Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Sisteme antiefractie pentru locuinte

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#1945
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Am primit si cutia pt alarma..si am inceput cablarea

--am cablat tastatura (+/- si GRN-YEL)
--am cablat sirena si a pus-o in modul service
--am cablat 2 detectori..
--am pus acumulatorul pe sirena (i-am pus jumperii pe - inainte).
--am pus alimentarea (acumulatorul) pe alarma..am bagat tensiune din retea..

NU vrea sa porneasca. Led-urile de pe placa alarmei nu se aprind, tastatura nu porneste..Ce nu fac bine?

Am masurat firele si au toate continuitate ..cel putin din tastatura pana pe placa alarmei..Curent intra din traf in placa..Siguranta aia nu pare a fi arsa..

Attached File  Tastatura 20180214_001225.jpg   483.15K   22 downloadsAttached File  20180214_002208.jpg   503.74K   28 downloadsAttached File  20180214_003718.jpg   596.02K   25 downloads

Edited by manghels, 14 February 2018 - 01:02.


#1946
mircea_e

mircea_e

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 22.11.2012
Verifica daca ai tensiune pe placa de baza de la sursa, verifica apoi daca scoate de la auxiliar,
Sper ca folosesti cabluri de alarma nu UTP ca nu sunt bune, daca le misti de cateva ori se rup.

#1947
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
M-am uitat aseara sa vad daca intra tensiune pe placa din traf..si intra..Dar n-am mai verificat si pe auxiliar..

Da..is cabluri UTP la test acolo pe masa..dar le-am verificat continuitatea si par ok..Cel putin intre tastatura si placa alarma.

#1948
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Tastatura e alimentata? Din poze asa pare, dar intreb si eu... Ce e cu firele pe care le-ai legat la Z si pgm in tastatura?

Asa cum zice si Mircea, verifica sa ai curent pe aux si apoi verifica sa fie toate componentele alimentate (tastatura, sirena, detectori). Ai grija sa nu fie vreun scurt pe undeva ca intra in protectie. Poti sa desfaci totul si sa refaci legaturile pe rand. Incepi cu centrala cheala si vezi daca scoate curent pe aux. Apoi iei tastatura si o legi, apoi detectorii si vezi daca  apare vreo problema. Mie la 2 saptamani dupa ce am instalat sistemul mi s-a busit tastatura si facea un scurt de a bagat totul in protectie (mai putin sirena care a inceput sa urle).

#1949
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Tastatura K641LX are modul radio incorporat (poti sa folosesti telecomenzi de ex...la armare/dex) sau poti sa-i legi ceva pe intrare..Z1 si PGM..ca sa nu mai duci alte fire pana in alarma. Alea doar le-am cablat..dar nu le-am dus nicaieri in alarma.

O sa verific diseara daca are tensiune la intrare pe placa si in AUX+-.O sa verific si siguranta de pe placa sa vad daca nu e pocnita. Am vazut ca si traf-ul are o siguranta..o verific si pe aia.

Clar trebuie sa le dau pe toate jos..si sa incep cu cate una..tastatura intai..sa vad daca se aprinde..si tot asa.

Parca am citit in urma de problema ta @M_ierdna..Cum ai rezolvat-o? A fost ceva pe garantie..sau vreo setare/resetare pe placa?

#1950
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Da, mie mi-au reparat-o pe garantie. Nu mai stiu exact ce m-a facut sa ma uit la tastatura. Cert e ca pe alimentare avea o rezistenta de cativa ohmi ceea ce era clar ca nu trebuie sa fie pentru ca ar fi rezultat un curent prea mare pentru centrala (ceea ce cred ca s-a si intamplat)

#1951
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Posibil sa fi descoperit o cauza a lipsei alimentarii..Are buton pt activare/dezactivare AUX pe placa centralei..Poate l-oi fi apasat eu cand am 'impins' placa in cutie..sau poate a venit dezactivat din fabrica..

Sper sa fie asta..Ar fi prea de tot..Cand ajung acasa incerc sa-l apas..sa vad daca-i da drumul la alimentare pe AUX+-.

Mai vad pe placa in manual..ca are un PGM trigger, Default e pe minus..

Attached File  Deactivate AUX -EVO192.jpg   293.63K   33 downloadsAttached File  Deactivate AUX support.jpg   114.84K   33 downloads

Edited by manghels, 14 February 2018 - 13:31.


#1952
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Salutare,
Am rezolvat cu alarma pana la urma..Era arsa o siguranta de pe placa alarmei..Dupa asta..m-am mai chinuit vreo 2-3 zile sa inteleg terminologia si schemele de conectare..pt sirena mai ales..ca aia are 9 contacte..

Posted Image Sirena PS128 am legat-o cum s-a mai spus pe aici..+- la AUX+-, Start1 si Flash la Bell-, Tamperele la o zona. Apoi am programat zona sa declanseze Instant daca o smulge careva sau ii desface suruburile capacului...M-am mai jucat si cu diferitele sunete pt goarna..inca nu m-am decis la unu anume. De asemenea, start1/2 sunt setate din jumper pe negativ. De retinut ca sirena trebuie cablata in mod Service (legat Service din sirena la AUX- pe placa alarmei) pt a  nu tipa de nebuna la toate testele. Cel mai aiurea e cand scoti alarma din priza + alimentarea acumulatorului..si-ti sar chilotii de pe tine cu sirena urland in  fata.
Posted Image Detectorii DG75, sunt legati in mod standard, fara rezistenta momentan: +- la AUX+-, NC si COM la o zona si com pe placa alarmei, tamperii pe alte zone si com pe placa alarmei. Zonele de detectie is setate ca EntryDelay1, iar zonele de Tamper is pe Instant tocmai pt a declansa instant daca desface careva senzorul.
Posted Image Tastarura K641LX LCD e legata in mod standard, 4 fire: +- la AUX+-, GRN/YELL la GRN/YELL pe placa alarmei
Posted Image Cutia metalica a alarmei, are si ea tamper, pe care l-am legat la o alta zona si com, programand-o si pe ea sa declanseze Instant

A fost nevoie de ceva studiu si busheala a setarilor, insa cu ceva sfaturi de la 'prieteni'..i-am dat de cap. Bineinteles ca mai sunt o tona de parametri in centrala asta pe care inca ii citesc in documentatie..insa momentan e functionala la nivel basic.

Pe viitor intentionez sa-mi iau si 2 telecomenzi, plus modul GPRS....O sa fie si acolo ceva troubleshooting, dar sper sa ma descurc.

Ms pentru sfaturile primite. Sper sa ajute si pe altii descrierea pusa de mine pe aici..

Attached Files


Edited by manghels, 18 February 2018 - 12:33.


#1953
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Am remarcat o chestie la armare/dezarmare: nu-mi apar timer-ii aia pt ExitDelay sau EntryDelay..adica nu stiu cate secunde mai am pana sa bag codul. Imi pare doar textul: EntryDelay sau ExitDelay. Se pare ca tastatura asta K641LX LCD ar avea ceva setari interne..prin care sa-i activezi TimerDisplay sau alte optiuni..Insa pana acu n-am reusit sa dau de ele..Plus ca toate sectiunile din menu is de 4 digits iar in tastaturile mai vechi vad ca-s de 3 digits.

In manualele de EVO192 pe care le gasesc sunt doar modalitati de programare pt K641 sau K641R..ceva de genul celor de mai jos.

Attached Files

  • Attached File  K641.jpg   197.54K   17 downloads


#1954
ionut517

ionut517

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.09.2017
Buna ziua,
Pentru urmatoarea situatie daca ma poate ajuta cineva cu o informative. (daca nu am scris unde trebuie, va rog sugestii unde m-as putea adresa)

Pentru un bloc de 10 etaje cu video interfon, vreau sa pun incuietoare la apartament fara cheie (cu un cod) sa nu mai am grija cheii.
Cum procedez la interfon? se poate deschide usa blocului tot prin accesarea unui cod sau doar cu cartela? (inca nu stiu ce marca este interfonul, stiu doar ca e videointerfon)

multumesc

#1955
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Pai asta numai cei care gestioneaza interfonul vor putea sa iti spuna. Daca ar fi cod unic la intrare, in scurt timp l-ar sti tot cartierul, deci nu e foarte folositor si multi nu dau aceasta varianta. Cele de tip mai vechi erau cu cheie, cele mai noi cu cheie si/sau cartela/cip.

#1956
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

View Postmanghels, on 19 februarie 2018 - 09:29, said:

Am remarcat o chestie la armare/dezarmare: nu-mi apar timer-ii aia pt ExitDelay sau EntryDelay..adica nu stiu cate secunde mai am pana sa bag codul. Imi pare doar textul: EntryDelay sau ExitDelay.
Desi ma citez...Am rezolvat si problema asta cu timerii la ExitDelay si EntryDelay..Am reusit pana la urma sa intru in setarile tastaturii.

Printre altele..am inceput sa montez cutia alarmei in camera tehnica, tastatura la intrare in casa..si unu din cei 2 detectori..directionat pe spatiile vitrate din spatele casei (probabil un hot ar fi tentat sa intre prin spate...nu pe usa principala unde au 'vedere' si vecinii). Al doilea DG75 o sa-l pozitionez spre usa principala..si va prinde si holul principal de acces. O sa mai urmeze niste contacte magnetice la cateva geamuri, plus un DG75 pe holul de la etaj..si cam atat momentan. (bine..sper sa iau si modulul GPRS..sa ma alerteze pe tel cand apare un trouble)..E vreo 400-500 ron.

Am armat-o peste noapte..sa vad daca declanseaza senzorul cand se plimba matza prin casa...Sirena inca nu e cablata..am pus-o in 'scurt' cu o rezistenta de 1k pe Bell+ si Bell-.

#1957
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Vezi ca intreba cineva un pic in urma (dana84?) de niste senzori de miscare care pot detecta si unda de soc de la spargerea unui geam. Mi s-au parut interesanti, desi un pic cam scumpi (in jur de 120 de lei parca), dar poate una-doua bucati in zonele critice poate isi scot banii.

#1958
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Da..am citit si eu..doar ca nu am cablat pt ei..si-mi trebuie wireless..iar preturile se cam dubleaza..cel putin...ca sa nu mai zic ca trebuie si modul radio..daca nu-l ai deja incorporat ..

Edited by manghels, 22 February 2018 - 13:26.


#1959
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Pai eu ziceam sa il pui in locul unui DG75 care "vede" o zona vitrata mai sensibila, deci tot cablat. Contactele celor 2 senzori le poti lega in serie daca nu ai fire pentru amandoua (in principiu 4 fire ajung ca sa legi separat) sau le poti lega cu ATZ cei 2 senzori si atunci ai nevoie de 3 fire.

#1960
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Got it...doar ca matza e posibil sa mai rastoarne una alta prin casa..si declaneaza detectorul de soc apoi..

#1961
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Din ce imi aduc aminte ca am citit, cred ca are niste setari de sensibilitate. Eu ma gandesc sa imi pun ca mi se pare mai ok sa descurajez hotul inainte sa apuce sa intre in casa. Daca a intrat si incepe sirena sa urle, el isi poate vedea de treaba linistit ca vecinii deja nu il mai vad. E drept insa ca nici matza nu am in casa. Matza mea sta afara sa prinda soarecii inainte sa intre in casa, exact la fel ca si cu alarma care ar trebui sa sune inainte sa intre hotul in casa!

#1962
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Corect..Eu o sa o dublez cu cateva camere video..cel putin pe intrari..Momentan sa vad cum reactioneaza detectorii astia la maratonul ce-l face matza prin casa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate