Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

10 cărţi despre al Doilea Război Mondial care merită să fie citite

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
,,
10 cărţi despre al Doilea Război Mondial pe care trebuie să le citeşti!

Despre WW2 s-au scris biblioteci întregi, iar subiectul este încă departe de a fi epuizat. Celor interesaţi le recomandăm şi noi câteva lucrări care cu siguranţă vor îmbogăţi cunoştinţele şi posibilităţile de interpretare. Lectură plăcută!

“Al Doilea Război Mondial”, Lothar Grunchman. Cel de-al Doilea Război Mondial a constituit cea mai adâncă cezură în istoria secolului XX. Agresiunea Germaniei şi a aliaţilor săi, Italia şi Japonia, a obligat celelalte mari puteri ca, în pofida contradicţiilor de interese, să alcătuiască o "coaliţie nenaturală".
În lucrarea sa de referinţă, Lothar Gruchmann schiţează campaniile militare din Europa, Africa şi Asia, elucidează problema centrală de bază a hegemoniei sau echilibrului, aduce în lumină fundalurile politice şi influenţa acestora asupra evenimentelor militare şi conturează consecinţele pentru ordinea postbelică.

“7 lideri în război”, Marc Ferro. Stalin, Hitler, Churchill, Roosevelt, Mussolini, Hirohito, de Gaulle: sapte sefi de stat. Sapte lideri inclestati unii impotriva celorlalti intr-un razboi planetar. Au modelat lumea, asa cum este astazi. Rolul lor personal, dincolo de marile framantari care au marcat secolul XX, pastreaza o importanta doza de mister. Autorul observa al Doilea Razboi Mondial prin ochii fiecaruia dintre aceste personaje. In fata noastra, cei sapte actori principali isi fac curte si se sfasie, se aliaza si se tradeaza intr-un joc fascinant care va decide viitorul popoarelor.

“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman. Cand Herman Rothman a venit in Anglia, era un refugiat evreu care beneficia de acordurile de azil acordate copiilor evrei din Germania. S-a inrolat mai tarziu in fortele armate britanice, dar doar atunci cand a ajuns sa lucreze pentru serviciile de Contrainformatii a capatat un rol incredibil in deznodamantul cumplitului razboi pe cale sa se incheie. Incadrat in grupul ofiterilor anchetatori, Rothman s-a aflat la Auschwitz cand au inceput interogatoriile ofiterilor nazisti care participasera la cele mai odioase crime care s-au putut vedea vreodata. Marturia sa la procesul Auschwitz in 1963 a fost teribila.
Dar cea mai importanta descoperire a sa, asa-numitul‚”Testament politic” al lui Hitler, gasit in uniforma unui gardian, precum si investigatiile desfasurate in jurul “sinuciderii” lui Hitler, fac din acest fapt unul dintre cele mai ravasitoare evenimente ale secolului XX. Memoriile sale, in care relateaza odiseea ajungerii in Anglia, angajarea in fortele britanice si revelatia ororii din lagarele mortii naziste, sunt la randul lor o pagina zguduitoare din istoria secolului.


“Cruciada lui Himmler, Christopher Hale. Combinand o documentatie bogata cu propriile investigatii intr/o cronica ampla, nelipsita de ironie si de umor negru, Cristopher Hale reuseste sa reconstituie episodul calatoriei in Tibet a unor cercetatori germani, trimisi de SS in cautarea originilor ariene.Cartea prezinta calatoria in Tibet a unor ofiteri germani, trimisi de SS in cautarea originilor ariene.
Biografiile lor surprind modulatiile psihismului nazist, de la simpla ambitie academica la indiferenta morala si la cruzimea finala. Visandu-se din copilarie eroi in povesti de vanatoare sau in fictiuni de inspiratie colonialista, zoologul Schafer si antropologul Beger isi vor consuma teribilismul si setea de aventura, dar si perversitatile „profesionale“ prin exoticele taramuri asiatice.


“Fortăreaţa Ploieşti. Campania pentru distrugerea petrolului lui Hitler”, Jay A. Stout. O relatare fascinanta a sustinutei campanii de bombardamente dintre 1 august 1943 si 19 august 1944 impotriva complexului de rafinarii petroliere de la Ploiesti, scrisa de un pilot de vanatoare din Marine Corps, veteran a 37 de misiuni de lupta aeriana.
Campania asidua – zguduitorul raid la joasa inaltime din 1943 si toate celelalte care i-au urmat – este o poveste cu implicatii vaste, printre cele mai importante din al Doilea Razboi Mondial si relatata pentru prima data de Jay Stout. In Fortareata Ploiesti, autorul prezinta intamplarile unor oameni obisnuiti din ambele tabere, prinsi in circumstante extraordinare. Studiul sau se bazeaza pe ani de cercetare si interviuri, condensati intr-o relatare unica si exceptionala, care aduce la viata experientele terifiante prin care au trecut echipajele de zbor, subliniind curajul lor incredibil si rezultatele militare ale infruntarii sangeroase, cu intregul efort plasat in contextul istoric cuvenit.
O carte remarcabila, pentru cititorul interesat de al Doilea Razboi Mondial sau de istoria aviatiei.


“Memorii”, CGE Mannerheim. Memoriile singurului mareşal al Finlandei, apărute postum, în 1952, sunt oglinda unei istorii tumultuoase şi a unei biografii de excepţie. CGE Mannerheim (1867-1951) şi-a făcut studiile militare în Rusia, ajungând general în armata ţaristă, cu care a luptat în Primul Război Mondial, inclusiv pe frontul din România. Este unul din artizanii independenţei Finlandei, fiind organizatorul şi primul comandant al armatei naţionale finlandeze (1918) şi, ulterior, regent (1918-1919).
În al Doilea Război Mondial, a condus legendara rezistenţă a trupelor finlandeze în faţa agresiunii sovietice (Războiul de Iarnă, 1939-1940) şi campania de recuperare a teritoriilor pierdute (Războiul de Continuare, 1941-1944). În august 1944, a devenit preşedintele Finlandei (până în 1946), conducând desprinderea de Axă şi lupta pentru menţinerea independenţei.


“Dosarul Hitler”, Henrik Eberie, Matthias Uhl. La 60 de ani dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Matthias Uhl, tanar istoric german, descopera in arhivele rusesti un document de un interes istoric major.
Numit Dosarul Hitler si intocmit exclusiv pentru Stalin, el a fost alcatuit pe baza protocoalelor de ancheta ale celor doi ofiteri SS Otto Gunsche, aghiotantul personal al lui Hitler, si Heinz Linge, majordomul sau, aflati in prizonierat sovietic intre 1945 si 1949.
Aducand o multime de informatii inedite despre viata cotidiana a dictatorului, de la preluarea puterii in 1933 pana la sinuciderea sa in 1943, acest document unic contine nu numai detalii, ramase in umbra, despre politica si viziunea asupra razboiului a lui Hitler, dar reda in aceeasi masura o imagine fara fard a ceea ce se petrecea cu adevarat in anturajul dictatorului.


“Armata, mareşalul şi evreii”, Alex Mihai Stoenescu. Aşa cum mă aşteptam, Armata, mareşalul şi evreii a fost întâmpinată cu ură, violenţă de limbaj şi acuze din partea extremiştilor români şi evrei. Pe de o parte, unii nu-mi iertau înfăţişarea clară şi coerentă a erorilor mareşalului Antonescu, gravele sale deficienţe de conducere, iar pe de altă parte, extremiştii evrei mă atacau pentru demontarea profesionistă a propagandei sovietice din care aceşti extremişti se hrănesc.
Acuzat în acelaşi timp de a fi agent Mosad şi legionar, evreu şi naţionalist român, mi-am dat seama foarte curând că opera mea atinsese esenţa lucrurilor, că efortul meu de a rămâne cât mai obiectiv lovise direct în hrana propagandistică a extremismului ambelor tabere.
Atât extremismul antisemit cât şi extremismul antiromânesc sunt demontate piesă cu piesă în această carte şi probabil acesta este motivul principal pentru care Armata, mareşalul şi evreii rămâne în picioare şi după 12 ani de la prima ediţie. Ediţia de faţă a volumului Armata, mareşalul şi evreii, care este o operă de cercetare profesionistă, cu respectarea criteriilor metodologiei istorice, a criteriilor ştiinţifice privind interpretarea izvoarelor şi cu obligaţia de a prezenta informaţia în mod obiectiv, reprezintă un sondaj dificil şi riscant într-unul dintre cele mai delicate subiecte ale istoriografiei române.
Pentru actualizarea textului la problematica contemporană am inclus în această ediţie un capitol nou despre "negaţionism" şi un capitol cu legislaţia "memorială" emisă între timp în România.- ALEX MIHAI STOENESCU

“Cazul Rudolf Hess. Dezetor sau pacifist?”, Lynn Picknett Clive, Prince Stephen Prior. Timp de şaizeci de ani, a existat o muşamalizare fără precedent atât din partea britanicilor, cât şi a generaţiilor succesive de istorici în ceea ce priveşte zborul istoric al adjunctului lui Hitler, Rudolf Hess, în Scoţia, din mai 1941.
Considerată multă vreme a fi doar încercarea unui nebun de a lua contact cu o facţiune britanică pacifistă inexistentă, cartea dezvăluie faptul că misiunea de pace a lui Hess a fost, de fapt, unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX. Guvernul britanic are toate motivele să ascundă adevărul, pentru că tocmai cu aceştia venise Hess să se întâlnească.
Fapt chiar mai şocant, cartea ne dezvăluie că un membru al familiei regale era în centrul acestui grup de pacifişti. Bazându-se pe materiale noi, de la mărturii ale martorilor oculari, la arhive până acum inaccesibile şi surse din spionaj, autorii ridică unele întrebări fundamentale despre istoria secolului XX.

“Dosarul Berlin”, Leon Berger. Scriitorul Leon Berger, care s-a impus ca un maestru al thriller-ului politic, a locuit pe tri continente, stabatand intreaga lume, pe care a cucerit-o prin cartile sale, traduse in numeroase limbi.
Dosarul Berlin, o capodopera a fictiunii istorice, se plaseaza intr-una din cele mai zbuciumate epoci ale omenirii. Europa fierbe inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nazistii sunt pe cai mari.
Domina Germania si ameninta intreg continentul. In ciuda unei aparente unitati, in randurile lor rupturile nu intarzie sa apara. Jocurile de culise pentru desemnarea unui succesor al lui Hitler mineaza puterea celui de-al Treilea Reich.
Jurnalistul Edmund Schaeffer ajunge involuntar in miezul intrigilor. Impins de propria curiozitate si ajutat de sansa, el se va implica in santajarea celui mai periculos om din al Treilea Reich:Gruppenfuhrer-ul SS Reinhard Heydrich. Implicindu-se in viesparul bataliei pentru putere de la Berlin, Schaeffer isi risca viata. Dupa intalnirea cu frumoasa si tulburatoarea Katharina, el isi pune in joc si dragostea. Vor reusi protagonistii sa produca o fisura in structura de monolit a uneia dintre cele
mai crunte dictaturi din istorie? Intrigi, suspans si violenta, lupte politice dar si momente de dragoste reprezinta ingredientele care capteaza interesul cititorului pana la ultima pagina. ''

http://www.historia....e-sa-le-citesti

Sigur ca sunt si alte carti de specialitate care trateaza acest subiect insa majoritatea se refera strict la modul cum a decurs din punct de vedere militar acest razboi, fara sa trateze  si componenta politica care a dus la declansarea sa, intelegerile politice din timpul conflictului si cele post conflict.
Printre alte carti cu acest subiect as mentiona Furtuna Razboiului scrisa de Andrew Roberts sau Al doilea razboi mondial  scrisa de Antony Beevor.In luna iunie, anul asta, am citit cartea “Al Doilea Război Mondial” scrisa de  Lothar Grunchman.Este o carte care merita citita insa din pacate, autorul ei, un adevarat istoric, a scris aceasta carte in anul 1967, din cate retin, si practic a folosit informatiile istorice disponibile in acel moment.Daca acest istoric s-ar fi documentat pentru scrierea acestei carti, la finele anilor 1990, cand deja arhivele permiteau studierea unor documente etichetate unele pana in acel moment, in categoria Strict Secret(unele sunt si acum iar altele nu vor fi niciodata date publicitatii), mai ales in URSS, cu siguranta ca ar fi iesit cea mai grozava carte de istorie care trateaza asa cum este si corect, atat componenta militara dar si cea politica din perioada 1939-1945, inclusiv cea din Romania, Ungaria, Bulgaria, adica si din tarile est europene, asa cum de altfel Lothar Grunchman a si facut in cartea sa, folosind insa informatiile existente in acel moment.
Azi am rasfoit un pic cartea Furtuna Razboiului, pe care am cumparat-o ieri, online,  si din ce am observat, autorul britanic, foarte laudat de presa britanica in momentul aparitiei cartii in UK, adica in anul 2009, trateaza strict partea militara a conflictului, ignorand cu desavarsire tari ca Romania.Urmeaza sa citesc aceasta carte peste cateva saptamani.
Eu am amintit carti de specialitate si nu beletristica.In cazul beletristicii, candva, mai ales in adolescenta,  eram pasionat de cartile lui Hassel insa in timp am aflat ca totul este doar o fictiune iar autorul lor, un danez foarte talentat la scris, nu este cine pretinde in cartile sale, adica un veteran de razboi care si-a scris memoriile de razboi sub forma unor carti de beletristica ci doar un impostor cu talent de scriitor.

Edited by fredy2007, 04 August 2016 - 20:32.


#2
newbie13

newbie13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,008
  • Înscris: 13.12.2009
recomand "Ten Years and Twenty Days", scrisa de Donitz. din pacate, nu cred ca a fost tradusa in romana...

#3
rebroff

rebroff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 21.04.2011
Ce nu pricep eu este de ce „TREBUIE” să citesc aceste cărți...

#4
pcatalin2011

pcatalin2011

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 21.06.2011

 rebroff, on 04 august 2016 - 21:20, said:

Ce nu pricep eu este de ce „TREBUIE” să citesc aceste cărți...

Poate vrei sa iti cultivi cunostiintele, nu te obliga nimeni. Oricum, daca ai fi citit ceva la viata ta, ai fi realizat ca titlul are un rol expresiv.

Recomand cu placere toate cartile scrise de Sven Hassel, chiar daca nu sunt enciclopedii.

Edited by pcatalin2011, 04 August 2016 - 21:29.


#5
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 08.12.2009
Ar trebui schimbat numele topicului cu "10 cărţi despre al Doilea Război Mondial pe care trebuie să le citeşti, inainte sa mori!"

Edited by csgabe, 04 August 2016 - 21:51.


#6
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Sven Hassel si nu mai ai nevoie de enciclopedii. ba te si amuzi pe traseu.

#7
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Am citit si eu mai demult aiurelile lui Hassel...acum am trecut la lucruri reale , la marturiile veteranilor de razboi seria ,,Veteranii pe drumul onoarei si jertfei ''  , sau D Giju ,,Pumnul de fier'' , marturia singurului luptator roman in batalia de la Kursk , sau amintirile unui aviator roman , Ion Profir -Singur pe cerul Stalingradului...Ion S Dumitru -Tancuri in flacari -  epopeea unui tanchist roman instruit de germani ...si nu in ultimul rand ,as mentiona St. Moldovan -Patimile dupa Siberia  , impresionanta poveste a unui soldat roman prizonier. Mai sunt si altele ,dar astea mi-au venit in minte acum...
In ceea ce priveste autorii straini , cea mai nonconformista carte mi s-a parut ,,Razboiul lumii - epoca urii '' a lui Niall Ferguson care dezvaluie o parte necunoscuta si socanta a urii rasiale in epoca premergatoare WW2.

#8
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 rebroff, on 04 august 2016 - 21:20, said:

Ce nu pricep eu este de ce „TREBUIE” să citesc aceste cărți...

Doar daca esti pasionat de istorie pentru a-ti imbogati cunostintele, este indicat, unii folosesc pentru asta cuvantul trebuie,sa citesti si aceste carti.Fiecare cu hobbyul sau.

 tinel231, on 04 august 2016 - 22:15, said:

Am citit si eu mai demult aiurelile lui Hassel...acum am trecut la lucruri reale , la marturiile veteranilor de razboi seria ,,Veteranii pe drumul onoarei si jertfei ''  , sau D Giju ,,Pumnul de fier'' , marturia singurului luptator roman in batalia de la Kursk , sau amintirile unui aviator roman , Ion Profir -Singur pe cerul Stalingradului...Ion S Dumitru -Tancuri in flacari -  epopeea unui tanchist roman instruit de germani ...si nu in ultimul rand ,as mentiona St. Moldovan -Patimile dupa Siberia  , impresionanta poveste a unui soldat roman prizonier. Mai sunt si altele ,dar astea mi-au venit in minte acum...
In ceea ce priveste autorii straini , cea mai nonconformista carte mi s-a parut ,,Razboiul lumii - epoca urii '' a lui Niall Ferguson care dezvaluie o parte necunoscuta si socanta a urii rasiale in epoca premergatoare WW2.

Subscriu.Cu exceptia cartii lui Ferguson care este super si a balivernelor lui Hassel care nu au nimic dea face cu viata reala din armata germana inca nu am citit cartile mentionate de tine.Si eu prefer sa citesc experiente reale, nu fanteziile unui individ cu talent de scriitor.La capitolul beletristica tocmai am terminat Lunetistul American scrisa de fostul SEAL, Chris Kyle, lunetist de top, poate pana in prezent, lunetistul cu cel mai bogat palmares din cadrul fortelor militare ale SUA.

#9
danyel61

danyel61

    Fumãtor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,235
  • Înscris: 19.08.2005
Recomand Sven Hassel.

Edited by danyel61, 04 August 2016 - 22:25.


#10
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,631
  • Înscris: 29.05.2004
Keith Lowe - Savage Continent (2012). Dezastrul de dupa razboi, o perioada tratata superficial si pentru ca niciunei parti nu-i convine sa se aminteasca cruzimea,
razbunarile si ravagiile facute sau suferite in Europa pana la stabilizarea situatiei politice si mai ales sociale prin 1949.

#11
rebroff

rebroff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 21.04.2011
Deși nu am citit nimic la viața mea, cum bine arată unul dintre forumiști mai sus, am totuși dreptul la opinie.
Opinia mea este că titlurile de genul „n cărți despre ceva pe care trebuie să le citești” sunt stupide. Nimeni nu trebuie să citească nici măcr o carte despre răzbiul mondial sau despre creșterea scoicilor, dacă nu este un pasionat (sau măcar interesat) de aceste domenii.
Poate că un titlu mai potrivit ar fi „10 cărţi despre al Doilea Război Mondial pe care ai putea să le citeşti dacă ești pasionat”

#12
tedi28

tedi28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.03.2010
Liddell Hart - Istoria Militara a WWII - este tradusa in romana. 2 volume concise.

#13
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009

 rebroff, on 05 august 2016 - 07:00, said:

Deși nu am citit nimic la viața mea, cum bine aratã unul dintre forumiști mai sus, am totuși dreptul la opinie.
Da , din pacate ai dreptul la opinie si ne-o spui pe un ton triumfalist , ca si cand ai astepta vreo decoratie pt faptul ca n-ai citit nimic.
In mediul virtual se da o lupta pentru distrugerea moralului acestui popor ,(vezi discutiile de anul trecut despre eventualitatea unui razboi...90% au zis ca ei ar fugi , nu ar lupta )  si ceea ce ajuta f mult la distrugerea asta e lipsa de cultura a romanului de rand (se stie ca romanul le stie pe toate ...nu-i prost sa citeasca carti ca americanul sau japonezul ) . Sunt multi ca tine care n-au citit nimic ,se informeaza doar de pe net ,citind niste articole manipulatoare scrise de celebri necunoscuti , sau de oameni aflati pe forumuri in interes de servici si raspandesc miturile celebre pe care o sa le citim in curand pe aici , ca vine 23 august : ,, asa e romanul , tradator ''  , ,,am intors armele contra aliatilor nostri '' si culminand cu ,,celebra'' zicala a conlocuitorilor  nostri ,,Romania , cea mai tara proasta''...
Citind carti de istorie , nu neaparat despre ww2 , incepi sa realizezi ca articolele istorice de pe net sunt in majoritatea lor manipulatoare si gandite in asa fel incat sa induca o resemnare in fata unei posibile agresiuni si sa induca idea ca starea de ,,non-combat'' ar fi o caracteristica a romanilor, ceea ce ar ajuta f mult anumite forte oculte ; ca exemplu a puterii unei asemenea manipulari as da prabusirea armatei franceze , net superioara , in fata armatei germane in 1940.
Despre carti , la modul general  :  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s1eUO6u3RN4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Colegul rebroff are dreptate, cuvantul "trebuie" in titlul topicului il face sa sune ca un titlu de tabloid sau de reclama tîmpita pe care îti doresti sa o blocheze ad-blocker-ul!
Sunt sigur ca initiatorul a fost bine intentionat, dar cred ca ar fi fost mai bine daca scria "merită" în loc de "trebuie"!

fredy2007, roaga un moderator sa schimbe titlul !  Posted Image

Iaca mai adaug si eu o carte care merită citită: "Hitler" de Ian Kershaw !

Edited by kodiak, 05 August 2016 - 15:48.


#15
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 rebroff, on 05 august 2016 - 07:00, said:

Deși nu am citit nimic la viața mea, cum bine arată unul dintre forumiști mai sus, am totuși dreptul la opinie.
Opinia mea este că titlurile de genul „n cărți despre ceva pe care trebuie să le citești” sunt stupide. Nimeni nu trebuie să citească nici măcr o carte despre răzbiul mondial sau despre creșterea scoicilor, dacă nu este un pasionat (sau măcar interesat) de aceste domenii.
Poate că un titlu mai potrivit ar fi „10 cărţi despre al Doilea Război Mondial pe care ai putea să le citeşti dacă ești pasionat”
Normal ca ai dreptul la opinie. E democratic sa fie asa. A zis-o un fumator inrait de trabuce si care bea coniac cu halba. WC era prescurtarea  prenumelui si numelui....De fapt pe statuia lui nu am gasit gravat nimic. Toate celelalte statui aveau ...
Pesemne ca toti stiau ...Ne vom bate in aer, pe apa, pe plaja..Da, un adevarat bataus..
Da, e corect sa nu citesti. De ce sa o faci? Eu si altii de cine am mai ...zambii?
Altfel, cineva din acest forum a enumarat mai multe carti..
https://forum.softpe...8-cartile-ww-ii
Dar matalica sa nu sapi..Sapa dauneaza grav rasului meu..

Edited by Prien, 13 January 2017 - 22:43.


#16
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,322
  • Înscris: 17.09.2008
Cred ca ar merge si cele din aceasta fotografie.
[ https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15940358_1883901535176801_4784209810847751570_n.jpg?oh=476484ced09a91207b4c342691236b70&oe=58D76501 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

 fredy2007, on 04 august 2016 - 20:22, said:

,,
10 cărţi despre al Doilea Război Mondial pe care trebuie să le citeşti!

Despre WW2 s-au scris biblioteci întregi, iar subiectul este încă departe de a fi epuizat. Celor interesaţi le recomandăm şi noi câteva lucrări care cu siguranţă vor îmbogăţi cunoştinţele şi posibilităţile de interpretare. Lectură plăcută!

“Al Doilea Război Mondial”, Lothar Grunchman. Cel de-al Doilea Război Mondial a constituit cea mai adâncă cezură în istoria secolului XX. Agresiunea Germaniei şi a aliaţilor săi, Italia şi Japonia, a obligat celelalte mari puteri ca, în pofida contradicţiilor de interese, să alcătuiască o "coaliţie nenaturală".
În lucrarea sa de referinţă, Lothar Gruchmann schiţează campaniile militare din Europa, Africa şi Asia, elucidează problema centrală de bază a hegemoniei sau echilibrului, aduce în lumină fundalurile politice şi influenţa acestora asupra evenimentelor militare şi conturează consecinţele pentru ordinea postbelică.



“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman. Cand Herman Rothman a venit in Anglia, era un refugiat evreu care beneficia de acordurile de azil acordate copiilor evrei din Germania. S-a inrolat mai tarziu in fortele armate britanice, dar doar atunci cand a ajuns sa lucreze pentru serviciile de Contrainformatii a capatat un rol incredibil in deznodamantul cumplitului razboi pe cale sa se incheie. Incadrat in grupul ofiterilor anchetatori, Rothman s-a aflat la Auschwitz cand au inceput interogatoriile ofiterilor nazisti care participasera la cele mai odioase crime care s-au putut vedea vreodata. Marturia sa la procesul Auschwitz in 1963 a fost teribila.
Dar cea mai importanta descoperire a sa, asa-numitul‚”Testament politic” al lui Hitler, gasit in uniforma unui gardian, precum si investigatiile desfasurate in jurul “sinuciderii” lui Hitler, fac din acest fapt unul dintre cele mai ravasitoare evenimente ale secolului XX. Memoriile sale, in care relateaza odiseea ajungerii in Anglia, angajarea in fortele britanice si revelatia ororii din lagarele mortii naziste, sunt la randul lor o pagina zguduitoare din istoria secolului.


Azi am rasfoit un pic cartea Furtuna Razboiului, pe care am cumparat-o ieri, online,  si din ce am observat, autorul britanic, foarte laudat de presa britanica in momentul aparitiei cartii in UK, adica in anul 2009, trateaza strict partea militara a conflictului, ignorand cu desavarsire tari ca Romania.Urmeaza sa citesc aceasta carte peste cateva saptamani.

Ce să citim despre al 2 lea Război Mondial? Minciuni de propagandă, că aliații nu au vrut război, dar Hitler a fost nebun și voia să cucerească planeta, iar germanii erau total vrăjiți de discursurile ținute de Hitler, că nemții erau niște criminali care ucideau oameni cu gaz fabricat pt păduchi, că sanki aliații nu au comis crime pe teritoriul german deoarece ei erau corecți și alte minciuni.
Folosești prost limba literară. O cezură nu poate fi ceva mare și adînc ci o mică pauză. CEZÚRĂ, cezuri, s. f. Pauză ritmică înăuntrul unui vers, care împarte versul în părți de obicei egale (emistihuri), pentru a ușura recitarea și a susține cadența. – Din lat. caesura, fr. césure.
Nu au fost  obligate marile puteri să se unească din cauza agresivității germane și japoneze.  Anglia și Franța au provocat și au atacat Germania, cu declarație de război. Nu au vrut să retargă declarația nici cînd Germania a propus să se retragă din Polonia! Așa că nu mai scrieți aici minciuni, e drept involuntare, că habar nu aveți cum a fost.  Iar Japonia a fost clar provocată de SUA , care i-a interzis să importe petrol și materii prime. Nu au atacat japonezii la Pearl Harbour pt că erau ai dracului ci ca să se elibereze din strînsoarea economică pe care America o exercita.
mai la vale scrii o mare prostie:„“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman. Cand Herman Rothman a venit in Anglia, era un refugiat evreu care beneficia de acordurile de azil acordate copiilor evrei din Germania. S-a inrolat mai tarziu in fortele armate britanice, dar doar atunci cand a ajuns sa lucreze pentru serviciile de Contrainformatii a capatat un rol incredibil in deznodamantul cumplitului razboi pe cale sa se incheie. Incadrat in grupul ofiterilor anchetatori, Rothman s-a aflat la Auschwitz cand au inceput interogatoriile ofiterilor nazisti care participasera la cele mai odioase crime care s-au putut vedea vreodata. Marturia sa la procesul Auschwitz in 1963 a fost teribila.”
Deci acest Rothman a fost anchetator, unul dintre cei care au torturat pe ofițerii germani anchetați și au falsificat declarațiile acestora, ca să reiasă acele crime odioase „care s-au putut vedea vreodată”. Cine le-a văzut, că martorii care le-au descris au mințit cu toții. Au spus că după 10 minute membrii echipei de cărat morți gazați intra fără echipament de protecție și scotea cadavrele, care apoi erau arse rapid în cuptoare, vreo 50 la număr, mii de cadavre zilnic, un lucru absolut imposibil. De cînd un anchetator  depune mărturie într-un proces? A spus și cum îi bătea pe anchetați, cum îi băga cu capul în WC, cum le turna forțat whisky pe gît, anchetații fiind nemîncați, ca să le provoace dureri mari de cap, cum îi ținea nedormiți, în frig?
Ce vii tu aici cu porcăriile astea? Sînt scrise de mincinoși profesioniști, lăudați de alți mincinoși profesioniști și necriticați de cineva, că nu ai voie să critice vreun savant pe acești mincinoși. dacă totuși o face își pierde slujba.

 Prien, on 13 ianuarie 2017 - 22:41, said:

Normal ca ai dreptul la opinie. E democratic sa fie asa. A zis-o un fumator inrait de trabuce si care bea coniac cu halba. WC era prescurtarea  prenumelui si numelui....De fapt pe statuia lui nu am gasit gravat nimic. Toate celelalte statui aveau ...
Pesemne ca toti stiau ...Ne vom bate in aer, pe apa, pe plaja..Da, un adevarat bataus..
Da, e corect sa nu citesti. De ce sa o faci? Eu si altii de cine am mai ...zambii? zâmbi
Altfel, cineva din acest forum a enumarat mai multe carti..
https://forum.softpe...8-cartile-ww-ii
Dar matalica sa nu sapi..Sapa dauneaza grav rasului meu..
Tu, domnule istoric, nu vei învăța să scrii bine românește în acest secol. Cel puțin nu te mai da pe aici intelectual și cunoscător.
Democrația nu dă drept la opinie oricum ci doar se preface că dă. Mi se pare că nu e voie să orice opinie privitor la holocaust, da?
Ce să citească omul referitor la WW2, minciunile istoricilor profesioniști? În ce să sape, în noianul de minciuni?
Bețivul acela tabacist declara în 1935 în parlamentul Britanic că Germania trebuie distrusă, deci ei englezii căutau războiul, nu Hitler.
Tu ești ăla care nu sapi, așa că nu mai acuza pe alții.

Edited by neafloricadinobor, 19 January 2017 - 11:25.


#18
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

 neafloricadinobor, on 19 ianuarie 2017 - 11:34, said:

Ce să citim despre al 2 lea Război Mondial? Minciuni de propagandă, că aliații nu au vrut război, dar Hitler a fost nebun și voia să cucerească planeta, iar germanii erau total vrăjiți de discursurile ținute de Hitler, că nemții erau niște criminali care ucideau oameni cu gaz fabricat pt păduchi, că sanki aliații nu au comis crime pe teritoriul german deoarece ei erau corecți și alte minciuni.
Folosești prost limba literară. O cezură nu poate fi ceva mare și adînc ci o mică pauză. CEZÚRĂ, cezuri, s. f. Pauză ritmică înăuntrul unui vers, care împarte versul în părți de obicei egale (emistihuri), pentru a ușura recitarea și a susține cadența. – Din lat. caesura, fr. césure.
Nu au fost  obligate marile puteri să se unească din cauza agresivității germane și japoneze.  Anglia și Franța au provocat și au atacat Germania, cu declarație de război. Nu au vrut să retargă declarația nici cînd Germania a propus să se retragă din Polonia! Așa că nu mai scrieți aici minciuni, e drept involuntare, că habar nu aveți cum a fost.  Iar Japonia a fost clar provocată de SUA , care i-a interzis să importe petrol și materii prime. Nu au atacat japonezii la Pearl Harbour pt că erau ai dracului ci ca să se elibereze din strînsoarea economică pe care America o exercita.
mai la vale scrii o mare prostie:„“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman. Cand Herman Rothman a venit in Anglia, era un refugiat evreu care beneficia de acordurile de azil acordate copiilor evrei din Germania. S-a inrolat mai tarziu in fortele armate britanice, dar doar atunci cand a ajuns sa lucreze pentru serviciile de Contrainformatii a capatat un rol incredibil in deznodamantul cumplitului razboi pe cale sa se incheie. Incadrat in grupul ofiterilor anchetatori, Rothman s-a aflat la Auschwitz cand au inceput interogatoriile ofiterilor nazisti care participasera la cele mai odioase crime care s-au putut vedea vreodata. Marturia sa la procesul Auschwitz in 1963 a fost teribila.”
Deci acest Rothman a fost anchetator, unul dintre cei care au torturat pe ofițerii germani anchetați și au falsificat declarațiile acestora, ca să reiasă acele crime odioase „care s-au putut vedea vreodată”. Cine le-a văzut, că martorii care le-au descris au mințit cu toții. Au spus că după 10 minute membrii echipei de cărat morți gazați intra fără echipament de protecție și scotea cadavrele, care apoi erau arse rapid în cuptoare, vreo 50 la număr, mii de cadavre zilnic, un lucru absolut imposibil. De cînd un anchetator  depune mărturie într-un proces? A spus și cum îi bătea pe anchetați, cum îi băga cu capul în WC, cum le turna forțat whisky pe gît, anchetații fiind nemîncați, ca să le provoace dureri mari de cap, cum îi ținea nedormiți, în frig?
Ce vii tu aici cu porcăriile astea? Sînt scrise de mincinoși profesioniști, lăudați de alți mincinoși profesioniști și necriticați de cineva, că nu ai voie să critice vreun savant pe acești mincinoși. dacă totuși o face își pierde slujba.


Tu, domnule istoric, nu vei învăța să scrii bine românește în acest secol. Cel puțin nu te mai da pe aici intelectual și cunoscător.
Democrația nu dă drept la opinie oricum ci doar se preface că dă. Mi se pare că nu e voie să orice opinie privitor la holocaust, da?
Ce să citească omul referitor la WW2, minciunile istoricilor profesioniști? În ce să sape, în noianul de minciuni?
Bețivul acela tabacist declara în 1935 în parlamentul Britanic că Germania trebuie distrusă, deci ei englezii căutau războiul, nu Hitler.
Tu ești ăla care nu sapi, așa că nu mai acuza pe alții.


Domnule atot-stiutor, sper ca remarci cu ochiul liber lipsa unei logici in exprimare: englezii vroiau razboiul, dar nemtii ii ataca si ii ocupa pe poloneziPosted Image si astfel se declanseaza al doilea razboi mondial!

In afara de parerea ta, poti sa faci dovada a ceea ce ai afirmat mai sus? Probabil ca toti istoricii sunt niste dobitoci care nu au putut sa gaseasca adevaratul izvor al informatiilor! Dar totusi cineva nu s-a lasat influentat si a gasit adevarul!!! BRAVO!!!! BRAVO!!!!

Iar apropo de faptul ca un anchetator nu poate depune marturie, poate mai deschizi mataluta macar o pagina pe net, daca nu o carte, si o sa constati ca in legislatia anglo-saxona este posibil sa se depuna marturie. Faptul ca tu nu stii acest aspect nu e o scuza (chiar ma mira din partea ta, avand in vedere informatiile de prima mana si nestiute de altii mentionate mai sus).

Despre nr de evrei si nu numai omorati si arsi in timp record, chiar nu am contraargumente: probabil ca ai fost martor si stii mai bine....

Vad ca esti din Germania; poate nu ar strica sa vizitezi putin si muzeele de pe acolo si sa mai citesti si niste carti; insasi germani recunosc ca au facut atrocitati, cel putin in lagarele de concentrare si prin unitati SS mai ales in zonele de lupta.

Edited by bogwol, 19 January 2017 - 13:02.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate