Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Subtitrarea film online

Navigatie blocata
 Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office
 USB-C obligatoriu pe toate dispoz...

Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!
 

Alegere router Gigabit - rezumat

- - - - -
  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#19
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
@benis e discutabila afirmatia ta legata de fiabilitate. eu am cateva routere din acestea soho care merg de peste 10ani fara probleme. :) :) :)

#20
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 09.12.2005
Al meu Er-lite 3 merge de 1 an fără nici o problema ,am uitat de el pur și simplu.
Am avut iarna asta vreo 2 căderi ale RENEL și nu m-am gândit să fac screenshot la uptime . Până în decembrie aveam ceva de genul 240 zile uptime...
Am dat 450 Ron pe el , dar o sa îl țin până se arde , sper sa tina 7-8 ani cel puțin..Mai mult nu am ce sa cer de la un router.

#21
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
Strict vorbind routerul este unitate de procesare pachete de retea, si nu este obligatoriu sa contina si switchul, switchul este un bonus si ca orice bonus poate avea calitatea indoielnica.Daca aveti probleme cu routerul nu strica sa cumparati si switchul separat, va poate scuti de probleme in viitor.

#22
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 08.08.2006
Cum va merge RB962UiGS-5HacT2HnT pe 1gbps pppoe? am mai avut mikrotik 951G pe care l-am schimbat cu un tplink wdr3600 cand cu trecerea la 500 mbps. ala mergea fara pb... cu wdr-ul au mai trebuit niste restarturi.
pe site-ul lor vad ca la frameuri standard routeaza mult peste 1gbps. dar cu pppoe?

#23
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.03.2006
Pai merge dar limiteaza viteza, daca vrei stabilitate si siguranta retelei merita, ca sa te lauzi cu ce viteze prinde, nu-l lua.

Edited by paul_bh, 28 July 2017 - 14:47.


#24
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 08.08.2006
dupa ce am mai citit si sapat am vzt ca M-Tik hex 750Gr3 e mai potent la hardware pt nat-pat fara a avea partea de wireless. asta nu ma deranjeaza, poate o sa iau un wap ac.
totusi as vrea sa stiu daca a testat cineva ipv6 de la RDS pe 750Gr3. daca tot iau unul nou, sa fie future-proof, sa poata sa ma anunte frigiderul ca nu mai am rosii :)

#25
spikje

spikje

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 25.12.2004
Va rog sa imi sugerati un router ethernet only(non-wifi), care sa faca NAT peste PPPoe la wire-speed, adica sa zicem in cazul unui fiberlink 1000 sa duca sustinut 950Mbps download si 450Mbps upload, si care sa nu se blocheze pe termen lung(sunt patit cu Asus RT-AC1200g+ care la orice download de peste 500MBps nu mai merge accesat, procesorul e 100%, se si blocheaza din cauza ca ramane fara RAM liber, cu tot cu CTF/hardware nat activat).
De Mikrotik am auzit chestii bune dar mi se pare ca toate pachetele trec prin procesor si nu se face CTF in cazul WAN PPPoE.
Sugestii? Nu vreau sa fac pfsense sau solutii x86, vreau ceva ARM dar bun.

Nici routere Cisco sau modele enterprise nu doresc ca ocupa spatiu mult, consuma mult curent si sunt si zgomotoase. Vreau ceva mic si racit pasiv care isi face treaba 24/7.

Edited by spikje, 27 December 2017 - 20:39.


#26
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 09.12.2005
Ubiquiti Er-lite3 , routeaza 1Gbs ipv4 și ipv6 fara probleme.

#27
spikje

spikje

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 25.12.2004
am luat pana la urma ultimul mikrotik hex gr3, voi vedea ce poate.

#28
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 09.12.2005
Văd că are MT7621A ,sper sa fie busul dintre switch și procesor enabled la 2Gbs să poată routa 1 Gbs full duplex .
Este același procesor după Ubiquiti Er-X , și cei de la Ubiquiti au dat enabled doar la un singur lane de 1 Gbs intre switch și procesor , de aceea în varianta lor Er-X -ul routeaza doar 1 Gbs Half duplex.
Ia sa faci un test cu un download și upload simultan sa vezi daca sare de 1 Gbs throughout total.

#29
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010

View Postspavian, on 29 decembrie 2017 - 04:55, said:

Văd că are MT7621A ,sper sa fie busul dintre switch și procesor enabled la 2Gbs să poată routa 1 Gbs full duplex .
Este același procesor după Ubiquiti Er-X , și cei de la Ubiquiti au dat enabled doar la un singur lane de 1 Gbs intre switch și procesor , de aceea în varianta lor Er-X -ul routeaza doar 1 Gbs Half duplex.
Ia sa faci un test cu un download și upload simultan sa vezi daca sare de 1 Gbs throughout total.
In full duplex pe 1 gbs trebuie sa aiba 2gbs obligatoriu, dar ma gindesc ca MT urile astea sunt cam prastie.

#30
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 09.12.2005
Nu sunt praștie absolut deloc . Chestia este de firmware cat de bine e optimizat..
Implementarea făcută de Ubiquiti nu este cea mai fericită . Ca sa nu își facă singuri concurență  la linia Edgemax echipată cu procesoarele Cavium ,nu au dat enable decât la un singur link de 1 Gbs dintre procesor și switch , cu toate că MT7621A are doua link-uri de 1 Gbs fiind perfect capabil a routa 1 Gbs full duplex .
Așa nu duce decât 1Gbs Half duplex pe Er-X .


#31
danyconnect

danyconnect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 14.10.2011
asteapta sa apara noile edgerouter er-4 si er-6

#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Tinand cont ca e "professional zone" cum sunt routerele astea cu canale de 20 si 40 Hz? Au subwoofer integrat?

#33
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 04.01.2013
Imi recomandati si mie un router pana in 300 de lei?

#34
tjd1971

tjd1971

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 10.07.2008
https://www.gearbest.../pp_605932.html  eu asta il folosesc

#35
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,583
  • Înscris: 18.04.2008
Salutare!

Mă gândesc să renunț la Kaon-l oferit de RDS deoarece este foarte limitat, iar eliberarea unui port pentru un anumit serviciu (VPN în special) este o aventură și din când în când îi mai dă chix și pe lângă asta îi lipsește DMZ-ul. Aș vrea ceva până în 300 lei, fără Wi-Fi și să știe 1 Gbps fără probleme și mai ales, să nu dea erori. Aș vrea ceva durabil. Vreo sugestie?Posted Image

#36
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
UBNT Edgerouter ER-X.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate