Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 

Hyundai Elantra 2016

- - - - -
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#91
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
Eu stiu cum am mers si de asta nu m-am bazat pe ce spune CB-ul. In 3000 de km am scos 7% mediu dar au fost si zone unde m-am apropiat de 8%, verificat din plin in plin.

Pe forumurile de "specialitate" se minte sau se exagereaza mai ceva ca aici.

Nenea asta de mai jos are un consum instant de aproape 8% la 130km/h fara AC si cu masina goala in viteza a saptea (7) iar tu ai care ai mers preponderent cu 140 km/h ai avut consum de 6.6%:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kIg4PKOJp6s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Uita-te mai atent in oglinda fiindca e posibil sa-ti fi crescut nasul de ieri pana azi.

#92
Gozmin

Gozmin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,206
  • Înscris: 15.06.2007
Tu compari mere cu pere. Daca pana acum am speculat, acum îmi dau seama ca nici nu stii despre ce vorbim in acest topic.


#93
Gozmin

Gozmin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,206
  • Înscris: 15.06.2007
Legat de mincinosii de pe forumurile de specialitate, din care spre fericirea mea fac si eu parte, trebuie sa spun ca atitudinea ta este mai mult decât una lipsita de respect. Acolo suntem o comunitate foarte mica, ne stim toti intre noi, ne respectam si ne apreciem pentru ajutorul acordat la nevoie, asa ca nu voi permite ca oricine sa poată acuza pe toata lumea fara motiv si in necunostinta de cauza. Este regretabil si nu pot sa accept asta.

Edited by Gozmin, 31 October 2016 - 16:30.


#94
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
Nu e vina mea din moment ce tu te-ai aruncat la tot felul de declaratii despre cat consuma masina ta.

Daca urmaresti canalul si site-ul lui Robert Adam ai sa vezi ca toate modelele coreene testate au un consum mai mare decat o masina similara europeana . Si omul e fan coreene si incerca destul de tare sa dreaga busuiocul. Nu-mi dau seama daca motoarele sunt pur simplu ineficiente sau cutiile sunt etajate extrem de prost dar e inacceptabil, din punctul meu de vedere, ca o masina cu 7 viteze sa consume 8% in varianta diesel la 130km/h, despre i40 e vorba.

#95
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008
Nu comparati consumul intre masini, e total diferit. Daca vreti sa vedeti cat consuma o masina intrati pe forumurile dedicate fiecarei masini.
De exemplu acolo am vazut ca i40 e cam gurmand, sub 7l pe diesel scoti foarte greu.
Eu am Accent CRDi 2006 - in primii 4 ani mi-a scos cu 1l mai mult decat in specificatii la drum lung cu aer conditionat pornit, in oras e foarte subiectiv, in functie de stilul de condus asa scoti, iar acum, dupa 10 ani, cam cu 1.5 - 1.7 litri mai mult.
Ceea ce e OK pentru mine, iar Elantra diesel vad ca are in specificatii cam tot aceleasi valori, insa e mai grea si cu motor mai mare. Vom vedea ce spun si oamenii care si-au cumparat-o.
Oricum, daca nu te intereseaza cand apesi talpa, n-ar trebui sa te intereseze nici cand bagi pompa.

#96
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008
Am fost in weekend si am facut testdrive in Bucuresti cu noua Elantra motor diesel.
Referitor la problemele enumarate de domnul de la Iasi, le-am testat si nu mi-au dat aceleasi rezultate.
Anume, am venit cu un USB Kingston DataTraveler MicroDuo, 64GB, USB 3.0, OTG cu o  mie de lucruri pe el si cu muzica printre altele. Mi l-a citit fara probleme, am ascultat muzica pe el, se aude corect si uniform in toata masina, si in spate si in fata, sistemul audio este foarte ok.
La consum nu m-am uitat fiindca era total irelevant pentru felul in care am condus-o eu (frane, demaraje, depasiri, supraturari, subturari, etc...), dar nu-mi fac probleme ca n-ar fi ok consumul, nu are cum sa fie diferenta foarte mare fata de specificatii (dar despre asta voi reveni in februarie cu impresii).
In plus am testat si Bluetooth-ul, pe mine interesandu-ma foarte tare deoarece il voi folosi intens - de asemenea se comporta excelent, persoanele pe care le-am sunat ma auzeau foarte bine.
Mi-a placut menevrabilitatea, confortul oferit si masina in intregul ei. Am primit si o oferta competitiva asa ca saptamana aceasta voi da avansul pentru o Elantra diesel cu cutie automata cu dublu ambreaj 1.6 CRDi 136 CP 7DCT Diesel, Exclusive.
Masina va fi in decembrie in Romania, insa eu voi fi plecat din tara, asa ca o voi lua efectiv in Ianuarie, cand probabil voi reveni cu detalii.
As aprecia daca nu s-ar mai compara mere cu pere pe acest topic. Am fost si eu si am vazut/testat o multime de masini in gama de pret 18.000 - 23.000 EUR, niciuna nu era masina perfecta, am fost constient de la inceput ca trebuie sa fac niste compromisuri. La Elantra am considerat ca le fac pe cele mai putine. Per total este o masina care ma satisface si in care ma simt bine. Chiar bine (in masinile nemtesti m-am simtit ca in camion, de exemplu - of fi fiabile, dar as le-as fi condus cu o fatza de lamaie).

#97
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008
Salut, am devenit posesor de Hyundai Elantra 2017 CRDi cu cutie automata de aproape o luna - 1.200 km parcursi.
Cine e doritor de detalii poate intreba aici.
O zi buna!

#98
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,042
  • Înscris: 02.09.2005
sau iti poti deschide un jurnal de bord pe aria dedicata

#99
claudiu_200w

claudiu_200w

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.12.2008

View PostvRusu, on 07 februarie 2017 - 10:49, said:

Salut, am devenit posesor de Hyundai Elantra 2017 CRDi cu cutie automata de aproape o luna - 1.200 km parcursi.
Cine e doritor de detalii poate intreba aici.
O zi buna!
Salutare
Si pe mine ma tenteaza achizitia unei astfel de model cu exact aceeasi motorizare si transmisie. Te rog frumos sa-mi spui ceva impresii dupa tot acest timp: cum trage motorul, cum schimba cutia, cum se aude motorul, cum e confortul la rulare, cum e consumul si daca ai intampinat probleme cu ea. Poate zgomote suspecte venite din partea suspensiei sau greierasi care se aud. Cum se comporta suspensia peste drumuri denivelate? Am observat ca acest motor in compania acestei transmisii are cuplul mai mare 300Nm fata de 265 NM cat e cea cu cutie manuala.
Multumesc frumos

#100
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008
Salut, ti-am raspuns la telefon.
Greieri nu am, suspensia ar fi putut fi putin mai moale, insa, la jante de 17 cu talon atat de mic nu prea poti sa nu mai si simti gropile din cand in cand.
Motorul trage, mi-ar fi placut sa fie mai sportiv, insa imi prinde bine si asa, merg tare si relaxat in acelasi timp. Daca vrei sa faci depasiri dese si scurte nu as recomanda motorul + cutia asta, ci cutia manuala. Cutia automata indeamna mai mult la relaxare si confort decat la sprinturi, mai ales cand ai masina plina.
Imi place cum sta la viraje (cauciucuri de 225), dar acum depinde foarte mult si cu ce anume compari.
Eu ma simt bine in ea, sper sa ma tina mult si bine. Daca m-as invata si cu modul manual poate fac si cateva sprinturi.
A, sonorizarea m-a deranjat la inceput, insa i-am gasit setarea optima: inaltele la minim, mediile la maxim (si poate basul putin mai sus, depinde de preferinte) - acum imi place cum aud muzica in masina.

#101
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006

View PostvRusu, on 16 iunie 2017 - 09:55, said:

i-am gasit setarea optima: inaltele la minim, mediile la maxim (si poate basul putin mai sus, depinde de preferinte) - acum imi place cum aud muzica in masina.
Asta e o configurație foarte atipică, chiar ciudată aș zice. Sistemul audio la Kia/Hyundai mi se pare foarte decent (deși l-am experimentat doar în modele mai mici, dar nu văd de ce ar fi mai slab la Elantra), nu văd de ce ai fi nevoit să recurgi la asemenea setări extreme. Ori sursele tale audio au probleme, ori sistemul tău are probleme, ori gusturile tale sunt prea diferite. :)

#102
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008

View Postalexcrist, on 16 iunie 2017 - 10:59, said:

Asta e o configurație foarte atipică, chiar ciudată aș zice. Sistemul audio la Kia/Hyundai mi se pare foarte decent (deși l-am experimentat doar în modele mai mici, dar nu văd de ce ar fi mai slab la Elantra), nu văd de ce ai fi nevoit să recurgi la asemenea setări extreme. Ori sursele tale audio au probleme, ori sistemul tău are probleme, ori gusturile tale sunt prea diferite. Posted Image
A mai scris cineva aici parca faptul ca nu i-a placut cum se aude sistemul audio la o Elantra testata. Default-ul Accent-ului era mai OK pentru mine decat default-ul cu care a venit Elantra. Am scris pentru cei carora s-ar putea sa nu le placa modul in care se aude, sa incerce setarilea de mai sus.

#103
vRusu

vRusu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 25.06.2008
Dupa 12.000 KM si schimbarea producatorului de motorina mi se pare ca motorul raspunde semnificativ mai sprinten la pedala. Inainte foloseam motorina de la MOL, acum pun de la Socar. Motorina obisnuita la ambele.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate