Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Trip report Meteore - Corfu, cu final in Bansko. Perioada 16-31.07.16

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr. 1
Am decis anul acesta sa mergem in Corfu cu masinile, dar pentru ca distanta este coplesitoare, era normal sa ne oprim putin, atat la dus cat si la intors.
Cu totii am fost patru familii, in total 13 persoane.
Nu ne-am limitat doar la o noapte de cazare, pentru ca ar fi insemnat sa innoptam doar pentru odihna, fara a mai avea sansa de a gusta putin din peisaj... Asa ca doua nopti La Meteore la dus, respectiv doua nopti in Bulgaria la Bnasko a fost solutia aleasa.

Am plecat de la Galati, pe la Drajna, apoi Calarasi, apoi am trecut cu bac-ul la Silistra. Am evitat podul de la Giurgiu, dar mai important Centura de Sud a Bucurestiului. La vama am stat cam 20 de minute, nu datorita aglomeratiei, ci pentru ca am avut cativa extracomunitari in fata noastra.

In Bulgaria drumul a fost destul de aglomerat, insa a trecut repede. De fiecare data cand traversam Bulgaria, ne oprim la acest popas la Obnova. Preturi foarte bune, mancare acceptabila. Trei persoane mananci cu 50 de lei, chiar foarte bine. Mai exista o optiune mult mai misto in Lokovit, dar despre asta vorbim mai tarziu...

Attached File  Captura_de_ecran_din_2016_.jpg   469.23K   57 downloads Attached File  Captura_de_ecran_din_2016_ (1).jpg   439.66K   65 downloads

A doua oprire a fost ceva mai lunga. Chiar daca traseul nostru nu includea Salonicul, faptul ca am trecut pe centura acestuia, ne-a facut sa nu ne mai gandim la timp si am intrat in oras. Am luat cina in Centru, la o terasa foarte draguta. Orasul chiar merita mai mult decat doua, trei ore, in anii ce vin, sper sa putem ramane aici macar doua nopti. Sunt multe lucruri pe care le poti face si chestii de vazut... Foarte greu cu locurile de parcare, aici nu gasesti decat parking privat, am platit 4e/masina pentru vreo trei ore de stationare. Misto este ca am gasit loc exact in Centru, fara sa fim nevoiti sa alergam dupa masina.

Attached File  IMG_3209.JPG   421.02K   66 downloads Attached File  IMG_3210.JPG   259.3K   80 downloads Attached File  IMG_3205.JPG   267.96K   91 downloads

Am poposit anul acesta in Kalabaka, la Aeolic Star Hotel nu pot spune ca am fost extrem de incantati, insa pentru doua nopti merge... curat, micut, 45e/noapte mic dejun inclus. Rezervarea nu am facut-o eu, daca ar fi fost asa, cred ca as fi ales aceeasi varianta pe care am mai folosit-o in anii trecuti Hotel Kosta Famissi oameni foarte misto, very Romanian friendly.

Per total, pot spune ca a fost excelent, am mancat de doua ori la Restaurant Meteora, nr.1 in topul TripAdvisor si asta chiar pe buna dreptate. De cum am poposit, am fost invitati in bucatarie sa putem alege bucatele abia iesite din cuptor. Totul foarte bun, preturi acceptabile, insa nu ma puneti sa va spun exact, caci nu imi mai aduc aminte, insa pentru trei persoane nu am platit mai mult de 40e, aici includ cate un fel de mancare, vin, sucuri, etc. Pentru a doua cina, am solicitat si primit un discount de grup de 10%, care s-a dus pana la urma in tips Posted Image insa este frumos ca au acceptat sa ni-l ofere...

Attached File  1.JPG   426.53K   85 downloadsAttached File  2.JPG   678.58K   52 downloadsAttached File  3.JPG   245.12K   49 downloadsAttached File  5.JPG   395.02K   47 downloadsAttached File  7.JPG   708.18K   51 downloadsAttached File  8.JPG   518.08K   49 downloadsAttached File  9.JPG   279.25K   73 downloadsAttached File  10.JPG   202.16K   82 downloadsAttached File  11.JPG   212.94K   87 downloadsAttached File  12.JPG   176.2K   86 downloads

#2
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr. 2
Am plecat din Kalabaka urcandu-ne iarasi pe aceasta autostrada de vis a grecilor. De la Salonic pana in Igoumenitsa, mergi intins fara niciun stres, pe un asfelt impecabil, trecand prin zeci de tuneluri si viaducte. Este incredibil ce au facut grecii in ultimii ani... o placere sa conduci aici, indiferent cati km ai de parcurs.

Am ajuns in port, unde ne-am imbarcat pe primul ferryboat spre Lefkimmi. Ne-a costat 45e, o masina, doi adulti si un copil. Am mers cam o ora, foarte frumos, fara sa simtim ca suntem pe mare. Traseul este liniar, nu pot spune ca este spectaculos.

Attached File  IMG_3342.JPG   360.77K   37 downloads

Am ajuns in Corfu
Posted Image Posted Image

Moraitika este destul de apropiata de Lefkimmi, cred ca in 40 de minute am fost la hotel.
Cateva cuvinde despre statiune:
As spune ca am facut cea mai buna alegere, in privinta localitatii de sedere. Plaja este foarte mare si nisipul acceptabil, nu este de cea mai buna calitate ca in Gardenos, de pe partea de vest a insulei, insa este plina de chestii frumoase, terase nenumarate, hoteluri, etc. Apa este mica pe o distanta extrem de mare, nu ai de ce sa iti faci grija pentru copii, pentru ca oricat s-ar aventura, nu vor ajunge usor la o adancime mai mare decat ei... bine, acum mai depinde si de copil Posted Image Nu as fi schimbat-o pe nicio alta locatie, cu toate ca am vazut si vestul si nordul insulei... De aici pleci foarte usor peste tot, deci este important daca va doriti sa vedeti insula.

In general preturile sunt chiar bune pe plaja:
O cupa mare de inghetata buna - 1,20e, din ea se satura si un adult, nu numai un copil.
o bere - 3-5e,
doua sezlonguri sub umbrela cu masuta - 6e,
un frape 2e,
un fresh de portocale superdulci - 3e.

Moraitika ofera si o zona de promenada, cu magazine, taverne frumoase, agentii de turism cu oferte pentru excursii care mai de care mai deosebite. Seara arata totul frumos luminat... e misto, dar nu va ganditi acum la ceva foarte mare. Sunt cluburi de noapte, discoteci, deci se poate si putina dezdrabalare. Daca nu veniti cu masina, nu va faceti prea multe probleme, se pot inchiria scutere sau ATV-uri la preturi foarte bune 20e/zi. In trafic se circula usor cu ele, merita macar o zi de catarat dealurile.

Attached File  IMG_3414.JPG   459.35K   36 downloadsAttached File  IMG_3424.JPG   652.25K   34 downloadsAttached File  IMG_3426.JPG   566.54K   27 downloadsAttached File  IMG_3439.JPG   368.21K   33 downloadsAttached File  IMG_3440.JPG   277.65K   33 downloadsAttached File  IMG_3441.JPG   303.86K   41 downloadsAttached File  IMG_3722.JPG   472.16K   37 downloadsAttached File  IMG_3438.JPG   251.42K   43 downloads

Noi am folosit o optiune de cazare, gasita pe airbnb, se numeste Hotel Aragorn Un hotel relativ micut, foarte bine intretinut, cu toate facilitatile necesare inclusiv parcare. Aceasta locatie este in satul vechi. De la strada principala, urci pe niste stradute inguste, unde abia incape o masina si ai toate sansele sa razi peretii caselor, daca nu esti atent... insa odata ajuns acolo, privelistea la mare este superba, apa din piscina perfecta si te simti exact in vacanta.

Noua ne-a placut foarte mult aici si recomandam cu placere. Aproape fiecare camera este pregatita pentru familii cu copii, asa ca mai toate au cel putin trei paturi. Apartamentul are trei camere, dintre care una cu patru paturi, suprapuse doua cate doua. Am platit 75E/noapte, pentru camera normala, iar pentru apartament 150e/noapte, fara mic dejun. Deci este foarte rentabil sa folosesti apartamentul, daca ai o familie mare. Intra aici opt persoane si ai doua bai, bucatarie, masina de spalat rufe, boiler separat de cladire, aer conditionat, frigider, aragaz, etc... exact ca acasa. Apartamentul este de fapt o cladire separata langa piscina, asa ca intimitatea este garantata si vine cu un bonus -  o zona de luat micul dejun in aer liber la umbra sau de stat noaptea la vrajeala pana la orele cele mai inaintate, fara sa deranjezi pe cineva.

Attached File  1.JPG   489.64K   41 downloadsAttached File  2.JPG   465.95K   37 downloadsAttached File  3.JPG   514K   35 downloadsAttached File  4.JPG   301.86K   36 downloadsAttached File  5.JPG   470.46K   42 downloadsAttached File  6.JPG   313.58K   40 downloadsAttached File  7.JPG   378.15K   48 downloads

Din ce am mai vazut si mi s-a mai recomandat, as lua in calcul pentru alt an, un alt hotel asezat exact pe plaja. Se cheama Hotel Margarita Beach si arata foarte bine, extrem de curat si frumos, la preturi destul de bune. A nu se confunda cu Margarita Apartments... aia este cu totul alta mancare de peste.


Despre culinare in Moraitika, numai de bine... Am descoperit Village Taverna, (nr. 1 in Corfu pe Trip Advisor) unde ne-am petrecut cele mai frumoase seri. Nu am decat cuvinte de lauda pentru acesti oameni deosebiti. Sunt in stare sa stea in cap ca sa te simti bine. Am incercat aproape tot meniul si in fiecare zi am fost foarte multumiti. Preturile sunt excelente, nu mai mult de 50e/familie, indiferent de cat de mult mananci sau bei. De regula am platit cam 40-45e tips included, dar s-a intamplat sa fie si 30e.

Ne-au gatit fructe de mare, dar si mancarurile cele mai importante ale insulei, in ultima zi am avut chiar mancarea lor traditionala de Craciun. Ce este cel mai important, este ca ne-au facut sa ne simtim ca acasa si asta este cel mai important. Inainte de plecare, Nikos ne-a luat pe toti baietii si ne-a plimbat cu barca lui personala pe coasta insulei, pentru a ne arata cum traieste un corfiot adevarat, apoi ne-a tratat cu o bere rece! Multumim lui Nikos si familiei lui, daca va duceti in vizita, sa nu uitati sa le transmiteti salutari din partea grupului de la Galati! Posted Image Totusi primul lucru pe care trebuie sa-l cereti, imediat ce v-ati asezat la masa este Tzipro - un rachiu de casa aromat, pe care il bei inainte de masa si merge la fix!

Attached File  IMG_3358.JPG   524.7K   44 downloadsAttached File  IMG_3368.JPG   309.63K   48 downloadsAttached File  IMG_3369.JPG   308.16K   45 downloadsAttached File  IMG_3370.JPG   299.09K   44 downloadsAttached File  IMG_3374.JPG   296.06K   43 downloadsAttached File  IMG_3376.JPG   279.9K   45 downloadsAttached File  IMG_3378.JPG   307.6K   51 downloadsAttached File  IMG_3571.JPG   378.51K   51 downloadsAttached File  IMG_3582.JPG   317.6K   46 downloadsAttached File  IMG_3586.JPG   385.67K   39 downloadsAttached File  IMG_3589.JPG   340.93K   38 downloadsAttached File  IMG_3433.JPG   182.8K   39 downloadsAttached File  IMG_3434.JPG   211.88K   36 downloadsAttached File  IMG_3366.JPG   289.13K   26 downloadsAttached File  IMG_3367.JPG   384.17K   22 downloadsAttached File  IMG_3435.JPG   375.53K   23 downloadsAttached File  IMG_3436.JPG   275.38K   24 downloadsAttached File  IMG_3595.JPG   307.44K   25 downloadsAttached File  IMG_4127.JPG   344.76K   26 downloadsAttached File  IMG_4128.JPG   375.12K   27 downloadsAttached File  IMG_4130.JPG   324.38K   26 downloadsAttached File  IMG_4132.JPG   314.46K   26 downloads

In Moraitika am mai cinat la Taverna Tassos si am mai pranzit pe plaja la terasa Golden Beach Taverna.
La Tassos nu prea am lucruri foarte pozitive de povestit, insa panorama de pe terasa este superba, insa mancarea nu exceleaza. Mi-a placut foarte mult o musaca la ei.

Attached File  IMG_3442.JPG   363.02K   30 downloads

La Golden Beach Taverna am mancat cel mai bun calamar pane, iar scoicile cu sos rosu au fost deasemenea spectaculoase. Daca ajungeti acolo sa cereti pentru starter pita cu unt si usturoi. Te lingi pe degete, nu alta...

Attached File  IMG_3727.JPG   258.44K   29 downloadsAttached File  IMG_3728.JPG   256.64K   30 downloadsAttached File  IMG_3729.JPG   306.8K   38 downloads Attached File  IMG_3732.JPG   421.93K   39 downloads

View Postgogosaru100, on 07 august 2016 - 15:54, said:

ultima poza,aia e o sticla de apa Dorna?

habar nu am...
dar nu cred!

#3
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr.3
In cele zece zile in care am stat in Corfu, am incercat sa vedem cat mai mult din insula. Mai putine obiective turistice, pentru ca am avut multi copii cu noi si este greu... Am vazut insa mai multe locatii, cum ar fi Corfu Town (Kerkira). Un orasel minunat, foarte dragut si cochet, o opera de arta in sine. Se simt foarte mult influentele venetiene, din perioada de dominatie a acestora dar si elementele grecesti sunt prezente. Nu degeaba face parte din patrimoniul UNESCO...

Ne-am plimbat cu trenuletul, am facut si ceva cumparaturi dragute si bineinteles am cinat acolo. Plimbarea cu trenuletul dureaza cam 40min. si este foarte frumoasa. Costa 7e/pers, iar daca doi adulti au un copil, pentru acesta nu se plateste, deci 14e.

Attached File  IMG_3833.JPG   430.27K   26 downloadsAttached File  IMG_3823.JPG   471.32K   26 downloadsAttached File  IMG_3831.JPG   408.23K   23 downloadsAttached File  IMG_3878.JPG   480.35K   24 downloadsAttached File  IMG_3930.JPG   405.48K   34 downloadsAttached File  IMG_3818.JPG   378.88K   34 downloadsAttached File  IMG_3907.JPG   186.24K   34 downloadsAttached File  IMG_3925.JPG   211.82K   24 downloads

Despre cumparaturi, pot sa va spun ca ai ce sa iei din Kerkyra, sunt foarte multe produse artizanale locale, diferite chestii confectionate din lemn de maslin, ceramica foarte frumos colorata, etc.

Attached File  IMG_3736.JPG   367.11K   21 downloadsAttached File  IMG_3742.JPG   274.05K   22 downloadsAttached File  IMG_3743.JPG   331.17K   21 downloadsAttached File  IMG_3744.JPG   384.03K   31 downloadsAttached File  IMG_3745.JPG   439.26K   30 downloadsAttached File  IMG_3747.JPG   340.87K   32 downloadsAttached File  IMG_3751.JPG   181.15K   21 downloadsAttached File  IMG_3762.JPG   263.37K   20 downloadsAttached File  IMG_3763.JPG   330.5K   20 downloadsAttached File  IMG_3764.JPG   294.18K   19 downloadsAttached File  IMG_3765.JPG   295.06K   18 downloadsAttached File  IMG_3770.JPG   444.67K   26 downloadsAttached File  IMG_3782.JPG   361.83K   27 downloadsAttached File  IMG_3758.JPG   225.88K   28 downloadsAttached File  IMG_3768.JPG   243.58K   29 downloadsAttached File  IMG_3781.JPG   317.93K   30 downloadsAttached File  IMG_3738.JPG   208.82K   30 downloadsAttached File  IMG_3740.JPG   172.21K   25 downloadsAttached File  IMG_3752.JPG   363.44K   33 downloadsAttached File  IMG_3756.JPG   390.9K   34 downloads

Daca in Moraitika masa ne-a costat 40e, aici in Corfu Town lucrurile se schimba. Asa repede pot spune ca aceeasi bere se vinde cu 4,5-5e in loc de 3-3.30e. Te asezi la masa si deja ai o deschidere de 1e pe persoana, apoi dintr-o data afli ca si painea costa bani in Corfu, chiar se calculeaza la felie. Uite asa te duci frumos la 70e de familie pentru cina. Mancarea este foarte buna, nimic de comentat.

Una peste alta, merita tot efortul,
sa nu te duci o zi in Kerkyra, este o mare greseala...

#4
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr.4
Palaiokastritsa este o zona foarte frumoasa din Corfu, chiar este spectaculos... cu relief muntos care se scufunda in mare, golfuri superbe si plaje atractive. Totusi nu as spune ca este cel mai bun loc in care sa faci plaja. Chiar daca plajele sunt minunate, acestea sunt destul de dificile... cu pietre in apa care este adanca inca de la mal si care mai este si foarte rece. Am fost aici doua zile, una special pentru a face scuba cu Achilleon Diving Center. Preturile fiind chiar foarte bune, chiar si pentru cei care aveau nevoie de instructaj, la prima scufundare: 45e incepatori, iar a doua locatie undeva langa un mic recif 34e.

Attached File  GOPR4265.JPG   196.44K   28 downloadsAttached File  GOPR4268.JPG   384.93K   29 downloadsAttached File  GOPR4276.JPG   272.44K   28 downloadsAttached File  GOPR4284.JPG   271.4K   25 downloadsAttached File  IMG_3476.JPG   397.69K   32 downloadsAttached File  IMG_3479.JPG   496.44K   32 downloadsAttached File  IMG_3481.JPG   269.32K   30 downloadsAttached File  IMG_3491.JPG   302.98K   26 downloadsAttached File  IMG_3501.JPG   440.33K   24 downloadsAttached File  IMG_3974.JPG   407.4K   24 downloadsAttached File  IMG_3975.JPG   729.78K   22 downloadsAttached File  IMG_4010.JPG   407.61K   25 downloadsAttached File  IMG_4028.JPG   496.56K   27 downloadsAttached File  IMG_4032.JPG   222.64K   23 downloadsAttached File  IMG_4034.JPG   179.37K   24 downloadsAttached File  IMG_3492.JPG   185.54K   25 downloadsAttached File  IMG_3507-min.JPG   337.66K   24 downloads

Taverne frumoase, frumos la scuba, dar nu e de stat aici... vii o zi si gata, ajunge.


Aqualand Park Corfu
Frumos la parcul acvatic, insa daca ma intrebi pe mine, m-am plictisit de moarte. Dar le faci si pe astea pentru ca ai copii, asta-i treaba.
Parcul este destul de mare, insa nu imens. Ai topogane de toate felurile, piscine pentru copii, dar si pentru adulti. Sunt restaurante (destul de subtiri), sezlong-uri si tot ce mai vrei de la un parc acvatic. Copii au fost incantati...

Am cumparat bilete pentru doua zile, doi adulti si un copil, pe care am platit 95e. Defalcat 35 pentru adulti si 25 pentru copii.

Attached File  IMG_3557.JPG   412.25K   21 downloadsAttached File  IMG_3562.JPG   598.93K   22 downloads

Sidari - Canal D'amour
Alta destinatie de o zi...
Si aici se poate spune ca poti face o vacanta frumoasa, ai tot ce-ti trebuie sa iti iasa bine. Relieful este superb, plajele sunt frumoase, gasesti si niste insule pana la care poti inota, cateva grote pe unde sa te bagi si sa revii pe partea cealalta, poti sari de pe stanci inalte sau sa sezi la piscina undeva sus, langa un poolbar cu o priveliste de vis.
Coasta este argiloasa si cam tot asa sunt si plajele. La prima vedere te bucuri de ele, gandindu-te ca este nisip fin, insa mai mult este argila. Iesi de pe plaja si ramai murdar pe picioare. In fine, nici eu nu m-am dus peste tot in Sidari, probabil ca multa lume ma poate contrazice si ar mai fi locuri mai deosebite.

Attached File  GOPR3596.JPG   317.81K   24 downloadsAttached File  GOPR3599.JPG   227.8K   24 downloadsAttached File  GOPR3604.JPG   239.36K   25 downloadsAttached File  GOPR3606.JPG   267.5K   27 downloadsAttached File  IMG_3865.JPG   87.52K   29 downloadsAttached File  IMG_3940.JPG   451.14K   30 downloadsAttached File  IMG_3944.JPG   454.46K   31 downloadsAttached File  IMG_3945.JPG   614.23K   31 downloadsAttached File  IMG_3947.JPG   430.24K   30 downloadsAttached File  IMG_3949.JPG   342.46K   27 downloadsAttached File  IMG_3951.JPG   324.81K   26 downloadsAttached File  IMG_3952.JPG   435.63K   25 downloadsAttached File  IMG_3953.JPG   474.61K   24 downloadsAttached File  IMG_3962.JPG   365.24K   34 downloadsAttached File  IMG_3964.JPG   238.12K   34 downloads

Gardenos Beach
Daca intrebi un corfiot, care este cea mai frumoasa plaja din Corfu, iti va raspunde Gardenos. Stiu, pentru ca i-am intrebat Posted Image
Intradevar este frumos aici, nisipul este abundent fin si rosiatic. Nu vine foarte multa lume aici, pentru ca nici nu sunt foarte multe capacitati de cazare in zona, insa nici liber nu este. Tavernele sunt nelipsite, apa ofera si niste valuri... intr-un cuvant MISTO! dar nici nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu atat de departe de toate, insa daca vreti un concediu linistit, aici este de voi. Apusul trebuie sa fie deosebit pe aceasta parte a insulei.

Attached File  IMG_3964.JPG   238.12K   34 downloadsAttached File  IMG_4138.JPG   381.06K   36 downloadsAttached File  IMG_4140.JPG   487.58K   37 downloadsAttached File  IMG_4145.JPG   288.16K   38 downloadsAttached File  IMG_4147-min.JPG   266.06K   38 downloads

#5
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr.5
Paxos si Antipaxos
Pe unde mergem, facem intotdeauna o excursie cu barca si daca tot am ajuns in Corfu, aveam cateva variante. Prima ar fi fost sa inchiriem una mica si sa mergem pe langa coasta. Cam dificila treaba asta si cam riscanta, dar nu de asta am renuntat, ci mai degraba din prea multa relaxare. A fost mai usor sa luam bilete de la o agentie si sa accesam un tur organizat. Oricum nu puteam noi merge atat de departe pe cont propriu... nicio sansa!

La ora 8:00 am fost luati cu autocarul, cu care am mai mers vreo ora sa culegem toti turistii doritori de aventura. Vaporasul era aproape plin, probabil ca erau vreo suta si ceva de oameni la bord, destul de aglomerat, insa nu intr-atat incat sa te agasesze treaba asta. Turul atinge cele doua insule si doua grote, ofera si cateva zeci de minute pentru o baie buna, aproape de o plaja pustie. Nu mai tin minte cat am platit... cam 30-35e de adult.

Insulele destul de mari si cred ca sunt mai multe sate destul de maricele, daca stai o zi intreaga pe fiecare, ai ce vedea. Noi insa nu am avut prea mult timp decat de masa si de putina plimbare dupa, asa ca nu prea am ramas decat cu peisajele.

Pe la ora 18:00 eram inapoi la hotel. O zi frumoasa!

Attached File  IMG_1017paxi.JPG   558.41K   19 downloadsAttached File  IMG_1019paxi.JPG   325.58K   17 downloadsAttached File  IMG_1020paxi.JPG   351.14K   17 downloadsAttached File  IMG_1021paxi.JPG   339.31K   17 downloadsAttached File  IMG_1026paxi.JPG   419.58K   20 downloadsAttached File  IMG_1027paxi.JPG   343.02K   20 downloadsAttached File  IMG_1030paxi.JPG   416.78K   17 downloadsAttached File  IMG_1031paxi.JPG   371.24K   21 downloadsAttached File  IMG_1033paxi.JPG   484.92K   20 downloadsAttached File  IMG_1034paxi.JPG   542.79K   18 downloadsAttached File  IMG_1038paxi.JPG   542.41K   20 downloadsAttached File  IMG_1042paxi.JPG   677.26K   21 downloadsAttached File  IMG_1045paxi.JPG   707.57K   22 downloadsAttached File  IMG_1060paxi.JPG   498.74K   20 downloadsAttached File  IMG_1062paxi.JPG   637.86K   20 downloadsAttached File  IMG_1078paxi.JPG   732.18K   23 downloadsAttached File  IMG_1079paxi.JPG   825.29K   21 downloadsAttached File  IMG_1083paxi.JPG   576.21K   19 downloadsAttached File  IMG_1086paxi.JPG   354.78K   18 downloadsAttached File  IMG_1087paxi.JPG   257.16K   17 downloadsAttached File  IMG_1091paxi.JPG   453.68K   18 downloadsAttached File  IMG_1097paxi.JPG   398.12K   18 downloadsAttached File  IMG_1098paxi.JPG   417.62K   18 downloadsAttached File  IMG_1122paxi.JPG   583.08K   17 downloadsAttached File  IMG_3657.JPG   531.46K   18 downloadsAttached File  IMG_3670.JPG   442.01K   18 downloadsAttached File  IMG_3633.JPG   247.03K   19 downloadsAttached File  IMG_3645.JPG   386.29K   19 downloadsAttached File  IMG_3647.JPG   526.73K   19 downloadsAttached File  IMG_3659.JPG   444.77K   19 downloadsAttached File  IMG_3660.JPG   433.69K   18 downloadsAttached File  IMG_3662.JPG   417.51K   20 downloadsAttached File  IMG_3663.JPG   481.65K   23 downloadsAttached File  IMG_3665.JPG   509.71K   22 downloadsAttached File  IMG_3667.JPG   391.96K   22 downloadsAttached File  IMG_3678.JPG   487.5K   20 downloadsAttached File  IMG_3683.JPG   463.43K   20 downloadsAttached File  IMG_3687.JPG   219.16K   19 downloadsAttached File  IMG_3701.JPG   516.98K   25 downloadsAttached File  IMG_3702.JPG   423.34K   24 downloadsAttached File  IMG_3705.JPG   363.71K   24 downloadsAttached File  IMG_3706.JPG   469.92K   20 downloadsAttached File  IMG_3679-min.JPG   221.38K   21 downloads

Edited by floraur, 07 August 2016 - 21:47.


#6
almona

almona

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 643
  • Înscris: 11.08.2006

View Postfloraur, on 07 august 2016 - 19:46, said:

Gardenos Beach
Daca intrebi un corfiot, care este cea mai frumoasa plaja din Corfu, iti va raspunde Gardenos. Stiu, pentru ca i-am intrebat Posted Image
Intradevar este frumos aici, nisipul este abundent fin si rosiatic. Nu vine foarte multa lume aici, pentru ca nici nu sunt foarte multe capacitati de cazare in zona, insa nici liber nu este. Tavernele sunt nelipsite, apa ofera si niste valuri... intr-un cuvant MISTO! dar nici nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu atat de departe de toate, insa daca vreti un concediu linistit, aici este de voi. Apusul trebuie sa fie deosebit pe aceasta parte a insulei.
Attachment IMG_3964.JPGAttachment IMG_4138.JPGAttachment IMG_4140.JPGAttachment IMG_4145.JPGAttachment IMG_4147-min.JPG
Într-adevăr, apusul e superb. Am petrecut 2 ani la rând vacanţa la Gardenos şi în afară de faptul că nu prea ai ce face seara şi nu sunt posibilităţi de distracţie în zonă, altceva n-am de reproşat. Zona am descoperit-o întâmplător acum 10 şi mi-am promis că dacă va mai fi vreodată Corfu în planurile de vacanţă, aici va fi.

Edited by almona, 08 August 2016 - 07:05.


#7
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

View Postfloraur, on 07 august 2016 - 16:52, said:


As spune ca am facut cea mai buna alegere, in privinta localitatii de sedere. Plaja este foarte mare si nisipul acceptabil


Cum era apa in zona Moraitika ?? Calda/rece ??

#8
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005

View Postjudas, on 08 august 2016 - 07:05, said:

Cum era apa in zona Moraitika ?? Calda/rece ??

In Moraitika nu are cum sa fie decat calda...
se incalzeste repede pentru ca nu este adanca.  
Nu este limpede si clara ca in alte locuri, pentru ca sunt multi turisti, insa este misto!

#9
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
tr.6
In ultima zi mi-am dat seama ca proprietarul ne-a luat in calcul cu zece zile de cazare, chiar daca noi nu am rezervat decat noua si atat am platit.
Ne-a ofertat elegant si ne-a propus sa mai ramanem o zi la 50% din pretul de cazare, insa nu ne mai ardea de mare... a fost destul, am facut ce ne-am propus, am avut un concediu superb, insa gata... mergem spre casa, dar nu inainte de a ne opri doua nopti in Bansko Bulgaria. Nu este prima data cand facem acest popas, data trecuta am stat trei nopti la Hotel Saint Ivan Rilski am prins o oferta de 120e un apartament pentru 4 persoane cu mic dejun inclus. Anul acesta am platit tot acolo 45e/noapte, tot cu mic dejun, insa nu am avut parte decat de o tripla. Hotel mare frumos, cu absolut toate facilitatile necesare. Aici exista corpul principal al hotelului si alte cladiri care formeaza un ansamblu frumos. Toate au parcari la subsol, balcoane decente, camere spatioase... foarte misto de mers la ski aici, dar si vara te poti bucura de racoare si voie buna, la spa sau la piscina.

Dar pana la Bansko, haideti sa va spun despre drum. Am mers pe autostrada, de la Igoumenitsa pana la Kulata si dupa... pana aproape de Lukovit. Bulgarii lucreaza de zor la centura Sofiei, mai au cativa km si au rezolvat si problema asta, autostrada snur de la Igoumenitsa pana la Yablanitsa, iar in cativa ani, pana la Pleven...
In drumul nostru spre Romania, nu te abati foarte mult daca vrei sa mergi la Bansko, decat 40km. Faci drepata la Simitli si de acolo pana in centru statiunii ai exact 40km.

Dupa cum va spuneam la Lukovit ne-am oprit pentru masa. Este in acest oras, un hotel de 4 stele, surprinzator de cochet si elegant. Se cheama Hotel Diplomat Plaza si nu pierzi vremea ca sa ajungi aici, poate doar 25 de metri, este chiar in drum si merita sa te opresti. Terasa este foarte eleganta si incapatoare, ospatari decenti, stiutori si de alte limbi decat bulgara.

Attached File  Captura_de_ecran_din_2016_ (2).jpg   344.78K   24 downloads

Preturile sunt foarte bune si mancarea este absolut incantatoare. Noi am fost patru adulti si doi copii, am pranzit si servit cate doua feluri de mancare, o gramada de bauturi nealcolice, dintre care numai limonade au fost cam cinci carafe de 0.5l, care au mers perfect pe caldura aia. La sfasit copii au mancat cate o prajitura, iar nota de plata a fost de 200lei... Am facut acelasi lucru in Bansko si ne-a costat 100e, deci va sun eu sigur ca este bine! Nu va spun unde, dar daca mergeti pe acolo si vedeti asa... niste iepurasi, ca se plimba prin fata restaurantului, iar copii sunt incantati jucandu-se cu ei, faceti bine si cautati-va alta varianta ca nu e de stat.

Attached File  IMG_4159-min.JPG   274.09K   30 downloadsAttached File  IMG_4171.JPG   277.4K   26 downloadsAttached File  IMG_4184.JPG   461.54K   25 downloadsAttached File  IMG_4191.JPG   488.76K   25 downloadsAttached File  IMG_4197.JPG   491.21K   27 downloadsAttached File  IMG_4200.JPG   457.01K   28 downloads

In Bansko am prins doua zile racoroase, insa si cu soare destul, incat sa ne fie bine. Asa ca ne-am plimbat cu telegondola, ne-am dat in tobogane, am tras cu arcul si cu arme diferite in poligon, am facut o baie la piscina, am mancat zmeura, am fript niste bere Pirinsko si Zagorka si cam atat, caci a durat putin. Daca mai aveam o zi, poate ne urcam mai sus la picior. Sunt niste trasee frumoase si ursoare de facut... insa alta data.

Attached File  IMG_4201.JPG   657.55K   23 downloadsAttached File  IMG_4160.JPG   394.37K   21 downloadsAttached File  IMG_4162.JPG   412.74K   19 downloadsAttached File  IMG_4167.JPG   540.93K   17 downloadsAttached File  IMG_4168.JPG   551.35K   18 downloadsAttached File  IMG_4172.JPG   294.45K   20 downloadsAttached File  IMG_4241-min.JPG   205.22K   19 downloads

Buget de calatorie,
putin peste trei mii de euro,
fara shopping...

Dragii mei, cam asta a fost vacanta noastra, v-am oferit cat am putut de mult din ceea ce am vazut si simtit noi.
Recunosc ca nu o fac aceste review-uri doar pentru alti drumeti, ci si pentru mine. Este frumos sa citesti treburile astea peste ani. Lucrurile acestea aman aici pe forum... asa ca va incurajez sa o faceti, chiar si cu riscul de a primi si niste replici nasparlii... o fapta buna, nu ramane niciodata nepedepsita, deci numai de bine!

Va urez,
vacante de vis!


Attached File  IMG_3342.JPG   360.77K   17 downloads

Edited by floraur, 08 August 2016 - 20:08.


#10
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008
Daca pe coasta estica unde ai stat apa era calda, cum era pe coasta vestica Sidari/Paleokastritsa/Gardenos ?
Apa rece, vant ??

Excursia in Paxos/Antipaxos ai luat-o de pe net sau local din Moraitika ?? Imbarcarea a fost din Corfu Town ??

Edited by judas, 15 November 2016 - 08:38.


#11
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,266
  • Înscris: 22.07.2005
In Est apa este calda, dupa cum spuneam, ai la Moraitika o intindere de apa cu adancime mica... deci este bine. Vant nu este.

In Vest apa era cam rece, dar nu intr-atat incat sa nu poti face baie. Dar este de retinut, pa Papeokastritsa era rece...

Excursia am luat-o din Moraitika, de la magazinele de profil... un autocar ne-a luat din Moraitika si ne-a dus undeva in Vest, de unde am plecat...

Edited by floraur, 15 November 2016 - 09:49.


#12
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postfloraur, on 15 noiembrie 2016 - 09:47, said:

... un autocar ne-a luat din Moraitika si ne-a dus undeva in Vest, de unde am plecat...

Cred că autocarul v-a dus în Kavos, ştiu că de acolo se pleacă înspre Paxos - Antipaxos.

@judas: parcă reţinusem că stai câteva zile şi în Parga, iar în cazul ăsta nu merită mers la Paxos şi Antipaxos din Corfu, ci din Parga. Uită-te pe hartă, e mai mică distanţa din Parga, ceea ce înseamnă mai puţin timp petrecut pe mare şi mai puţini bani daţi pe excursie. Noi din Parga am mers.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 November 2016 - 03:37.


#13
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

View PostOvidiuNS, on 17 noiembrie 2016 - 03:37, said:


în cazul ăsta nu merită mers la Paxos şi Antipaxos din Corfu, ci din Parga. Uită-te pe hartă, e mai mică distanţa din Parga, ceea ce înseamnă mai puţin timp petrecut pe mare şi mai puţini bani daţi pe excursie. Noi din Parga am mers.


La asta nu m-am gandit, multumesc pentru informatie !!

#14
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 14.03.2006
Eu am cam fost dezamagita de excursia in Paxos-Antipaxos, am mers din Parga pe traseul mai scurt, dar am vazut doar o "Blue Cave" in loc de doua, si aceea nu foarte impresionanta. Comparativ cu alte croaziere au fost mai putine de vazut, dar nu spun sa nu mergeti.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate