Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Deschiderea unei cafenele in IASI

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
Salutare !  intentionez sa deschid o cafenea in iasi , una diversa de tate celelalte , unde se pune pret pe calitatea produsului si bunastarea clientilor !
parte buna ca am lucrat in domeniu , mi-am facut temele sa zicem , mai rau ca trebuie sa ma incadrez intr-un buget total de 10.000 euro.
problema si mai grava ca nu se gasesc locuri deja amenajate , iar sa iau totul de la cap e un pic complicat...dar preferabil
va sunt foarte recunoscator pt orice idee privind un spatiu...sau orice alt ceva..

#2
enike00

enike00

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 29.09.2014
Iti recomand o cafenea intr-un spatiu redus, cateva mese inauntru si cat mai multe afara. Dar sa fie o cafenea in adevaratul sens al cuvantului : cafea proaspat prajita, de specialitate, pregatita de un Barista profesionist. Completezi cu prajituri de calitate, freshuri proaspete si pachete mici cu cafea pentru acasa. E o nisa noua, cu potential mare de dezvoltare. In primul rand sa bugetezi echipamentul pentru cafea ( undeva sub 20.000 lei ) si vezi ce iti ramane pentru amenajare. Avantajul acestor coffee shop-uri este design-ul minimalist, mai hipsteresc, unde poti improviza mult ( europaleti, de ex. )

#3
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
asta e clar !!! dar... problema e ca nu gasesc spatii adecvate , si gasesc discutii pe net ca ai nevoie cam de 30.000 euro sa incepi...pfffff
sincer stiu ca am nevioe de cateva mese pt un maxim de 25 persoane , doua frigidere si un expresor, poate si o bere buna la halba..dar buna sa fie...vreau sa inteleg daca ma incadrez in buget...mai ales ca nu gasesc mobilier de cafenele in iasi... ma refer uzat :P  
oare pot deschide in orice spatiu comercial sau trebuie unul speific...bn...stiu ca trebuie sa aiba grupuri sanitare , etc..dar aprobari si alte prostii...
ESTE CINEVA CARE A TRECUT DE PRIMII PASI ?

#4
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016

 enike00, on 02 iunie 2016 - 22:05, said:

E o nisa noua, cu potential mare de dezvoltare.
Nisa noua? In ce an?

 Sorin88pop, on 02 iunie 2016 - 22:28, said:

si gasesc discutii pe net ca ai nevoie cam de 30.000 euro sa incepi...pfffff
Intradevar bugetul e mic de doar 10.000 euro in conditiile in care nu ai nimic si trebuie sa faci totul de la zero. Ori ai primit banii aia de la stat ca debutant?

#5
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
Nu,am banii cash . Stiu ca e suma mica , dar cu in spatiu sa coste pana in 800€ si avans o luna , doua frigidere , un bar si un expresor , cateva mese ar putea ajunge...la limita dar stii cum e ...trebuie sa risti.problema cea mai mare ca nu gasesc spatiu :(
zic ca nu e nevoie de mai mult , intrucat cafeneau va fi destinata oamenilor de rand , care au nevoie doar de o clipa de relax si o cafea cu adevarat "cafea"

Tin sa precizez ca voi fi angajatul meu , 24/24 , iar cafeneau nu o fac pt a urmari castigul , ma multumesc si daca pin deoparte un salar de baza.vreau sa o deschid din motive bn intemeiate , vreau sa explic cum trebuie sa fie atmosfera , cum trebuie sa se simta un client... Chestie care in romania nu e deloc cum as vrea...si cum vad in alte parti , pretul unei bauturi care ei o numesc cafea ajunge si la 10 lei...incredibil...dar adevarat

#6
titacodita

titacodita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 07.01.2009
In banii aia poate gasesti o franciza legata de cafea si scapi de unele chestii...Posted Image

#7
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Cafenelele sunt unul din businessuri ce suporta cel mai bine o aglomeratie pe piata. Cum sunt carciumile. Oricat de sarac si pacatos e un sat, tot are 5 carciumi, si culmea, merg bine.
Cu o locatie buna, poti avea si 3 cafenele pe o strada si tot sa o duca bine.
Totusi, eu iti spun sa nu te apuci de asa ceva. Nu inca.
Nu reusesc sa inteleg cum vei pune tu accentul pe calitatea produsului si bunastarea clientului, sa fij diferit de altii si sa faci adta in 10k de euro cu dotari second hand?
Sau tu vrei sa servesti lavazza si jacobs si sa fii si diferit? Poate daca o faci club privat cu circuit inchis si destinata nudustilor. Altfel nu vad cum.
Iti trebuie mult mai multi bani si un furnizor f bun. Adta costa
Iti trebuie minim 5 sortimente de cafea. Minim. O masina buna de macinat cafeau, pt nivel de cafenea incepe de la 1000 de euro sau in zona.
Sau crezi ca poti tine cafenea cu o rasnita elwctrica cu elice?
Asta ca sa nu vb ca daca te vrei deosebit, importi, prajesti, vinzi la pachet etc. Dar adta poti dezvolta mai tarziu.
Numai mesele, fotolii etc or sa te coste o mica avere.

10k de euro sunt ca sa pornesti o gogoserie, dar e posibil nici acolo sa,ti ajunga.
Strange bani mai multi. Nu te imprumuta, deoarece cadtigul se poate lasa adteptat.


#8
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
Buna tuturor !
ce ai spus mai sus "argentum" , parerea mea personala e ca se refera persoanelor care vor doar sa deschida o cafenea si sa o lasa in baza angajatilor...
pot face multe chestii cu doar o marca de cafea...dar mai multe sortimente. sa ma explic mai bine , vreau sa spun ca nu marca de cafea face totul , ci macinatura , masina si mana de lucru. sincer , in iasi nu am baut o cafea adevarata...au luat ideea de expresso din Italia si au facut-o sa fie autentic romaneasca. cand vorbesc de cafea , ma refer la adevaratul espresso ristretto , o cafea la filtru cum gasesti doar in statele unite si poate cafea la ibric ca in turcia...sa nu mai vorbim de derivatele precum cappuccino / caffe latte / caffe marocchino dar nu cu nu nutella...   . Trebuie sa specific ca toate astea fac cam 50% din treaba, iar  daca servitul si conversatiile cu clientul lasa de dorit , poti avea si toate natiile de cafea ca tot degeaba.
cat despre ce ai spus despre buget...imi e teama ca ai dreptate, dar sper totusi sa gasesc "ecuatia" perfecta...doar cat sa deschid usa...restul vin cu timpul.am inceput sa imi fac temele , si astazi/maine voi posta o lista cu aparaturile si preturile respective ce le voi gasi pe net.barul de lucru sun foarte sigur ca il voi constri cu mana mea din caramida , lasnd un aspect mai .... "rustic" :)))) , iar micile chestii decorative precum un tv alb-nefru , un radio cu discuri sau cv tablouri sunt sigur ca le gasesc ieftin , ar trebui doar reconditionate , cat sa dea efect...
sunt constient ca daca vreui sa pornesc afacerea cu 10.000 , e ca si cum as paria pe 00 la ruleta , dar nu zice nimeni ca e imposibil :))
Daca totul merge cum trebuie , sper ca in august sa ii dau drumul :P  , am multe chestii in cap pt a o face deosebita !!!
o intrebare...
spuneti-mi acel " ceva" ce trebuie sa aibe o cafenea , care sa va dea impresia ca va simtiti "ca acasa"

#9
WarpS

WarpS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 30.07.2009
De ce nu incerci sa accesezi fonduri europene sau de la stat rambursabile sau nerambursabile?

#10
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Spui ca ai lucrat in domeniu dar ca ce ai lucrat? Aparatul de cafea sub presiune se numeste espressor, de la espresso, x nu are ce cauta acolo. Nu mi-o lua in nume de rau! In alta ordine de idei cine ti-a spus ca trebuie sa achizitionezi "scula" si nu sa o iei in chirie sau custodie de la furnizorul cafelei? Tu nu iti permiti un aparat cu adevarat profesional, te asigur, ce gasesti in comert, sunt semi-profesionale, ce primesti de la furnizor e profi si costa cateva mii de euro bune.
iti dau un ex:
http://www.cafemagia...electronic.html
Il iei pe asta, 8000 de lei cu 2 grupuri, intr-o cafenea se cer minim 3 grupuri, dar mergem pe ideea ca se incepe asa si apoi mergem pe investitie.
Pe langa el ai nevoie de o rasnita profesionala, doar nu o sa iei cafeaua gata macinata de la furnizor.
asta ar fii cea mai apropiata de una profii, chiar sunt date in custodie de cei de la julius meinl
http://www.cafemagia...d-digitala.html
Deci se mai adauga 2700 lei
Apoi vine instalatia de dedurizare a apei pentru espressor
http://piese-espress...e-cafea-8-litri
asta ar fii cel mai ieftin de pe piata, la pretul ala se adauga accesoriile de montaj, racorduri si desigur montaj/punerea in functiune
Ai luat toate aceste lucruri, ce facem cu vesela? Luam vesela de la distribuitorul cafelei ca e moca dar stricam spiritul de cafenea cu stil sau investim in vesela de calitate?
Te las pe tine singur sa vezi cat costa un portelan mediocru
http://ristochef.ro/...cafea_portelan/
adaugam pahare de apa, de fresh, tacamuri pentru diverse deserturi, vesela pentru deserturi, tot ce tine de mais en place samd
Nu ma intelege gresit, nu vreau sa te descurajez, dar de ce crezi ca sunt asa putine cafenele cum vrei tu? Investitia e majora, cei 10000 ai tai sunt putini tare.
De asta bei cafea in cafenele din cesti cu logo-ul furnizorului de cafea, bei apa sau suc cu logo-ul furnizorului de bauturi samd
Sfatul meu, daca vrei in continuare sa deschizi o cafenea, trebuie sa faci niste compromisuri si sa incepi sa strangi capital, apoi pe parcurs sa investesti

Edited by robylup, 03 June 2016 - 09:31.


#11
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Sa aiba scaune comode, sa fie aerul respirabil si sa fie racoare.
Spatiul sa fie intr-o zona in care sa gasesti o parcare amenajata la distanta foarte scurta (preferabil fara plata). Sa aiba inaltime mai mare incaperea, adica daca e intr-un bloc sa fie in unul cu parterul inalt care a fost gandit ca spatiu comercial.
TV alb negru... e prea vintage :D

 WarpS, on 03 iunie 2016 - 09:21, said:

De ce nu incerci sa accesezi fonduri europene sau de la stat rambursabile sau nerambursabile?
Cu 10.000 de euro nu prea ai bani de fonduri europene, presupunand ca ai avea de unde accesa pentru asa ceva :D

#12
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
Weweeee
salutare robylup
super discursul tau !!!
da ,  am lucrat ca ospatar-chelner pt 6 ani in Torino , am fac si o scoala in domeniu, sa zicem nu plec de la 0..
acolo ne-am facut treaba cu un expresor cu 3 grupuri ce e adevarat , dar doar in serile cand aveam mai mult de 50 de comenzi se simtea nevoia de 3 grupuri...crede-ma ca doua sunt foarte suficiente pt 25 persoane, cate am in plan.de ar fi asa multe comenzi incat sa imi fac probleme pt asta :))/apropo , am lucrat intr-un loc in care expresorul era di anii 70 , nu avea nici macar butoane , doar manivele si facea o cafea cum ii place si lui Dumnezeu, iar clientii erau foarte incantati /
am vazut pe olx expresoare uzate dar in foarte bune conditii cam pe la 800-1000 euro , si sa zicem vesela ar trebui sa contina cam 40 de cescute pt fiecare tip...ceea ce da...e un cost care il simt.Dupa , am vazut o vitrina frigorifica dubla la 350 euro , mese cafenea 80 euro buc noi la comanda 70x70 , canapele 3 persoane la 110 euro...noi
Cred ca la 5000 euro im "mobila si accesorii" as putea sa ma incadrez...
ramane sa mai construiesc un bar...si acolo un pic de material costa...
Cum am mai si spus , e ceva low-cost , dar important e sa isi faca treaba...nu cred ca voi pierde clientii doar pt ca am un frigidr si un expresor deja folosit
oricum, discursul tau e foarte realistic , chiar se vede ca nu l-ai gandit in 2 minute....
cu toate astea , daca imi iau timpul necesar sa fac calculele bine , sa creez publicitatea necesara , crezi ca e macar o sansa sa il deschid ?

--VUBIV--
voi lua in considerare , multumesc !!

ps am pus x in expresor doar pt a-l spune in romana..sau cv de genul :P

#13
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Daca gasesti un espressor din ala din anii 70 cu manivela, cumpara-l daca ti-l permiti! In rest second-hand in Horeca inseamna bani aruncati pe geam. Daca iti pica espressorul dupa o luna? Daca crapa compresorul la vitrina frigorifica? E exact ca la orice lucru second hand, loterie clara. Si s-ar putea sa ingropi banii si sa nu ii mai vezi niciodata.
Repet, nu vreau sa te descurajez, ci doar sa te fac realistic. Daca esti mic, e greu sa supravetuiesti. Am lucrat 12 ani in domeniul horeca si ca orice domeniu banos e plin de rechini.
Cred ca vei avea o sansa daca:
1. Gasesti o zona buna
2. Iti faci reclama
3. Chiar daca folosesti lucruri sh sa fie curate.
De fapt totul sa fie curat, impecabil, de la tine ca look, pana la pereti geamuri, mobila si scule
4. Cu adevarat cafea buna.
Mergi in Alexandru, la minerva este un magazin de cafea al unui italian, iti face pe loc daca vrei sa gusti, la un espresor profii, dar vezi sa nu te pierzi in arome

Edited by robylup, 03 June 2016 - 10:05.


#14
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
cred ca mi-ai mai deschis putin ochii...
am niste prieteni in torino , si am sa ii pun sa caute un expresor pe manivela, trebuie sa fie un bar care s-a inchis si vinde tot pe acolo, pfefer sa platesc transportul pana aici :))
totusi , are fascinul lui..
pt ce priveste partea cu stricatul aparaturii SH... inca mai caut un raspuns :(
apropo , esti din iasi?

#15
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Da sunt din Iasi

#16
Sorin88pop

Sorin88pop

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.06.2016
http://www.subito.it...a-163530100.htm

ce spui de acest expresor?

#17
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
te rog, nu mai pune acel x acolo Posted Image In limba romana e ca in italiana Posted Image)

Quote

ESPRÉSSO, espresso, s. n. Cafea concentrată, preparată într-un aparat special. – Din it. espresso.
Scuze, dar ma zgarie pe ochii.
El ca principiu e bun, chiar f bun. Dar, pe langa look-ul uzat si ca trebuie legat la 380v, pentru asta nu o sa ai service in Iasi niciodata.
Eu ma referam la un espresor vintage cu manete, ala e tot modern chiar daca nu e trecut pe digital.
Asta e scula de la mama eiAttached File  maquina cortada.jpg   308.72K   32 downloads

#18
octavian09

octavian09

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 10.01.2011
in primele 3 luni o sa ai de platit utilitati + angajati + chirie + impozit(profit/venit) + contabil + cheltuieli SSM/PSI din banii tai, nu te baza pe profit. Vezi daca e rentabil dupa ce faci achizitia de echipamente + mobilier + reclama + autorizatii!!! (ma rog, le poti face pe hartie in prima faza).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate