Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Amplificator Semnal GSM Vodafone

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008
Iti dau dreptate si in ceea ce priveste telefoanele...am ramas uimit de Honor 8, de exemplu. Inainte nu prea dadeam pret pe ele...Huawei, Honor....chinezarii, ma gandeam eu. Am gresit. Are un coleg si nu e cu nimic mai prejos decat s7 edge al meu.. am vazut chiar si niste chestii interesante, care Samsung nu le are. de ex. iti arata viteza netului in kb (transferul) sus langa semnal...plus alte chestii chiar faine. Pe langa aceste lucruri, arata uimitor de bine. E bine facut, nu lasa impresia de "ieftineala". Chiar fain de tot. Tine curentul foarte bine, cu toate ca are acumulatorul mai mic ca al meu... mda ce sa zic, sau ridicat baietii incetisor. Si nu a costat decat jumate cat Samsung-ul meu.

In ceea ce priveste routerele, raman la Huaweiul meu, pe care oricum l-am decodat, are mufa rj de telefon...are mufa de intrare antena externa. Nu are 4G, asta e. Nu le pot avea pe toate. Daca reusesc sa mi-l configurez sa mearga si sa am cat de cat semnal...eu zic ca e bine si asa. E foarte bine. O sa investesc probabil intr-o antena multibanda logperiodica si gata. Asa o sa fac. Apoi mai incolo voi vedea ce sa mai intampla prin zona...poate odata o sa se rezolve treaba cu semnalul si acolo.

Merci fain pentru raspunsuri! Posted Image

#38
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 09.02.2007
Cu un Samsung smartphone nu vei avea vreodată semnal în locuri cu semnal slab, nici măcar pe GSM. Nu sunt deloc fan Samsung și din cauza prețurilor foarte mari.
Aaa, „Huaweiul meu” despre care zici, este un router. Bănuiam că zici despre un telefon. Era fain dacă avea 4G fiindcă 4G-ul pe 800 Mhz are acoperire mai bună decât 3G-ul pe 2100 Mhz. Chiar am montat la cineva într-o zonă cu 3G Vodafone inexistent în casă un modem usb pe care l-am setat pe 4G only. L-am pus undeva la fereastră și e OK, nu rămâne niciodată fără semnal și are viteze între 6 și 12 Mbps pe o stație e-node care e setată la viteză maximă de 64 Mbps pe 4G și 7,2 Mbps pe 3G. Așa sunt de fapt parametrii reali ai multor stații de telefonie, comparativ cu minciunăraia din reclame, unde sunt prezentate viteze amețitoare pe care nu le prinde nimeni. Oribil!
Poate nu uiți te rog să afli acel preț al chiriei de la stația Digi din Mălâncrav.
Acum am cercetat terenul: în afară de stația aceea aflată pe dealul dintre Biertan și Copșa Mare, nu-mi dau seama deloc de unde ai mai putea prinde semnal Vodafone sau Orange în Nou Săsesc. Stația asta este a lui Orange, Vodafone este colocat pe ea și nu are 4g la nici unul dintre operatori. Lângă ea a construit și Digi stație. Deci cu un router 4G momentan nu ai ce face. Antena însă cumpăr-o pe aceea cu toate benzile din RO, ca nu cumva peste ceva timp să-ți pară rău că au acoperit 4G și nu ai cu ce să-l recepționezi. Routerul se schimbă foarte ușor, iar antena se schimbă foarte greu.

#39
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008
Nu am uitat cu chiria. Problema e ca, nu am dat de ei la telefon. O sa mai incerc si iti raspund.

Ai dreptate cu releul din Biertan. Posted Image Esti foarte bine informat, respect. Intradevar, semnal Vodafone intra de acolo, pt ca am activata busola CB si apare "BIERTAN" pe ecran. La scanare mai intra si orange si Telekom. Antena fiind indreptata spre Biertan, ma gandesc ca vine tot din directia aceea.  Stiu si de pilonul de digi...l-am vazut anul trecut cand am trecut pe acolo. Este unul din acela tipic, ancorat.
Interesant este faptul insa, pentru ca ziceai cum ca nu ar fi semnal 4G pe acolo, de undeva totusi intra ceva ramasite de 4G Orange pe...Samsung??? E ciudat.
Am mapat cu "Cellmapper" semnal 4G de la orange. Poti sa te uiti pe harta, si o sa vezi in Nou Sasesc semnal foarte slab. E adevarat ca e semnal slab insesizabil, dar cellmapperu a simtit ceva. Este marcat cu negru (4G) si cu rosu (3G) locurile pe unde am casa. Asta este interesant, oare se poate asa ceva? Nu prea stiu eu exact ce si cum...nici nu stiu pe ce frecventa e 4G-ul acela...Pe drum catre sat, cand vin de la sosea, am in mare parte semnal Vodafone de la "Hetiur" care este pe E60 catre Tg Mures. Poate bate de acolo. Sau poate din loc. Danes unde este un turn orange 4G. E mai aproape. E tare ciudat. Ca sa nu zic de recordul meu cu Nokia, acum cativa ani, cand mi-a intrat semnal Vodafone de pe...HENIU, Bistrita. Asta da DX...nu m-a crezut nimeni...dar busola nu minte. Plus ca in sat intra bine radiourile FM de pe Heniu. Posted Image Posted Image E un culoar bun de dealuri.


PS - da, era vorba de routerul Huawei B560.

Edited by chris_dvb, 29 October 2017 - 00:30.


#40
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 09.02.2007
Pe acel pilon aflat pe dealul dintre Biertan și Copșa Mare există antene îndreptate și către Copșa Mare, nu numai către Biertan. S-ar putea ca inginerii care au configurat Busola Vodafone să fi fost puturoși și să fi scris la toate antenele „Biertan”, că stația e pe extravilanul comunei Biertan.

E posibil să apară în telefon la „căutare rețele” și unele stații aflate la distanță mare de o anumită locație. Semnalul este însă inexploatabil, adică nu poate fi folosit. Acest semnal aparține de obicei unor stații aflate la oarece distanță de localități, motiv pentru care emisia lor este setată la puteri mari și de aceea ele bat și în locuri în care după teorie ar fi imposibil să existe semnal de la aceste antene. Telefoanele din aceste zone recepționează semnalul, însă nici un telefon nu e capabil să emită semnal care să bată până la aceste stații pentru că ele se află la distanțe prea mari de telefon. În felul acesta se poate să fie semnal în locuri îndepărtate de antena care-l emite pe semnal. 4G-ul sigur este pe 800 Mhz. Încearcă să faci trafic de date acolo unde ai găsit 4G-ul și ai să vezi că nu merge deloc. Există totuși mici șanse să poți folosi semnalul 4G de Orange pe care l-ai găsit acasă, cu ajutorul unei antene externe cu câștig mai mare. Traficul de internet însă va avea o viteză extrem de mică și va fi cu pierderi mari, deci nu se merită.  4G-ul bate cel mai probabil de undeva de pe valea Mureșului, iar 3G-ul Orange este de pe același pilon aflat pe dealul dintre Biertan și Copșa Mare, care este al lui Orange.
Am observat că se mai întâmplă și altceva cu care teoria despre radiofrecvențe nu e de acord: când te nimerești exact în direcția în care bate o antenă GSM, ai semnal utilizabil la o distanță destul de mare de antenă. Dacă te miști cu chiar și cu 50 m mai încolo de acea linie imaginară realizată de emisia antenei (deși antenele GSM nu emit liniar), semnalul poate să dispară, deși nu există vreun obstacol între telefon și antenă în plus comparativ cu celălalt loc. Așa se explică faptul că pe drumul spre Nou Săsesc e o zonă unde prinzi semnal tocmai de la Hetiur: o antenă este îndreptată exact spre acea direcție, nu în scopul de a acoperi acolo, ci altă zonă mai apropiată de antenă, dar aflată pe aceeași direcție. Nefiind altă antenă care să acopere mai bine zona, telefoanele o prind pe asta, chiar dacă teoretic se zice că nu se poate.
Tare faza cu Heniu! Încalcă toate regulile descoperite până acum. În ce s-o fi reflectând semnalul de acolo, și cel de la radio FM și cel GSM, nimeni nu poate ști. Poate să fie vorba de reflexia în ionosferă. De asta poți să-ți dai seama după faptul că radiourile FM se recepționează doar în unele zile, iar în altele deloc.
La o distanță de vreo 450 km în linie dreaptă peste Marea Neagră, în unele zile prindeam posturi tv de la turci de se vedeau „oglindă”, iar în alte zile pe canalul și frecvența salvate în meniul televizorului pentru acele programe de la turci nu prindeam nici măcar foarte slab acele posturi tv, ci doar „pureci”. Ca să nu mai spun că tot în acele zile, dacă dădeam căutare rețele în telefoanele Nokia pe care le utilizam atunci, intrau rețele GSM de la turci. Nimeni nu are cum să explice asta pentru așa o distanță foarte mare decât eventual prin fenomenul reflexiei undelor radio în ionosferă. Locul unde se întâmplau acestea era cel mai înalt în linie dreaptă peste Marea Neagră dinspre Turcia. Uneori semnalul GSM era atât de puternic, încât nu mai puteam folosi telefonul de Vodafone, fiindcă apăreau bruiaje.
Prin anul 1999 aflându-mă pe drumul neasfaltat dintre Victoria și Stațiunea Climaterică Sâmbăta, la un moment dat telefonul meu Nokia 6310 a început să aibă semnal, iar pe busolă scria „Sighișoara”. Desigur că am încercat să dau un apel și acesta nu mergea. Am pe acest telefon Net Monitor. Într-un loc din meniul lui Net Monitor apare un calcul al distanței dintre telefon și antenă. Aici apărea eroare, fiindcă telefonul nu știe să calculeze distanțe atât de mari și nici nu emite la așa distanțe. Nici o teorie a fizicii legată de emisia în 900 Mhz nu ar fi de acord că se poate recepționa semnal la o distanță de peste 100 km așa cum e între Sighișoara și Stațiunea Climaterică Sâmbăta. Asta s-a întâmplat fiindcă atunci nu era construită stația Vodafone aflată pe terenul Mănăstirii Sâmbăta și nici stația din Voila. Dacă ar fi fost, chiar că nu mai aveam cum să prind de la Sighișoara.
Nu am avut niciodată ocazia să testez un Huawei B560, deci nu știu nimic despre acest router.

#41
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008
....sper sa nu fim trasi la raspundere pentru offtopic aici, dar e asa de tare faza incat nu ma pot abtine...Posted Image
Pai din Sighisoara, mai exact de pe dealul "Vila Franca", unde de altfel sunt pozitionate o parte din antenele GSM/UMTS/4G, se vad perfect Fagarasii (in zilelele senine, bineinteles), deci e linie directa. Asta explica probabil experienta ta cu busola "SIGHISOARA". Da, faza cu "HENIU" a fost un soc si pt mine in acel moment. De altfel, cum urc pe dealurile din imprejurimea satului, incepe distractia...Paltinis, Covasna!!!, incredibil...si alte locatii ciudate, fiind asa indepartate, nici n-am auzit de ele. O sa fac un video cand mai am ocazia. Sper sa mai fie asemenea fenomene.
Sa stii ca radiourile merg tot timpul de pe Heniu. Uneori mai rau, alteori mai bine. Dar merg. De remarcat faptul, folosesc antena telesopica de radio. deci fara echipamente exterioare!! Vreau sa montez una exterioara de fm...am niste antene care anul viitor in vara le voi monta pe o teava mai inalta. Sa vad ce intra si cum intra,. Am un tuner SONY cu RDS care ma ajuta mult. Are doua intrari de antena, ceea ce imi da posibilitatea sa leg doua antene la el. Am una omni si una directiva Yagi.
Revenind la problema semnalului GSM, o sa incerc cu antena multibanda, care o urmaresc de ceva vreme. Sa vedem, daca cumva mergem de sarbatori  "acasa", o sa incerc si varianta aceea. Daca permite si vremea. Vara e vara..degeaba. Posted Image

Multumesc pentru informatii. M-a facut placere discutia. Scuze inca o data pentru abaterea de la subiect...

Edited by chris_dvb, 02 November 2017 - 08:48.


#42
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

 sarighiol, on 02 noiembrie 2017 - 00:26, said:

Prin anul 1999 aflându-mă pe drumul neasfaltat dintre Victoria și Stațiunea Climaterică Sâmbăta, la un moment dat telefonul meu Nokia 6310 a început să aibă semnal, iar pe busolă scria „Sighișoara”.
Probabil ca pe acel drum calatoreai in timp, altfel nu inteleg cum puteai in 1999 sa folosesti busola Vodafone, un produs lansat in 2004.

#43
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 09.02.2007
Acum sunt și eu off-topic... Văd că dau semne de bătrânețe... Am încurcat distanța în linie dreaptă de la Sighișoara și până la Sâmbăta de Sus; sunt mai puțin de 100 km, sunt vreo 60 km. Se văd Făgărașii de la Sighișoara: nu am știut, cred că e un peisaj foarte fain. „Radiourile merg tot timpul de pe Heniu” - deci nu e vorba deloc de ionosferă. Care o fi explicația? Poate citește cineva care știe mai mult despre radiocomunicații și ne scrie și nouă secretul.
Și mie mi-a făcut plăcere discuția!
Referitor la momentul când am văzut scris „Sighișoara” pe Busola Vodafone, înseamnă că am încurcat anul. Alte semne de bătrânețe... Am fost în acea zonă cel puțin o dată pe an începând din 1993 și până în 2014. Ceea ce am văzut scris pe busolă sigur nu încurc, deoarece a fost unic și deosebit.

#44
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

 sarighiol, on 02 noiembrie 2017 - 22:57, said:

„Radiourile merg tot timpul de pe Heniu” - deci nu e vorba deloc de ionosferă. Care o fi explicația? Poate citește cineva care știe mai mult despre radiocomunicații și ne scrie și nouă secretul.
Ma bucur ca nu te-ai suparat, era doar o gluma.
Daca excludem propagarea ionosferica, singura explicatie este reflexia pe munti pana in locul acela. Am intalnit un fenomen similar undeva pe langa Campulung Muscel, ne-am oprit cu masina intr-un loc unde se auzeau foarte bine mai toate posturile de radio din Bucuresti si imprejurimi. Cinci sute de metri mai sus sau mai jos nu mai era aproape nimic.

#45
nicu1979

nicu1979

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 03.08.2007

 biogood, on 02 noiembrie 2017 - 20:43, said:


Probabil ca pe acel drum calatoreai in timp, altfel nu inteleg cum puteai in 1999 sa folosesti busola Vodafone, un produs lansat in 2004.
Călătorea sigur in timp ptr ca si telefonul 6310 a fost lansat in 2001.

#46
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008
Nu mai fiti rautaciosi Posted Image ...s-a inteles ideea. Asta conteaza. Nimeni nu-si poate aminti exact in ce data a facut ceva anume. Cum era imbracat, in ce buzunar tinea pachetul de tigari...
Mai ales cand e vorba de atatia ani.

In primul rand nici nu conteaza anul. Era vorba de o experienta cu propagarea la distanta.

#47
biogood

biogood

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,609
  • Înscris: 22.01.2011

 chris_dvb, on 04 noiembrie 2017 - 15:16, said:

in ce buzunar tinea pachetul de tigari...
Aci e simplu si am scapat, nu fumez.

#48
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 09.02.2007
Eu deși nu fumez, se pare că scap greu de critici... Posted Image
Ciudat comparativ cu ceea ce este normal, dar obișnuit și caracteristic românilor este din nefericire faptul că dacă cineva zice sau face zece bune și greșește una, toți îi arată cu degetul acea greșeală și aproape nimeni nu mai vede nici măcar una din cele zece bune. De parcă ar fi cineva fără greșeală...
Scuze pentru off-topic.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate