Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

La inceput de drum

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
295 replies to this topic

#271
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Inteleg, insa eu nu ma opresc din ceea ce fac, cat timp astept raspunsuri, sfaturi, recomandari etc. Posted Image

Prin mesajul tau, am inteles un lucru (alaturi de toate sfaturile pe care le-am primit de-a lungul timpului). Eu ar trebui sa fac ceea ce cred de cuviinta, sa citesc si sa creez ceea ce cred eu ca este bine pentru mine, sa cer feedback la ceea ce fac, iar cu timpul voi realiza ce este benefic pentru mine si ma voi indrepta si orienta odata cu timpul. Pare ca nu exista un plan prost, vreun drum gresit. O carte nu defineste intregul drum. Nu am inteles anumite lucruri acum? Nu-i nimic, le voi intelege atunci cand va fi timpul.

Cred ca ar trebui sa gandesc cam asa.

L.E: Si cam acum realizez ca OriginalCopy chiar a spus bine cand mi-a recomandat sa profit de orice oportunitate, sa nu ma dau in spate, sa imi "bag nasul" in tot ce prind, sa incerc cat mai multe lucruri, sa citesc tot ce imi face cu ochiul (de preferat direct de la creatori) si sa nu mai stau sa analizez atat de mult lucrurile, fiindca pur si simplu imi complic singur situatia.

Din acest moment voi incerca sa scap de acest "overthinking". Desi continui treaba in timp ce imi fac prea multe ganduri si analizez si reanalizez situatia, este prea mult.

Edited by AnduIX, 30 September 2018 - 12:45.


#272
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Salutare și la mulți ani tuturor! Revin cu câteva mici întrebări.

Eu sunt la mate-info neintensiv info. Numărul de ore de info pe săptămână este mult mai mic decât cel de la clasele de intensiv info. 4 ore pe săptămână am eu in a XI-a, spre deosebire de 7 ore pe săptămână, cât au cei de la intensiv info. Ar trebui să mă mulțumesc cu algoritmica din liceu? Ce-i drept, nu prea suport eu algoritmica în modul în care este expusă elevilor la liceu, însă nu despre asta este vorba.

Deși la clasă ultima dată ni s-a predat recursivitatea, datorită pregătirii pentru olimpiada de informatică, eu am studiat și Backtracking, Fill și Lee. Cu toate acestea, mai am de recuperat din pregătirile din anii trecuți, întrucât acesta este primul meu an de pregătire pentru olimpiadă. Nu am speranțe mari, nu țintesc pentru calificarea la o anumită etapă, ci merg pentru a vedea cum este, pentru experiență în plus. Nu strică.

Știind că la intensiv info se studiază mai multe noțiuni, am discutat cu profesoara mea de informatică și am întrebat-o de manualul de intensiv info. Voi merge la bibliotecă să văd ce se află acolo și mă gândeam să vă cer ajutorul. Poate aveți ceva recomandări? Nu trebuie să fie neapărat in format fizic, pot fi și in format digital.

Mulțumesc anticipat!

#273
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View PostAnduIX, on 07 ianuarie 2019 - 09:55, said:

Ar trebui să mă mulțumesc cu algoritmica din liceu?
Cu ea te vei intalni la examene. Nu te ajuta in viitorul apropiat sa intri in altceva si sa ignori alte materii. Dar ce fac colegii de la intensiv trebuie si tu sa asimilezi.

#274
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Am înțeles. Mulțumesc mult!

Din câte am înțeles, la intensiv se intră și în OOP.

#275
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Nu lucrez in invatamant dar parca nu vad in programa asa ceva: http://oldsite.edu.r...ulum/c556 588 /

Oricum, nu te intalnesti la examene (la nivelul liceului) cu materia din cls. a XII-a.

#276
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
E posibil ca profesoara mea de informatică să predea peste programă la clasele de intensiv, mă gândesc. Îmi amintesc că am întrebat-o ceva in urmă cu mai mult timp și, la un moment dat, mi-a spus că la intensiv predă și OOP.

Deocamdată sunt cam indecis privind bacalaureatul. Doresc să dau admiterea la Politehnică și, în paralel, să depun dosarul pentru CSIE de la ASE. Am culegerile de Politehnică și lucrez.

Cu toate acestea, mă gândeam să dau admiterea și la Matematică-Informatică la UNIBUC, dar nu prea știu cum este facultatea, cum sunt profesorii etc. Insă, într-un clasament al priorităților, AC de la UPB se află pe primul loc.

Având în vedere toate acestea, m-am gândit să dau bacalaureatul la fizică. Ar trebui să mă decid cât mai repede. Cu cât mă decid mai repede, cu atât mai bine.

#277
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005
Acest topic l-ai deschis in August 2016,
Au trecut 2 ani si un pic.
Ne faci un rezumat cu ce ai invatat?
Cat dureaza acest incput ? Sau speri ca peste doi cand intri la facultate tot inceput se considera?

#278
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Sigur.

De-a lungul acestor ani nu pot spune că am făcut foarte multe. Ba chiar aș putea spune că am făcut puține.

Din august 2016 până prin octombrie 2016, știu că am citit din “The C Programming Language”, de K&R. Era totul cam vraiște prin capul meu. Pot spune că ce am făcut la liceu în acea perioadă mi-a reorganizat intr-o anumită măsură noțiunile. Pe urmă, s-au aglomerat lucrurile pentru liceu și am scăzut nivelul de lucru suplimentar, adică erau zile în săptămână când nu aveam timp de lucru suplimentar.

Din octombrie până la vacanța de vară am făcut probleme de pe pbinfo și problemele din laboratoarele de la ore (zeci de probleme pentru fiecare noțiune învățată, care ocupă ore bune de gândit și lucrat).

În vacanța dintre a IX-a și a X-a îmi amintesc că am făcut o excursie prin HTML, CSS și niște JS (până la nivelul la care mă aflam cu noțiunile de programare, la momentul respectiv). Am fost plecat, am lucrat suplimentar și pentru materiile de bacalaureat (lucru pe care l-am făcut și în timpul anului școlar) și cam asta a fost vacanța.

În a X-a, n-am făcut cam nimic peste materia de la liceu. A nu se înțelege greșit, am lucrat probleme pentru fiecare capitol studiat. De asemenea, am cam luat la rând variantele de bacalaureat 2009, dar numai ceea ce știam. Teme nu primim de la profesor, dar asta nu înseamnă că trebuie lucrat numai la clasă. Adică știți și voi, cel mai bine. :)

Pot spune că acești doi ani “am lenevit”. Și prost am făcut.

Ajungem în vara trecută, X - XI. O perioadă am fost plecat, o perioadă am lucrat numai la matematică, lb. română și fizică, iar de la 1 august (nu cred că greșesc), m-am axat pe programare, luând cartea “Programming: Principles and Practice using C++” (2014) “la mână”, zilnic. Din nou, odată cu începerea liceului, am scăzut ritmul, dar de fiecare dată când găseam timp, continuam să studiez din carte (dacă nu zilnic, măcar la două zile - 1 oră și jumătate - 2 ore).

În acest moment mă aflu la partea a doua a cărții, undeva pe la pagina 300. Dar nu numărul paginii contează, de fapt.

În această perioadă am făcut tot felul de mini-proiecte pe care nu le am pe GitHub sau undeva, deoarece mare parte din ele nu au fost de cine știe ce mărimi (ca nr. de linii de cod) și au reprezentat, în mare, practica anumitor capitole prin care am trecut.

Consider, totuși, că din august - vara aceasta -, am devenit mult mai dedicat programării. Nu numai prin studiul teoriei și practicarea acesteia, ci și prin urmărirea a mai multor programatori (Twitch, YouTube etc.), cunoașterea a mai multor persoane din domeniu (cu mai multă sau mai puțină experiență) ș.a.m.d.

Începător sunt în continuare, având în vedere că sunt la liceu și mă aflu în formare. Începător voi fi și la primul job. Voi trece de acest prag odată cu lovirea cu realitatea din domeniu. Până atunci mai este cale lungă și mai am de mâncat (poate mult mai mult decât ar trebui la momentul actual).


Închei acestea cu niște efecte ale aventurii mele mai mult sau mai puțin eșuate de până în august 2018 și anume că, în mare parte, am scăpat de overthinking. Nu numai în programare și/sau IT. De asemenea, sunt de părere că am avut ocazia și am reflectat asupra greșelilor pe care le-am făcut din 2016 până acum și am învățat din acestea.

Sunt complet deschis criticilor. Retrospectiva aceasta este departe de a fi completă. Aș mai spune și alte lucruri negative despre mine și ce am făcut în perioada asta (legat de programare, desigur), dar sunt destul de sigur că și voi știți. :D


Doresc să îți mulțumesc, MarianG, pentru că mi-ai oferit oportunitatea de a reflecta (din nou) asupra timpului pe care l-am pierdut (mai mult sau mai puțin).



#279
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,189
  • Înscris: 24.02.2007

View PostAnduIX, on 07 ianuarie 2019 - 21:19, said:

în mare parte, am scăpat de overthinking.

N-as zice

#280
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016

View Postdani.user, on 07 ianuarie 2019 - 21:32, said:



N-as zice

De ce zici asta?

De ceva timp am început să fiu mai direct, să trec la practică și să nu mai intorc lucrurile pe enșpe mii de părți, deoarece n-am nimic de pierdut, ci numai de câștigat.

Și asta tot cu ajutorul anumitor replici mai “tăioase” de aici de pe forum care sigur aveau ca scop să mă dezobișnuiască să stau și să reanalizez situația fără rost.

#281
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Poate că ai scăpat de overthinking, însă scrii prea mult și expui prea puține.

Ia să vedem acele proiecte despre care spui că nu sunt pe GitHub. Sau postează-l pe cel considerat cel mai interesant.

Poți să folosești și alt serviciu de Git dacă nu vrei ca proiectele sa fie publice, vezi GitLab sau Bitbucket.

Edited by MarianG, 07 January 2019 - 22:28.


#282
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostAnduIX, on 07 ianuarie 2019 - 21:56, said:

De ce zici asta?
cod sau nu existi.

#283
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018
Lasati omul in pace, programare nu se invata peste noapte. Mai ales cand ai si scoala. Incepator o sa fie si dupa facultate, daca invata ce se preda la facultate.

#284
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostTruthHurts, on 08 ianuarie 2019 - 00:19, said:

Lasati omul in pace, programare nu se invata peste noapte. Mai ales cand ai si scoala. Incepator o sa fie si dupa facultate, daca invata ce se preda la facultate.

View PostAnduIX, on 07 ianuarie 2019 - 09:55, said:

Voi merge la bibliotecă să văd ce se află acolo și mă gândeam să vă cer ajutorul. Poate aveți ceva recomandări? Nu trebuie să fie neapărat in format fizic, pot fi și in format digital.
Exista incepatori si incepatori, cei care se subestimeaza, si cei care se supraestimeaza.

Dar codul nu minte.

#285
romio79

romio79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,655
  • Înscris: 30.03.2005
Din ce zici mie mi se pare ok, dacă nu-ți plăcea renunțai demult.
Totuși OriginalCopy are dreptate.

#286
BraviaAmpero

BraviaAmpero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 923
  • Înscris: 03.11.2018

View Postjegmihai, on 07 ianuarie 2019 - 22:09, said:

Poate că ai scăpat de overthinking, însă scrii prea mult și expui prea puține.
pai din overthinking a dat-o in overtalking si asta cica ar fi rezumat

Quote

Sau postează-l pe cel considerat cel mai interesant.
overcoding ? Posted Image

pentru OP:
tu de doi ani esti la inceput de drum ?

Edited by BraviaAmpero, 08 January 2019 - 09:27.


#287
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005

View PostTruthHurts, on 08 ianuarie 2019 - 00:19, said:

Lasati omul in pace, programare nu se invata peste noapte. Mai ales cand ai si scoala. Incepator o sa fie si dupa facultate, daca invata ce se preda la facultate.
Nu stiu unde traiesti tu dar noaptea nu tine doi ani. Poate noaptea mintii dar nu cred  ca e cazul.

#288
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Acum nu am acces la PC, nu sunt acasă. Scriu de pe telefon. Poimâine sigur voi avea acces la PC.

Codul de la problemele de bacalaureat, pbinfo, laboratoare nu le am salvate. Unele rezolvări sunt pe serverul liceului, dar restul nu sunt salvate nicăieri. Asta pentru că acele rezolvări nu au fost mari (nr. de linii de cod) și nu am considerat la momentul respectiv că ar trebui sa le păstrez undeva.

Unele rezolvări au reprezentat și unele “mini-proiecte”. Mult spus, totuși. Ca de exemplu, când am studiat stiva și coada la liceu, am făcut două jocuri de cărți în care am combinat cele două noțiuni. Dacă nu mă înșel, sunt pe serverul liceului.

Codul sursă de la rezolvările problemelor pentru pregătirea de olimpiadă este integral la liceu.

Singurul proiect pe care îl mai stochez pe PC este acel calculator pentru care am cerut feedback în urmă cu ceva timp în aria C++. În urma acelei discuții, am modificat numele variabilelor și funcțiilor astfel încât să fie mai descriptive, am pus definițiile claselor, declarațiile și definițiile funcțiilor membre și ale funcțiilor “ajutătoare” independente de clasă într-un header, cam atât.

Eventual, pot expune codul final aici sau într-un topic separat, când voi avea acces la PC.

De asemenea, am mai lucrat și la un program unde am exersat clasele, supraîncărcarea operatorilor etc. Este reprezentarea unui sistem pentru o bibliotecă, o reprezentare simplistă de altfel, cu ajutorul căreia se pot introduce noi cărți, se pot face verificări, se pot face tranzacții (luarea unor cărți de către membrii bibliotecii) etc. Însă, din păcate, nu cred că mai am codul sursă de la acest program. Cu toate acestea, țin să precizez faptul că acest mini-proiect a rezultat în urma rezolvării a mai multor exerciții din cartea pe care am pomenit-o în reply-urile anterioare.

Legat de overtalking, cred că ai dreptate. Chiar și-așa, nu îmi ia mult să scriu toate mesajele astea. :D

Acum, faptul că revin cu întrebări în același topic nu înseamnă că sunt la același nivel la care mă aflam în august, totuși.

Edit: Nu de azi au început repo-urile private să fie gratuite pe GitHub?

Edited by AnduIX, 08 January 2019 - 10:03.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate