Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

Cazane Lemne cu gazeificare (Seria 1, 2006-feb 2011)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4910 replies to this topic

#1675
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postjagoman, on Jan 6 2009, 20:05, said:

Eu am vana termostatata pentru mentinerea temperaturii pe retur. La mine pompa merge in continuu, nu am TA legat la ea, si atunci trebuie termostat de 95C? Daca sensorul de fum opreste pompa, tot mai am nevoie de termostat de 60C?
Legat de termostatul de siguranta 95, mi se pare ilogic ca temperatura sa ajunga la 95 in cazul in care termostatul de fum opreste pompa, deci nu mai este foc.
Daca ai vana, aceasta tine cazanul cald, tine cazanul la peste 60. O vana face un amestec mult mai bun decit pompa de bypass. Pina la 60 nu da voie pompei sa traga din instalatie. Peste 60 poate sa traga din instalatie... dar nu 100%.... vana se deschide incet. In nici un caz nu ai nevoie de un termostat de 60 care sa porneasca pompa.
Teoretic ai nevoie de un termostat de 45, care sa opreasca pompa atunci cind se raceste apa din cazan. Sau sa legi pompa in cazan.  Dar.. la tine cazanul este supravegheat si se baga pe foc... asa ca nu se raceste apa la 45. Daca vorbeam de cazanul de acasa, era alta poveste. Cind erai la servici, nu avea cine sa bage pe foc.
@dan_gabi nu are vana termostatata. Are 3 pompe si cazanul nu stie sa porneasca pompa la 60... stie doar sa o opreasca atunci cind se raceste cosul.
Daca legi pompa in cazan, cam trebuie si termostat de 95. Stiu ca ti se pare ilogic sa se raceasca cosul. Dar este totusi posibil. Ai termostatul din stinga, care citeste temperatura gazelor evacuate. In mod normal acestea sunt de 200oC. Dar uneori urca si la 400 sau scad sub 60. Acel termostat are o plaja foarte mare de reglare. Probabil ca intre 20 si 300... Daca il fixezi la 200, crezi ca nu este posibil sa scada sub 200? La tine nu prea. Pentru ca incalzeste o suprafata mare si cazanul nu prea are vreme sa stea cu ventilatorul oprit. Daca aveai TA... sigur se racea cosul.
Din experienta cu cazanele atmos stiu ca nu se prea intimpla sa se raceasca cosul... doar acolo unde este montat TA.

Edited by florin71_skoda, 06 January 2009 - 20:37.


#1676
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Atunci teoretic la mine este bine asa. Singurul inconvenient este ca astfel pompa mai necesita o priza. Care de fapt devine avantaj: pot lega pompa separat la UPS.

Ramane sa gasesc o automatizare la pret convenabil pentru Folex.

Eu nu am pompa de by-pass, pompa principala este montat pe retur intre cazan si vana termostatata, conform schemei recomandate in cazul folosirii unei vane termostatate cu trei cai.

Edited by jagoman, 06 January 2009 - 20:52.


#1677
byg_boss

byg_boss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 29.05.2006

View Postdan_gabi, on Jan 6 2009, 13:06, said:

La mine cu lemne din mai de fag centrala ridica temp la 75 de grade in situatia in care pompa merge continuu, vent porneste la 70 si se opreste la 75. in tot acest timp face o caldura in casa de innebunesti. am bagat si lemne de salcam cumparate in decembrie, dar nu ard deloc. pur si simplu trebuie sa se opreasca pompa ca sa ridice peste 70 de grade. de aici logic inclin sa cred ca la tine poate fi o problema de subdimensionare sau lipsa de izolatie. sulbiniez ca este doar o parere neavizata bazata numai pe o logica de bun-simt. skoda, mai astept lamuriri de la tine daca crezi ca este cazul cu privire la pozele postate de mine. in principiu am inteles explicatia ta cu TA si cel imersat. cel imersat se poate regla de exemplu sa porneasca pompa la 85 sau 80 sau cum vreau eu??
Problema la tine este urmatoarea: degeaba ai un cazan bun cum e Atmos, daca nu este montat corespunzator. Din start nu ai ce cauta cu ppr la centrala cu gazeificare. Eu zic ca temperatura de lucru a ventilatorului e prea mica. La mine ventilatorul se opreste la 78 si declanseaza cand temperatura scade la 76, iar in timpul cand sta oprit temperatura apei urca pana la aprox. 84-86 grade, obtinand astfel si autonomie mai mare. Recunosc ca acest lucru se datoreaza si Vanei de amestec pe care o tin la treapta 4 ( in minivacanta aceasta de Craciun am mers cu cazanul non-stop, am inchis putin vana de amestec undeva la 2,5-3 si am obtinut o autonomie chiar de 11-12 ore cu caldura la greu in casa la un -10 grade afara ).
Mai zici ca daca pui si lemne mai verzi nu mai ridica temperatura... Eu am lemn de fag de 2 ani si in toamna aceasta am adus niste salcam, si am facut o mica proba: dupa prima incarcare cu lemn uscat, am bagat si cativa busteni de salcam mai verzi ,completand cu lemn  uscat. Merge de minune, nu scade nicio temperatura...problema fiind ca face gudron la greu, dar cu putina rabdare si ustensile potrivite se curata foarte bine. Oricum randamentul maxim e numai cu lemn uscat.
Intrebi daca termostatul imersat se poate regla la 85 sau 80. Se poate. el putand lucra pana la 90 de grade, dar nu vad motivul pentru care ai porni pompa la 80 sau 85 de grade.
La mine pompa de recirculare sau by-pass care este mai mica si e pusa pe retur porneste la 42 grade circuland apa in centrala, iar cea principala, care e mai mare si e pusa pe tur pleaca la 66 grade moment in care incepe sa bage in calorifere.
Am mai observat ca ai legaturile pompelor si termostatelor legate intr-un tablou separat - de ce?? cand centrala are propriul ei tablou de legaturi unde se leaga si pompele si termostatele.
Eu unul sunt foarte multumit de Atmos, cat si de felul cum mi-au efectuat montajul..
In rest...numai de bine si.... caldura multa.

Attached Files



#1678
cybersamuray

cybersamuray

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 26.07.2005

View Postbyg_boss, on Jan 7 2009, 12:50, said:

Din start nu ai ce cauta cu ppr la centrala cu gazeificare

De unde si pana unde regula asta ???

Sa va spun ce am patit cu centrala mea (Unical) ...2 luni de zile n-am reusit sa o fac sa gazeifice ca lumea...de curand, am constat (din greseala, bineinteles) ca acea clapeta care obtureaza cosul de fum are 2 pozitii. Adica dupa ce dai drumu' la maneta si cade clapeta tb sa o mai tragi putin. Ei bine, in acel moment centrala incepe sa gazeifice...si din acel moment centrala mea functioneaza cum trebuie, se incalzesc toate claoriferele, am caldura...iar lemnele nu sunt foarte uscate pt ca abia le-am luat in toamna prin octombrie.

Edited by cybersamuray, 07 January 2009 - 13:41.


#1679
octavian1910

octavian1910

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.02.2008
Am nevoie de ajutorul vostru. E vorba de o casa de aprox 170 m suprafata utila, din caramida de 30cm si izolata cu polistiren de 8. Am nevoie de o centrala, recomandarea a fost Viessmann. Sunt putin mai scumpe, dar sunt prea sarac ca sa mi iau lucruri proaste. Ma gandeam la "Cazan lemn gazeificare Viessmann Vitoligno (30 kW)". Credeti ca e ok sau aveti o alta recomandare in jurul sumei ?

#1680
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postbyg_boss, on Jan 7 2009, 14:50, said:

...Din start nu ai ce cauta cu ppr la centrala cu gazeificare...
subscriu

View Postoctavian1910, on Jan 7 2009, 16:07, said:

..o casa de aprox 170 m suprafata utila, din caramida de 30cm si izolata cu polistiren de 8. ..Cazan lemn gazeificare Viessmann Vitoligno (30 kW)".. e ok sau aveti o alta recomandare in jurul sumei ?
Viessmann in general are un renume ireprosabil (cu 1-2 exceptii). Cazanele din gama veche Vitolig 150 s-au comportat f. bine (dealtfel sunt identice cu Orlan). Daca exista useri care au avut probleme, sa povesteasca aici.

Acum a aparut gama nou, Vitoligno 100-S, care se pare ca e superioara. A fost dezvoltata de Viessmann 100% si de data asta are si automatizare Vitotronic (deci made by Viess, ceea ce nu era cazul Vitolig 150).
Insa nu iti poate inca nimeni spune cum se comporta la concret, ca gama asta de-abia a prins prima iarna..

Ref. la pret: pai in jurul acelei sume nu prea mai gasesti variante, ca sunt toate .. mai ieftine ! Daca dispui de suma respectiva, eu zic sa nu eziti. Ulterior, poate faci un jurnal aici.

#1681
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postoctavian1910, on Jan 7 2009, 14:07, said:

Am nevoie de ajutorul vostru. E vorba de o casa de aprox 170 m suprafata utila, din caramida de 30cm si izolata cu polistiren de 8. Am nevoie de o centrala, recomandarea a fost Viessmann. Sunt putin mai scumpe, dar sunt prea sarac ca sa mi iau lucruri proaste. Ma gandeam la "Cazan lemn gazeificare Viessmann Vitoligno (30 kW)". Credeti ca e ok sau aveti o alta recomandare in jurul sumei ?
Este greu sa recomanzi un cazan pe lemne. Daca recomand unul, poate ca nu-l gasesti la tine in zona. La lemne, este bine sa mergi pe "mina" celui care o monteaza. Altfel risti sa ai o centrala montata prost. In rest.. ce sa mai zic.. cazanele cam seamana intre ele. Un exemplu este Atmos, Ferroli si Attack... care sunt cam identice. Sau Arca si Heiss. Exemplele pot continua....
Eu personal as da bani pe electronica si automatizare. As cumpara cazanul cel mai complex ca si automatizare.
Din cite stiu eu, viessmann are un cazan cu electronica gindita de ei.... asa ca.. ar trebui sa fie compatibila cu multe alte "chesti" foarte interesante, in materie de electronica. Nu mai conteaza ca nu a fost testa... conteaza ca are o electronica buna. Totul este sa afli ce poate sa faca electronica... si sa faci instalatia adecvata

#1682
octavian1910

octavian1910

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.02.2008
Eu sunt din Baia Mare, banii sunt o mare problema si nu i am de aruncat, vreau sa fiu impacat ca am luat cea mai buna decizie posibila in conditiile date;  avand in vedere ca in urmatorii 5 ani  nu ma astept sa am gazul la poarta (e la vreo 500m) iar de schimbat centrala in viitorul apropiat nici nu poate fi vorba. Fiabilitatea si autonomia sunt extrem de importante pt mine. Am in familie un vitolig 150, e functional doar de vreo 2 luni asa ca nu am o parere suficient de avizata. Ma intrebam totusi daca nu ar fi de preferat un vitolig 150 in defavoarea lui vitoligno 100.....
30kw doar pt incalzire cum par ?

#1683
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postflorin71_skoda, on Jan 8 2009, 00:07, said:

... conteaza ca are o electronica buna. Totul este sa afli ce poate sa faca electronica... si sa faci instalatia adecvata
Man, tu esti pasionat de electronica si de aceea pui accentul pe asta. Ai subliniat bine si chestia cu montajul corect al instalatiei (apropos: ce pozitie ai fata de relatia teava de plastic -cazan lemne?).

Ai uitat insa de autonomia cazanului. Autonomia o poti prelungi cu ajutorul automatizarii, la fel si cu diferite scheme de instalatii, dar in ultima instanta depinde tot de cum e construit cazanul. Un focar mare e un focar ..mare, dupa cum unul mic, e ..mic (ce concluzie desteapta am tras, nu?).

Exemplu: automatizarea de la cazanul de lemne Junkers SW (gama noua), automatizare care se numeste TH100 (vezi ca sunt ceva informatii in urma, pe aici), e f. desteapta, poate cea mai desteapta pt. ca iti ofera mai toate posibilitatile de reglaj si aplicare de scheme de instalatii de care ai nevoie.
Cu toate astea autonomia nu e grozava... In contrast cu Vitoligno 100-S mai sus pomenit.
Nu deduce din asta ca pledez pt. Vitoligno (sunt 2 exemple pe care le-am dat ca a venit vorba), trage mai bine concluzia ca sunt destul de curios care sunt impresiile celor care le folosesc.

View Postoctavian1910, on Jan 8 2009, 00:24, said:

Eu sunt din Baia Mare, banii sunt o mare problema ..Fiabilitatea si autonomia sunt extrem de importante pt mine. Am in familie un vitolig 150, e functional doar de vreo 2 luni asa ca nu am o parere suficient de avizata. Ma intrebam totusi daca nu ar fi de preferat un vitolig 150 in defavoarea lui vitoligno 100.....
30kw doar pt incalzire cum par ?
Am scris mai sus fara sa vad mesajul tau. Dilema ta Vitolig vs. Vitoligno (sau solutie consacrata vs. solutie brand-new) s-ar putea nu-si aiba rostul: nu stiu daca mai gasesti Vitolig 150 de 25 sau 40 kW, ca nu se mai aduc. Poate doar sa fie la cineva ramas in stoc..

Eu zic ca 30 kW sunt suficienti (sau 35-40 kW).

Edited by scheleton, 07 January 2009 - 22:37.


#1684
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postscheleton, on Jan 7 2009, 22:36, said:

Man, tu esti pasionat de electronica si de aceea pui accentul pe asta. Ai subliniat bine si chestia cu montajul corect al instalatiei (apropos: ce pozitie ai fata de relatia teava de plastic -cazan lemne?).

Ai uitat insa de autonomia cazanului. Autonomia o poti prelungi cu ajutorul automatizarii, la fel si cu diferite scheme de instalatii, dar in ultima instanta depinde tot de cum e construit cazanul. Un focar mare e un focar ..mare, dupa cum unul mic, e ..mic (ce concluzie desteapta am tras, nu?).
1. partea cu pasiunea pentru electronica: poate ca ai drepatate
2. Tevi de plastic la cazan pe lemne: nici daca ar fi poleite cu aur, nu as accepta sa fie din plastic.
3. Concluzia desteapata: desteapta sau nu... este adevarata

#1685
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

Quote

draga skoda..
:rolleyes:

O fi de la masina (ca d-aia ai fost luat in vizor de posesorii de fusion) sau de la ..cazane made in Cehia?

#1686
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
fratilor,m-ati facut curios cu cazanul asta...ce fel de vitotronic are pe el ? aveti careva vreo documentatie ?...sa vedem si noi ce stie automatizarea

#1687
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postcaldut, on Jan 8 2009, 01:02, said:

fratilor,m-ati facut curios cu cazanul asta...ce fel de vitotronic are pe el ? aveti careva vreo documentatie ?...sa vedem si noi ce stie automatizarea
pai nu de Vitotronic-ul de la Vitoligno era vorba ca e destept, ci de TH100 de la Junkers SW (adica asta, anexata aici in topic. Dar si automatizarea asta Viessmann e moderna (am facut un extras din doc.; inca nu au aparut docum. de proiectare si nici fisa tehnica).

Attached Files


Edited by scheleton, 07 January 2009 - 23:15.


#1688
dan_gabi

dan_gabi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 21.05.2006

View Postflorin71_skoda, on Jan 7 2009, 23:47, said:

1. partea cu pasiunea pentru electronica: poate ca ai drepatate
2. Tevi de plastic la cazan pe lemne: nici daca ar fi poleite cu aur, nu as accepta sa fie din plastic.
3. Concluzia desteapata: desteapta sau nu... este adevarata


care ar fi problema cu PPR-ul? la mine este WAVIN care am inteles ca ar fi destul de bun. e vorba de temp ridicata? ar trebui inlocuit PPR-ul pana la tevila care pleaca spre calorifere? pt ca restul este ingropat si oricum acolo moare.

#1689
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postdan_gabi, on Jan 8 2009, 12:48, said:

care ar fi problema cu PPR-ul?...e vorba de temp ridicata? ..
Da, problema e cu temperaturile ridicate, nu cu altceva. De aceea se pune aceasta problema la cazanele de lemne si nu la centralele pe gaze.

Edited by scheleton, 08 January 2009 - 12:49.


#1690
byg_boss

byg_boss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 29.05.2006

View Postdan_gabi, on Jan 8 2009, 10:48, said:

care ar fi problema cu PPR-ul? la mine este WAVIN care am inteles ca ar fi destul de bun. e vorba de temp ridicata? ar trebui inlocuit PPR-ul pana la tevila care pleaca spre calorifere? pt ca restul este ingropat si oricum acolo moare.
Eu cred ca nici un meserias adevarat sau firma montatoare care se respecta nu recomanda ppr in locul cuprului la centrala cu gazeificare.
Motivele sunt temperaturile ridicate ale agentului termic care apar la iesirea din centrala.
Daca deja ai toata instalatia din ppr, macar schimba tevile din spatele centralei. :coolspeak:

#1691
octavian1910

octavian1910

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.02.2008
Oare in cazul in care 30 kw de la viesmann nu imi sunt suficienti merita sa ma gandesc la ceva de la Junkers sau eventual ceva de la Atmos care mai centrale cuprinse intre 30 si 40kw ?

#1692
sisifjunior

sisifjunior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 30.10.2007
bine v-am regasit! La Multi Ani!
:lol:

ce va mai fac minunatele cazane?
am ramas in urma cu topicul, am citit pana la 51.
date concrete de la utilizatori de cazane, se inscrie cineva?

batrinul meu atmos e tot pe baricade, papa lemne si da caldura! si parca de ceva vreme si-a marit autonomia (mai exact de cand a dat frigul, dinainte de craciun).
din septembrie 08 si pana in ian 09 a mancat aprox 5 mc lemn uscat.
a primit o revizie a ventilatorului si o curatare mai temeinica a centralei plus o verificare a instalatiei de incalzire.
in schimb s-a blocat aerisitorul pus la iesirea din cazan.
mai nou utilizez o setare a cazanului de 68-70 grade (mecanic) din termostat si, dupa atingerea temperaturii de regim in aprox 30 -40 minute, functioneaza la 75-82 grade fara ajutorul ventilatorului, acesta pornind doar pentru mici perioade de timp din ora in ora.

cam atat pt moment, trebuie sa plec.

:arigato:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate