Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

La inceput de drum

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
295 replies to this topic

#235
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Salutare,

Scuzați întârzierea răspunsului, numai ca in intervalul asta de timp am fost plecat, am avut numai telefonul cu mine..


View PostOriginalCopy, on 19 decembrie 2017 - 12:33, said:


Asta o fi o nouă metodă de trolling mai eficientă: unuia Ăźi spui ceva, altuia altceva.
Într-adevăr, aici am greșit. Însă, uite ca sunt și persoane care îmi zic ca e bine sa învăț și Python și persoane care îmi zic ca deocamdată e mai bine sa mă concentrez numai pe un limbaj. De aici și confuzia...


Mosotti, mulțumesc pentru răspuns!
După cum cred ca am mai precizat, am folosit in trecut Linux. Atât Ubuntu, cât și Mint. Nu am întâmpinat probleme.

Singurele motive pentru care as vrea sa instalez Linux sunt ca pe Linux, nu mă voi putea juca deloc, căci nu îmi voi bate capul cu Wine și alte soft-uri, încerc ceva nou și, din ce am văzut, mulți developeri folosesc Linux in loc de Windows.

Sărbători fericite alături de cei dragi! Crăciun fericit!

#236
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017
Uite ce este.Cel care vrea sa invete programare cu adevarat nu sta pe forum sa intrebe , se mai scarpina, mai intreaba, se mai scarpina iarasi. NU
Cel care vrea sa faca programare, se intereseaza singur ce carti trebuie, ce hardware minim ii trebuie, etc, adica este audodidact.
Pa.

Edited by MarianG, 25 December 2017 - 14:54.
removed quote


#237
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,226
  • Înscris: 24.02.2007
Noutati dupa 7 luni?

#238
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Salut!

Parca imi vine sa nu raspund...Voi incerca sa fiu cat pot de sincer.

Am mai lucrat, am facut probleme pe pbinfo. In timpul anului scolar imi este greu, fiindca fac pregatiri in particular (meditatii) la matematica, lb. romana si fizica. Stiu ca nu trebuie sa neglijez programarea, insa incerc cat pot de mult sa pun totul in balanta.

A trecut mai bine de o luna de cand a inceput vacanta de vara. Asadar, am timp berechet pentru pregatire atat la informatica, cat si celelalte trei discipline enumerate mai sus. Cam din primele zile de vacanta am inceput sa urmez cursurile de web development de pe freeCodeCamp. Am terminat prima parte, cea numita "Responsive Web Design", unde am invatat HTML si CSS. Am trecut prin "Basic HTML and HTML5", "Basic CSS", "Applied Visual Design", "Applied Accessibility", "Responsive Web Design Principles", "CSS Flexbox", "CSS Grid", am completat nivelele de pe Flexbox Froggy si Grid Garden, iar acum am de facut 5 pagini pentru a completa tot capitolul si pentru a primi un certificat care nu poate face altceva decat sa ma motiveze sa continui. Intre timp, am trecut si la Javascript. Deocamdata ii invat sintaxa.

Pana acum totul a tinut mai mult de creativitatea artistica, unde chiar nu excelez. As dori sa ma indrept usor-usor catre back-end. Imi place mult web development-ul, cel putin asta este concluzia pe care am tras-o in urma lucrurilor pe care le-am invatat pana acum.

Cu toate acestea, oarecum imi pare rau ca "dau cu piciorul" in software development. Totul merge bine pentru moment, dar cu corpul usor întors. Vreau să urmez o facultate in domeniu. In ultimul timp am tot auzit de web developeri fără studii și asta oarecum mă descurajează. În facultate, fie că este Automatică și Calculatoare (UPB), Mate-Info (UniBuc) sau Cibernetica (ASE), accentul se pune bine de tot pe dezvoltarea software. Majoritatea dorește să iasă software developer. Se fac și internship-uri in web development la noi, prin București?

În străinătate pare că web developerii au salarii bune (nu mă refer la cei care știu numai HTML, CSS și JS). La noi in România salariile pentru juniori in web development par destul de mici, comparativ cu alte salarii de juniori din domeniu. Nu știu câți web devs sunt aici pe forum, dar chiar as dori să știu dacă m-am documentat prost până acum. Dacă este cazul, accept orice palmă peste ceafă.

Stiu ca salariul tine de ce face fiecare, dar pare ca majoritatea influenteaza salariile la un nivel mai mare. Totusi, sunt constient de faptul ca cine munceste acum foarte mult, mai tarziu va fi rasplatit.

Nu m-am gândit niciodată până acum ca după ce termin facultatea să plec din România. N-am experiență, sunt numai un puștan de aproape 17 ani, dar țin să cred că se poate face treabă și in România, dacă te ții de treabă. Cunosc persoane (din domeniu - IT) care o duc excelent, chiar dacă lucrează la multinaționale.

Aș dori să continui cu web development-ul, mai ales pentru că în acest moment chiar mă simt motivat. Până ajung la facultate și ajung să am un job in domeniu mai este cale lungă. Poate este mult prea devreme pentru discuții de genul, nu știu.

Am incercat sa vorbesc cat mai putin si sa fac cat mai mult. Nu stiu cum ma vedeti in momentul de fata, dar eu am simtit o oarecare "rusine" cand am vazut postarea lui dani.user in care m-a intrebat de noutati dupa 7 luni. Repet, accept orice critica si palma peste ceafa, poate m-am trezit prea tarziu.

#239
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Programarea web este în primul rând programare, apoi web.

#240
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Da, sunt constient de asta. Nu fug de programare.

Am observat faptul ca, in cazul meu, intotdeauna raman motivat atunci cand am un target bine definit. Sa zicem ca vreau sa vreau sa fac o piesa de mobilier. Deoarece nu ma pricep sub nicio forma, sunt nevoit sa invat pe parcurs. Nu voi abandona, deoarece vreau neaparat sa am acea piesa de mobilier 'home-made'. Asadar, voi invata lucrand.

La mine problema este ca nu am nicio idee pe care sa o consider punct final. Iubesc sa citesc sau sa ma uit la diverse videoclipuri legate de automatizare, machine learning, idei noi de software interesant s.a.m.d., insa eu nu am acele idei care sa ma mentina motivat si care sa ma faca sa continui.

Acum invat web development si imi place mult. Cu toate acestea, nu am vreun punct final pentru care sa invat toate acestea, pe langa dorinta de a avea o cariera in web development. Nu am vreo idee de web app sau de vreun website mai special. Stiu ca nu trebuie sa pornesc direct cu o idee complexa, ci cu o idee pe care sa o dezvolt pe parcursul invatarii.

De fiecare data revin la aceste discutii atunci cand simt ca nu mai sunt constrans de timp.

#241
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Ai aici 1000 de target-uri bine definite, spor. :D

#242
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Multumesc frumos! :)

#243
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Salut!

În cele din urmă, la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, am luat eu frumos cartea “Programming: Principles și Practice using C++”, scrisă de Bjarne Stroustrup, și m-am apucat sa lucrez zilnic. Am luat-o de la zero și deși am repetat destul de mult pana am ajuns la ceva nou, am tot dat de anumite lucruri mici care nu îmi erau familiare. Așadar, nu a fost o mișcare proastă să iau cartea de la zero, mai ales pentru că totul se leagă de la capitol la capitol și inclusiv unele exerciții fac anumite referințe la capitolele trecute.
Din fericire, am primit ajutorul domnului Stroustrup. Toate fișierele și header-ele care se găsesc pe site-ul acestuia sunt neactualizate. I-am trimis un mesaj prin e-mail și i-am cerut ajutorul. In mai puțin de doua ore mi-a răspuns, mi-a oferit toate fișierele actualizate de care voi avea nevoie, câteva sfaturi legate de cum ar trebui sa învăț și mi-a împărtășit și niște experiențe ale lui din liceu și facultate. Îl respect și ii mulțumesc enorm pentru ajutor. Dacă are cineva nevoie de acele fisiere, contactați-mă in privat.
Am lucrat zilnic, 3-4 ore. Acum, că încep din nou liceul, găsesc 1 oră/zi măcar, pe care sa o aloc pentru programare. In weekend timp liber este.
Sper ca am luat niște decizii bune.
Au fost mai multe persoane care mi-au recomandat ca tot ce fac acasă să fac in Python, iar ceea ce tine de școala sa rămâne, normal, in C++, căci asta folosim la liceu.

Este o idee buna sau mai bine îmi văd de treabă mai departe cu C++ și cartea domnului Stroustrup?

Mulțumesc!

#244
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,594
  • Înscris: 30.07.2003
Doar daca gasesti timp liber si te pasioneaza asa tare, altfel n-are rost sa imparti ora aia pe zi la doua tehnologii.

#245
CrocodiluMereuVesel

CrocodiluMereuVesel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 23.07.2018

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 09:28, said:

Salut!

În cele din urmă, la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, am luat eu frumos cartea “Programming: Principles și Practice using C++”, scrisă de Bjarne Stroustrup, și m-am apucat sa lucrez zilnic. Am luat-o de la zero și deși am repetat destul de mult pana am ajuns la ceva nou, am tot dat de anumite lucruri mici care nu îmi erau familiare. Așadar, nu a fost o mișcare proastă să iau cartea de la zero, mai ales pentru că totul se leagă de la capitol la capitol și inclusiv unele exerciții fac anumite referințe la capitolele trecute.
Din fericire, am primit ajutorul domnului Stroustrup. Toate fișierele și header-ele care se găsesc pe site-ul acestuia sunt neactualizate. I-am trimis un mesaj prin e-mail și i-am cerut ajutorul. In mai puțin de doua ore mi-a răspuns, mi-a oferit toate fișierele actualizate de care voi avea nevoie, câteva sfaturi legate de cum ar trebui sa învăț și mi-a împărtășit și niște experiențe ale lui din liceu și facultate. Îl respect și ii mulțumesc enorm pentru ajutor. Dacă are cineva nevoie de acele fisiere, contactați-mă in privat.
Am lucrat zilnic, 3-4 ore. Acum, că încep din nou liceul, găsesc 1 oră/zi măcar, pe care sa o aloc pentru programare. In weekend timp liber este.
Sper ca am luat niște decizii bune.
Au fost mai multe persoane care mi-au recomandat ca tot ce fac acasă să fac in Python, iar ceea ce tine de școala sa rămâne, normal, in C++, căci asta folosim la liceu.

Este o idee buna sau mai bine îmi văd de treabă mai departe cu C++ și cartea domnului Stroustrup?

Mulțumesc!
In ceea ce priveste cerintele pietii C++ se cere acum doar pe partea de controllere si driver development (insa pt asta trebuie sa fii si inginer de software /inginer electronist adica sa cunostii si electronica bine de tot)
Iar companiile care vor programatorii C++ ii vor seniiori (asta inseamna cel putin 5-7 ani de dezolvatare continua de aplicatii in domeniul controllerelor).
Daca vrei sa lucrezi la astfel de companii trebuie dea cum sa tragi tare de C++ si electronica de facultate pana ajungi la VLSI design (inclusiv)

In rest piata abunda de useri php si configuratori de intefete android.De asemeni daca vrei sa faci programarea serioasa fara a te implica in microcontrollere si dezvoltare de drivere , atunci orientaza-te pe JAVA sau ASP .NET

Altfel cu C++ mai poti castiga bani doar in domeniul academic (profesor/asistent) si uneori cercetare

Edited by CrocodiluMereuVesel, 10 September 2018 - 10:31.


#246
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 09:28, said:


Este o idee buna sau mai bine îmi văd de treabă mai departe cu C++ și cartea domnului Stroustrup?

Mulțumesc!

Continuă cu C++, dar nu te gândi că doar C++ va fi suficient.

Un programator serios știe de la 5 limbaje în sus, și învață orice alt limbaj în 2-4 săptămâni (40h/w).

#247
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016

View Postneagu_laurentiu, on 10 septembrie 2018 - 09:37, said:

Doar daca gasesti timp liber si te pasioneaza asa tare, altfel n-are rost sa imparti ora aia pe zi la doua tehnologii.

O ora sau o ora si jumatate tot cred ca o sa gasesc. In acest interval de timp nu includ si lucrul legat de liceu, ci strict ceea ce este suplimentar. Multumesc!


View PostCrocodiluMereuVesel, on 10 septembrie 2018 - 10:30, said:

In ceea ce priveste cerintele pietii C++ se cere acum doar pe partea de controllere si driver development (insa pt asta trebuie sa fii si inginer de software /inginer electronist adica sa cunostii si electronica bine de tot)
Iar companiile care vor programatorii C++ ii vor seniiori (asta inseamna cel putin 5-7 ani de dezolvatare continua de aplicatii in domeniul controllerelor).
Daca vrei sa lucrezi la astfel de companii trebuie dea cum sa tragi tare de C++ si electronica de facultate pana ajungi la VLSI design (inclusiv)

In rest piata abunda de useri php si configuratori de intefete android.De asemeni daca vrei sa faci programarea serioasa fara a te implica in microcontrollere si dezvoltare de drivere , atunci orientaza-te pe JAVA sau ASP .NET

Altfel cu C++ mai poti castiga bani doar in domeniul academic (profesor/asistent) si uneori cercetare

Am inteles. Poate continui eu acum cu C++, insa asta nu inseamna ca ma voi specializa neaparat pe C++. Doresc sa invat programare si dupa cum si OriginalCopy a precizat mai devreme, un programator serios nu sta intr-un limbaj. Lucrul care ma intereseaza in acest moment (si cred ca este singurul care ar trebui sa ma intereseze) este sa invat programare si nu limbaje de programare. Daca ma voi concentra in acest moment pe limbaje si incerc limbajul x, apoi y si apoi z, eu de fapt voi pierde timpul, pentru ca voi invata cum sa afisez "Hello world" in trei feluri diferite si atat. Deocamdata sunt in faza de invatare a lucrurilor fundamentale din programare. Cred ca am timp de limbaje mai tarziu, cand voi fi mai avantaj.
Daca gresesc, va rog sa ma corectati, baieti. :)
Multumesc!


View PostOriginalCopy, on 10 septembrie 2018 - 10:57, said:

Continuă cu C++, dar nu te gândi că doar C++ va fi suficient.

Un programator serios știe de la 5 limbaje în sus, și învață orice alt limbaj în 2-4 săptămâni (40h/w).

Inteleg. Sunt constient de faptul ca un programator serios cunoaste mai multe limbaje. Cu toate acestea, eu am inteles ca nu limbajele trebuie sa ma preocupe acum, ci programarea propriu-zisa, dupa cum am incercat sa explic ceea ce gandesc in randurile de mai sus. Daca gresesc, te rog frumos sa ma corectezi. Multumesc! :)

#248
CrocodiluMereuVesel

CrocodiluMereuVesel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 23.07.2018

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 14:00, said:

Am inteles. Poate continui eu acum cu C++, insa asta nu inseamna ca ma voi specializa neaparat pe C++. Doresc sa invat programare si dupa cum si OriginalCopy a precizat mai devreme, un programator serios nu sta intr-un limbaj.
Da asa este, un programator serios isi dezvolta capacitatea de a fi poliglot in limbaje de programare.

Quote

Lucrul care ma intereseaza in acest moment (si cred ca este singurul care ar trebui sa ma intereseze) este sa invat programare si nu limbaje de programare.
Da, asa este.

Quote

Daca ma voi concentra in acest moment pe limbaje si incerc limbajul x, apoi y si apoi z, eu de fapt voi pierde timpul, pentru ca voi invata cum sa afisez "Hello world" in trei feluri diferite si atat.
Da, asa este

Quote

Deocamdata sunt in faza de invatare a lucrurilor fundamentale din programare. Cred ca am timp de limbaje mai tarziu, cand voi fi mai avantaj.
Da, asa este.
Acum trebuie sa-ti formezi gandirea abstracta si capacitatea de abstractizare.
In acest scop exista o disicplina care se schema  "Tehnici de programare" care se studia pe cei 4 ani ai liceului.
Eu mi-am format gandirea abstracta studiind cartile profesorului Tudor Sorin:
http://www.ls-infoma...ds-complemente/
http://www.ls-infoma...urs-c-standard/
http://www.ls-infoma...la-cpp-builder/
http://www.ls-infoma...tica/m10noucpp/
http://www.ls-infoma...tica/m11in2006/

#249
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Iti multumesc mult pentru recomandari!

#250
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 14:00, said:

Inteleg. Sunt constient de faptul ca un programator serios cunoaste mai multe limbaje. Cu toate acestea, eu am inteles ca nu limbajele trebuie sa ma preocupe acum, ci programarea propriu-zisa, dupa cum am incercat sa explic ceea ce gandesc in randurile de mai sus. Daca gresesc, te rog frumos sa ma corectezi. Multumesc! Posted Image
Corect, limbajele nu sunt atat de importante.

Importante sunt conceptele, notiunile abstracte, terminologia, modul de functionare, abordarile posibile, compromisurile care se pot face, etc.

Pentru fiecare notiune/concept/termen/etc, exista unul sau mai multe limbaje care faciliteaza practica cu acea notiune/concept.

Cu C++ poti pune in practica foarte multe concepte, dar unele sunt mai greu accesibile, pentru ca trebuie sa scrii mai mult cod doar ca sa ajungi acolo, etc.

Python e bun pentru a invata mai toate tehnologiile care sunt acolo, cu mai putin cod, fara batai de cap, ci concentrandu-te pe acele notiuni: GUI, aplicatii web, machine learning, DevOps

Java e bun pentru lucruri ca: arhitectura, aplicatii mobile (android).

Haskell si alte limbaje functionale: programare functionala.

Rust: programare curata.

ASM: cum functioneaza sistemele de operare, low-level, anti-virusi, drivere, etc

S.a.m.d.

Nu inseamna ca nu poti face multe dintre aceste lucruri in oricare alt limbaj, ci ca pentru anumite clase de termeni, cel mai bine folosesti un limbajul care usureaza munca cu acei termeni.

Deci, stai pe C++, dar fii deschis catre alte lucruri. E normal sa extinzi Python sau PHP cu module C, sa creezi o infrastructura de pluginuri cu Javascript pentru programul tau scris in C++, sa iti lasi jucatorii jocului tau scris in C# sa scrie module in lua (game modding), s.a.m.d.

Toate se intretaie atunci cand avansezi. Sa nu uiti ca vrei sa ajungi la acel nivel la un moment dat.

LE: A, si ce intelegi prin "programare propriu-zisa"?

#251
AnduIX

AnduIX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 07.08.2016
Iti multumesc mult pentru indrumare!

Atunci cand am spus "programare propriu-zisa", era destul sa spun "programare", caci m-am referit la concepte, notiuni, metode, termeni ce se transpun intr-un limbaj ce face posibila comunicarea intre programator si calculator.  

View PostOriginalCopy, on 10 septembrie 2018 - 14:57, said:

Importante sunt conceptele, notiunile abstracte, terminologia, modul de functionare, abordarile posibile, compromisurile care se pot face, etc.
La aceste lucruri m-am referit, iar acel "propriu-zisa" cred ca este in plus. Posted Image

View PostOriginalCopy, on 10 septembrie 2018 - 14:57, said:

Deci, stai pe C++, dar fii deschis catre alte lucruri. E normal sa extinzi Python sau PHP cu module C, sa creezi o infrastructura de pluginuri cu Javascript pentru programul tau scris in C++, sa iti lasi jucatorii jocului tau scris in C# sa scrie module in lua (game modding), s.a.m.d.

Toate se intretaie atunci cand avansezi. Sa nu uiti ca vrei sa ajungi la acel nivel la un moment dat.

Am inteles. Asadar, voi sta pe C++. Cand consideri ca ar fi momentul sa ma orientez usor-usor catre alte limbaje?
Acest lucru se va intampla in functie de proiectele pe care le voi avea? Ma gandesc ca poate se va intampla la un anumit moment, cand va trebui sa integrez mai multe lucruri care se "leaga" mai bine si mai usor cu alte limbaje, iar eu voi fi nevoit sa ma adaptez situatiei si sa avansez? Isi va face aparitia acel "learning by doing" atunci cand voi avea nevoie de alte limbaje?


Pe scurt, ceea ce am inteles din indrumarile voastre este un programator serios are capacitatea de a fi poliglot in limbaje de programare, astfel ca se poate adapta oricarei situatii. Asadar, limbajele de programare nu il fac pe programator, ci invers. La un moment dat, acele linii de cod nu vor mai fi vazute linii de cod, ci idei scrise ca in limba materna. Nu stiu cat de bine suna, insa sper ca este corecta afirmatia mea.

Va multumesc mult!

Edited by AnduIX, 10 September 2018 - 15:17.


#252
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 15:16, said:

Pe scurt, ceea ce am inteles din indrumarile voastre este un programator serios are capacitatea de a fi poliglot in limbaje de programare, astfel ca se poate adapta oricarei situatii. Asadar, limbajele de programare nu il fac pe programator, ci invers. La un moment dat, acele linii de cod nu vor mai fi vazute linii de cod, ci idei scrise ca in limba materna. Nu stiu cat de bine suna, insa sper ca este corecta afirmatia mea.

Va multumesc mult!
Corect.

View PostAnduIX, on 10 septembrie 2018 - 15:16, said:

Iti multumesc mult pentru indrumare!

Atunci cand am spus "programare propriu-zisa", era destul sa spun "programare", caci m-am referit la concepte, notiuni, metode, termeni ce se transpun intr-un limbaj ce face posibila comunicarea intre programator si calculator.  


La aceste lucruri m-am referit, iar acel "propriu-zisa" cred ca este in plus. Posted Image



Am inteles. Asadar, voi sta pe C++. Cand consideri ca ar fi momentul sa ma orientez usor-usor catre alte limbaje?
Acest lucru se va intampla in functie de proiectele pe care le voi avea? Ma gandesc ca poate se va intampla la un anumit moment, cand va trebui sa integrez mai multe lucruri care se "leaga" mai bine si mai usor cu alte limbaje, iar eu voi fi nevoit sa ma adaptez situatiei si sa avansez? Isi va face aparitia acel "learning by doing" atunci cand voi avea nevoie de alte limbaje?

Nu aș descrie procesul ca "ușor ușor", ci mai degrabă ca "expediții".

Expedițiile ăstea le faci în funcție de nevoi. Eu în fiecare vacanță aș face excursuri către alte subdomenii prin proiecte mai practice. Exemple:

1. un calculator mai avansat care știe funcții și variabile; pentru acest proiect nu ai nevoie de alte limbaje,dar ai nevoie de o carte: the dragon book. E un bun prim proiect mai realist care te ajută să vezi limbajele mai mult ca unelte

2. Un robot de chat IRC. Înveți despre protocoale de comunicare. Poți să îl faci in python de exemplu, e mai simplu. Înveți despre protocoale de comunicare și cum să înveți exclusiv din resurse de pe web

3. GUI pentru programul de la punctul 2

4. Aplicație web. Înveți Javascript și alte lucruri precum procesarea xml (depinde de proiect, poate totuși vei folosi o API cu xml)

5. Exportă proiectul de la 1 către python. Aici vei lucra cu două limbaje, C și python

6. Învață haskell sau măcar joacă-te cu prolog. Înveți programare funcțională

7. Învață procese de dezvoltare și unelte. Exemple: TDD, git

8. Fă o aplicație Android în Java și cu AOP

Lista poate continua foarte mult. Scopul acestor proiecte e să îți dezvolte "cultura generală". De exemplu, chiar dacă înveți AOP cu java, ideile sunt general aplicabile și în alte limbaje ca C++.

Când faci toate aceste lucruri? Sincer, cel mai bine e când te plictisești de algoritmica uscată din școală cu C++, și vrei să îți păstrezi viu entuziasmul, să guști din multitudinea de idei care există în practică.

Ca excursuri de vacanță.

Chiar dacă nu vei face în carieră mai târziu aplicații pentru mobile, cu punctul 8 vezi alte idei, arhitecturi, moduri de abordare.

Nu e o pierdere de timp. Acele moduri de abordare îți deschid mintea, îți dau "acel ceva" în situații atipice în proiecte chiar și în proiecte C++, "acel ceva" care îți permite să vii cu soluții unice la probleme, și chiar să justifice o creștere de salariu mai târziu.

Dincolo de unelte și limbaje, această dezvoltare a minții trebuie să aibă loc oricum dacă vrei să ai un început de carieră de top.

Asta alături de rezultate bune la olimpiade.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate