Romani tepari in America si cum ne fac ei de rusine
Last Updated: Jun 09 2016 04:56, Started by
bekir
, Jun 08 2016 10:50
·
0
#1
Posted 08 June 2016 - 10:50
http://acru.ro/nello-balan/
Quote
Deși românii sunt deștepți și devreme acasă în sugestiile Google, ca rezultat al bombardamentului concertat de false căutări, presa internațională crede altceva. Și pe bună dreptate. Numărul de astăzi al The New York Times, cotidian ale cărui ediții duminicale au cel mai mare tiraj din Statele Unite, scrie despre românul Nelu Bălan, cunoscut ca Nello patronul de restaurant, un apropiat al fraților Păunescu (Viorel și George Constantin). Ioan Nelu Bălan (55 de ani) e un băiat cu ochi albaștri și ochelari fumurii trimis în Israel de autoritățile comuniste în urmă cu 30 de ani, „cu aprobare specială”. Născut în Rediu, Răuseni, Botoșani, fost ospătar la Iași, SecuNello s-a plimbat prin mai multe țări europene înainte de a se stabili la New York, unde și-a deschis un restaurant, pe care îl conduce după metode exersate în turismul românesc pe vremea Securității. Îi face pe americani la buzunare „După desert s-ar putea să vă fie servită o neașteptată porție de obrăznicie” își intitulează NYTimes articolul de astăzi, apărut la rubrica bilunară The Haggler. Cotidianul american trece apoi în revistă pățaniile mai multor clienți ai cârciumii de lux Nello de pe Madison Avenue 696. Țeapă la nota de plată. Prețurile sunt secrete! Pe 30 octombrie, am mers împreună cu doi prieteni să luăm prânzul la Nello, un restaurant aflat în partea de nord-est a Manhattan-ului. La scurt timp după ce ne-am așezat la masă, un chelner a venit la noi și ne-a prezentat specialitățile zilei, una dintre ele fiind descrisă ca „paste cu sos de trufe”. La sfârșitul mesei, eu m-am ales cu nota de plată și, pentru o clipă, am crezut că am vedenii. Mâncarea pentru toți trei costa 400 de dolari. Cum era posibil? Simplu. Porția de paste costa 275 de dolari. Pe bune! Când l-am luat la întrebări pe șeful de sală, mi s-a spus că Nello nu dezvăluie niciodată prețul specialităților și că e datoria clientului să iasă la interval cu întrebările. Ca să mai adauge și dezgustul pagubei deja făcute, managerul mi-a spus că ar fi trebuit să ne așteptăm la prețuri mari la Nello pentru că: 1) restaurantul e lângă Hermès, firma franceză care vinde haine și poșete de lux și 2) restaurantul funcționează în actualul sediu de aproape 25 de ani. Destul de ciudat, continuam să mă simt jecmănit. Abia după ce am început să fac scandal, managerul mi-a returnat 25% din valoarea notei de plată. Mai târziu i-am trimis un e-mail lui Nello Bălan, proprietarul, iar el mi-a răspuns în aceeași zi, cerându-și scuze pentru îngrozitoarea experiență de care avuseserăm parte. Asta se întâmpla acum câteva luni, evident, iar dacă domnul Bălan se gândea să ne returneze banii în vreun fel, nu se vede nici urmă de așa ceva. povestește Craig Tall, una dintre victimele românului, cerând ajutorul publicației americane. Jurnalistul David Segal, autorul articolului, face și un istoric al botoșăneanului ajuns la New York, amintind câteva episoade semnificative din trecutul său. Șpagă românească la New York După ce comentează amuzat faptul că fostul chelner se crede descendentul lui Vlad Țepeș (noi îl credem, cel puțin în partea cu Țepeș), New York Times revine la istoria recentă a lui Bălan. În 2007, Richard Johnson, autorul rubricii mondene din pagina a șasea a New York Post, și-a cerut scuze în scris pentru că ar fi acceptat un „cadou” de 1000 de dolari din partea domnului Ioan Bălan. Unii cinici se întrebau la vremea respectivă dacă această mărinimie explica desele mențiuni pozitive privind restaurantul care apăreau în rubrica respectivă, scrie David Segal. În 2009 a existat un proces, intentat de foștii ospătari care spuneau că domnul Bălan „deturnase” peste 100.000 de dolari din bacșișurile lor, adaugă prestigioasa publicație americană. Bălan și-a umplut iubita de sânge Istoria lui Ioan Nelu Bălan, prezentat de tabloidele românești ca un model de succes în afaceri și cuceritor pe deasupra, nu conține doar înșelăciuni și corupție. În martie 2006, Nello a fost arestat pentru că a bătut-o măr pe Heather Payne, partenera sa de atunci. Neluțu a încercat să ducă treaba până la capăt, așezându-se cu genunchiul pe gâtul femeii, însă amintindu-și că e descendentul nobilului Dracula din Botoșani, s-a potolit când Heather încă mai mișca. Fondat în 1851, The New York Times a câștigat 106 premii Pulitzer. Ediția online a ziarului are 30 de milioane de cititori pe lună. Cam cât credeți că ar costa repararea imaginii afaceriștilor români presupunând că am vrea să ștergem din memoria mediului de afaceri american figura lui Nelu Bălan printr-o campanie transparent plătită? Articolul original NY Times (include o fotografie extrem de sugestivă) http://acru.ro/wp-co...-restaurant.pdf http://www.nytimes.c...he-haggler.html Incredibil cum de au ajuns romanashii pana si in America sa dea tepe. Interesant este cum de a ajuns sa aiba asta restaurant la o strada distanta de 5th Avenue. |
#2
Posted 08 June 2016 - 11:00
Așa da! Bravo Nelu, fi-ți toți ca Nello!
Acum hai sa facem si noi, fix ce a facut si maimuta, sa ne dam jos din corcodus, si sa ne uitam la data articolului: The Haggler By DAVID SEGAL JAN. 7, 2012 Oricum, pastele lui dom' Nelu, au avut mare succes, sunt la mare cautare daca si-a deschis restaurant si in Londra Articol din 2013: [ http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/06/13/article-2340805-1A4B174A000005DC-932_634x553.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Restaurateur 'descendant' of Vlad the Impaler who infamously charges £175 for pasta to open £4million restaurant in Mayfair Nello Balan claims to be a descendant of 'vampire count' Vlad the Impaler Set to open £4million branch of his Manhattan restaurant in London Famously charged customers £175 for a dish without telling them Sued by his staff for diverting £63,860 of tips to his daughter and his driver http://www.dailymail...nt-Mayfair.html Edited by gumball3000, 08 June 2016 - 11:02. |
#3
Posted 08 June 2016 - 11:00
si ce conteaza data articolului? Conteaza ce face acest nenorocit si in ziua de azi.
|
#4
Posted 08 June 2016 - 11:03
Pai conteaza, puteai de exemplu sa ne lasi ceva de actualitate, de ex. asta:
Restauranteur to the stars, Nello Balan, slapped with $1.5million lawsuit September 23, 2015, 3:42 PM Edited by gumball3000, 08 June 2016 - 11:03. |
#5
Posted 08 June 2016 - 11:04
Da de mexicani ce se spune?
Cred sincer ca fiecare popor are niste jigodii, javre si alte epietete.. |
#6
Posted 08 June 2016 - 11:04
Citisem prin martie un articol din Vanity Fair despre cocktailul de $800 de la restaurantul lui .
|
#7
Posted 08 June 2016 - 11:20
Would You Order an $800 Cocktail from This Aspen Restaurant?
Cititi si niste review-uri: Quote The wine bait and switch was something I have never experienced at any restaurant. No matter what wine we ordered they were "out of it" and said they would bring us something "just as good". When we refused the substitution they came up with our original choice. THIS HAPPENED TWICE. This is old fashioned bait and switch and there are laws in several states that make it a crime. Quote This place is not Italian!!! My God I've never tasted food this bad and 42 dollars for a piece of Tasteless fish!! The place has atmosphere and seems like a good location but my guess is they want to make all the money on alcohol- NOT FOOD!!! http://www.yelp.com/...lo-alpine-aspen Ahahaha, oamenii credeau ca e italienesc localul Si-a inchis pravalia din NYC dom' Nelu descendent al lui Țeparu' Nello Balan quits his famous NYC eatery Hmm, apre sa mai aiba doar restaurantul din Aspen Stirea cu localul din Londra pare sa nu se confirme: An earlier version of this article said that the London branch of Nello would open in Mount Street, Mayfair. We have been asked to clarify that is incorrect Edited by gumball3000, 08 June 2016 - 11:09. |
#8
Posted 08 June 2016 - 11:26
Nello este baiat descurcaret se pare.
In Romania nu i-ar merge smecheria, romanul intotdeauna intreaba de pret si daca are impresia ca ceva costa mult peste valoare reala se ridica frumos si pleaca. |
#9
Posted 08 June 2016 - 11:27
Sau daca nota de plata e prea mare, isi lasa geaca pe scaun si se face ca iese pana afara ca sa fumeze o tigara.
|
#10
Posted 08 June 2016 - 11:35
Bingo.
Dar isi ia si geaca ca poate este rece si isi lasa doar portofelul. |
|
#12
Posted 08 June 2016 - 11:56
Inca n-am inteles unde-i teapa.
Poate o fi Ionica far' de frica tepar,dar oare stiti ca un kg de trufe costa cat o masina,in anumite cazuri? Si in articol zice ca aia rupti in cur au cerut paste cu sos de trufe.De ce dracu n-au cerut placinta cu cirese,ca plateau doar 25 de dolari. Mie mi se pare tendentios si articolul si de asemenea si aiurea deschiderea acestei teme. ps. Sincer,eu nu simt sa ma fi facut de rusine moldoveanul iubitor de domni munteni.Ma intreb doar de ce nu-l aduleaza pe Stefan Cel Mare (dupa unii si Sfant). Edited by adisz, 08 June 2016 - 11:57. |
#13
Posted 08 June 2016 - 12:02
Hai, terminați cu fazele astea că ce țepar e Nello. O fi, nu zic ba, dar până să zici că îți face nația de rușine mai e mult, tare mult.
Mno, mai ceva vreme în urmă mă plimbam prin Roma la pas. Și toți de pe trotuare trăgeau de cârpele de pe mine să mă ospăteze la cârciuma lor. Am intrat într-una. Imediat ce m-am așezat la masă au umplut-o cu pâine, apă și alte nimicuri de ronțăit cât aș fi așteptat mâncarea. Da, în meniu prețurile erau tolerabile, dar... te ardeau la nimicurile de pe masă. Felia de pâine 2-3 euro, paharul de apă cam tot pe acolo, celelalte nimicuri săreau de 10. Iar prin minunata Anglie era 4 lire un sandwich la dugheană și la restaurant nu erau trecute prețurile în meniu. Denumirile bucatelor erau suficient de lungi încât credeai că citești și procesul tehnologic al gătirii. Iar cei cu care mă intersectam, și știau restaurantul ăla, făceau mișto de mine (la modul serios) că prețuiule sunt atât de mari încât nu le încap în meniu. |
#14
Posted 08 June 2016 - 12:24
Uite, primul review de pe Tripadvisor:
Quote
“Excellent but VERY expensive” 3 of 5 stars Reviewed 2 weeks ago We happen to just past by and decided to have lunch here. The food was excellent and it made us feel like we were back in Italy which was great. But the tables are very tight and the price was shocking. We had ordered our meal from the specials that the waiter told us which had no pricing and even though I can imagine it would not be a cheap lunch the main course was $150 (that's one dish for one person) I felt they should have at least told us that considering the menu had dishes that were only up to around $50. Even the appetizer from the special was overpriced for $40 each plate for a small burrata. I don't mind paying for good food but I felt this way too expensive for a lunch that was not expected. Maurizio F, Manager at Nello, responded to this review, 2 weeks ago It was a pleasure to have you over for lunch. It sounds like we could've done a better job communicating our prices to you, and I'm sorry you were surprised by the bill. Hopefully, we'll still have the pleasure of seeing you again in the future for some more authentic Italian cuisine. Thank you for your input. Warmly, Nello Merge la teapa si? Care e treaba? Se pare ca-i merge. Banuiesc ca nu-i singurul in Manhattan care nu are preturi afisate. Se poate manca si un "dog" pe strada cu $1. Eu, e clar ca nu i-as da banii, dar nici nu m-ar "parli" sfantu.dracu, on 08 iunie 2016 - 12:02, said:
Hai, terminați cu fazele astea că ce țepar e Nello. O fi, nu zic ba, dar până să zici că îți face nația de rușine mai e mult, tare mult. Mno, mai ceva vreme în urmă mă plimbam prin Roma la pas. Și toți de pe trotuare trăgeau de cârpele de pe mine să mă ospăteze la cârciuma lor. Am intrat într-una. Imediat ce m-am așezat la masă au umplut-o cu pâine, apă și alte nimicuri de ronțăit cât aș fi așteptat mâncarea. Da, în meniu prețurile erau tolerabile, dar... te ardeau la nimicurile de pe masă. Felia de pâine 2-3 euro, paharul de apă cam tot pe acolo, celelalte nimicuri săreau de 10. Abia aia e teapa, sa te incarce cu lucruri pe care nu le-ai cerut. Eu n-as fi platit Cand merg la restaurant cu iubita, comandam si face o estimare fiecare. Care e mai aproape, da o castana celuilalt. Daca pretul e iesit din standardul nostru, verific nota in amanuntime. Nu mi s-a intamplat sa fiu incarcat pentru lucrurile puse pe masa. Si am fost si in locuri in care am lasat $400 |
#15
Posted 08 June 2016 - 12:50
Tsunnnami, on 08 iunie 2016 - 12:24, said: Abia aia e teapa, sa te incarce cu lucruri pe care nu le-ai cerut. Eu n-as fi platit De la vecinii de masă care tocmai primiseră nota. Așa că am plecat zâmbind. Le-am mulțumit de ofertă și le-am spus că nu pot sta la ei la masă în aceste condiții. Nu au insistat să rămân. |
|
#16
Posted 08 June 2016 - 13:31
#17
Posted 08 June 2016 - 13:36
Works everytime!
Edited by gumball3000, 08 June 2016 - 13:37. |
#18
Posted 08 June 2016 - 13:37
Asta e un fel de "haiducie" cu pseudo servicii de restaurant de nivel high-class Dick Turpin si Andrii Popa au fost mici copii la vremea lor pe langa "highwaymen"-ii astia cu restaurantele lor jefuitoare!
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users