă apocalipsa? Ce-ar fi să-ți vâri minunatele opinii politice și religioase adânc în poponeț și să ne duci liniștit la destinație?
7. Dacă noi, clienții, îți cerem să ne duci la o anume destinație și observi că nu știm exact cum trebuie să ajungem acolo, pentru că e prima noastră dată când ne deplasăm către adresa respectivă, te rog să nu profiți de vulnerabilitatea noastră și să ne faci înconjurul orașului, ori să ne lași în cine știe ce câmp de porumb;
8. Dacă traseul costă 6,05 lei, nu ne spune că face 7 lei. Nu ne căcăm pe noi pentru 95 de bani, dar dă-ne nouă ocazia să ți-i oferim, în caz că îi meriți;
9. Învață să faci uz de „Bună ziua/seara!”, „Vă rog!”, „Mulțumesc!”, „La revedere!”. Apreciem mult;
10. Da, ai dreptul să îți selectezi clientela, dar și clienții au dreptul să te aleagă, sau nu. Și dacă am ales Uber, înseamnă că ai încălcat unul sau mai multe dintre punctele de mai sus. Iar asta ar trebui să îți dea de gândit. Chiar dacă Uber va fi declarat ilegal, sigur va apărea altceva în loc. Pentru că unora chiar le pasă de client. Ar fi timpul să iei aceeași atitudine, dacă vrei să ne câștigi. Știi... există nenumărate exemple că interdicția a făcut rău și evoluția bine.

Te salut și sper că nu te-am deranjat prea mult cu decalogul meu. Da, te cred că ți-e greu și că ai taxe multe de plătit. Dar dacă vrei să te preferăm pe tine, te rog să iei în considerare cele scrise mai sus și să pui în aplicare. Sau hai... măcar pe jumate. Pace!

Flo, un client.

PS: sigur, nu toți sunt vizați, dar hai să fim serioși. Există taximetriști jos-pălăria, într-adevăr. Dar sunt atât de puțini, că e sărbătoare atunci când dăm de unul. Da, majoritatea pute. Rău!


#542
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
am instalat uber dupa ce niciun taximetrist nu a vrut sa ma duca in Pipera de la Iancului. ditamai statia de taxi, 10 masini, niciunul.
coae' daca vrei sa mergem unde VREI TU, mergem moca. poate ma si platesti ca iti tin companie in drum spre casa! daca e pe bani, mergi unde vreau EU.
  am instalat uber pe strada in fata unui taximetrist cu care m-am si contrat putin (deh, era al 10-lea) si in 5 minute eram in masina, dupa CE i-am mai aruncat o privire plina de inteles taximetristului cu pricina (el mi-a aratat m...e).
  bai, sa va intre in cap : merg pe jos daca se taie uber.

Edited by fightClub25, 27 April 2017 - 10:12.


#543
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018
Taximetria clasica, reglementată, ne restringe accesul la transport ieftin și civilizat. Eu o percep că pe o activitate PARAZITARĂ. Eu folosesc taximetria  pe distanțe de sute de kilometri, intern și internațional(da!) și este absolut ok și legal după părerea mea.  Carburantul și intreținera automobilului produc sufiente taxe și impozite incat să n-am mustrări de conștiință față de bugetul patriei.  Bucureștiul are nevoie de doua inele de centura, de finalizarea tuturor proiectelor de metrou inchipuite vreodată la cadență chinezească și de RATB gratuit un număr de ani. Ceva bani s-ar putea obține in urma desființării sistemului centralizat de incălzire ce este o gaura neagră.
LE
Taximetria cu galben n-are nici un viitor; va mai fi ținută pe perfuzii un număr de ani din motive electorale. Taximetriștii in galben devin deja un fel de ASISTAȚI SOCIAL.

Edited by Fuserisk, 27 May 2018 - 12:50.


#544
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Uber a demosntrat citeva chestii. Anume ca multe din regulemantele taximetriei nu au nici o utilitate in afara de accea de a crea o bariera pentru competitie, un monopol si de a genera activitate economica. Niic o treaba cu siguramta clientului si alte barbi.
De exemplu toate inspectiitle tehnice speciale sau toate asigurarile speciale s-au dovedit a fi supraevaluate, o metoda de a crea o afacere din nimic si munca nenecesara pe bani umflati. Uber a facut trilioane de km fara sa se fi intimplat nici un dezastru din lipsa acestor asigurari si inspectii.

#545
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
fii serios cu faptul ca uber nu  a facut niciun dezastru. pe un prieten l-a lovit un ametit de la uber. in Bucuresti sunt vreo 20.000 de conturi de Uber soferi , e drept poate doar vreo 10.000 inca sunt active (adica inca fac) restul au facut in trecut si s-au lasat.
din 10.000 masini accidentele sunt inevitabile indiferent ca sunt taxi sau uber. facand o mica paranteza la uber e chiar o problema ptr ca f multi din soferi sunt provinciali care nu le au cu condusul si cu atat mai putin cu bucurestiul...

daca spui ca inutilitatea birocratiei s-a dovedit in cazul uber atunci aceste chestii (itp mai des, asigurari persoane si bagaje etc) ar trebui scoase si de la taximetristi, sa fie o concurenta loiala.

se pare ca zilele astea exista sanse sa se dea o ordonanta de urgenta prin care soferii de uber ar putea fi sanctionati de politie. sunt presiuni de ambele tabere, ramane de vazut ce va fi.
o parte dintre taximetristi (cateva firme) sustin ca in ordonanta asta sa fie desfiintate si clever si star taxi. ramane de vazut daca ordonanta se da doar impotriva uber, doar impotriva clever si star, impotriva amebelor sau impotriva niciuneia adica sa nu se mai dea deloc :))))

Edited by bossake, 30 May 2018 - 13:12.


#546
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018

 bossake, on 30 mai 2018 - 13:05, said:

atunci aceste chestii (itp mai des, asigurari persoane si bagaje etc) ar trebui scoase si de la taximetristi, sa fie o concurenta loiala.
Păi da; soluția  corectă este sa dereglementezi pe TOATA lumea nu sa reglementezi uberul. E că și cum am interzice ferestrele la locuințe că să poată primăria să vandă becuri!

#547
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
iti dai seama ce s-ar intampla daca ar dereglementa pe toata lumea?! toti necalificatii din Romania si-ar duce traiul facand transport de persoane contra cost cu orice fel de masina.

transportul de persoane este reglementat in toata lumea asta, consider ca e periculos sa il dereglementam tocmai in Romania, dar ma rog, poate o fi si asta o solutie nu ma pronunt eu.

#548
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Ce nu intelegi tu este ca taxiurile au fost prinse in propia plasa.
Lor le convine sa aiba totfelul de asigurari si cerinte ca asa elimina competitia. Numai ca acum s-a intors impotriva lor.
Acum nu-mi fac eu mare griji, organizatiile lor sint mina in mina cu guvernul, primariile etc peste tot ca banii se impart. Asa ca puterea lor de a interzice Uber e foarte mare.
Problema e mult mai mica in Romania (unde taxiurile sint oricum ieftine) decit in vest, mai ales in Europa.

#549
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018

 bossake, on 30 mai 2018 - 13:31, said:

iti dai seama ce s-ar intampla daca ar dereglementa pe toata lumea?! toti necalificatii din Romania si-ar duce traiul facand transport de persoane contra cost cu orice fel de masina.
1.  Persoana necalificată, burtos, cam bronzat..păi asta este portretul robot al taximetristului din București! Ha!
2. Toți necalificații fac DEJA transport cu mașini cu 5 locuri de orice fel. Eu așa călătoresc este adevarat pe distanțe medii și lungi!  ĂŽmi aleg vârsta șoferului , modelul masinii,  etnia șoferului; la taxi București nu poți face asta.
3. Există mașini mai căzute decât Loganurile galbene din București?!

Cu mici excepții cum ar fi serviciile premium taximetria nubo văd că o meserie sau o slujbă din care sa ieși la pensie. Taximetria ar trebui sa fie al doilea job sau ceva temporar. Mașinile pornesc de pe la 2000 euro și carnet are toată lumea. Suntem în 2018

Edited by Fuserisk, 31 May 2018 - 12:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate