Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Am gasit un meteorit sau..?

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
ai rezolvat un mister

#38
dark_angel_tgv

dark_angel_tgv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 28.11.2009
S-au dus sperantele de imbogatire peste noapte :-( :-(

#39
__Claudiu__

__Claudiu__

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 01.10.2014

 Dany_Darke, on 29 mai 2016 - 08:51, said:

ai rezolvat un mister
Daaa:)))

 dark_angel_tgv, on 29 mai 2016 - 08:55, said:

S-au dus sperantele de imbogatire peste noapte :-( :-(
Sa stii ca da,visam deja la x6:)))

#40
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014
Nu e nici un meteorit este o piatra de mare, pe care stau alge si scoici.

#41
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară şi îmi place aşa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014

 JurasikMan, on 29 mai 2016 - 01:08, said:

Daca nu detii un detector de metale nu-i asa mare problema. Zici si tu ca ai dat peste chestia aia cu spadelul sau tarnacopul. Problema este si in legislatie care este terbil de incalcita si interpretabla . De exemplu , daca gaseaui o bomba neexplodata si sunai la 112 se intamplau urmatoarele :
- venea un echipaj de la pompieri
- venea un echipaj de politie de la arme si munitii
- iti incepeau ancheta penala pentru ....nerespectarea regimului armelor si munitiilor ( evident ca tu ...dadeai din intamplare peste bombardeaua aia )
- te puteau sa dai declarati ( fara numar , fara numar ) la Politie ....
- la ceva timp ( poate trece si un an ) , daca aveai noroc , primeai o instiintare cu NUP

Asta , pentru ca erai un cetatean onest si sesizai pericolul descoperiri unu obuz potential periculos. In mod normal trebuia sa primesti o medalie ...dar statul roman , prin anjajatii lui cretinoizi si institutile impotente , te fericeau cu ceva de genul ....celor descrise.
Acesta este motivul principal pentru care majoritatea detectoristilor , cand gasesc o bomba neexplodata ....fac o gaura mai adanca si o baga acolo , uitand si locul si evenimentul ...ca sa nu mai dea cu subsemnatii pe la institutia etalon a prostiei ( Politia Romana ) Posted Image .
Posted Image

Total gresit. Am gasit bombardeaua cand am sapat fundatia la casa. Am sunat la 112, a venit un echipaj de la ISU cu un ARO au pus bomba intr-o lada am semnat un proces verbal ca am gasit si am  anuntat autoritatile si predat bomba si cam asta a fost tot.
Cat despre meteorit seamana tare bine cu zgura. Poate sa fie si zgura de furnal daca in jur la 20-30 km era candva o turnatorie. Lumea o folosea pe post de izolator termic in podul caselor se baga peste tavan intre grinzi.

#42
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Nu postez ca sa intru in polemici. Dupa 4 ani de detectie si intalniri de gradul zero cu toti tampitii din diverse instituti , cred ca stiu ce vorbesc. Puteti avea o alta opinie , insa ea vine dintr-o lipsa de cunoastere a modului cum stau lucrurile in practica . Orice zacamant , orice artefact , orice lucru valoros gast in pamant , pe teritoriul Romaniei , apartine statului roman. Orice alte abordare este pe langa subiect. Un meteorit , gasit in pamant , in urma oricarui tip de actiune ( detectare organizata , descoperire intamplatoare intamplatoare ) este proprietatea statului roman . Cititi legea patrimoniului si veti constata ca exista multe alte lucruri care ... pot face obiectul discutiei. Orice se incadreaza , dar a carui drept de proprietate nu poate fi dovedit cu acte , apartine statului roman. am dat un link mai sus tocmai pentru a pricepe modul in care autoritatile vad lucrurile . Este o dovada graitoare pe care doar nestiinta va poate face sa o ignorati ....sau orgoliul de a auca sa postati ceva fara sa ganditi destul in prealabil. Voi chiar credeti ca oamenii sapa dupa monede fara a avea detectoare ? Celor care au dus la expozitie monedele de la bunica , li s-au confiscat , nu pentru ca proveneau din situri arheologice ( asta nu se putea proba ) si nici pentru ca detineau ilegal detectoare ( pentru asta faceau puscarie , detectorul de metale avand statut asemanator armelor de foc si detinerea unuia neinregistrat inseamna puscarie ) , ci pentru ca nu detineau acte de proprietate asupra lor Posted Image . Daca voi nu v-ati lovit de asta , nu inseamna ca nu se practica , dovada fiind faptul ca interpretati eronat actiunea descrisa in link . Deasemenea , stiu ca legea prevede rascumpararea , sau despagubirea celui care descopera anumite lucruri , cu 30 - 45 % ( 45 % daca se tezaurizeaza ...apare un 15 % bonus  ) ...dar in realitate aceste sume nu se mai platesc de pe vremea guvernului Ponta . Sunt cateva zeci de procese cu privire la drepturile detectoristilor nerespectate de statul roman si ....interpretarea este ca , legea patrimoniului spune ca se despagubesc " descoperirile intamplatoare " ..iar cautarea cu detectorul nu este " intamplatoare " ....chestie de nuanta , in mintea statului explicatia este corecta Posted Image .
Deci , cu tot respectul pentru userii care nu s-au lovit de asta , ....vorbiti din carti , prietenii mei . Posted Image

#43
cut3ryan

cut3ryan

    Pro FM <3

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,789
  • Înscris: 04.04.2008
Nu e meteorit :)

#44
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

 marian19811, on 29 mai 2016 - 06:56, said:

In caz ca nu stiai exista piata speciala pentru asa ceva, unii din meteoriti ajung si la licitatii si s-a vandut si cu un "nimic" de 500.000 de dolari un bolovan dinasta. Se scot bani frumosi de ei si sunt cautati daca stii unde sa te duci cu meteoritul ala.
Numai un nea Gheorghe din fundu crasmei poate sa aibe o mentalitate ca a ta. Exista si o vorba, norocul vine la orice om odata in viata. Dumnezeu iti da da' nu-ti pune in sacosa iar daca o persoana are mentalitatea si gandirea ta de caterinca ca "este plina lumea de bolovani" atunci unu ca tine sa nu se mire sau intrebe de ce altii sunt mai bogati ca tine
Ia-o mai usor sa nu iti plesneasca vreo vena. Piata exista si pentru diamante care se gasesc in cantitati mari pe Pamant dar 98-99% se duc in industrie pentru ca sunt de proasta calitate, numai 1-2% sunt considerate pietre pretioase iar din astea extrem de putine sunt alea care apar la stiri cu preturi exorbitante.
Exact acelasi lucru e si cu meteoritii.
Pietroiul ala ar merita evaluat la un geolog, dar nu trebuie sa te gandesti ca te vei intoarce cu o valiza de bani ca ai 99,99% sanse sa te intorci cu o valiza de dezamagiri.

LE: acum vad ca era o biata bucata de carbune. Deci cum spuneam...

Edited by Friskey, 29 May 2016 - 11:00.


#45
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

 JurasikMan, on 29 mai 2016 - 09:50, said:

Este o dovada graitoare pe care doar nestiinta va poate face sa o ignorati ....sau orgoliul de a auca sa postati ceva fara sa ganditi destul in prealabil. Voi chiar credeti ca oamenii sapa dupa monede fara a avea detectoare ?

Am postat în primul rând pentru că inițiatorul a zis că l-ai cam speriat cu partea asta din mesajul tău:

Quote

Daca este meteort ....vei fi cautat.  Ai dat deja date de identificare , asa ca "specialstii " isi pot da seama de " valoarea " obiectului . Din pacate , nu traiesti in America. Descoperirea unui meteorit  nu te face si posesorul lui de drept ( cel putin in tara noastra ) . Ba mai mult , daca fotografia sugereaza vreunui cap patrat din minister ( care deja a fost informat si a primit poza pe e-mail ) ca detii deva valoros si scos din pamantul patriei , ai 72 de ore sa il predai , inainte sa iti sparga mascati usa.
Cum să scrii de-astea? Pleacă mascații la spart uși pentru că cineva din minister vede o poză pe Softpedia și crede că-i meteorit?  Zău așa... ar fi fost doar un post amuzant dacă nu erai luat în serios.

În al doilea rând am scris pentru că meteoriții chiar nu fac parte din patrimoniul național. Cred că ai impresia asta pentru că pot fi descoperiți când se caută monede, de-acolo confuzia. Oricine găsește ceva care bănuiește că ar fi meteorit poate plăti o expertiză care să-l autentifice și apoi să-l vândă. Sau mă rog, poate susține că e meteorit și să caute amatori.

Edited by althea, 29 May 2016 - 17:34.


#46
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
ca sa-l poti vinde, trebuie sa ai dreptul... fie sa fii proprietarul de drept, fie imputernicit!
trebuie sa intri in posesie legal... gasitul pe camp nu-ti da acest drept!!!... mai intri si la tulburare de posesie... sau la alte fapte mai grave!

Edited by Nero-d, 29 May 2016 - 18:08.


#47
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
Tulburare de posesie ar fi dacă l-ar lua mascații lui Jurasik Posted Image

Nu că Evenimentul zilei ar fi sursă juridică, dar subiectul articolului este un expert în identificarea meteoriților care și l-a cumpărat de pe net pe primul.

Quote

„Săptămânal sunt sunat de cineva care spune că are părţi de meteoriţi şi să mă duc să le atestez. Când ajung la ei, mulţi au deja calculele făcute cu ce îşi cumpără din bani”, explică cercetătorul. „Acum trebuie să mă duc la un tip din Teleorman. Următoarea săptămână sunt la Sânnicolau, unde un alt tip m-a sunat că are vreo de 20 kg. Vă daţi seama că mă aştept să fie nişte ţepe, este altceva ce a văzut omul acela.
http://www.evz.ro/me...re-1019971.html


Mai explică și că pe vremea lui Ceaușescu erau considerați patrimoniu dar acum sunt  numiți minerale rare. Dacă are cineva curiozitatea, să-i caute în legea patrimoniului pe lista valorilor istorice sau culturale.

Edited by althea, 29 May 2016 - 19:54.


#48
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 01.01.2016

 Nero-d, on 29 mai 2016 - 18:08, said:

ca sa-l poti vinde, trebuie sa ai dreptul... fie sa fii proprietarul de drept, fie imputernicit!
trebuie sa intri in posesie legal... gasitul pe camp nu-ti da acest drept!!!... mai intri si la tulburare de posesie... sau la alte fapte mai grave!

Sau sa n-ai dreptul , e suficient sa-l ai si sa-l vinzi la negru. Cine mai tine cont de sistem in zilele noastre ? E pe pamantul MEU sau eu l-am gasit , sunt in posesia lui , deci am dreptul, alte legi nu ma intereseaza ca doar nu-s prost sa-l predau....
Acum la subiect, mie mi se pare mai degraba o coada de cometa.

#49
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,987
  • Înscris: 15.06.2007

 Jammalan-the-Prophet, on 29 mai 2016 - 00:56, said:

Eu sincer ma indoiesc ca este un meteorit.
Pariez pe rest de carbune sau de asfalt topit.



[ http://oldfergusonwestneighbors.com/Portals/0/clinkerB.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



http://meteorites.wu...wrongs/m100.htm
http://meteorites.wu...wrongs/m041.htm
http://meteorites.wu...wrongs/m318.htm
Este mai degraba ce ramane dupa arderea carbunelui, cand jarul este stins cu apa. Cand scoteam  din soba pe vremuri cenusa -zgura, cam asa arata.

Daca era meteorit, unde kkt a disparut craterul?

#50
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 01.01.2016

 tfmercedez, on 30 mai 2016 - 08:57, said:

Este mai degraba ce ramane dupa arderea carbunelui, cand jarul este stins cu apa. Cand scoteam  din soba pe vremuri cenusa -zgura, cam asa arata.

Daca era meteorit, unde kkt a disparut craterul?

La asta ma gandisem , unde sa fie craterul ? Coada de cometa nu lasa un crater mare in spate sau in urma. E clar, e coada de cometa.

#51
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,987
  • Înscris: 15.06.2007

 TeoriaConspiratiei, on 30 mai 2016 - 16:11, said:


La asta ma gandisem , unde sa fie craterul ? Coada de cometa nu lasa un crater mare in spate sau in urma. E clar, e coada de cometa.
O cometa este uriasa. Si coada este gaze gheata si alte mizerii. Deobicei la un meteorit, craterul are diametrul de cateva zeci de ori mai mare decat ce ramane din meteorit la final. Iar la intrarea in atmosfera la fel, dimensiunea initiala poate fi mult mai mare decat ce ramane dupa impact.
Majoritatea nici nu ajung pe pamant, ard in atmosfera.  
Deci dintr-o bucata mare cat un autoturism, in functie de unghi,  poate sa ramana o chestie sau mai multe cat un ghiveci, sau nimic.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jDUD3uz0ez8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#52
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
tfmercedez, nu vezi că-și bate joc?  :)

#53
WarpS

WarpS

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,449
  • Înscris: 30.07.2009
Data viitoare posteaza pe reddit, in mod anonim, si nu vei mai fi vanat de autoritati :))
https://www.reddit.com/r/MineralPorn/

#54
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,987
  • Înscris: 15.06.2007
https://en.m.wikiped...lyabinsk_meteor

 althea, on 30 mai 2016 - 16:24, said:

tfmercedez, nu vezi că-și bate joc?  :)
Imda.. imi inchipuiam eu ca face pe prostu

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate