Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Sos BBQ cu cirese
Last Updated: Jun 21 2016 10:40, Started by
Rao633
, Jun 19 2016 23:31
·
0
#1
Posted 19 June 2016 - 23:31
O reteta grozava de sos barbecue cu cirese. Puteti folosi acest sos langa fripturi, pui la cuptor, gratare, sau, la mancaruri mai speciale precum pulpa de miel umpluta sau coaste de berbecut.
Iata de ce aveti nevoie: 300 g de cirese fara samburi 300 g bulion 18% 1 ceapa frumoasa (200 g) taiata fin 4-5 catei de usturoi sau 2 lingurite de usturoi pudra 100 g zahar brun 100 g otet de visine (sau otet de mere) 1 lingura sos Worcester 1 lingurita de boia 1/4 lingurita de piper macinat proaspat 1 lingura de ulei sare Preparare: 1. Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Se caleste timp de 5-7 minute pana cand ceapa este moale. 2. Se adauga boiaua, usturoiul presat si se amesteca bine. 3. Se adauga ciresele fara samburi si se lasa la calit timp de 5 minute 4. Se adauga otetul de visine si zaharul brun si se fierbe 2-3 minute. 5. Se adauga bulionul si restul ingredientelor (sosul Worcester, piperul, sarea) 6. Se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand 7. Dupa 20 de minute se stinge focul si se lasa sosul sa se raceasca 8. Dupa ce s-a racit suficient, se paseaza sosul cu un blender vertical pana cand se transforma intr-o pasta fina. 9. Se readuce la fierbere la foc mic si se lasa sa mai dea un clocot timp de 7 minute. 10. Se toarna in borcane, se inchide cu capac ermetic si se lasa sa sa raceasca lent. Dupa ce s-a racit se pune in frigider si se intrebuinteaza in cateva saptamani. Din cantitatile de mai sus se obtine aprox. 500 grame de sos. Este delicios, are gustul clasic de sos barbecue si o aroma subtila de cirese. Edited by Rao633, 19 June 2016 - 23:33. |
#2
Posted 19 June 2016 - 23:46
#3
Posted 19 June 2016 - 23:50
#4
Posted 20 June 2016 - 00:09
Puteai sa raspunzi direct: de la cele "300 g de cirese fara samburi" (pe care eu le-am pierdut din vedere ).
Ok . Pare delicios si ....scuze. Edited by pasilla, 20 June 2016 - 00:09. |
#5
Posted 20 June 2016 - 00:36
#7
Posted 20 June 2016 - 00:45
#8
Posted 20 June 2016 - 01:17
Stan_Patzitul, on 20 iunie 2016 - 00:39, said:
Ce fel de "300 g bulion 18%"? De rosii? Da, sunt standard. Eu am folosit bulion Raureni, la borcan de 300 g. E de fapt ca o pasta de rosii, mai putin concentrata. Atentie: bulion si nu suc de rosii. Sucul de rosii e fluid si strica reteta. Va mai recomand sa nu puneti sare, decat daca e absoluta nevoie. Bulionul din borcan are deja sare 2-3%, care e arhisuficienta pentru aceasta reteta. In plus, sosul trebuie sa fie dulce-acrisor si aromat, nu sarat. |
#10
Posted 20 June 2016 - 08:23
|
#11
Posted 20 June 2016 - 10:16
#12
Posted 20 June 2016 - 19:56
gogosaru100, on 20 iunie 2016 - 08:04, said:
asta e un sos dulce dupa ingrediente.nu imi place. Ai acreala de la otet si de la bulion. Nu-i suficient? Mie imi suna promitator combinatia, desi personal as pune boia afumata. Cum weekend-ul viitor am programate niste coaste la gratar, o sa-l fac si revin cu impresii. |
#13
Posted 20 June 2016 - 22:36
balauru69, on 20 iunie 2016 - 19:56, said: Ai acreala de la otet si de la bulion. Nu-i suficient? Mie imi suna promitator combinatia, desi personal as pune boia afumata. Cum weekend-ul viitor am programate niste coaste la gratar, o sa-l fac si revin cu impresii. Poti sa pui boia afumata, sigur. La urma urmei gradul de dulceata sau acreala se poate customiza dupa preferintele degustatorului. Te astept cu impresii. |
#14
Posted 21 June 2016 - 10:40
Cam asa arata un ciolan de porc caramelizat cu sosul BBQ cu cirese.
Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users