Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Sos BBQ cu cirese

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014
O reteta grozava de sos barbecue cu cirese. Puteti folosi acest sos langa fripturi, pui la cuptor, gratare, sau, la mancaruri mai speciale precum pulpa de miel umpluta sau coaste de berbecut.

Iata de ce aveti nevoie:

300 g de cirese fara samburi
300 g bulion 18%
1 ceapa frumoasa (200 g) taiata fin
4-5 catei de usturoi sau 2 lingurite de usturoi pudra
100 g zahar brun
100 g otet de visine (sau otet de mere)
1 lingura sos Worcester
1 lingurita de boia
1/4 lingurita de piper macinat proaspat
1 lingura de ulei
sare

Preparare:
1. Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Se caleste timp de 5-7 minute pana cand ceapa este moale.
2. Se adauga boiaua, usturoiul presat si se amesteca bine.
3. Se adauga ciresele fara samburi si se lasa la calit timp de 5 minute
4. Se adauga otetul de visine si zaharul brun si se fierbe 2-3 minute.
5. Se adauga bulionul si restul ingredientelor (sosul Worcester, piperul, sarea)
6. Se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand
7. Dupa 20 de minute se stinge focul si se lasa sosul sa se raceasca
8. Dupa ce s-a racit suficient, se paseaza sosul cu un blender vertical pana cand se transforma intr-o pasta fina.
9. Se readuce la fierbere la foc mic si se lasa sa mai dea un clocot timp de 7 minute.
10. Se toarna in borcane, se inchide cu capac ermetic si se lasa sa sa raceasca lent. Dupa ce s-a racit se pune in frigider si se intrebuinteaza in cateva saptamani.

Din cantitatile de mai sus se obtine aprox. 500 grame de sos.

Este delicios, are gustul clasic de sos barbecue si o aroma subtila de cirese.

Edited by Rao633, 19 June 2016 - 23:33.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostRao633, on 19 iunie 2016 - 23:31, said:



Este delicios, are gustul clasic de sos barbecue si o aroma subtila de cirese.

Pare foarte bun acest sos, dar nu inteleg cum e cu "aroma subtila de cirese." daca "sau otet de mere".

Edited by pasilla, 19 June 2016 - 23:46.


#3
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014

View Postpasilla, on 19 iunie 2016 - 23:46, said:



Pare foarte bun acest sos, dar nu inteleg cum e cu "aroma subtila de cirese." daca "sau otet de mere".

Incearca si vei vedea! :)

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Puteai sa raspunzi direct: de la cele  "300 g de cirese fara samburi" (pe care eu le-am pierdut din vedere Posted Image  ).
Ok . Pare delicios si ....scuze.

Edited by pasilla, 20 June 2016 - 00:09.


#5
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014

View Postpasilla, on 20 iunie 2016 - 00:09, said:

Puteai sa raspunzi direct: de la cele  "300 g de cirese fara samburi" (pe care eu le-am pierdut din vedere Posted Image  ).
Ok . Pare delicios si ....scuze.

Incearca cu incredere reteta, o sa-ti placa mult!

#6
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009
Ce fel de "300 g bulion 18%"? De rosii?

#7
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostStan_Patzitul, on 20 iunie 2016 - 00:39, said:

Ce fel de "300 g bulion 18%"? De rosii?
Se subintelege ca este de rosii (tomate) . Sunt ceva standarde bulion 16 % si pasta de tomate 28 %.

#8
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014

View PostStan_Patzitul, on 20 iunie 2016 - 00:39, said:

Ce fel de "300 g bulion 18%"? De rosii?

Da, sunt standard.

Eu am folosit bulion Raureni, la borcan de 300 g. E de fapt ca o pasta de rosii, mai putin concentrata.
Atentie: bulion si nu suc de rosii. Sucul de rosii e fluid si strica reteta.

Va mai recomand sa nu puneti sare, decat daca e absoluta nevoie. Bulionul din borcan are deja sare 2-3%, care e arhisuficienta pentru aceasta reteta.
In plus, sosul trebuie sa fie dulce-acrisor si aromat, nu sarat.

#9
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 06.08.2015
asta e un sos dulce dupa ingrediente.nu imi place.

#10
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postgogosaru100, on 20 iunie 2016 - 08:04, said:

asta e un sos dulce dupa ingrediente.nu imi place.


Nu pare extraordinar de dulce, dar ai putea incerca o varianta cu visine, sa fie mai acrisor, acum nu stiu daca merge,

#11
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 06.08.2015

View PostPlaton, on 20 iunie 2016 - 08:23, said:



Nu pare extraordinar de dulce, dar ai putea incerca o varianta cu visine, sa fie mai acrisor, acum nu stiu daca merge,
prefer sosul de BBQ mai picant,sau cu boia si vin :) simplu is bun :)

#12
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View Postgogosaru100, on 20 iunie 2016 - 08:04, said:

asta e un sos dulce dupa ingrediente.nu imi place.

Ai acreala de la otet si de la bulion. Nu-i suficient?

Mie imi suna promitator combinatia, desi personal as pune boia afumata. Cum weekend-ul viitor am programate niste coaste la gratar, o sa-l fac si revin cu impresii.

#13
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014

View Postbalauru69, on 20 iunie 2016 - 19:56, said:



Ai acreala de la otet si de la bulion. Nu-i suficient?

Mie imi suna promitator combinatia, desi personal as pune boia afumata. Cum weekend-ul viitor am programate niste coaste la gratar, o sa-l fac si revin cu impresii.

Poti sa pui boia afumata, sigur.
La urma urmei gradul de dulceata sau acreala se poate customiza dupa preferintele degustatorului.

Te astept cu impresii.

#14
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014
Cam asa arata un ciolan de porc caramelizat cu sosul BBQ cu cirese.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate