Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

1.000.000 de români bolnavi de cancer și 250 de oncologi

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015

View PostHedonist, on 31 mai 2016 - 23:05, said:

Vreo 500-600 euro/luna dupa atatia zeci de ani de experienta/munca? Mi se pare jenant. E un salariu extrem de mic pentru foarte multa solicitare psihica si fizica.
As sustine dublarea salariilor medicilor. Putin pentru cei care merita cu adevarat si foarte mult pentru javrele lacome. Adica pentru aia care refuza sa te trateze daca nu le strecori plicu' cu euroi in halat.

#38
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009

View Postpasilla, on 31 mai 2016 - 23:22, said:

Aici nu cred ca ai dreptate., exclus salariile neproductive ale bugetarilor.
Nu, vorbesc foarte serios. Media venitului in Romania a crescut foarte mult in ultimii ani.
Da, chiar daca nu-s toti trecuti prin taxe. Aici e problema, ca multi au salarii "oficiale" de 1000/1500 insa venitul este de 3000. Pentru ca taxe si impozite pe masura.

Din cate stiu, media in Romania ar fi de 2000 RON. Deci, 3000/20% nu e mult. Sa nu mai zic de salariile de 5000/6000...si nu-s nici medici, nici IT-isti, nici bugetari.

Toti farmacistii au cel putin 3800 RON. Ai vazut putine farmacii?
Pana si asistentii de famacie, cu sporuri si targeturi facute pot castiga aproape 3000

#39
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Riscul de cancer este de zeci de mii la suta pt. populatie, practic atunci cand scapa cineva de asta este deja o minune fantastica.
La un bloc cu 60 de apartamente, cel putin 57 din ele au deja cel putin un locatar care a murit deja de cancer in ultimii 30 de ani, si ii asteapta aproape pe toti ceilalti soarta asta.
Apoi urmeaza decese in urma infarctului, stenuri infundate la cei operati, acidente vasculare si cerebrale, infectii, complicatii pulmonare, scleroza in placi, etc.

Totul este otravit.
99,99999 din mancare este otravita.
Legumele si fructele sunt 99% GMO nesanatoase, apoi coapte fortat cu etilena, crescute cu ingrasaminte chimice - azotati, fosfati, si tratate cu pesticine, fungicide, ierbicide, plus otravurile naturale ale lor care sunt supercancerigene si termostabile.
Aerul este super poluat, traficul este absurd, o intr-o ora se fac 3 statii in Bucuresti daca ai noroc, iar daca ai ghinion faci o ora pt o singura statie, cu masinile bara la bara, varsand toate fumuri toxice si cancerigene - particule de funingine care se pun pe plamani, noxe- adica diversi oxizi de azot cancerigeni, compusi sulfurosi cancerigeni, ozon la nivelul solului cancerigen, plus alte gaze toxice de genul monoxid de carbon, etc.
Apa este poluata cu clor si bacterii, plus nitriti, nitrati, radicali sulfurosi, etc.
Carnea este injectata cu nitriti si nitrati cancerigeni, pe langa fatul ca este crescuta la baterie, cu hormoni, antibiotice, si plina de colesterol, in unele cazuri si hibrizi GMO.
Painea contine zeci de aditivi artificiali.
Mancarea ambalata este plina de aditivi si consevanti.
Sarea in proportie de 99,9 % din ce se gaseste pe piata contine antiaglomerant ferocianura de potasiu care se transforma imediat in cianura de potasiu, atat cand ajunge in stomac cat si daca este pusa la fiert. Sunt cateva care au in loc de E536 de mai sus, alti antiaglomeranti care si ei sunt cancerigeni, precum nitrit de magneziu sau/si de calciu.
Multe produse contin si coloranti de genul paparazina - cancerigeni.
Pestele contine mercur toxic dar si izotopi radioactivi de cesiu, strontiu, iod, etc.
Aerul pe langa alti poluanti are in suspensie praf atat toxic cat si radioactiv, izotopi radioactivi, cesiu, strontiu, iod, thoriu, plus gaze radioactive precum radon.
Izotopii au ajuns in urma sutelor de experimente atomice realizate in atmosfera, peste 700, plus in apa o gramada, plus subterane care au emanat si ele, plus in urma diverselor accidente si dezastre nucleare.
Toate materialele de constructie pe baza de piatra, beton, ipsos, gips, absolut toate strazi, pereti, cladiri, toate emana radon care este de milioane de ori mai radioactiv decat uraniul din care se descompune nuclear, uraniu care se gaseste natural in piatra, dar este si concentrat in sulfogips, cenusa si zgura.
In toate incaperile construite se acumuleaza radon, mai ales ca in RO nu exista un sistem de AC adevarat, cu aerducturi care scot aerul uzat si de jos, si de sus, si baga altul nou si pe jos si pe sus, ci majoritatea sunt doar recirculatoare de basini racite sau incalzite.
Radonul e greu si se aduna in partea de jos a camerelor.

Multe plante concentreaza izotopi radioactivi, de ex de cesiu, deoarece il confunda cu potasiu.

Sansele sa scape cineva de cancer sunt infime, de domeniul fantasticului.

Edited by loock, 31 May 2016 - 23:46.


#40
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014

View Postlex404, on 31 mai 2016 - 23:26, said:

Nu, vorbesc foarte serios. Media venitului in Romania a crescut foarte mult in ultimii ani.
Da, chiar daca nu-s toti trecuti prin taxe. Aici e problema, ca multi au salarii "oficiale" de 1000/1500 insa venitul este de 3000. Pentru ca taxe si impozite pe masura.

Din cate stiu, media in Romania ar fi de 2000 RON. Deci, 3000/20% nu e mult. Sa nu mai zic de salariile de 5000/6000...si nu-s nici medici, nici IT-isti, nici bugetari.

Toti farmacistii au cel putin 3800 RON. Ai vazut putine farmacii?
Pana si asistentii de famacie, cu sporuri si targeturi facute pot castiga aproape 3000
Un Medic Rezident Anul 1 Gradatia Zero are 1700 lei si in urma propunerii salarizarii unice ar avea 2000 lei. Cum am spus, acestei sume i se poate adauga o bursa de studii, un loc la camin.
Ce pot spune e ca situatie e cat se poate de decenta fata de alte profesii superioare.

Un Medic Primar si unul Specialist castiga 3200 lei respectiv 4200 lei, iar propunerea e sa ajunga la 4000 respectiv 5000 de lei, salariu brut. Aici se mai adauga sporuri unde e cazul, garzi, cursuri, seminarii, consilii, etc.
Vorbesc strict de cai legale.

Nici cei mai inutili miedici din galaxie, cei de familie nu o duc rau, ramanand dupa decont cu sume comparabile.
http://gov.ro/fisier...uri_publice.pdf
___________
Doar 4% din romani au salarii de 5000 lei BRUT. Dupa cum am zis, exceptiile sunt putine, in afara ITului nu prea mai exista.
http://stirileprotv....infografic.html

Nu stiu de ce separati salariul de venit, ca pt a compara vb de lucrat o norma intreaga, ca si unii si altii pot baga ore suplimentare, iar domeniile cu spaga legala si comisioane sunt putine si platite prost, nu cred ca exista vre-un medic care s-a facut taximetrist sau chelner sa castige mai bine.

Sansa ca la batranete sa ajungi un guler alb si respectat e mare, ce poate fi mai frumos decat sa imbatranesti ca ditamai universitarul la catedra, sau ca director de spital sau prin minister?
_________________

Situatia comparativa a salariilor pe provincie e si mai proasta, si totusi medicii se bat pe spitalele din Bucuresti, desi si in alta parte pot avea salarii similare!

Toti merita mai mult, nu zice nimeni, dar nu e, astia sunt clientii tai, atat castiga. Medicii ar trebui sa vegheze interesul pacientilor si nu al sistemului ca sa le mearga bine pe viitor.
In China coruptia a generat un val puternic de violenta si neincredere in relatia medic-pacient, nici la noi nu e mult pana cand felcerii sa fie alergati cu satarul prin spitale de rudele indurerate.

Edited by Hedonist, 31 May 2016 - 23:51.


#41
arisel

arisel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 19.12.2008

View Postcaiuscorneliu, on 31 mai 2016 - 22:18, said:

PS. Inca n-am intalnit medic sarac.
Eu, DA, am intalnit, (medic sarac) 2 copii, apartament 2 camere, nu ia "SPAGA",  este un MEDIC FOARTE BUN in BRASOV...(nu intru in amanunte...anestezist...)
Si ca ea sau el, sunt multi in Romania, dar  SUNT LEGATI DE MAINI SI DE PICIOARE de actualul SISTEM....(TRAIASCA MAFIA DIN SANATATE)

Edited by arisel, 01 June 2016 - 00:49.


#42
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
enorm sa spui ca 20% din populatie au venituri mai mari de 3000 lei.
sincer nici daca ne raportam STRICT la un municipiu nu cred ca depaseste 20% numarul celor cu salariu in mana mai mare de 3000 lei, daramite sa ne raportam la intreaga tara. ehee, intreaga tara e compusa din milioane de pensionari sau oameni de la tara.....
ehee, oameni buni situatia e grea in tara chiar daca in mediul urban cat de cat se misca ceva...

Edited by bossake, 01 June 2016 - 02:45.


#43
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,721
  • Înscris: 10.11.2013
Inca un motiv sa fac o chestie moale pe DNA si pe actiunile lor. Doar de medicii oncologi nu se mai legau acum, ca pe spagarii si infractorii din anaf, garzile financiare sau inspectoratele primariilor ii rezolvasera.
Asta, ca sa nu ma-ntreb, oare, cum de p... m... multinationalele nu dau niciodata spaga si nu se fac favoruri in afara legii.
Sper ca toti aia care aplauda DNA sa nu se imbolnaveasca de cancer (ei sau cineva drag, eu am avut un caz in familie, e crunt), pentru ca vor mai pleca si dintr-astia afara iar atunci vom mai vedea cat de frumos este sa traiesti in tara eliberata de DNA. Ar fi glorios.

View PostCristianV93, on 31 mai 2016 - 23:23, said:

Vreo 500-600 euro/luna dupa atatia zeci de ani de experienta/munca? Mi se pare jenant. E un salariu extrem de mic pentru foarte multa solicitare psihica si fizica.
As sustine dublarea salariilor medicilor. Putin pentru cei care merita cu adevarat si foarte mult pentru javrele lacome. Adica pentru aia care refuza sa te trateze daca nu le strecori plicu' cu euroi in halat.
In mod normal, ar trebui ca medicii sa aiba salarii mai mari (propun sa taiem de la serviciile secrete, de ex, singurii care primesc bani pe banda rulanta), iar cine mai pretinde plicul sa fie anchetat si judecat conform legii.

Edited by n-amname, 01 June 2016 - 04:45.


#44
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,518
  • Înscris: 11.11.2007

View Postloock, on 31 mai 2016 - 23:34, said:

Riscul de cancer este de zeci de mii la suta pt. populatie, practic atunci cand scapa cineva de asta este deja o minune fantastica.
La un bloc cu 60 de apartamente, cel putin 57 din ele au deja cel putin un locatar care a murit deja de cancer in ultimii 30 de ani, si ii asteapta aproape pe toti ceilalti soarta asta.
Apoi urmeaza decese in urma infarctului, stenuri infundate la cei operati, acidente vasculare si cerebrale, infectii, complicatii pulmonare, scleroza in placi, etc.

Totul este otravit.
99,99999 din mancare este otravita.
Legumele si fructele sunt 99% GMO nesanatoase, apoi coapte fortat cu etilena, crescute cu ingrasaminte chimice - azotati, fosfati, si tratate cu pesticine, fungicide, ierbicide, plus otravurile naturale ale lor care sunt supercancerigene si termostabile.
Aerul este super poluat, traficul este absurd, o intr-o ora se fac 3 statii in Bucuresti daca ai noroc, iar daca ai ghinion faci o ora pt o singura statie, cu masinile bara la bara, varsand toate fumuri toxice si cancerigene - particule de funingine care se pun pe plamani, noxe- adica diversi oxizi de azot cancerigeni, compusi sulfurosi cancerigeni, ozon la nivelul solului cancerigen, plus alte gaze toxice de genul monoxid de carbon, etc.
Apa este poluata cu clor si bacterii, plus nitriti, nitrati, radicali sulfurosi, etc.
Carnea este injectata cu nitriti si nitrati cancerigeni, pe langa fatul ca este crescuta la baterie, cu hormoni, antibiotice, si plina de colesterol, in unele cazuri si hibrizi GMO.
Painea contine zeci de aditivi artificiali.
Mancarea ambalata este plina de aditivi si consevanti.
Sarea in proportie de 99,9 % din ce se gaseste pe piata contine antiaglomerant ferocianura de potasiu care se transforma imediat in cianura de potasiu, atat cand ajunge in stomac cat si daca este pusa la fiert. Sunt cateva care au in loc de E536 de mai sus, alti antiaglomeranti care si ei sunt cancerigeni, precum nitrit de magneziu sau/si de calciu.
Multe produse contin si coloranti de genul paparazina - cancerigeni.
Pestele contine mercur toxic dar si izotopi radioactivi de cesiu, strontiu, iod, etc.
Aerul pe langa alti poluanti are in suspensie praf atat toxic cat si radioactiv, izotopi radioactivi, cesiu, strontiu, iod, thoriu, plus gaze radioactive precum radon.
Izotopii au ajuns in urma sutelor de experimente atomice realizate in atmosfera, peste 700, plus in apa o gramada, plus subterane care au emanat si ele, plus in urma diverselor accidente si dezastre nucleare.
Toate materialele de constructie pe baza de piatra, beton, ipsos, gips, absolut toate strazi, pereti, cladiri, toate emana radon care este de milioane de ori mai radioactiv decat uraniul din care se descompune nuclear, uraniu care se gaseste natural in piatra, dar este si concentrat in sulfogips, cenusa si zgura.
In toate incaperile construite se acumuleaza radon, mai ales ca in RO nu exista un sistem de AC adevarat, cu aerducturi care scot aerul uzat si de jos, si de sus, si baga altul nou si pe jos si pe sus, ci majoritatea sunt doar recirculatoare de basini racite sau incalzite.
Radonul e greu si se aduna in partea de jos a camerelor.

Multe plante concentreaza izotopi radioactivi, de ex de cesiu, deoarece il confunda cu potasiu.

Sansele sa scape cineva de cancer sunt infime, de domeniul fantasticului.
Doar atat?
Daca era sa cred aberatiile astea eram deja mort de multi ani sau macar aveam 5-6 tipuri de cancer in faza terminala.

Edited by AMETHIST, 01 June 2016 - 06:23.


#45
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postspider_zero_sapte, on 31 mai 2016 - 21:51, said:

Un milion bolnavi de cancer?
>5% din populatia toatala?

ESTE CUTREMURATOR!

In conditiile in care tinerii emigreaza masiv, si sporul de natalitate este negativ, chiar este cutremurator, si gandeste-te ca in cativa ani, de la poluarea tot mai accentuata cifra aceea s-ar putea mari chiar dramatic

#46
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 06.08.2008

View Postpasilla, on 31 mai 2016 - 22:24, said:


Micii, toba, etc, sunt cele mai mici probleme de alimentatie. Legumele, fructele si alte asemenea alimente pline de pesticide  sunt mult mai nocive.

Asta sa o crezi tu. Da animalele alea pe care le folosesti pentru mici ce mananca?
Nu cumva sunt furaje zi inscticide/pesticide/ etc ?
Mai adauga si antibiotice si alte suplimente si hormoni si vezi ce-ti da cand mananci micii aia si toba si ce mai vrei tu...


View Postlex404, on 31 mai 2016 - 23:26, said:

Nu, vorbesc foarte serios. Media venitului in Romania a crescut foarte mult in ultimii ani.
Da, chiar daca nu-s toti trecuti prin taxe. Aici e problema, ca multi au salarii "oficiale" de 1000/1500 insa venitul este de 3000. Pentru ca taxe si impozite pe masura.

Din cate stiu, media in Romania ar fi de 2000 RON. Deci, 3000/20% nu e mult. Sa nu mai zic de salariile de 5000/6000...si nu-s nici medici, nici IT-isti, nici bugetari.

Toti farmacistii au cel putin 3800 RON. Ai vazut putine farmacii?
Pana si asistentii de famacie, cu sporuri si targeturi facute pot castiga aproape 3000

Vai de mine... trebuia sa ma fac farmacist... la 3000 de lei minim nici nu imi vine sa cred ce viata buna duc. Si media este de 2000 ron in Romania... Wow, sigur vorbesti de Romania ?
Nu de alta dar am foarte multi prieteni, rude, cunostinte care muncesc pe 1000-1500 ron / luna si fac asta de ani buni.
Eu cred ca vorbesti din povesti fantastice cand spui ca un farmacist are minim 3000 ron...

#47
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,787
  • Înscris: 25.06.2007

View Postlex404, on 31 mai 2016 - 23:09, said:

2. De unde un milion? Cifra aia imi pare cu muuuuult prea mare
E scoasa din burta, in Ro nu se cunoaste numarul bolnavilor de cancer deoarece nu exista un Registru National de Cancer, care sa centralizeze datele respective, sa genereze statistici, sa ofere informatii legate de incidenta, prevalenta, tip, localizare, stadiu etc etc
Exista cateva Registre Regionale de Cancer, care merg taras grapis, deoarece nu exista finantare, nu exista o metodologie clara de prelucrare, procesare si raportare a datelor, nu exista banii pe achizitionarea softurilor folosite in vest, nu exista personal calificat etc etc

#48
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

View Postpacopaco1967, on 31 mai 2016 - 22:48, said:

Stresezi un popor continuu cu televizorul si in 20 ani il imbolnavesti cu siguranta . E noul mod de genocid "nevinovat "la care natia nici nu are habar ca e cobai .
Poti sa arati care este legea care te obliga sa pornesti televizorul ?

Dupa afirmatia ta eu sunt un infractor , am dat si cu televizorul de pamant si-i dau drumul numai daca e ceva important si util de vazut .Posted Image

View Postloock, on 31 mai 2016 - 23:34, said:

Totul este otravit.
99,99999 din mancare este otravita.
Legumele si fructele sunt 99% GMO nesanatoase, apoi coapte fortat cu etilena, crescute cu ingrasaminte chimice - azotati, fosfati, si tratate cu pesticine, fungicide, ierbicide, plus otravurile naturale ale lor care sunt supercancerigene si termostabile.
Aerul este super poluat, traficul este absurd...
Pentru ca oamenii doresc si accepta asa ceva . Cand se vor revolta , incepem discutia ...

Pana atunci , asta avem : " Plaja la 2 Mai, o familie compusa din tata in maieu si burtica de maestru emerit al tablelor, mama costeliva, genul care nu se-ngrasa de-a dracu' ce e si copil tip Goe, galagios si enervant, isi cauta un loc unde sa-si puna cearsaful. "Mama, mama-aici, aici!". Titanul tablelor isi infige calcaiele in nisip si, din cauza burtii, franeaza anevoie, ca autobuzele cu burduf, in timp ce ma-sa, femeia pe fata careia se ghiceste o bunatate sufleteasca rara, se intoarce si e gata sa-l plezneasca. "Mama, mama, aici am stat si ieri. Uite coaja de banana si sticla noastra de cola". Ma-sa se convinge ca, intr-adevar, coaja de banana si sticla de coca-cola pe care le aruncasera ieri, sunt tot acolo, se intoarce spre barba-su si zice plina de scarba: "Bai frate, cata nesimtire! Iti dai seama ca astia nu fac curat pe plaja??"

Edited by arcond, 01 June 2016 - 08:47.


#49
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,787
  • Înscris: 25.06.2007

View Postn-amname, on 01 iunie 2016 - 04:42, said:

In mod normal, ar trebui ca medicii sa aiba salarii mai mari

In mod normal medicii nu ar trebui sa aiba deloc salarii, cu exceptia rezidentilor si a celor angajati in sectiile ce trateaza afectiunile de pe lista programelor nationale de sanatate:

Quote

•Infectia HIV/SIDA;
•Tuberculoza pulmonara;
•Afectiunile cardiace care necesita proceduri de chirurgie cardiovasculara sau cardiologie interventionala si electrofiziologie;
•Afectiunile onco-hematologice (cancerele);
•Scleroza multipla;
•Unele tipuri de accidente vasculare cerebrale;
•Diabetul zaharat;
•Insuficienta renala cronica in stadiul uremic;
•Hemofilia;
•Talasemia;
•Osteoporoza;
•Gusa datorata carentei de iod;
•Afectiunile articulare preexistente sau dobandite care necesita endoprotezare

In rest, niciun salariu, ci intoarcerea la statutul de practicant al unei profesii liberale, precum avocatii, statut ce l-au avut in perioada interbelica. Plata medicului s-ar numi ''onorariu'' si ar fi facuta de client, sau de compania la care acesta are asigurarea medicala. In acest mod si bugetul statului ar fi degrevat de sume importante, ce acum se platesc pt salariile medicilor.

View PostHedonist, on 31 mai 2016 - 23:50, said:

Un Medic Primar si unul Specialist castiga 3200 lei respectiv 4200 lei, iar propunerea e sa ajunga la 4000 respectiv 5000 de lei, salariu brut. Aici se mai adauga sporuri unde e cazul, garzi, cursuri, seminarii, consilii, etc.
Vorbesc strict de cai legale.

Sumele amintite de tine sunt mizere, sunt de batjocura, sunt incompatibile cu statutul de tara membra EU pe care il are Romania, sunt o reminescenta a modului in care republica comunista instaurata ilegal in 1947 a anulat statutul de profesie liberala pe care-l avea pana atunci medicina, transformand-o intr-o profesie bugetara.
Posted Image

#50
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005
Stire care deinformeaza
Deci asta ar insemna ca 1 din 20 de oameni ar trebuie sa fie bolnav de cancer. Culmea e ca stiu peste 50-100 de oameni care culmea, nu e bolnav de cancer.
Hai sa o luam si altfel. La un oras mic, 150 000 de locuitori, la un procent de 5% asta ar insemna ca 7500 de oameni sa fie bolnavi de cancer. Bai las-o-ncolo.
Stirea asta e cusuta cu ata alba.

In Romania dragilor, daca vrei sa mananci sanatos, vei putea manca sanatos. Doar ca noi ne luam dupa aia din vest unde comoditatea e cucoana mare si dam fuguta la supermarket. In Romania inca exista la tara oameni care vand produce foarte sanatoase la preturi mai mici decat supermarketurile.
In alte tari, precum Norvegia mancarea sanatoasa e un lux. Credeti ca aici, in Norvegia, mancarurile nu sunt pline de E-uri sau importuri ? Odata am vazut in raft, la un magazin rosiile aduse si puse verzi in raft, nici macar nu erau coapte. Dupa 3 zile cand am trecut pe acolo erau deja coapte.
Spre norocul meu, am reusit dupa un an de zile sa gasesc un fermier de la care sa cumpar lapte, pentru ca toti ceilalti nu vand lapte la populatie...si doar la firmele de procesare.
Asa ca nu va plangeti...in alte tari e mai rau.

#51
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Ce fac medicii in prezent este o rusine, o forma de santajare a publicului, crezand ca toti sunt masa inerta care le deschide lor usa de la cabinet cu capul.
Mai bine zis, se folosesc de pulime, in razboiul cu statul! Acelasi lucru il fac si profesorii!

Si unii si altii si-o vor fura grav, pt ca singura sansa a unui medic e pacientul, nu sistemul. Sistemul e doar o forma de prostitutie!

View PostKarhu, on 01 iunie 2016 - 08:50, said:

Sumele amintite de tine sunt mizere, sunt de batjocura, sunt incompatibile cu statutul de tara membra EU pe care il are Romania, sunt o reminescenta a modului in care republica comunista instaurata ilegal in 1947 a anulat statutul de profesie liberala pe care-l avea pana atunci medicina, transformand-o intr-o profesie bugetara.
Posted Image
Sunt mult peste media pe tara, pt un serviciu public. Sau crezi ca este cu putinta sa aiba salarii de 5 ori mai mari, cand "clientela" lor e prost platita, cu salarii incepand de la 300 euro brut?
Si daca ar fi liberali, ar muri de foame, ca 90% ar fi pe asigurarea capusita a statului, iar 10% in conturile lui Adamescu.

Evident ca doar elite precum Fane Spoitoru s-ar putea trata in Vest, prostii care au tras 40 de ani la saiba ar muri in jegul imund din spitalele din Romania, mancati de soareci ca n-au bani de dat spaga asistentei sa-i goneasca.

Edited by Hedonist, 01 June 2016 - 17:17.


#52
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostKarhu, on 01 iunie 2016 - 08:50, said:

In mod normal medicii nu ar trebui sa aiba deloc salarii, cu exceptia rezidentilor si a celor angajati in sectiile ce trateaza afectiunile de pe lista programelor nationale de sanatate:

In rest, niciun salariu, ci intoarcerea la statutul de practicant al unei profesii liberale, precum avocatii, statut ce l-au avut in perioada interbelica. Plata medicului s-ar numi ''onorariu'' si ar fi facuta de client, sau de compania la care acesta are asigurarea medicala. In acest mod si bugetul statului ar fi degrevat de sume importante, ce acum se platesc pt salariile medicilor.

Sumele amintite de tine sunt mizere, sunt de batjocura, sunt incompatibile cu statutul de tara membra EU pe care il are Romania, sunt o reminescenta a modului in care republica comunista instaurata ilegal in 1947 a anulat statutul de profesie liberala pe care-l avea pana atunci medicina, transformand-o intr-o profesie bugetara.
Posted Image

Medicina este o profesie liberala.
Daca un medic vrea sa lucreze pentru stat, atunci are salariu, daca nu lucreaza pentru stat, atunci isi poate stabili "onorariul".

#53
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005
Poate cele doua numere nu au o foarte mare acuratete, dar oricum nu stam nici bine la situatia din domeniul oncologiei. Un cercetator roman vine insa cu previziuni mult mai sumbre pentru viitorul apropiat, dar si cu o posibila solutiei impotriva acestei boli.


Quote

Cercetător român în domeniul oncologiei la institutul din Glasgow: „Una din două persoane va avea un tip de cancer“. Metode revoluţionare de imunizare
Previziunile sunt alarmante. În viitorul apropiat, cancerul va afecta una dintre două persoane. În faţa estimărilor sumbre, cercetătorii contraatacă: au rezultate încurajatoare în găsirea tratamentului revoluţionar al cancerului - imunoterapia. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe, despre L... Berea de după fuziune: Mărcile de bere Peroni şi Grolsch, aproape de a... Halep scapă de Şarapova: încă un anunţ dramatic făcut de rusoaică. Ce ... Despre cancer, ultimele descoperiri şi şansele în tratarea bolii, „Adevărul“ a stat de vorbă cu cercetătorul român Gabriel Ichim, care face parte din echipa de specialişti de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scoţia). Originar din Babadag (Tulcea), Gabriel Ichim (31 ani) a absolvit Facultatea de Biologie de la Universitatea Ovidius din Constanţa, a obţinut masteratul la Ecole Normale Supérieure de Lyon (Franţa), iar teza de doctorat şi-a făcut-o la Centre de Recherche en Cancerologie de Lyon. Cercetătorul român, specializat în moartea celulară (sau apoptoză), lucrează de 3 ani la institutul din Glasgow. Vrea ca lumea să fie conştientă de un lucru: cancerul este o boală care afectează tot mai mulţi oameni, dar cu care se poate trăi. „Trebuie să învăţăm să trăim cu cancerul, indiferent de contribuţia ştiinţei în tratarea lui. Se estimează că una din trei sau chiar una din două persoane vor avea un tip de cancer în timpul vieţii lor. Un pic înspăimântător! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului. Dacă ai «noroc», poţi avea un cancer care se tratează foarte bine - prostata, de exemplu. Însă poţi să fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%. De fapt, nu cancerul ucide, ci metastazele, cancerele care sunt depistate târziu şi au timp să metastazeze în alte organe vitale - cum ar fi la os, ficat, creier. Melanomul este foarte metastatic, de exemplu“, afirmă Gabriel Ichim, cercetătorul român de la Beatson Institute din Glasgow. Şansele în tratarea bolii constau, în continuare, în intervenţia chirurgicală şi în chimioterapie. În faza timpurie a bolii, chirurgia are rezultate sigure. Cu o excepţie. „În privinţa tratamentului, chirurgia este încă mama tratamentului. Dacă este depistat precoce, un cancer poate fi extirpat chirurgical aproape în toate cazurile, excepţie făcând iarăşi cancerul de pancreas şi glioblastomul. Sunt exemple de tratamente care chiar funcţionează. Mă gândesc la primul vaccin pentru cancerul de col uterin. Chimioterapia împlineşte 50 ani şi încă funcţionează de minune în unele cazuri“, menţionează dr. Ichim. Imunoterapia, speranţa în tratarea cancerului Cercetătorul român arată că ultimele descoperiri în domeniul terapiei cancerului sunt încurajatoare şi poartă un nume: imunoterapia. El explică de ce. „S-a descoperit că diferite tipuri de cancer (cum ar fi melanomul) dezvoltă strategii de a invada sistemul nostru imunitar; acestea sunt pur si simplu invizibile celulelor imunitare. Celulele canceroase, de fapt, exprimă la suprafaţa lor un tip special de receptori care inhibă activitatea celulelor imunitare. Acum câţiva ani, cercetătorii au creat inhibitori pentru aceşti receptori, sunt deja în uz clinic şi funcţionează. Mitocondria este un organism prezent în toate celulele corpului. Este ca un butoi de pulbere, care atunci când explodează poate ucide celulele în câteva minute. Cercetătorii au arătat că în celulele canceroase, mitocondriile sunt foarte sensibile la o clasă de medicamente numită «BH3 mimetics». Tratamentul cu aceste medicamente practic explodează mitocondriile doar în celulele canceroase şi le omoară în câteva minute. Pe acest aspect lucrez şi eu. ABT-199 este un astfel de exemplu, doar ce a trecut toate fazele preclinice şi în urmă cu câteva zile, la 30 ianuarie, a fost aprobat în Statele Unite“, declară dr. Gabriel Ichim.
http://adevarul.ro/l...0f7d/index.html

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate