Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @sfantu.dracu!

Indiana Jones and the Dial of Des...

Ariston Genus One 24kw - sa o aru...
 Robot smart cu comanda vocala goo...

Moduri de a evita anumite persoane

Panouri pe acoperis cu horn

Transformers: Rise of the Beasts ...
 Hatufim - Prizonieri de razboi

Receiver AV 8K

rog un pic de ajutor in legatura ...

Ce defect sa fie ( centrala nu at...
 Jocuri - Generals si Generals Zer...

Video Night mode

Mp5 player auto

Nu-mi vede pc-ul telefonul
 

Arch Linux- probleme generale

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
279 replies to this topic

#37
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 06 august 2016 - 21:54, said:

Ai instalat python2-dbus ??
sudo pacman -S python2-dbus

PS. Daca apare --reinstalling, inseamna ca este instalat.

pai este instalat

#38
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Ciudat...pun Arch in vbox si testez....

De altfel, merge pus....si o versiune mai veche manual...daca au facut update la tv-maxe :)

#39
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 06 august 2016 - 22:12, said:

Ciudat...pun Arch in vbox si testez....

De altfel, merge pus....si o versiune mai veche manual...daca au facut update la tv-maxe Posted Image
daca reusesti ceva te rog sa ma anunti. mai tv-maxe si pot sa spun ca sunt un fericit utilizator de arch :)

#40
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
 sudo editorul_tau /usr/share/tv-maxe/tvmaxe.py

Comenteaza linia: (pui # in fata)
self.powerManager = dbus........

rezolvarea este aici :)

#41
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 06 august 2016 - 22:19, said:

 sudo editorul_tau /usr/share/tv-maxe/tvmaxe.py

Comenteaza linia: (pui # in fata)
self.powerManager = dbus........

rezolvarea este aici Posted Image

Dau o lada de bere :) a mers!!!!!!!

#42
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Am instalat 2 DE pe rand in paralel cu gnome, apar la login, dar cand intru ecranul ramne negru, nici cursorul nu se vede, tre sa dau restart de la unitate. Am instalat xfce si i3wm. Unde gresesc?

#43
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
Pai de ce dai restart la unitate si nu dai reboot din TTY?
De ce nu ramai la un singur DE? Te poti juca cu login managerul SLIM (desi proiectul este abandonat) sau cu xinitrc

LE. Sau scapa de gdm si incearca cu lightdm, o sa testez si eu mai tarziu..

Edited by xxvirusxx, 07 August 2016 - 19:50.


#44
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 07 august 2016 - 19:49, said:

Pai de ce dai restart la unitate si nu dai reboot din TTY?
De ce nu ramai la un singur DE? Te poti juca cu login managerul SLIM (desi proiectul este abandonat) sau cu xinitrc

LE. Sau scapa de gdm si incearca cu lightdm, o sa testez si eu mai tarziu..


Fiind la inceput cu Arch, nu m-as baga sa schimb prea mult prin sistem ca sa nu sctric ceva. de ex sa schimb gdm, ma gandesc ca nu e un capat de lume, dar na...

#45
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 11.11.2005
sudo pacman -S lightdm lightdm-gtk-greeter

apoi
systemctl disable gdm
systemctl enable lightdm

LE. lightdm merge fara probleme pe 7 DE-uri: Plasma,Gnome, Mate,Cinnmon,XFCE,LXDE, i3
LE. iti ajung 7 :P

Edited by xxvirusxx, 07 August 2016 - 20:11.


#46
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 07 august 2016 - 20:00, said:

sudo pacman -S lightdm lightdm-gtk-greeter

apoi
systemctl disable gdm
systemctl enable lightdm

LE. lightdm merge fara probleme pe 7 DE-uri: Plasma,Gnome, Mate,Cinnmon,XFCE,LXDE, i3
LE. iti ajung 7 Posted Image
LOL, multumesc frumos :)

#47
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Mi se pare mai simplu din xinitrcși fără complicații.  Poți porni câte DE/WM-uri vrei.

#48
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Nu intra in login de pe lightdm, ecran negru. Am pus din nou gdm. Posted Image in xinit nu prea stiu, am citit putin pe wiki, dar sincer mi s-au incurcat putin gandurile...poate obosealala (nu am dormint prea mult ultimele doua zile Posted Image)

aici zice ca booteaza xfce..de ce? nu vad nici o dif fata de celelalte cu start in fata...

~/.xinitrc
...
# Here Xfce is kept as default
session=${1:-xfce}
case $session in
    awesome    ) exec awesome;;
    bspwm ) exec bspwm;;
    catwm ) exec catwm;;
    cinnamon   ) exec cinnamon-session;;
    dwm    ) exec dwm;;
    enlightenment ) exec enlightenment_start;;
    ede    ) exec startede;;
    fluxbox    ) exec startfluxbox;;
    gnome ) exec gnome-session;;
    gnome-classic ) exec gnome-session --session=gnome-classic;;
    i3|i3wm    ) exec i3;;
    icewm ) exec icewm-session;;
    jwm    ) exec jwm;;
    kde    ) exec startkde;;
    mate   ) exec mate-session;;
    monster|monsterwm ) exec monsterwm;;
    notion     ) exec notion;;
    openbox    ) exec openbox-session;;
    unity ) exec unity;;
    xfce|xfce4     ) exec startxfce4;;
    xmonad     ) exec xmonad;;
    # No known session, try to run it as command
    *) exec $1;;
esac
After that, you can easily start a particular DE/WM by passing an argument, e.g.:
$ xinit
$ xinit gnome
$ xinit kde
$ xinit wmaker
or
$ startx
$ startx ~/.xinitrc gnome
$ startx ~/.xinitrc kde
$ startx ~/.xinitrc wmaker

Edited by qlimax1975, 07 August 2016 - 20:39.


#49
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
session=${1:-xfce}
.
.
.
*) exec $1;;

de asta rulează xfce prima dată, dacă este instalat evident și dacă interfața este pornită cu startx sau xinit, dacă pornești cu start ~/.xinitrc gnome sau xinit gnome atunci va porni gnome.

#50
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View PostAnbuBlack, on 07 august 2016 - 20:49, said:

session=${1:-xfce}
.
.
.
*) exec $1;;

de asta rulează xfce prima dată, dacă este instalat evident și dacă interfața este pornită cu startx sau xinit, dacă pornești cu start ~/.xinitrc gnome sau xinit gnome atunci va porni gnome.

Ok, mai explica-mi te rog si asta:

If you have not yet installed a display manager or prefer to start X session manually, add ‘exec i3’ to .xinitrc file in the user’s home directory. Then;
$ startx
startx initialize an X session and loads the clients/applications specified in `.xinitrc`. When the last client exits, the session will exit.

#51
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Nu știu ce ai trecut tu în .xinitrc dar la mine funcționează fără probleme. După cum se vede startx pornește automat interfața desemantă ca "default", în cazul de față wmii.

Attached Files



#52
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View PostAnbuBlack, on 07 august 2016 - 21:39, said:

Nu știu ce ai trecut tu în .xinitrc dar la mine funcționează fără probleme. După cum se vede startx pornește automat interfața desemantă ca "default", în cazul de față wmii.

Bun, luat babeste: instalez i3 si dmenu in tty, dupa care editez xinitrc si adaug exec i3, dupa care dau disable lau gdm sau las asa si dau direct startx? daca fac asa cum mai selectez intre de-uri? de fiecare data tre sa intru in xinit sa dau exec gnome, etc?

Edited by qlimax1975, 07 August 2016 - 22:31.


#53
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
_ odată ce pornești Xorg din tty numai ai treabă cu gdm/lxdm,etc, acestora le dai disable.
_ nu trebuie să modifici de fiecare dată xinitrc, ci doar să rulezi xinit mediu_desktop. (ex xinit xfce sau xinit i3), asta dacă ai un xinitrc ca în modelul din wiki.

#54
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View PostAnbuBlack, on 06 august 2016 - 20:50, said:


Cum să nu-și facă update? yaourt -U (update la tot sistemul inclusiv pachete instalate cu pacman); yaourt -u (update numai la pachete instalate din AUR).


Nu face :error: no targets specified (use -h for help)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate