Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung doreste ca pana in 2025 n...

Despre "Drugtest 5000"

La multi ani @pufonel!
 lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...

Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...
 Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?

xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...
 Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Ce inseamna "modificare publi...
 

/sbin/init does not exist

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Salut
Sunt utilizator de Manjaro Xfce. M-am trezit cu următoarea problemă:
1. Am instalat thermald, pe urmă thermald-git (da, știu, n-are sens). După care n-am mai reușit să boot-ez - ecranul rămâne blocat în faza în care se încarcă.
2. În timp ce instalam thermald-git, am primit mesajul că un pachet systemd ("systemd" urmat de niște litere sau cifre) va fi dezinstalat; sunt de acord? Am răspuns să da. Presupun că systemd nu mai funcționează. Nu știu ce face systemd într-un calculator, presupun că are legătură cu boot-area. În Manjaro live usb am repetat chestia - am instalat thermald, apoi thermald-git și mi-a dat eroare, cele două pachete erau în conflict; în sistemul de pe HDD nu mi-a apărut eroare, în mod ciudat.
3. Am intrat în meniul Grub și l-am editat (am eliminat splash screen); rezultatul e:
error: resume: no device specified for hibernation
: : performing fsck on '/dev/sda7'
/dev/sda7: clean, 522368/3686400 files, 10619681/14729216 blocks
: : mounting '/dev/sda7' on real root
: : running cleanup hook [udev]
error: Root device mounted succesfully, but /sbin/init does not exist
Bailing out, you are on your on. Good luck.
sh: can't access tty; job control turned off
4. Am încercat să chroot-ez sistemul, nu merge. Nu știu dacă ar fi fost o soluție.

Soluție posibilă: ar trebui să editez o linie din meniul GRUB și să introduc "init=/lib/systemd/systemd". Am încercat și n-a ieșit nimic, dar bănuiesc că nu am introdus chestia asta unde trebuia. Pur și simplu am încercat să lipesc comanda asta la sfârșit, în meniul GRUB (sau cum s-o fi chemând: când sunt în meniul GRUB, apăs pe E și apar niște comenzi). Poate că am făcut o greșeală de sintaxă.
Păreri?

Mulțumesc.

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Systemd pune la dispoziție acel program init care e primul program executat de kernel când pornește și care pornește toate celelalte programe.

Aș boota archlinux în instalare, aș face chroot, și aș instala systemd.

#3
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015

View PostOriginalCopy, on 07 iulie 2016 - 17:01, said:

Systemd pune la dispoziție acel program init care e primul program executat de kernel când pornește și care pornește toate celelalte programe.

Aș boota archlinux în instalare, aș face chroot, și aș instala systemd.

Am încercat să fac chroot din Manjaro live usb, dar când trebuie să montez partiţii, îmi dă eroare: nu există partiţia respectivă. Nu mai ţin minte exact răspunsul, dacă ţi se pare relevant, mai încerc o dată şi-mi notez.
E una din situaţiile acelea în care cel mai simplu ar fi să reinstalez sistemul, cum am făcut deseori cu alte sisteme linux. Dar în Manjaro am rezolvat atâtea probleme, în mod eroic (pentru un noob), că mi-ar părea rău să mă dau bătut, de data asta :)

#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Nu te da bătut pentru că așa înveți. Greșeala în sinea ei e ușor de reparat.

Vino cu mesajul de eroare.

#5
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Ok, pas cu pas.
1. Am intrat in Manjaro live-usb si am instalat mhwd-chroot.
2. Partitia efi folosita de Manjaro e sda2, iar cea cu Manjaro e sda7. Asa ca voi monta partitia sda2 cu comanda:
mount /dev/sda2 /mnt/boot/efi
De data asta am reusit. Instructiunile de pe net pe care le-am folosit erau pentru o partitie "boot", dar acum mi-am dat seama ca de fapt eu am "boot/efi" si m-am gandit sa incerc si asa.
Apoi montez partitia sda7 cu comanda:
mount /dev/sda7 /mnt
3. Am mai introdus o serie de comenzi:
[manjaro manjaro]# cd /mnt
[manjaro mnt]# mount -t proc proc /mnt/proc
[manjaro mnt]# mount -t sysfs sys /mnt/sys
[manjaro mnt]# mount -o bind /dev /mnt/dev
[manjaro mnt]# mount -t devpts pts /mnt/dev/pts/
[manjaro mnt]# chroot /mnt
Voi face o reinstalare de GRUB. Habar n-am, poate are efect.


Daca ai timp, explica-mi cum se instaleaza systemd.

Edited by criptoriga, 07 July 2016 - 18:04.


#6
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
pacman -S systemd bănuiesc

#7
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Nu, n-a mers. N-am reuşit nici să reinstalez grub. Mesaj de eroare: "EFI variables are not supported on this system."

#8
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Daca nu ma insel pentru EFI ai nevoie de o partitie separata VFAT....eu nu folosesc asa ceva...
Poate te lamureste altcineva care foloseste EFI/UEFI..

PS. Si de regula cand instalezi din AUR vasile apoi pe vasile-git, automat il dezinstaleaza pe vasile.

https://wiki.archlin...UB/EFI_examples

LE. Am instalat/dezinstalat thermald-git ....dar nu a zis nimic de systemd...

Edited by xxvirusxx, 07 July 2016 - 19:24.


#9
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015

View Postxxvirusxx, on 07 iulie 2016 - 19:10, said:

Daca nu ma insel pentru EFI ai nevoie de o partitie separata VFAT....eu nu folosesc asa ceva...
Poate te lamureste altcineva care foloseste EFI/UEFI..

PS. Si te regula cand nstalezi din AUR vasile apoi pe vasile-git, automat il dezinstaleaza pe vasile.

Problema e mai degrabă cum aş putea să reinstalez systemd, dacă se poate aşa ceva fără să intru în OS. Am încercat să reinstalez grub doar aşa, ca metodă încercare-şi-eroare, dar nu asta ar fi soluţia, cred, chiar şi dacă aş reuşi. Oricum, cred că atunci când problema e cu grub, cel mai simplu e să instalezi Manjaro în altă partiţie, pentru că din meniul GRUB al noului sistem pot intra în cel vechi (am făcut asta, fără rezultat).

#10
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Pai poti instala orice din TTY,....

PS. Cand am probleme caut pe Wiki, sau Google :P

https://wiki.archlin...hp/systemd-boot

Edited by xxvirusxx, 07 July 2016 - 20:50.


#11
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015

View Postxxvirusxx, on 07 iulie 2016 - 20:46, said:

Pai poti instala orice din TTY,....

PS. Cand am probleme caut pe Wiki, sau Google Posted Image

https://wiki.archlin...hp/systemd-boot

Am stat o gramada sa caut ce inseamna TTY. Ok, deci inseamna "terminal". Cel mai aproape de terminal, cand incerc sa intru in sistem, e un fel de terminal GRUB care accepta un numar limitat de comenzi. Am cautat o gramada pe google o comanda cu care sa incerc sa ma loghez din acel "terminal" GRUB, n-am gasit.
Am incercat iar un chroot, de data asta ca sa pot folosi pacman si sa incerc sa instalez systemd. Aici, nu mi-e clar daca ar trebui sa instalez systemd, daca e deja instalat. Banuiala mea e ca ar fi nevoie de o comanda prin care sa repar pachetele instalate. Am montat partitia cu Manjaro si am introdus comanda
pacman --root=/mnt --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg -Syyu
Rezultatul:
pacman --root=/mnt --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg -Syyu
error: failed to initialize alpm library
(could not find or read directory: /mnt/var/lib/pacman/)
Mai inainte de asta am incercat o comanda in urma careia trebuia sa pot folosi pacman si sa descarc pachete noi:
[[email protected] /]# cp /etc/resolv.conf /mnt/etc/resolv.conf
cp: cannot create regular file '/mnt/etc/resolv.conf': No such file or directory
[[email protected] /]# chroot /mnt
chroot: failed to run command ‘/bin/bash’: No such file or directory

E frustrant cand folosesti metode care in principiu functioneaza, dar care dau gres pe configuratia ta. Pt. mine toate comenzile astea sunt in chineza. Daca pt. tine are sens ceva si ma poti lamuri, ti-as fi recunoscator.

#12
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Eu folosesc asa........folosind un stick (arch linux)

 mount /dev/sdaX /mnt
arch-chroot /mnt

PS. Incearca sa pui poze....ca sa intelegem si noi despre ce este vorba....ca ba spui ca systemd nu este instalat....in mesajul de mai sus spui ca e instalat Posted Image
De altfel ai facut instalare in mod EFI? Ai laptop?....

Edited by xxvirusxx, 08 July 2016 - 08:26.


#13
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Bun, am încercat din nou. Am montat partiţia cu Manjaro ca root: mount /dev/sda7 /mnt
Pe urmă am încercat să updatez baza de date pacman a sistemului cu comanda:
pacman --root=/mnt --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg -Syyu
Se pare că era la zi, nu era nimic de updatat. Oricum, am verificat dacă există pachete deteriorate cu comanda:
find /mnt/usr/lib -size 0
Toate erau în regulă. Deci systemd e ok. Eu credeam că atunci când am instalat thermald-git s-a deteriorat ceva din systemd, că trebuie reinstalat programul. Se pare că e doar o chestie de setări din GRUB. Tot nu ştiu cum să introduc "init=/lib/systemd/systemd" în GRUB.

View Postxxvirusxx, on 08 iulie 2016 - 08:14, said:

De altfel ai facut instalare in mod EFI? Ai laptop?....

Da, e instalare în mod EFI. E un laptop Intel IvyBridge.

#14
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Gata, am reuşit :)
Nu ştiam unde să pun comanda "init=/lib/systemd/systemd" şi mi-a explicat cineva pe reddit: după ce apăs tasta e în meniul GRUB, în locul unde e "remove splash". Acum scriu din Manjaro.
Mulţumesc mult pentru ajutor şi bunăvoinţă!

#15
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015
Soluţia permanentă a fost să dezinstalez thermald şi să instalez alt kernel.

#16
criptoriga

criptoriga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 29.03.2015

View Postcriptoriga, on 08 iulie 2016 - 12:18, said:

Soluţia permanentă a fost să dezinstalez thermald şi să instalez alt kernel.

Mi-am amintit că ieri am instalat şi systemd-svsvcompat. Mai mult ca sigur asta e soluţia pe termen lung la problema de mai sus, pentru că am constatat că sunt pe acelaşi kernel (instalarea kernelului a eşuat, ieri, şi nu mi-am dat seama).
pacman -S systemd-sysvcompat

Edited by criptoriga, 09 July 2016 - 07:56.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate