Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Complete Noobs - Nu ne-am mai luat / montat pana acum aer conditionat

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#37
Mugabe

Mugabe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 12.07.2006
Cearta? Cine se cearta? Aratati-mi-i mie si ii lamuresc eu  :)

#38
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
@Mugabe - respectul pentru mine inseamna sa discut intr-un ton civilizat, fara jigniri, si sa aduc argumente pentru ceea ce sustin. Adica tutuirea nu intra in categoria lipsei de respect, decat daca te recomanzi ca domnul Gheorghe Popescu, si eu o dau pe "ba Gigi, fii atent". In conditiile de fata, tinand cont ca suntem pe un forum si ca va intitulati MUGABE, daca tineti neaparat sa vi se spuna domnul Mugabe, pentru ca altfel ne tutuim, se poate si asa.

Deci domnule Mugabe, punctual pe remarcile dumneavoastra:

Quote

Am exagerat intentionat cu acel "25%" ca sa va fac sa ne spuneti valoarea in bani a modulului wi-fi.

Puteati sa intrebati, nu e nevoie de "tertipuri" - pretul modulului WiFi nu este secret national, si nici banii cu care l-am cumparat nu au fost furati.

Quote

Pierdea caldurii din casa (iarna) sau "pierderea frigului" (vara) se face dupa aceleasi legi fizice care regleaza transferul termic. Izolatia cladirii se opune la fel fie iarna fie vara.

100% de acord, DAR:

Quote

De ce poate fi atinsa mai usor vara decat iarna ?

Pentru ca se pleaca de la temperaturi diferite. Intelegeti? Vara, AC-ul se apuca de munca de la 28 de grade si munceste pana la 23 de grade. Iarna, centrala se apuca de munca de la 8 grade si munceste pana la 23 de grade. Eu zic ca este evident faptul ca temperatura de 23 de grade poate fi atinsa mai usor scazand de la 28 decat crescand de la 8.

Quote

Tot nu aveti argument de ce/cu ce este diferit.

Procedeul este diferit datorita duratei de incalzire/racire si confortului resimtit pe aceasta perioada. Ce se intampla fizic este exact la fel si la incalzire si la racire, dar durata fiecarei operatiuni plus ceea ce resimte omul pe parcurs face ca incalzirea si racirea sa fie diferite.

Daca in casa sunt 28 de grade si pornesc AC, in jumatate de ora, hai sa zicem maxim 45 de minute, sunt confortabil.

Daca in casa sunt 8 grade si pornesc centrala, o sa dardai minim 4-5 ore pana cand o sa inceapa sa se simta ceva.

Daca vreau sa fac o friptura la cuptor marti si una joi, o sa pornesc cuptorul marti si joi, nu il las pornit de marti pana joi ca sa fie joi la temperatura optima pentru a doua friptura. Nu merita sa tin cuptorul pornit 3 zile pentru cele 30 de minute cat dureaza sa ajunga la temperatura optima. Intelegeti?

Quote

Daca ati incalzit o locuinta de la 8 gr la 20 gr (sau cat sa fie nivelul ala acceptabil?) in 24 de ore Posted Image ... eu O MANANC ! Poate o saptamana... dar si asa e prea scurta durata...

Probabil daca luam mostre de temperatura de la mijlocul caramizilor din zidarie, constatam ca nu s-au incalzit in cele 24 de ore, dar eu aici vorbesc de confort termic in casa, preponderent de temperatura aerului, nu de incalzirea intregii case ca un corp. Da, evident ca temperatura aerului este afectata de temperatura corpurilor ambientale, dar intr-o casa in care sunt 5 grade iarna pot sa stau in chiloti in 60 de minute daca pornesc AC pe caldura la maxim, desi peretii si mobila sunt sloi. Pana la urma vorbim de confortul individului, nu de mentinerea constructiei la o anumita temperatura.

Quote

Notiunea "se raceste" e destul de vaga. Va rog sa dati valori de temp initiala si temp nivelului confortabil. Dar este exclus ca in 30 de minute ACul sa atinga temp de nivel confortabil si apoi sa ... Sa ce ? ca nu ne-ati spus... sa ia pauza ca a terminat treaba? sa coboare la relanty? Eu pun pariu ca ramane intr-un fortaj, e adevarat, mai mic decat cel de 30 de minute...

Dupa 30-45 de minute: 1) ma simt mai racorit si 2) aud cum AC-ul isi scade puterea de suflare. Pe asta ma bazez cand spun ca se raceste casa in 30 de minute. Valorile de temperatura initiala si nivel confortabil le-am dat mai sus, respectiv 28 temp de plecare si 23/24 temp de confort. AC pleaca de pe la 28 de grade si intra in idle pe la 24, ca asa l-am setat (senzorul este sus pe unitate, si 24 la nivelul tavanului inseamna mai putin la nivelul podelei, pentru mine este suficient de racoare).

Sunt foarte tentat sa documentez functionarea aparatului, cu ceas langa, doar ca sa va conving ca nu aveti dreptate cand spuneti ca functionarea aparatului timp de 12 ore / 7 zile este mai eficienta decat pornirea/oprirea izolata.

#39
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Crred ca pornirea/oprirea izolata vs 24h party time depinde de stilul de viata, nevoi..
In functie de asta fiecare varianta e mai economicoasa.

Daca te duci la o cabana de munte personala nu dai drumu prin wifi la AC sa incalzeasca cu 2 zile inainte..desigur!
Dar daca ai o garsoniera cu o baba moderna..cred ca un inverter ce merge non-stop toata iarna/vara iese mai economic decat un on/off!

But..again..e doar o parere

#40
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Dar un inverter non-stop o sa consume mai mult decat un inverter care o sa functioneze 2-5 ore pe zi cat este necesar atunci cand este necesar. Tocmai pentru asta a fost inventat inverterul asta bata-l vina, sa poti aduce temperatura incaperii cat mai repede la temperatura setata si apoi sa reduca viteza si implicit consumul.
Asadar, o ora la viteza maxima seara si apoi cateva ore la minim nu o vara intreaga non-stop, dar asta implica un aparat in incapere si corect dimensionat nu un aparat de o incapere pentru un apartament intreg care "face fata".
Unii mai vor sa se simta si bine nu doar sa "faca fata" aparatul lor.
Exista familii care nu-si permit sa cumpere un AC pe an si sa monteze unu in fiecare incapere in 3-4 ani dar nu le lipsesc doua pachete de Marlboro pe masa zilnic. Oare cate AC-uri fumeaza pe an?

#41
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007

View Postestropy, on 09 august 2016 - 20:41, said:

Dar daca ai o garsoniera cu o baba moderna..cred ca un inverter ce merge non-stop toata iarna/vara iese mai economic decat un on/off!


Io n-am pricipit ce vrea sa spuna autorul aici.

View Postteknotronik, on 09 august 2016 - 22:13, said:

Exista familii care nu-si permit sa cumpere un AC pe an si sa monteze unu in fiecare incapere in 3-4 ani dar nu le lipsesc doua pachete de Marlboro pe masa zilnic. Oare cate AC-uri fumeaza pe an?

Exista si familii care nu fumeaza si posteaza topicuri pe Softpedia despre unde sa-si puna ACul pe păreți, iar în 3 pagini se trezesc că au stârnit o diatribă despre moravurile societății moderne.

Tchoara - nu știu unde aveți fan club, dar doresc să cotizez. :)

Edited by Ina.Click, 10 August 2016 - 09:09.


#42
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Mai postez o chestie legat de functionare, si cu asta ma opresc.

Am facut experiment aseara.

Imediat dupa ce am postat pe topic, am pornit aerul acasa (eu fiind la birou, iar casa goala).

La ora 20 am ajuns acasa si am constatat ca nevasta-mea lasase de dimineata usile si geamurile vraiste.

Asa ca valorile de mai jos se raporteaza la urmatoarele conditii: AC montat intr-o camera de 20 mp cu un geam deschis, cu usa deschisa catre o camera de 15 mp cu geam deschis, si cu inca o usa deshisa catre o camera de 10 mp cu geam deschis.

Exact cand am ajuns acasa, pe la ora 20, am inchis toate usile si geamurile si intr-un sfert de ora AC a ajuns la temperatura dorita si a intrat in idle.

Attached Files



#43
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Hai mai nene, glumesti? Nu se poate asa ceva.
Trebuie sa fie pe hol ca sa beneficiezi de inverterul de la invertor invertizat reinventat. Altfel nu se poate.
Spune repede ziua si ora cand sa vin la tine sa-ti mut aparatul pe hol sa intri si dumneata in rand cu lumea. Pai se poate?!

Apropo de detalii, grija mare, mai lipseste sa afle baietii "dastepti" unde locuiesti si esti rezolvat ca le-ai spus singur ca nu este nimeni de dimineata pana seara la tine acasa pana pe la 20:00.
O sa scrii pe urma; "Am ajuns acasa pe la 20:00 si am constatat ca nevasta-mea lasase de dimineata camerele goale golute, fara electronice, fara mobila, fara..., fara..., fara..., si ce-i mai curios, aerul conditionat mutat pe hol.". Asta ultima doar daca unul din baietii "dastepti" de te-or vizita, sa speram totusi ca nu vor trece pe acolo niciodata, are si el AC-ul tot pe hol si il zgarie pe creier al tau montat in alt loc decat la "la locul lui".

#44
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Eu stiam ca baietii destepti sunt aia din energie..nu amaratii ce fura o nevasta si niste electrocasnice!

Deci oricum omul e furat, ca certificate verzi sula, curent electric scump, posibilitatea sa dai curent in retea Zero!

#45
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
@teknotronik - de mare valoare interventia ta.

Te mai asteptam si cu alte contributii, dar doar daca sunt cel putin la fel de utile si coerente ca ultima.

#46
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View PostMugabe, on 09 august 2016 - 16:02, said:

Nu este deloc evident. Nu are nicio treaba ca e iarna sau ca e vara. Pierdea caldurii din casa (iarna) sau "pierderea frigului" (vara) se face dupa aceleasi legi fizice care regleaza transferul termic. Izolatia cladirii se opune la fel fie iarna fie vara. De ce poate fi atinsa mai usor vara decat iarna ? Posted Image
Nu.
Clasa a X-a, curbele lui Andrews.
Dupa transferul de qaldura.
Vara mu-i ca iarna...

#47
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Buna ziua!

Am strans banii.

E voie de pus linkuri de pe acel magazin care incepe cu E si se termina in G ? Ca voiam sa cer niste opinii.
Daca nu, copii specificatiile aici.

Edit - buget 1600 lei. Nu e musai sa il montam fix acum.

Edited by Ina.Click, 12 October 2016 - 10:28.


#48
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Well, sa speram ca e ok sa pun astea aici

Ne gandeam la

http://klimapoint.ro...2qb-k3dnb8.html

sau

http://www.emag.ro/a...v/pd/D1B9M2BBM/

Opinii?

Edited by Ina.Click, 12 October 2016 - 13:09.


#49
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Ia Gree, nu Daewoo! Pana la ce temperatura exterioara vreti sa-l folositi?

#50
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Vrem să-l folosim vara pe caniculă. Iarna nu avem deloc probleme cu clima interioară.

#51
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.06.2009
Eu cand am o problema, dilema, nevoie, etc apelez la profesionisti. Onesti, recomandati, verificati. Simplu. O firma de instalatii va da solutiile optime cazului in speta. Restul e pierdere de vreme si vorbe . Dati-mi un PM daca aveti o abordare asemanatoare a "problemelor existentiale" si va recomand pe cei care au lucrat la mine.

#52
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Si mi-l fac ei cadou, sau cum?

Ca montajul nu e in plan inca. Doar intreb ce sa cumpar.

#53
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.06.2009
Ii intrebi pe ei. In bugetul si tema date fac ei recomandarea. De ce sa-ti bati capul? Nu e meseria ta, e a lor. Stiu piata, au experienta situatilor similare.

#54
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Sa stiti ca intre timp ne-am luat, am montat, etc.
Firma e Gree, are inverter, n-are wifi.
L-am prins la o reducere, 1400 cu montaj cu tot parca. Teava nu e cea mai estetica chestie ever, dar nici infioratoare nu e.
L-am pus pe mijlocul sufrageriei pana la urma.
Multumim tuturor pt sfaturi si explicatii, ne-ati fost de ajutor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate