Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Terenuri in Cluj

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Ceva noutati?Am inteles ca avem alt PUG la nivelul orasului .Interesele mafiei din primaria Cluj Napoca obliga oamenii sa migreze spre satele invecinate ...
Nu face absolut nimic primaria pt a descongestiona putin orasul .Ceva proiecte privind Borhanci sau fosdtul poligon al MI ....
Personal sunt interesat pt a cumpara un teren pt casa .Dar consider ca 200/ mp precum in Cart Europa sau 100 in Borhanci fara gaz sau canalizare sunt preturi de boom .

#38
mayte_22

mayte_22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 03.04.2015
Intr-adevar, este o situatie disperata la ora aceasta cu terenurile. S-a ajuns la situatia absurda in care nu mai poti construi pe terenuri cu deschidere la un drum public asfaltat cu toate utilitatile si intre case, din cauza ca trebuie intocmit PUZ-ul pe zone cuprinse intre 2 si 20 de hectare
Asta presupune ca TOTI proprietarii de parcelute sa colaboreze pt elaborarea PUZ-ului pe zona. Practic, am ajuns sa depindem de altii: unul poate fi plecat din tara, unul e decedat, unul nu are bani, pe altul nu il intereseaza sa faca nici un PUZ, intrucat are deja o casa construita, deci nu mai are nici un interes, etc...
Mai mult decat atat, e nevoie de un car de documentatii depuse la primarie si cadastru, care se pot finaliza in 2,3 pana in 10 ani (depinde de zona).
Ajungem sa fie mai scumpe terenurile in zonele metropolitane (Baciu, Floresti) decat in Cluj.
Terenurile pe Feleacu se vand de pe o saptamana pe alta.
Pe Faget din cate stiu, NU se mai elibereaza PUZ-uri si e nevoie de minim 1000 mp pt a construi cu un POT de 20% doar O SINGURA casa individuala.
Cine are o autorizatie de constructie valabila cere preturi pompate de pana la 150 euro/mp pe Faget sau 100-120 euro/mp in zone precum Borhanci.
Europa este in jur de 200 euro /mp pt terenurile construibile...
Dambu Rotund, Iris, Buna Ziua sunt zone "moarte" acum, nimeni din anunturile puse la vanzare nu are un PUZ intocmit.
E bataie acum si pe casele demolabile care necesita doar reinnoirea PUZ-ului.
Sa nu mai vorbim despre vilele semifinisate de la constructori sau cele finisata si mobilate de la proprietari: se cer preturi de pana la 50.000 euro PESTE ce valoreaza efectiv terenul si constructia.

In aceste conditii, lumea se indreapta spre Baciu, Floresti, Dezmir, Apahida, Chinteni, etc... unde nu exista atata birocratie, se poate construi, dar e departe, ne pierdem jumatate din timpul vietii in trafic...

Ce este de facut? Are cineva niste idei / solutii (vrem sa construim, dar la preturi rezonabile pt salariile de aici, nu sa ne bagam in datorii pt tot restul vietii pt o bucata de pamant).

#39
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Eu nu ştiu dacă e o diferenţă mare între a sta în ambuteiajele de pe Vlaicu, Gheorgheni, Calea Floreşti sau Turzii. Ar fi de preferat să locuieşti în partea de oraş unde ai slujba, că să-l traversezi zilnic de 2 ori nu e foarte plăcut. Altfel rămâne varianta cu transportul în comun.

#40
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Am inteles  ca PUG nou a fost aprobat de CL fără acordul arhitectului șef al Clujului. Probabil interesele mafiote ale consilierilor locali din primărie asta cerea.
În Ž compania electorala de anul trecut Boc vorbea de garaje ,parcări etc nicidecum de blocarea orașului .
Dpmdv  astfel de manării au conotații penale clare !! Ar rămane doar ca cineva sa denunțe aceste marșăvii și sa le pretindă in instanță daune acestor mafioți ...
Am impresia ca foștii mafioți din pdL sunt mai puternici acum cand la București guvernează mafia psd .Intre mafioți exista ințelegere deplina .

Edited by Oroles77, 02 April 2017 - 14:06.


#41
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Este o realitate de toți cunoscuta ca orașul nostru este ft aglomerat .Sufocant uneori !!
Si ce face primăria ? Ce proiecte pe TL are ? Nimic pt oameni dar totul pt interesele samsarilor imobiliari !!!
O buna administrație nu înseamnă doar refacerea Parcului Central sau Stadion nou !!!
Citeam mai sus un comentariu unde autorul spunea ca 150euro/mp în Borhanci fără canalizare și gazul la sute de metrii îi pare un preț corect .Pai în Oradea la aceste condiții ai terenuri la 25- 45  euro dar cu canalizare iar în Timișoara merge în cartierele noi de la 50 la 75 euro .Și ambele orașe au PIB superior Clujului .Atrage atenția în special Oradea care la jumate populație are încasări bugetare peste orașul nostru .Investiții în industrie mult superioare fata de Cluj ,oraș la granița ,turism superior etc .


#42
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Dacă nu s-ar vinde ar scădea şi preţurile, din păcate mulţi cumpără apartamente pt. perioada de studenţie, sperând că până la absolvire preţurile mai cresc ş iastfel scapă şi de chirie şi ies şi în câştig. Oradea şi mai ales Timişoara nu au atâţia studenţi.
Cât priveşte PUZ-ul, cea mai proaspătă măgărie este cea de pe Frunzişului, unde LIDL-ul ăla se potriveşte ca nuca în perete, şi mai vine şi un complex imobiliar pe lângă el. Blocaj de circulaţie garantat.

#43
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Numai în România se vede așa ceva .Ca o zona sa fie valorata în funcție de prezenta magazinelor și nu a infrastructurii generale ,sociale ,medicale .La 100k euro 750 mp în Borhanci + alta suta pe construcția unei case decente-modeste ai canalizarea în fosa și drum precum în Vultureni sau Bontada .Nu este normal !!!

 mihaicozac, on 02 aprilie 2017 - 14:47, said:

Dacă nu s-ar vinde ar scădea şi preţurile, din păcate mulţi cumpără apartamente pt. perioada de studenţie, sperând că până la absolvire preţurile mai cresc ş iastfel scapă şi de chirie şi ies şi ĂŽn câştig. Oradea şi mai ales Timişoara nu au atâţia studenţi.
Cât priveşte PUZ-ul, cea mai proaspătă măgărie este cea de pe Frunzişului, unde LIDL-ul ăla se potriveşte ca nuca ĂŽn perete, şi mai vine şi un complex imobiliar pe lângă el. Blocaj de circulaţie garantat.

Ăsta nu este chiar așa .
Dacă tu prin PUG ul nou lași 80 la suta din zone fără puz cum sa mai vorbim de piata libera ghidată de cerere -oferta ? Piața este 100% alterata în favoarea samsarilor imobiliari .Vorbim de peste 100€/mp în zone fără canalizare și cu puturi de apa săpate acolo .Și ne pretindem a fi un oraș civilizat sau cel puțin peste altele din România ?

#44
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Deocamdată este cea mai scumpă piaţă imobiliară din ţară. Motivele sunt desigur diverse, pt. cei ce vând e bucurie, cumpărătorii mestecă mărunt din buze.
Probabil că se va ajunge ca în Vest, unde o rută de 10km până la serviciu este considerată "aproape". Dacă s-ar prelungi tramvaiul şi s-ar termina variantele de ocolire până spre Gilău nici nu ar fi foarte naşpa să locuieşti în Floreşti sau chiar Gilău.
Ca o paranteză, aici în Linz în unele zone din inima oraşului locuiesc aproape numai milogi, asta şi pt. că multe locuinţe sunt ale municipalităţii. Cei cu bani fug de oraş ca dracu de tămâie.

#45
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015

 mihaicozac, on 02 aprilie 2017 - 15:13, said:

Deocamdată este cea mai scumpă piaţă imobiliară din ţară. Motivele sunt desigur diverse, pt. cei ce vând e bucurie, cumpărătorii mestecă mărunt din buze.
Probabil că se va ajunge ca ĂŽn Vest, unde o rută de 10km până la serviciu este considerată "aproape". Dacă s-ar prelungi tramvaiul şi s-ar termina variantele de ocolire până spre Gilău nici nu ar fi foarte naşpa să locuieşti ĂŽn Floreşti sau chiar Gilău.
Ca o paranteză, aici ĂŽn Linz ĂŽn unele zone din inima oraşului locuiesc aproape numai milogi, asta şi pt. că multe locuinţe sunt ale municipalităţii. Cei cu bani fug de oraş ca dracu de tămâie.

Ok ,înțeleg .Este o soluție dar acolo oamenii nu își fac case de sute de mii în câmp sau pe pășuni .Totul este organizat .
Unde trăiesc eu ,ceva mai departe de Cluj decât tu ,nu este așa .Centrul este scump iar dezvoltarea la periferie se face controlat de primărie .Prima data sunt necesare infrastructura rutiera , utilitățile și doar mai apoi poate un cioban sa ceara CU pe teren .Și apoi vin taxele usturătoare pt acesta pt a evita specula .
Uite anunț apărut azi în Borhanci :https://www.olx.ro/i2/oferta/teren-intravilan-408-mp-autorizatie-de-constructie-borhanci-ID8gEnz.html#:04dcf32b50

Este bula clara la terenuri în Cluj .Peste cea din 2008 .Și ca cea de atunci în curând va face bumm .


#46
mayte_22

mayte_22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 03.04.2015
Parerea mea este ca preturile pe Cluj din pacate nu vor mai scadea: darea in plata (intrata in vigoare in mai 2016), cresterea avansurilor cerute de banci cu pana la 35% sau epuizarea fondurilor Prima Casa, nu au reusit nici una sa "tempereze" preturile.
Nici macar noul PUG (intrat in vigoare la 22 iunie 2016) cu aceste conditii imposibil de realizat nu a facut ca preturile la terenuri sa scada. In mod normal, consecinta imediat fireasca ar fi fost ca preturile sa scada, de vreme ce terenurile nu mai sunt "construibile" si ca sa compenseze bataia de cap cu intocmirea PUZ-ului.
Nimic din toate acestea nu poate opri cresterea exponentiala a preturilor.

#47
mayte_22

mayte_22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 03.04.2015
Singura varianta cat de cat rezonabila este cumpararea de parcele de investitie unde PUZ-ul este in lucru si asteptat 2-3 ani pana sa se clarifice aceasta situatie, care totusi, nu mai poate dura prea mult.

#48
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Sau făcut lobby să plece studenţii şi multinaţionalele de IT care dau salarii de mii de Euro.

#49
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,537
  • Înscris: 22.07.2008

 mayte_22, on 02 aprilie 2017 - 19:11, said:

Parerea mea este ca preturile pe Cluj din pacate nu vor mai scadea: darea in plata (intrata in vigoare in mai 2016), cresterea avansurilor cerute de banci cu pana la 35% sau epuizarea fondurilor Prima Casa, nu au reusit nici una sa "tempereze" preturile.
Nici macar noul PUG (intrat in vigoare la 22 iunie 2016) cu aceste conditii imposibil de realizat nu a facut ca preturile la terenuri sa scada. In mod normal, consecinta imediat fireasca ar fi fost ca preturile sa scada, de vreme ce terenurile nu mai sunt "construibile" si ca sa compenseze bataia de cap cu intocmirea PUZ-ului.
Nimic din toate acestea nu poate opri cresterea exponentiala a preturilor.

Eu as zice ca daca se mareste ROBOR-ul care acum e la minim istoric (detalii aici) coroborat si cu perspectivele economice sumbre ale guvernarii PSD (detalii aici) pe termen ceva mai lung ar fi premise de ceva scaderi, sau macar stagnari.

Momentan intradevar e nebunie ce se intampla pe piata imobiliara din Cluj. Urmaresc cam de vreun an jumate preturile la apartamentele nou construite in Cluj. In primavara asta am inceput sa ma uit si pe zona Polus, Razoare, Valea Garbaului si pana si acolo constructorii au marit preturile de la o saptamana la alta, pentru blocurile aproape de finalizare si zona e destul de nasoala. In Manastur zona Bucium, apartament cu 2 camere in bloc vechi, 54 mp, semidecomandat, finisat modern si complet mobilat, s-a vandut cu 72.000 eur de pe o zi pe alta (stiu din surse sigure). Deja preturile au ajuns aproape de nivelul de dinainte de criza.

#50
mayte_22

mayte_22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 03.04.2015
Apartamentele in aceasta perioada nu mai "merita" din punct de vedere investitional.
Cumpara acum doar cine este nevoit sa-si cumpere pt el personal.
Sa ajungi sa dai 1200 - 1300 euro/mp (desigur, pe semifinsat) pe un apartament in stadiu de proiect unde nu ai certitudinea ca vei avea vreodata CF este curata nebunie.
S-au vazut cazuri de blocuri intregi pe Calea Turzii (si mai nou, si la Complexul Luminia) carora li s-au retras autorizatiile de constructie, consecinta imediat fiind  lipsa CF-urilor si imposibilitatea de a mai vinde sau inchiria in mod legal.
Pe de alta parte, apartamentele in zone bune, in blocuri vechi, direct de la proprietari (nu de la constructori) sunt extrem de rare pe piata si trec de pe o saptamana pe alta. Sa nu mai pomenesc de preturile cerute...
Cele mai "ieftine" apartamente sunt momentan in Borhanci, dar pana si acolo se pretinde undeva in jur de 1050 euro/mp pe semifinisat in bloc in curs de ridicare. Si acest pret este PANA sa iasa CF-urile...dupa care se va cere 1150 euro/mp pe semifinisat...

#51
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
Personal cred ca este de vândut în perioada aceasta .Sunt blocuri noi constructorii cer 1500 euro/mp .
Și eu urmăresc piața .Am ceva de vânzare pe zaharia stancu ,2cam,decomandat 2 din 2 și pana-n vara vreau sa-mi fac o idee despre preturi din zona .
Din păcate urmărind anunțurile agențiilor este greu deoarece multe dintre aceste anunțuri sunt false .
Dacă cineva cunoaște zona zaharia stancu (al treilea bloc în spate la oncos ) i-as rămâne recunoscător dacă ar știi un preț real al unor tranzacții din zona .
@laurcj

Eu am vândut anul trecut pe răzoare un 2cam + gradina în blocurile Petrenilor .Ft prost construite , bătaie de joc .L-Am dat sa mă scap de el .Nu-ți recomand blocurile în trepte de acolo nici la juma de preț .Sunt întâmplări petrecute acolo care greu pot fi crezute dacă cineva le povestește ...

#52
Oroles77

Oroles77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 30.01.2015
http://www.idealista.com/36496949

Apartament azi ieșit în piață în valencia .La trei stații de metrou de Marea Mediterana oraș cu un venit mediu /hab triplu cel puțin fata de ce avem în Cluj .
Ce se petrece la noi nu poate dura mult.Clujul va avea de pierdut ..

Edited by Oroles77, 03 April 2017 - 17:27.


#53
Redreed

Redreed

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 15.06.2017
Locuieste cineva in Chinteni?
Momentan noi locuim in Cluj zona horea aproape de munca si cam de toate. Suntem obisnuiti cu comfortul acesta dar ne bate gandul sa ne mutam la casa din motive evidente. In Cluj e exclus la ce scoruri sunt la case (145k minim pe un amarat de duplex de 120 mp cu ''curte'' de 250 mp), Am gasit insa in Chinteni o casa frumoasa, spatiu suficient pt noi si curte la fel si evident pret decent. Facem exact 20 min de acolo pana la birou (Pt mihai viteazu) pe trafic mediu (inca nu am incercat orele de varf)
Am vazut ca s-a construit foarte mult in Chinteni dar eram curioasa sa aud o parere obiectiva de la cineva care poate locuieste acolo deja.

#54
_SAM

_SAM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 28.01.2005
au mai aparut noutati? zone bune, zone de evitat? robor-ul creste, preturile au scazut putin in Cluj, criza mondiala e posibil sa vina in curand, iar daca nu vine, sigur creata PSD una. Cum sunt preturile la terenuri acum prin Cluj?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate