Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...

Probleme cu extenderul
 drumuri expres...

Evacuare chiriasi PJ

Recomandare grosime BCA pentru ma...

Magazine cash and carry
 Recomandare mouse, buget 200 lei

Boot de pe SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...
 I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...
 

Recomandare solutie mikrotik pentru acasa.

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
alexsdlc

alexsdlc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 09.09.2014
Salut! Am acasa situatia din imagine. Zonele verzi sunt cele unde am nevoie de semnal. Router location este punctul de intrare al firului de net. Sunt noob la mikrotik dar am mai avut si sunt foarte stabile si nu necesita mentenanta pentru ca ajung rar pe acolo. Internetul este akta , ppoe, banda 20mbs. Echipamente de conectat: 3 laptopuri, 5 telefoane, 1 tableta si un nvr prin fir care va fi accesat de pe mobil sau pc din afara. nu am posibilitatea de a trage fire. Am conectat un hAP AC lite prin WISP si am legat nvr-ul dar nu il pot accea sub nici o forma prin ip-ul extern. Orice recomandare, solutie, este binevenita. Daca este cineva din Bucuresti sau Teleorman putem merge impreuna la locatie sa configuram/adaugam exhipamente. Multumesc anticipat.

Attached Files



#2
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 14.08.2006
Ca sa accesezi NVR-ul prin IP extern trebuie sa faci port forward. Ce distante wireless vrei sa acoperi? Ce buget ai?

#3
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005
Eu inteleg ca ai deja montat un Mikrotik in locatie
Ce setari ai facut pe el ? De ce vrei sa-l schimbi ? Ce anume nu-ti convine la el ?

#4
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,898
  • Înscris: 14.08.2006
hAP AC lite are acoperire wifi in aceasi camera, e slab rau

#5
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005
E slab la acoperire wifi . Dar asta nu inseamna ca trebuie schimbat routerul. Se poate atasa un AP  la el pentru acoperire buna.
Pentru restul , eu zic sa apara  initiatorul sa dea mai multe detalii .

#6
alexsdlc

alexsdlc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 09.09.2014

View Postmeanman, on 03 iunie 2016 - 16:38, said:

Ca sa accesezi NVR-ul prin IP extern trebuie sa faci port forward. Ce distante wireless vrei sa acoperi? Ce buget ai?
detin 2 hhap ac lite. Ma gandeam sa achizitionez un hap ac normal si sa le folosesc pe cele 2 pentru extinderea retelei prin bridge. Bugetul este nelimitat. Acoperirea ideala este de 400 mp indoor si 800-1000 mp outdoor. Nu reusesc sa fac port forwarding de nici un fel. Am urmarit toate tutorialele de pe net si pur si simplu nu merge. Este ceva in neregula cu setarile.

Edited by alexsdlc, 08 June 2016 - 22:09.


#7
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
pentru port forward as incerca eu sa te ajut daca ne sincronizam

legat de echipamente depinde mult daca poti face legaturile prin cablu sau nu.

#8
alexsdlc

alexsdlc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 09.09.2014

View Postcarmenclara1, on 09 iunie 2016 - 14:31, said:

pentru port forward as incerca eu sa te ajut daca ne sincronizam

legat de echipamente depinde mult daca poti face legaturile prin cablu sau nu.
Nu lucrez cu cabluri. De asta prefer mikrotik. Wireless bridge e extrem de stabil.

#9
Aladin1982

Aladin1982

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 23.09.2009
Buna ziua,

     Sunt nehotarat in alegerea unui model de router Microtik. Este vorba despre modelele: Microtik Hap AC si Microtik Hap AC 2.
Va rog sa imi sputeti ce plusuri si minusuri au cele 2 tinand cont ca doresc un router pentru home use (navigare pe web normala si descarcare torenti), deci sunt interesat de stabilitate, viteza si acoperire winreless AC.
      Am avut in teste acum 2 saptamani Hap Ac de care am fost multumit ca si acoperire,stabilitate mai putin partea de incarcare pe Cpu la sarcini multiple. Am indoiala cu privire la ce sa aleg in final dintre cele 2 modele. Este mai potent Hap Ac2?
Mentionez ca, cu Hap Ac am descarcat cu maxim 50 MB torenti dar daca incercam sa deschid un youtube Cpu de pe Hap AC statea in 70% si parca "statea in branci".

#10
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
Am instalate / functionale vreo doua hAP AC-uri si vreo zece (+?!) hAP AC2-uri pe la birourile mai micute din tara / in diverse aplicatii remote, nesupravegheate,  care nu necesita mentenanta / acces personal permanent.

Unul dintre AC-uri este chiar routerul meu principal din birou, si duce FARA PROBLEME o conexiune full gigabit simetrica.

AC2-ul duce si el un RDS NetAccess 1000 iarasi fara probleme.

Niste teste cu ambele (si doua - trei vorbe) gasesti aici:

https://forum.softpe...8#entry25626005

De mentionat ca - in timpul testelor pe cablu - CPU-ul AC-ului s-a dus in 70-75% (la approx. 900 mbps up / down). Pe WiFi (5 GHz) a stat undeva la 50-60%, dar vitezele au fost mai mici 300 / 500 mbps (probabil terminalul nu ridica mai mult cu AC-ul).

Insa toate astea cu un firewall destul de incarcat, cu vreo 30 de filtre (neoptimizate, e drept) si vreo 40 de NAT-uri.

La AC2 nu am stat cu ochii pe CPU, dar am desigilat unul acum si l-am pus intr-un NAT rapid peste ce am eu in birou (double NAT), si vad ca nu sta rau, la WiFi telefon (S10+) duce un 300 / 300 mbps fara probleme, 800 / 800 pe cablu. CPU l-am vazut pe la 5-8% pe wifi, si undeva in 5-6% pe cablu.

De remarcat in pozele de mai jos ca AMBELE routere fac NAT, e drept ca AC2-ul (aflat in spatele AC-ului) este chior-chior, cu NAT default de la mama lui, nici macar security profiles nu au fost modificate (si probabil fasttrack in actiune, pe cand in AC nu sunt foarte convins). Pur si simplu am bagat doua cabluri in spate si am facut testele.

Attached File  hAP AC vs AC2 - cable - 2020-01-08 - 01.PNG   164.28K   16 downloads Attached File  hAP AC vs AC2 - cable - 2020-01-08 - 02 - upload.PNG   180.37K   16 downloads Attached File  hAP AC vs AC2 - cable - 2020-01-08 - 03 - upload.PNG   166.66K   15 downloads

Date fiind cele de mai sus, greu de spus. Pentru nevoi usoare, as merge pe AC2, la raport calitate pret este castigator, pentru ceva mai serios as merge pe AC cred.

Plus ce mai scriam pe aici:

https://forum.softpe...8#entry25632206

View PostTyby, on 10 decembrie 2019 - 16:13, said:

AC-ul parca ar fi ceva mai performant. Pret mai mare (aproape dublu?!), insa SFP, tripple chain 5 GHz, drivere ceva mai stabile (e destul de vechiut, ca sa zic asa). In rest, daca nu ai nevoie de cele de mai inainte, AC2 e afacere fata de AC.
AC are si PoE Out, AC2 cred ca are doar PoE In pe portul 1.
AC2 are procesor x4, pe cand AC are single core.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate