Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Deschiderea unei cafenele in IASI
Last Updated: Nov 04 2019 16:55, Started by
Sorin88pop
, Jun 02 2016 21:29
·
0
#1
Posted 02 June 2016 - 21:29
Salutare ! intentionez sa deschid o cafenea in iasi , una diversa de tate celelalte , unde se pune pret pe calitatea produsului si bunastarea clientilor !
parte buna ca am lucrat in domeniu , mi-am facut temele sa zicem , mai rau ca trebuie sa ma incadrez intr-un buget total de 10.000 euro. problema si mai grava ca nu se gasesc locuri deja amenajate , iar sa iau totul de la cap e un pic complicat...dar preferabil va sunt foarte recunoscator pt orice idee privind un spatiu...sau orice alt ceva.. |
#2
Posted 02 June 2016 - 22:05
Iti recomand o cafenea intr-un spatiu redus, cateva mese inauntru si cat mai multe afara. Dar sa fie o cafenea in adevaratul sens al cuvantului : cafea proaspat prajita, de specialitate, pregatita de un Barista profesionist. Completezi cu prajituri de calitate, freshuri proaspete si pachete mici cu cafea pentru acasa. E o nisa noua, cu potential mare de dezvoltare. In primul rand sa bugetezi echipamentul pentru cafea ( undeva sub 20.000 lei ) si vezi ce iti ramane pentru amenajare. Avantajul acestor coffee shop-uri este design-ul minimalist, mai hipsteresc, unde poti improviza mult ( europaleti, de ex. )
|
#3
Posted 02 June 2016 - 22:28
asta e clar !!! dar... problema e ca nu gasesc spatii adecvate , si gasesc discutii pe net ca ai nevoie cam de 30.000 euro sa incepi...pfffff
sincer stiu ca am nevioe de cateva mese pt un maxim de 25 persoane , doua frigidere si un expresor, poate si o bere buna la halba..dar buna sa fie...vreau sa inteleg daca ma incadrez in buget...mai ales ca nu gasesc mobilier de cafenele in iasi... ma refer uzat oare pot deschide in orice spatiu comercial sau trebuie unul speific...bn...stiu ca trebuie sa aiba grupuri sanitare , etc..dar aprobari si alte prostii... ESTE CINEVA CARE A TRECUT DE PRIMII PASI ? |
#4
Posted 02 June 2016 - 22:36
enike00, on 02 iunie 2016 - 22:05, said: E o nisa noua, cu potential mare de dezvoltare. Sorin88pop, on 02 iunie 2016 - 22:28, said:
si gasesc discutii pe net ca ai nevoie cam de 30.000 euro sa incepi...pfffff |
#5
Posted 02 June 2016 - 23:11
Nu,am banii cash . Stiu ca e suma mica , dar cu in spatiu sa coste pana in 800€ si avans o luna , doua frigidere , un bar si un expresor , cateva mese ar putea ajunge...la limita dar stii cum e ...trebuie sa risti.problema cea mai mare ca nu gasesc spatiu
zic ca nu e nevoie de mai mult , intrucat cafeneau va fi destinata oamenilor de rand , care au nevoie doar de o clipa de relax si o cafea cu adevarat "cafea" Tin sa precizez ca voi fi angajatul meu , 24/24 , iar cafeneau nu o fac pt a urmari castigul , ma multumesc si daca pin deoparte un salar de baza.vreau sa o deschid din motive bn intemeiate , vreau sa explic cum trebuie sa fie atmosfera , cum trebuie sa se simta un client... Chestie care in romania nu e deloc cum as vrea...si cum vad in alte parti , pretul unei bauturi care ei o numesc cafea ajunge si la 10 lei...incredibil...dar adevarat |
#6
Posted 02 June 2016 - 23:31
In banii aia poate gasesti o franciza legata de cafea si scapi de unele chestii...
|
#7
Posted 03 June 2016 - 01:26
Cafenelele sunt unul din businessuri ce suporta cel mai bine o aglomeratie pe piata. Cum sunt carciumile. Oricat de sarac si pacatos e un sat, tot are 5 carciumi, si culmea, merg bine.
Cu o locatie buna, poti avea si 3 cafenele pe o strada si tot sa o duca bine. Totusi, eu iti spun sa nu te apuci de asa ceva. Nu inca. Nu reusesc sa inteleg cum vei pune tu accentul pe calitatea produsului si bunastarea clientului, sa fij diferit de altii si sa faci adta in 10k de euro cu dotari second hand? Sau tu vrei sa servesti lavazza si jacobs si sa fii si diferit? Poate daca o faci club privat cu circuit inchis si destinata nudustilor. Altfel nu vad cum. Iti trebuie mult mai multi bani si un furnizor f bun. Adta costa Iti trebuie minim 5 sortimente de cafea. Minim. O masina buna de macinat cafeau, pt nivel de cafenea incepe de la 1000 de euro sau in zona. Sau crezi ca poti tine cafenea cu o rasnita elwctrica cu elice? Asta ca sa nu vb ca daca te vrei deosebit, importi, prajesti, vinzi la pachet etc. Dar adta poti dezvolta mai tarziu. Numai mesele, fotolii etc or sa te coste o mica avere. 10k de euro sunt ca sa pornesti o gogoserie, dar e posibil nici acolo sa,ti ajunga. Strange bani mai multi. Nu te imprumuta, deoarece cadtigul se poate lasa adteptat. |
#8
Posted 03 June 2016 - 08:44
Buna tuturor !
ce ai spus mai sus "argentum" , parerea mea personala e ca se refera persoanelor care vor doar sa deschida o cafenea si sa o lasa in baza angajatilor... pot face multe chestii cu doar o marca de cafea...dar mai multe sortimente. sa ma explic mai bine , vreau sa spun ca nu marca de cafea face totul , ci macinatura , masina si mana de lucru. sincer , in iasi nu am baut o cafea adevarata...au luat ideea de expresso din Italia si au facut-o sa fie autentic romaneasca. cand vorbesc de cafea , ma refer la adevaratul espresso ristretto , o cafea la filtru cum gasesti doar in statele unite si poate cafea la ibric ca in turcia...sa nu mai vorbim de derivatele precum cappuccino / caffe latte / caffe marocchino dar nu cu nu nutella... . Trebuie sa specific ca toate astea fac cam 50% din treaba, iar daca servitul si conversatiile cu clientul lasa de dorit , poti avea si toate natiile de cafea ca tot degeaba. cat despre ce ai spus despre buget...imi e teama ca ai dreptate, dar sper totusi sa gasesc "ecuatia" perfecta...doar cat sa deschid usa...restul vin cu timpul.am inceput sa imi fac temele , si astazi/maine voi posta o lista cu aparaturile si preturile respective ce le voi gasi pe net.barul de lucru sun foarte sigur ca il voi constri cu mana mea din caramida , lasnd un aspect mai .... "rustic" ))) , iar micile chestii decorative precum un tv alb-nefru , un radio cu discuri sau cv tablouri sunt sigur ca le gasesc ieftin , ar trebui doar reconditionate , cat sa dea efect... sunt constient ca daca vreui sa pornesc afacerea cu 10.000 , e ca si cum as paria pe 00 la ruleta , dar nu zice nimeni ca e imposibil ) Daca totul merge cum trebuie , sper ca in august sa ii dau drumul , am multe chestii in cap pt a o face deosebita !!! o intrebare... spuneti-mi acel " ceva" ce trebuie sa aibe o cafenea , care sa va dea impresia ca va simtiti "ca acasa" |
#9
Posted 03 June 2016 - 09:21
De ce nu incerci sa accesezi fonduri europene sau de la stat rambursabile sau nerambursabile?
|
#10
Posted 03 June 2016 - 09:24
Spui ca ai lucrat in domeniu dar ca ce ai lucrat? Aparatul de cafea sub presiune se numeste espressor, de la espresso, x nu are ce cauta acolo. Nu mi-o lua in nume de rau! In alta ordine de idei cine ti-a spus ca trebuie sa achizitionezi "scula" si nu sa o iei in chirie sau custodie de la furnizorul cafelei? Tu nu iti permiti un aparat cu adevarat profesional, te asigur, ce gasesti in comert, sunt semi-profesionale, ce primesti de la furnizor e profi si costa cateva mii de euro bune.
iti dau un ex: http://www.cafemagia...electronic.html Il iei pe asta, 8000 de lei cu 2 grupuri, intr-o cafenea se cer minim 3 grupuri, dar mergem pe ideea ca se incepe asa si apoi mergem pe investitie. Pe langa el ai nevoie de o rasnita profesionala, doar nu o sa iei cafeaua gata macinata de la furnizor. asta ar fii cea mai apropiata de una profii, chiar sunt date in custodie de cei de la julius meinl http://www.cafemagia...d-digitala.html Deci se mai adauga 2700 lei Apoi vine instalatia de dedurizare a apei pentru espressor http://piese-espress...e-cafea-8-litri asta ar fii cel mai ieftin de pe piata, la pretul ala se adauga accesoriile de montaj, racorduri si desigur montaj/punerea in functiune Ai luat toate aceste lucruri, ce facem cu vesela? Luam vesela de la distribuitorul cafelei ca e moca dar stricam spiritul de cafenea cu stil sau investim in vesela de calitate? Te las pe tine singur sa vezi cat costa un portelan mediocru http://ristochef.ro/...cafea_portelan/ adaugam pahare de apa, de fresh, tacamuri pentru diverse deserturi, vesela pentru deserturi, tot ce tine de mais en place samd Nu ma intelege gresit, nu vreau sa te descurajez, dar de ce crezi ca sunt asa putine cafenele cum vrei tu? Investitia e majora, cei 10000 ai tai sunt putini tare. De asta bei cafea in cafenele din cesti cu logo-ul furnizorului de cafea, bei apa sau suc cu logo-ul furnizorului de bauturi samd Sfatul meu, daca vrei in continuare sa deschizi o cafenea, trebuie sa faci niste compromisuri si sa incepi sa strangi capital, apoi pe parcurs sa investesti Edited by robylup, 03 June 2016 - 09:31. |
|
#11
Posted 03 June 2016 - 09:25
Sa aiba scaune comode, sa fie aerul respirabil si sa fie racoare.
Spatiul sa fie intr-o zona in care sa gasesti o parcare amenajata la distanta foarte scurta (preferabil fara plata). Sa aiba inaltime mai mare incaperea, adica daca e intr-un bloc sa fie in unul cu parterul inalt care a fost gandit ca spatiu comercial. TV alb negru... e prea vintage WarpS, on 03 iunie 2016 - 09:21, said:
De ce nu incerci sa accesezi fonduri europene sau de la stat rambursabile sau nerambursabile? |
#12
Posted 03 June 2016 - 09:58
Weweeee
salutare robylup super discursul tau !!! da , am lucrat ca ospatar-chelner pt 6 ani in Torino , am fac si o scoala in domeniu, sa zicem nu plec de la 0.. acolo ne-am facut treaba cu un expresor cu 3 grupuri ce e adevarat , dar doar in serile cand aveam mai mult de 50 de comenzi se simtea nevoia de 3 grupuri...crede-ma ca doua sunt foarte suficiente pt 25 persoane, cate am in plan.de ar fi asa multe comenzi incat sa imi fac probleme pt asta )/apropo , am lucrat intr-un loc in care expresorul era di anii 70 , nu avea nici macar butoane , doar manivele si facea o cafea cum ii place si lui Dumnezeu, iar clientii erau foarte incantati / am vazut pe olx expresoare uzate dar in foarte bune conditii cam pe la 800-1000 euro , si sa zicem vesela ar trebui sa contina cam 40 de cescute pt fiecare tip...ceea ce da...e un cost care il simt.Dupa , am vazut o vitrina frigorifica dubla la 350 euro , mese cafenea 80 euro buc noi la comanda 70x70 , canapele 3 persoane la 110 euro...noi Cred ca la 5000 euro im "mobila si accesorii" as putea sa ma incadrez... ramane sa mai construiesc un bar...si acolo un pic de material costa... Cum am mai si spus , e ceva low-cost , dar important e sa isi faca treaba...nu cred ca voi pierde clientii doar pt ca am un frigidr si un expresor deja folosit oricum, discursul tau e foarte realistic , chiar se vede ca nu l-ai gandit in 2 minute.... cu toate astea , daca imi iau timpul necesar sa fac calculele bine , sa creez publicitatea necesara , crezi ca e macar o sansa sa il deschid ? --VUBIV-- voi lua in considerare , multumesc !! ps am pus x in expresor doar pt a-l spune in romana..sau cv de genul |
#13
Posted 03 June 2016 - 10:01
Daca gasesti un espressor din ala din anii 70 cu manivela, cumpara-l daca ti-l permiti! In rest second-hand in Horeca inseamna bani aruncati pe geam. Daca iti pica espressorul dupa o luna? Daca crapa compresorul la vitrina frigorifica? E exact ca la orice lucru second hand, loterie clara. Si s-ar putea sa ingropi banii si sa nu ii mai vezi niciodata.
Repet, nu vreau sa te descurajez, ci doar sa te fac realistic. Daca esti mic, e greu sa supravetuiesti. Am lucrat 12 ani in domeniul horeca si ca orice domeniu banos e plin de rechini. Cred ca vei avea o sansa daca: 1. Gasesti o zona buna 2. Iti faci reclama 3. Chiar daca folosesti lucruri sh sa fie curate. De fapt totul sa fie curat, impecabil, de la tine ca look, pana la pereti geamuri, mobila si scule 4. Cu adevarat cafea buna. Mergi in Alexandru, la minerva este un magazin de cafea al unui italian, iti face pe loc daca vrei sa gusti, la un espresor profii, dar vezi sa nu te pierzi in arome Edited by robylup, 03 June 2016 - 10:05. |
#14
Posted 03 June 2016 - 10:09
cred ca mi-ai mai deschis putin ochii...
am niste prieteni in torino , si am sa ii pun sa caute un expresor pe manivela, trebuie sa fie un bar care s-a inchis si vinde tot pe acolo, pfefer sa platesc transportul pana aici ) totusi , are fascinul lui.. pt ce priveste partea cu stricatul aparaturii SH... inca mai caut un raspuns apropo , esti din iasi? |
#16
Posted 03 June 2016 - 10:37
#17
Posted 03 June 2016 - 10:56
te rog, nu mai pune acel x acolo In limba romana e ca in italiana )
Quote ESPRÉSSO, espresso, s. n. Cafea concentrată, preparată într-un aparat special. – Din it. espresso. El ca principiu e bun, chiar f bun. Dar, pe langa look-ul uzat si ca trebuie legat la 380v, pentru asta nu o sa ai service in Iasi niciodata. Eu ma referam la un espresor vintage cu manete, ala e tot modern chiar daca nu e trecut pe digital. Asta e scula de la mama ei maquina cortada.jpg 308.72K 32 downloads |
#18
Posted 06 June 2016 - 10:55
in primele 3 luni o sa ai de platit utilitati + angajati + chirie + impozit(profit/venit) + contabil + cheltuieli SSM/PSI din banii tai, nu te baza pe profit. Vezi daca e rentabil dupa ce faci achizitia de echipamente + mobilier + reclama + autorizatii!!! (ma rog, le poti face pe hartie in prima faza).
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users