Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dosar de daune Euroins

Alimentare navigatie auto

e60 probleme audio

Sincronizare declansator cu recep...
 Cat trebuie sa fie pauza dupa Det...

La multi ani @A-ONE!

Ghimbalul DJI Osmo 5 strica telef...

Sfat cumparare masina incepator
 Recomandare Camera supraveghere ...

Apart-hotelurile, spaima rentieri...

ROA-Difuzor (2023)

Rezervare zbor cu pașaport e...
 The Super Mario Bros (2023)

Mozzarella fresh mai ieftina ca l...

Zilieri muncitori necalificati.

Amenajare teren pe langa casa
 

4G LTE īn banda de 2100 MHz (LTE 1).

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
7489 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,956
  • Înscris: 30.07.2003

View Postmacarony1980, on 08 august 2016 - 16:13, said:

Ofticaaaaa Posted Image
In democratie ? Ba am si abonament Digi. Da' nu fac "relationship" cu tehnica !

Edited by neagu_laurentiu, 08 August 2016 - 16:21.


#20
macarony1980

macarony1980

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 07.08.2016

View Postneagu_laurentiu, on 08 august 2016 - 16:20, said:

In democratie ? Ba am si abonament Digi. Da' nu fac "relationship" cu tehnica !

Deja... esti de invidiat Posted Image

Edited by macarony1980, 08 August 2016 - 16:23.


#21
clader

clader

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,040
  • Înscris: 06.03.2004
Din niste discutii cu ceva oameni implicati in business,am inteles ca totate emitaoatele RCS pe 2100 puse in ultimii 2 ani sunt capabile LTE.
Cele mai vechi se pare ca pot furniza doar 3G.

#22
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007

View Postdanidnc, on 08 august 2016 - 16:19, said:

Si mai interesant mi se pare: vor renunta la upgrade-ul site-uri cu TDD? avand in vedere ca pot emite FDD pe o frecventa mai joasa, dar putin spectru.
Nu au de ce sa renunte din mai multe motive:
- tot mai multe modele de telefoane sunt compatibile cu banda 38
- in orase nu sunt suficienti cei 5Mhz ai spectrului disponibil
- telefoanele pot functiona pe ambele benzi: B1 si B38 in orase pentru densificare, B1 in rural pentru acoperire extinsa

Edited by danutz1, 08 August 2016 - 16:33.


#23
Al3xandru35

Al3xandru35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 30.09.2011
Era doar problema de timp pana Digi o sa primeasca 4G ca granzii. Va asigur ca toate antenutzele pe care le au pentru 2100 3G sunt capabile (mai mult sau mai putin) pentru LTE (nu 4G, dar ma rog).

Nu este atat de usor ca un switch, buton sau un click (nu toate), dar nici chiar sa trebuiasca o inlocuire la toate. As zice ca mia mult de 15-20% din antenutze trebuie modificate putin. Resul, sau marea majoritate, sunt instalate recent, deci sunt destul de noi incat sa suporte si spectrul LTE.

Posted Image

#24
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Asta inseamna instalarea de echipamente suplimentare sau tine doar de fine tuning?
E fezabil ca intr-un orizont de timp de 2-3 ani toate site-urile 3G 2100 sa fie on air si pe LTE (nu 4G, cum spui tu)?

View Postclader, on 08 august 2016 - 16:27, said:

Din niste discutii cu ceva oameni implicati in business,am inteles ca totate emitaoatele RCS pe 2100 puse in ultimii 2 ani sunt capabile LTE.
Cele mai vechi se pare ca pot furniza doar 3G.

View PostAl3xandru35, on 08 august 2016 - 16:28, said:

Va asigur ca toate antenutzele pe care le au pentru 2100 3G sunt capabile (mai mult sau mai putin) pentru LTE
??

Edited by danutz1, 08 August 2016 - 16:34.


#25
clader

clader

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,040
  • Înscris: 06.03.2004

View Postdanutz1, on 08 august 2016 - 16:29, said:

Asta inseamna instalarea de echipamente suplimentare sau tine doar de fine tuning?
E fezabil ca intr-un orizont de timp de 2-3 ani toate site-urile 3G 2100 sa fie on air si pe LTE (nu 4G, cum spui tu)?



??
Teoretic,ceva echipamente dar asta  nu implica schimbarea emitatorelor mai noi.Teoretic,timpul de implemenatare trebuie sa fie mult mai mic decat la 2600

Edited by clader, 08 August 2016 - 16:43.


#26
Al3xandru35

Al3xandru35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 30.09.2011

View Postdanutz1, on 08 august 2016 - 16:29, said:

Asta inseamna instalarea de echipamente suplimentare sau tine doar de fine tuning?
E fezabil ca intr-un orizont de timp de 2-3 ani toate site-urile 3G 2100 sa fie on air si pe LTE (nu 4G, cum spui tu)?



??

Tine doar de fine tuning, deoarece majoritatea antenutzelor instalate in ultimii 4-5 ani, indiferent de ce frecventa emit, pot furniza si 3G si LTE. Daca nu stii dece ii zic LTE, afla ca ITU-R, partea care se ocupa de radiocomunicatii din Uniunea Internationala pentru Telecomunicatii (ITU), cu ajutorul celor de la 3GPP, au lansat un set de standarde pentru tehnologiile care se incadreaza in denumirea de 4G. SUnt doi candidati: WiMAX si LTE. Ce foloseste toata lumea se numeste LTE, (Long Term Evolution), cu marketingul incorect 4G. citeste acilisa ce inseamna defapt 4G.

Posted Image

View Postclader, on 08 august 2016 - 16:41, said:

Teoretic,ceva echipamente dar asta  nu implica schimbarea emitatorelor mai noi.Teoretic,timpul de implemenatare trebuie sa fie mult mai mic decat la 2600
MULT mai mic. Estimez undeva la 3-12 luni, sau chair 3-6 luni daca se mobilizeaza rapid si eficient.

Edited by Al3xandru35, 08 August 2016 - 16:45.


#27
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
Asteptam sa anunte digi oficial acum.

#28
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,911
  • Înscris: 21.04.2005
Astia nu au fost in stare sa-si rezolve acoperirea cu 3G-ul. Si voi sariti in sus cu 4G ?
Probabil ca vor avea ceva ceva in 4 G cand lumea va trece la 6 G !

#29
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Concluzia e ca acest upgrade presupune costuri mici si se poate face intr-un timp foarte scurt.
Asa ca n-ar fi nimic deosebit daca si-ar propune upgradeul tuturor antenelor pe 2100 capabile 4G.
Numai ca asta inseamna sa lucreze pe 3 fronturi:
- extinderea acoperirii 3G pe 900+2100
- extinderea acoperirii 4G pe 2600
- upgradeul antenelor 4G pe 2100

View Postndor, on 08 august 2016 - 16:51, said:

Astia nu au fost in stare sa-si rezolve acoperirea cu 3G-ul. Si voi sariti in sus cu 4G ?
Probabil ca vor avea ceva ceva in 4 G cand lumea va trece la 6 G !
Nu mai bine eviti tu situatiile penibile ca aceasta?

Edited by danutz1, 08 August 2016 - 17:06.


#30
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,911
  • Înscris: 21.04.2005

View Postdanutz1, on 08 august 2016 - 16:53, said:


Nu mai bine eviti tu situatiile penibile ca aceasta?
Nu mai bine explici tu clar de ce ti se pare penibil ca nu au fost in stare sa-si rezolve acoperirea in 3G ?

#31
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Te-am prevenit. E clar ca esti neinformat sau rau intentionat.
Eu ma opresc aici dar tu e posibil sa iesi "sifonat" de pe acest topic.

Edited by danutz1, 08 August 2016 - 17:00.


#32
HYAT30

HYAT30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 07.05.2009

View Postndor, on 08 august 2016 - 16:51, said:

Astia nu au fost in stare sa-si rezolve acoperirea cu 3G-ul. Si voi sariti in sus cu 4G ?
Probabil ca vor avea ceva ceva in 4 G cand lumea va trece la 6 G !

Credeam ca au fost interzise etnobotanicele

Edited by HYAT30, 08 August 2016 - 17:00.


#33
bobo666

bobo666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 05.06.2015

View Postndor, on 08 august 2016 - 16:57, said:

Nu mai bine explici tu clar de ce ti se pare penibil ca nu au fost in stare sa-si rezolve acoperirea in 3G ?

Stii ce e mai penibil? Ca acoperirea 3G+4G Digi este mult peste acoperirea 3G+4G Telekom.

#34
Al3xandru35

Al3xandru35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 30.09.2011

View Postbobo666, on 08 august 2016 - 17:00, said:

Stii ce e mai penibil? Ca acoperirea 3G+4G Digi este mult peste acoperirea 3G+4G Telekom.

Shots fired! Nu stiu daca este adevarat, dar Telekom (fostul cosmote) statea prost la acoperire mai mereu. Vomafone si Portocala au fost mereu buni la acoperire si la suprapret. Ma rog, cine sunt eu? Doar a stupid end user.

Posted Image

#35
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016

View Postdanutz1, on 08 august 2016 - 16:53, said:

Concluzia e ca acest upgrade presupune costuri mici si se poate face intr-un timp foarte scurt.
Asa ca n-ar fi nimic deosebit daca si-ar propune upgradeul tuturor antenelor pe 2100 capabile 4G.
Numai ca asta inseamna sa lucreze pe 3 fronturi:
- extinderea acoperirii 3G pe 900+2100
- extinderea acoperirii 4G pe 2600
- upgradeul antenelor 4G pe 2100

Nu mai bine eviti tu situatiile penibile ca aceasta?

Mai e un amanunt de luat in seama. Au achizitionat frecventele in banda 3600-3800 Mhz mai precis au 10 blocuri nepereche de cate 5 Mhz deci vreo 50 Mhz in aceste benzi. Cel mai probabil vor folosi frecventele astea pentru comunicatii intre situri.. deci cu putina munca vor putea da 4G si in zonele defavorizate :)

#36
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,603
  • Înscris: 21.03.2014
De FIECARE data cand se deschide un topic despre rds trebuie sa iasa disputaPosted Image ?
Stati asa, ca ma duc repede sa fac niste popcorn Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate