Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum verific un receptor Electra

Bani blocati de Glovo, plata nefi...

VPN Romania!

Iar un topic despre achizitie tel...
 Ce ghinion! Incendiu intr-un ...

Atentionare bord

Recomandare dilutie finasterida s...

Mira feat. Vescan-Alo Alo
 Samsung Galaxy S23 FE

Screen tearing pe orice browser (...

Este muzica popcorn urata si in p...

Sfat achizitie laptop HP vs ASUS
 Vopsire gard metal "Direct pe...

Cu ce spalam axila de transpiratie?

O elipsa de arie minima circumscr...

sfat achizitie desktop arhitectura

Românii pot munci fără restricții în Elveția

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

chaosss

chaosss

Guru Member

• Grup: Senior Members
Cetățenii români și bulgari pot munci, de azi, fără restricții pe piața muncii din Elveția. Măsura vine după ce autoritățile elvețiene au prelungit în două rânduri restricțiile pentru muncitorii din cele două țări, informează rfi.ro.

Elveția a anunțat că își respectă angajamentele și elimină toate restricțiile pe piața muncii impuse cetățenilor români și bulgari. Guvernul de la Berna a adoptat în aprilie o ordonanță care prevedea accesul pe piața muncii pentru lucrătorii celor două state de la 1 iunie 2016.
Anterior, Elveția prelungise, în 2009 și 2014, măsurile restrictive pe piața muncii pentru români și bulgari. Interdicțiile fuseseră introduse în momentul aderării celor două state la Uniunea Europeană, în 2007.
Elveția nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economică Europeană și din Spațiul european de liberă circulație Schengen.
Măsura ridicării restricțiilor din vara acestui an are implicații practice imediate. Restricțiile ar putea fi reintroduse doar în cazul în care va exista un aflux de imigranți din cele două țări.
"Dacă imigrația din România și Bulgaria va depăși cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel târziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricții pe piața internă a muncii, valabile până pe 31 mai 2019", preciza în aprilie Guvernul de la Berna.
http://www.digi24.ro...ctii in Elvetia

O sa se umple Elvetia de romani si bulgari. :)

LukRo

LukRo

Active Member

• Grup: Members
Vezi sa nu.

Dupa ce ca e scumpa ca naiba, nu iti inchiriaza nimeni nimic fara istoric.

Bursul

Bursul

alias Petrov

Pffff, unde mi-am pus bagajul.

Dar ce-mi trebuie bagaj? Imi vand casetofonul. Care mai vine?

nicu131

nicu131

Bad Motherfucker

Decat parlit In Elvetia, mai bine jupan la mine in tara

JurasikMan

JurasikMan

Senior Member

Bine , mah ! Veniti toti ca va tin eu . Posted Image

_-AppleS-_

_-AppleS-_

✮✮✮✮✮✮✮✮

LukRo, on 01 iunie 2016 - 19:14, said:

Dupa ce ca e scumpa ca naiba, nu iti inchiriaza nimeni nimic fara istoric.
E vara, poti sa dormi sub pod. De mancare niste lebede, gugustiuci...

Bursul, on 01 iunie 2016 - 19:16, said:

Pffff, unde mi-am pus bagajul.
Dar ce-mi trebuie bagaj? Imi vand casetofonul. Care mai vine?
Pui 90% la benzina ?

Nero-d

Nero-d

je m'en fiche/pohui

in elvetia nu poti locui!!!... faci naveta!
deci nu se pune problema de imigranti!

Edited by Nero-d, 01 June 2016 - 19:32.

gumball3000

gumball3000

...

Haolo, mâncaț-aș, ca bine mai pică de când cu Brexitu ăsta.

Haloou, Pardaniane, haida repede baga Geneva pă gipesu din coviltir ș-aida să schimbăm tricourile:

[ https://i.imgur.com/sgfZTae.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by gumball3000, 01 June 2016 - 19:34.

MrReason

MrReason

Senior Member

Se putea si pana acum daca locuiai intr-o zona de granita (de, fr, it), atat ca trebuia sa faci naveta. Nu cred ca vor fi foarte multi amatori, majoritatea joburilor cer calificare si cunostinta bune de limba aferenta zonei (in plus sunt multi italieni, francezi, nemti care vorbesc nativ) ... iar zona unde s-ar descurca romanii cel mai usor cu limba, adica aia italiana, e si cel mai prost dezvoltata economic...

gumball3000, on 01 iunie 2016 - 19:32, said:

Haolo, mâncaț-aș, ca bine mai pică de când cu Brexitu ăsta.

Haloou, Pardaniane, haida repede baga Geneva pă gipesu din coviltir ș-aida să schimbăm tricourile:
Astia puteau merge si pana acum.

Kroghy

Kroghy

Guru Member

Daaa, fix in Elvetia vor emigra romanii!
Oricum limba "elvetiana" e a doua limba oficiala la noi asa ca ne vom integra excelent!
Pa pa, sa ne auzim din Elvetia!

Edited by Kroghy, 01 June 2016 - 19:49.

gumball3000

gumball3000

...

MrReason, on 01 iunie 2016 - 19:46, said:

Astia puteau merge si pana acum.
Da, dar nu puteau munci legal!

atupi

atupi

Senior Member

MrReason, on 01 iunie 2016 - 19:46, said:

Se putea si pana acum daca locuiai intr-o zona de granita (de, fr, it), atat ca trebuia sa faci naveta. Nu cred ca vor fi foarte multi amatori, majoritatea joburilor cer calificare si cunostinta bune de limba aferenta zonei (in plus sunt multi italieni, francezi, nemti care vorbesc nativ) ... iar zona unde s-ar descurca romanii cel mai usor cu limba, adica aia italiana, e si cel mai prost dezvoltata economic...
Ca roman nu poti locui in FR sau DE si sa muncesti in CH, pentru a primi permisul de munca trebuie sa ai un contract de inchiriere in CH. Altfel sta treaba ptr francezi sau nemti, ei primesc alt tip de permis.
Cine a fost un bun profesionist nu a avut mari probleme cu aceasta limitare desi intradevar numarul permiselor ptr romani si bulgari era limitat.

Edited by atupi, 01 June 2016 - 20:09.

pisoiu22

pisoiu22

Active Member

• Grup: Members
Dar se vor remunera in franci elevieni?
Au deficit de forta de munca deaia au introdus masura
Se pare ca deja vesticii sunt asa de sus ca si umanitate incat nici muncile de jos nu le mai fac ci prefera sa nu munceasca deloc si sa ia din cota parte a celor care se mai incumeta sa munceasca, evident aia care nu prea sunt oameni ci tractoare sau alte dispozitive.

Misto cum e si-n UK, au mii de insi care n-au muncit de multe generatii dar iau bani in timp ce emigrantii muncesc pe bani mai putini ca sa-i tina pe localnici. Misto sclavia moderna, oricum treburile sunt asa facute si gandite incat doresti sa fi sclav si doresti ca tara ta sa fie ocupata, e exact opus conceptelor vechi.

atupi, on 01 iunie 2016 - 20:08, said:

desi intradevar numarul permiselor ptr romani si bulgari era limitat.
dar cum o fi cu cele ptr rromi?
Nu de alta dar pe de o parte scapam de ei din Ro -un lucru bun ptr noi, dar ne fac de rahat dincolo - un lucru rau

MrReason

MrReason

Senior Member

gumball3000, on 01 iunie 2016 - 20:04, said:

Cine, pirandele alea? :)

atupi, on 01 iunie 2016 - 20:08, said:

Ca roman nu poti locui in FR sau DE si sa muncesti in CH, pentru a primi permisul de munca trebuie sa ai un contract de inchiriere in CH. Altfel sta treaba ptr francezi sau nemti, ei primesc alt tip de permis.
Ba eu stiu ca puteai. Era o portita de care nu stia multa lume. E vorba de "transfrontalieri".

atupi

atupi

Senior Member

Permisul transfrontalier e valabil ptr nemti si francezi, stiu multi romani din Basel care s-ar muta peste granita instant daca ar putea.

ZIGZAG20

ZIGZAG20

Senior Member

Nero-d, on 01 iunie 2016 - 19:31, said:

in elvetia nu poti locui!!!... faci naveta!
deci nu se pune problema de imigranti!
Daca ai vreun business da :) .

MrReason

MrReason

Senior Member

atupi, on 01 iunie 2016 - 20:27, said:

Permisul transfrontalier e valabil ptr nemti si francezi, stiu multi romani din Basel care s-ar muta peste granita instant daca ar putea.
Permisul de tip G poate fi obtinut si de cetatenii statelor terte daca au rezidenta in intr-un stat UE langa granita. Insa pt. statele non-UE sau UE fara drept de lucru se verifica mai intai daca se gaseste forta de munca locala. Pt. munci de jos, posibil sa fie mai greu de obtinut. Posibil sa fie si ceva diferente de la canton la canton. Dar stiu sigur ca era valabil si pentru romani.

Lowrider

Lowrider

Senior Member

gumball3000, on 01 iunie 2016 - 20:04, said:

Da, asta chiar era o problema, dat fiind ca specialitatea casei e munca legala... mhm...
Munca cinstita si respectarea legilor, caracteristicile definitorii ale unui tigan care se respecta, isi respecta satra, traditiile si stramosii  :D

Edited by Lowrider, 01 June 2016 - 22:57.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate