Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Paralizia somnului, cum scap de ea

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,014
  • Înscris: 23.09.2005
Exista si un documentar pe tema asta:

http://www.zfilme-on...tmare-2015.html



[ http://www.zfilme-online.org/wp-content/uploads/The-Nightmare-2015.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Filmul documentar “The Nightmare" - 2015, se concentrează pe opt persoane care suferă de o paralizie in somn, un fenomen în cazul în care oamenii se găsesc temporar incapabili să se miște, să vorbească, sau să reacționeze in timp ce acestea sunt in stare de adormire sau de veghe. Ocazional această paralizie este însoțită de experiențe fizice sau de halucinații, care au potențialul de a îngrozi individului. In film, regizorul Rodney Ascher ia interviu la fiecare participant dupa apoi încearcă să recreeze experientele lor in film cu actori profesioniști.


 liviuberdila, on 14 iulie 2016 - 21:51, said:

Pe masura ce am crescut, episoadele au inceput sa fie declansate de unele vise, cel mai adesea cand ajung, in vis, in locuri intunecate sau visez ca sunt la mine acasa, e intuneric, vreau sa aprind lumina dar cand dau de intrerupator, el nu functioneaza si atunci incepe si episodul de paralizie in somn doar ca acum nu mai am parte de urlete ci doar de un atac al unei fiinte tacute, care ma musca de gat sau ceafa iar eu ripostez tot cu muscaturi, gura fiind singurul lucru asupra caruia am control.


 liviuberdila, on 14 iulie 2016 - 21:51, said:

Am incercat sa ma autoeduc...

Atunci in mod sigur te-ar ajuta si asta (sau poate chiar ti-ar rezolva total problema):


Arta de a visa conştient
Controlul viselor în şase trepte (partea I)

Există mai multe tehnici şi metode de inducere a viselor lucide, dar toate au la bază acelaşi proces, care poate fi împărţit în şase etape. Odată asimilate şi aplicate, aceste etape ne vor conduce cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, la a visa conştient.
Dacă vă întrebaţi cât va dura până atunci, urmaţi paşii şi aveţi încredere că aceasta se va produce la un moment dat, când veţi fi suficient de pregătiţi. Statistic vorbind, timpul  necesar ca cineva să aibă primul vis lucid variază, în medie, între trei săptămâni şi două luni, dar nu e exclus să visăm conştient încă de la începutul antrenamentului; dacă însă nu se produce aşa repede, nu trebuie să fii renunţăm, dezamăgiţi. Societatea modernă este obsedată de rezultate imediate. Dacă ai şi tu această obsesie, gândeşte-te că este unul din primele obstacole pe care trebuie să le depăşeşti. Unul lucru este însă sigur: dacă nu încetezi să urmăreşti acest scop, succesul îţi este garantat. Sau, cum spunea exploratorul Nansen: “Ai reuşit, continuă! N-ai reuşit, continuă!”




Lasa deoparte faptul ca situl yogaesoteric (pe care e articolul) publica si tampenii... Chestia cu visele constiente e adevarata, ti-o spun pentru ca am incercat-o personal (doar ca dupa ce am reusit, am lasat-o balta - a reusi e doar inceputul, apoi urmeaza perfectionarea in a obtine controlul permanent al viselor), si asa e cum se spune in articol, e mai usor decat pare, daca esti perseverent, si poti reusi relativ rapid (zile, saptamani). Pe langa asta, n-ai mare lucru de facut, nu-i o munca sau un chin. Posted Image

Edited by Phobos, 14 July 2016 - 23:48.


#20
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Ma , fi "golan" ! nu sunt ca tine , dar am frica de ace ! E adevarat , trebuie sa te ajute "carcasa" ca sa te impui !

P.S.- Vorba unui prieten psiholog :"Fratica , nu te pot trata , esti doar nebun , si dracu fuge de tine , cind il "alinti" cu ranga !!"

#21
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,793
  • Înscris: 20.10.2015

 crisstonne, on 14 iulie 2016 - 23:21, said:

Incercati sa nu dormiti in bezna, un bec mic, o veioza, ceva lumina de veghe, sa fie lumina aprinsa.

eu incerc tot timup sa dorm in bezna cat mai adanca
ma odihnesc cat mai bine

 liviuberdila, on 14 iulie 2016 - 21:51, said:

Am episoadele de paralizie in somn de cand ma stiu. Cand eram copil, se manifestau sub forma unui atac din partea unei femei care urla, blestema, ma lovea sau ma tragea de par. Ajunsesem la punctul cand nu puteam dormi fara sa pun patura pe cap si imi era frica sa ma dau jos din pat noaptea. Episoadele se declansau fie ca visam sau nu.
Pe masura ce am crescut, episoadele au inceput sa fie declansate de unele vise, cel mai adesea cand ajung, in vis, in locuri intunecate sau visez ca sunt la mine acasa, e intuneric, vreau sa aprind lumina dar cand dau de intrerupator, el nu functioneaza si atunci incepe si episodul de paralizie in somn doar ca acum nu mai am parte de urlete ci doar de un atac al unei fiinte tacute, care ma musca de gat sau ceafa iar eu ripostez tot cu muscaturi, gura fiind singurul lucru asupra caruia am control.

Sunt la limita dintre agnostic si ateu, am incercat dintotdeauna sa imi impun faptul ca nu exista demoni, stafii, tocmai in incercarea de a scapa de aceste episoade. Recunosc ca imi plac jocurile PC si multe au elemente paranormale.

Am aflat tarziu de paralizia somnului, pana atunci am crezut ca sunt posedat sau bantuit ori mintea mea o ia razna, am vorbit cu ai mei despre asta insa nici ei nu au avut o explicatie si au dat vina pe televizor sau faptul ca ma gandesc la chestii paranormale. Am incercat sa ma autoeduc, sa nu ma mai gandesc la stafii, demoni, entitati insa nici asta nu a avut efect, cand visez parca un alt eu ia controlul, un eu care este terorizat de aceste manifestari, care intra intr-o stare de frica absoluta de fiecare data cand vede intunericul.

As vrea sa scap de vise si de paralizia somnului, episoadele nu mai sunt asa violente ca in vremea cand eram copil dar suficient sa ma sperie si acum.

Ai prea mult timp liber
Iesi si fa sport, oxigeneaza-ti organismul si in special creierul
Cumpara o sapa si da-i bataie cate un copac pe zi.
Apoi ii pui o sticla de apa si vorbeste cu el, mangaie-l, 5 minute. Unu pe zi. Te vei conecta la natura, te vei culca stiind ca ai ajutat din dragoste o vietate
Vor exista prosti sa rada de tine. Stai sa vezi aici, reactie la postul meu., :lol:
Who cares?
Important este sa te culci mai impacat cu tine, mai oxigenat si plin de ganduri bune

Stafii nu exista

#22
hydrol

hydrol

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 649
  • Înscris: 21.02.2016

 Kevlar111, on 14 iulie 2016 - 22:46, said:

Du-te la biserica, eu aveam o stare de cacat de ceva vreme, depresie, nervozitate, fara speranta etc.
.......................
Are dreptate, e imposibil sa nu găsești acolo niște bunăciuni cu țâțele doldora și picioarele pornite din gat!
Câteva ședințe ți-ar scoate din cap gândurile necurate.

Edited by hydrol, 15 July 2016 - 07:16.


#23
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010

 liviuberdila, on 14 iulie 2016 - 22:18, said:

Psiholog, NU psihiatru, ca esti om inteligent, ai subrutine in creier care repara singure erori. Gandeste pozitiv, odihna, hrana sanatoasa, sport.

 Phobos, on 14 iulie 2016 - 23:26, said:

Paralizia in somn este ceva absolut normal. Cu totii o avem. Exista, uneori, probleme de sincronizare, dar altfel, este ceva normal. Daca filmul a fost creat pe baza teoriei de mai sus, este clar un pamflet.

#24
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011

 XORIAN_L, on 14 iulie 2016 - 23:03, said:

Programeaza-te la doctorul Radu Rogozea. Este singurul care te poate ajuta.
Este pogorat din ceruri de numa el il poate salva ??

Terminati cu prostiile , omul se poate autoeduca daca vrea . Insa de regula nu vrea, ca s-a obisnuit cu un stil de viata si e greu sa se schimbe .

#25
Kevlar111

Kevlar111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 17.11.2014

 hydrol, on 15 iulie 2016 - 07:15, said:

Are dreptate, e imposibil sa nu găsești acolo niște bunăciuni cu țâțele doldora și picioarele pornite din gat!
Câteva ședințe ți-ar scoate din cap gândurile necurate.

Ce ma amuza oamenii ca tine care nu ii accepta pe cei ce cred in Dumnezeu, ba mai rau, ii iau la misto, dar ei cred in zodiac, cea mai mare vrajeala creata vreodata, o mascarada pentru a face bani pe urma prostilor.
SI inainte sa zici ceva de bani si biserica, nu, eu nu dau bani la biserica, asa ca mucles.

#26
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
La foarte multe persoane are legatura cu schimbarea ciclului de somn. Cei care lucreaza uneori noaptea, care schimba fusul orar etc patesc. Eu am patit cand am dormit la pranz mai mult de 3-4 ore. Nu am reusit sa fac legatura decat dupa ce am citit pe net. Pateam mereu cand dormeam extrem de mult la pranz. De vreo 2-3 ani n-am mai dormit la pranz si n-am mai patit absolut deloc. E groaznica senzatia, iar daca ai probleme grave de inima, poti da coltul. Pentru oamenii cat de cat sanatosi nu e periculos insa, dar te marcheaza.

Fazele cu atacuri de demoni, extraterestri etc, se manifesta la cei care au aceasta tendinta. In momentele alea, cand te trezesti, dar corpul inca este paralizat (cum e in mod normal cand dormi), te gandesti automat la ce e mai rau, iar cu cat esti mai superstitios, cu atat creste sansa sa ai halucinatii cu demoni si alte glume proaste.

Edited by Notsure, 29 July 2016 - 10:46.


#27
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015
A auzit careva acel bazait cand e paralizat in somn ? E un sunet foarte bizar, aproape ca o sonerie, eu cand patesc treaba asta simt de multe ori ca o descarcare electrica in corp.

#28
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Eu n-am auzit. Dar era o vibratie puternica. Prima data n-am realizat ce e, apoi mi-am dat seama ca se contractau si tremurau o parte din muschi, in timp ce incercam cu disperare sa ma scol. Initial  banuit ca e inima in fibrilatie, dar m-a prins o data mai lucid si am putut sa-mi dau seama ce e mai usor. Oricum, n-am mai patit de cativa ani, de cand n-am mai dormit la pranz.
Bazaitul poate fi de la orice, intr-o situatie de panica de genul se pot manifesta tot felul de excitatii senzoriale, auditive, vizuale, organismul e in panica si nu mai functioneaza perfect.

#29
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
am experimentat de foarte multe ori paralizie in somn. pe mine nu ma ataca nimeni, am doar un sentiment de neputinta...ceva gen ca trebuie sa ma ridic sa fac ceva si nu reusesc...cand eram mai mica ma speriam, aveam senzatia ca se va intampla ceva rau (gen am uitat ceva pe foc si ia foc casa!), acum sunt mai relaxata (gandesc rational ca nu ia foc casa pt.ca am setat aragazul sa se opreasca...nu striga nimeni dupa ajutor...in 5-10 min.trece paralizia si ma voi putea misca si in 5-10 min.chiar nu se poate intampla ceva rau si de nereparat! asa ca stau cuminte in pat si astept sa imi recapat controlul muschilor)

#30
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
5-10 minute pare enorm. Am patit sub 2 minute, 1 si ceva, cred. Prima data a fost cel mai rau, ca eram convins ca mor, ceea ce nu e de mirare cand n-ai cunostinta despre fenomen, sa te trezesti complet imobilizat si sa nu poti vorbi e oribil.
N-am mai patit de cand nu am mai facut noapte din zi cu somnul. Daca nu pot dormi noaptea, ca acum (3:40), tot nu ma culc la pranz, sa evit.

#31
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Va ataca energetic Succubus daca sunteti de sex masculin si Incubus daca sunteti de sex feminin....Sunteti slabi energetic. Nici un psiholog nu va poate ajuta. Singura rezolvare vine din voi trebuie sa va echilibrati energetic.....Ca nu o sa credeti e normal....stiinta moderna v-a bagat tot felul de prostii in cap.....la fel si religia......Oricum rezolvarea problemelor incepe cu recunoasterea si constientizarea problemei. Daca nu constientizati faptul ca sunteti atacati energetic nu o sa rezolvati niciodata problema....ba dimpotriva problema se va acutiza.

#32
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,285
  • Înscris: 13.01.2011
Multi ajung la balamuc, crezind că au inebunit.

#33
mirceabarbulescu

mirceabarbulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 24.05.2018
e veche discuția dar poate ajută experiența mea.
din momentul în care am înțeles ce se știe despre paralizia nocturnă aceste episoade s-au rărit și am câțiva ani de la ultima experiență.

#34
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,285
  • Înscris: 13.01.2011

 mirceabarbulescu, on 28 mai 2018 - 16:54, said:

e veche discuția dar poate ajută experiența mea.

Ajuta ajuta, daca detaliezi :)

#35
mirceabarbulescu

mirceabarbulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 24.05.2018
păi ce să detaliez, primul gând a fost ca-n filmele horror, ce era mai rău, după ce am citit cum se manifestă și că cel mai bine e să-mi păstrez calmul când mă trezesc așa și să aștept să treacă de la sine, încet încet a dispărut. mai încercam să mișc o mână sau un picior dar nimic. acum e totul ok. nu-mi amintesc ultimul episod de acest gen, sunt vreo 2-3 ani cred.

#36
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,285
  • Înscris: 13.01.2011

 mirceabarbulescu, on 31 mai 2018 - 20:40, said:

păi ce să detaliez, primul gând a fost ca-n filmele horror...

Inteleg ca erai ca paralizat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate