Blocare websiteuri prin modem
Last Updated: May 31 2016 14:07, Started by
Pixelut
, May 14 2016 15:42
·
0

Posted 14 May 2016 - 15:42

Salutare, am o problema la care ma pricep prea putin dar care pare relativ simpla. Inteleg ca pot bloca anumite siteuri direct de pe pagina modemului. Am intrat pe pagina la Access Control, unde am gasit Quick Setup - Create a Host Entry.
Aici apar trei campuri: Quote Mode: IP Adress Host Description: LAN IP Address: Am cautat IP-ul siteului pe care voiam sa-l blochez cu ping. Mi-a dat un IP. L-am introdus in primul rand si am primit mesajul: Quote Start IP address must be in the same subnet with LAN IP address. Cum gasesc acest LAN IP adress? Multam mult. |
Posted 14 May 2016 - 16:01

Daca e vorba de niste PC-uri, poti folosi un program creat de mine: http://forum.softped...5130-de-minute/ (PS. functioneaza doar daca ai o partitie cu labelul "C:\", altfel, nu prea functioneaza (salveza toate datele in C:\Windows\", astfel, un copil normal, cu frica de dumenzeu, nu ar umbla prin C:\Windows\)
Daca nu, atunci, intra la parental control (ala din router, nu programul), in rest, o zi buna ![]() |
Posted 14 May 2016 - 16:07

Inteleg ca pot bloca anumite siteuri direct de pe pagina modemului. LE.- Daca nu e prea secret , despre ce modem vorbesti ? In ce retea ? * - daca te uiti la IP-ul placii de retea probabil ca o sa descoperi si LAN adress !! Zic probabil ca inca nu stim ce echipament si ce setari sunt acolo . Edited by ndor, 14 May 2016 - 16:11. |
Posted 14 May 2016 - 16:16

Sunt niste tutorialuri pe net, dar punctul cu IP LAN ma depaseste. Spun sa introduc aceste date dar nu-mi spun si cum sa le aflu. Ma puteti ajuta? Orice site, sa-i zicem exemplu.com. Ce trebuie sa fac, pas cu pas?
Iata un exemplu de asemenea tutorial: http://www.tp-link.com/en/FAQ-273.html Acest IP Range e de la routerul meu? Poate ca m-ar ajuta si daca as intelege principiul. IP Range nu e de la siteul care trebuie blocat? Nu e IP-ul acela care apare prin ping? |
Posted 14 May 2016 - 16:39

LE.- Daca nu e prea secret , despre ce modem vorbesti ? In ce retea ???????????????????????????
|
Posted 14 May 2016 - 16:57

Un site nu are un IP fix, sau nu are doar un singur IP. Doar la siteuri mici, cu server dedicat, dar si astea schimba IP-ul o data la cateva luni.
Tu trebuie sa blochezi site-ul, nu IP-ul. Daca ne zici ce router/modem ai poate reusim sa te ajutam. |
Posted 14 May 2016 - 18:29

E modemul meu de-acasa. Ideea e ca pe PC am un fisier de hosts foarte puternic care ascunde numeroase siteuri, dar cand ma conectez cu tableta sau telefon nu mai e la fel. Initial ma gandeam sa copiez fisierul de hosts pe tableta si telefon, dar e mai complicat. Mi s-a spus ca pot interzice aceste siteuri si din TP-LINK, direct de pe pagina lor. Trebie sa dau si seria?
|
Posted 14 May 2016 - 18:38

Io inteleg ca unele chestii tehnice te depasesc si nu e nimic deosebit in chestia asta, dar si intrebarile simple iti pun probleme?
|
|
Posted 14 May 2016 - 18:41

Ca incepator mi-e si greu sa vad ce e simplu si ce e complicat. Aici imi pare complicat. Povestea cu fisierul de hosts era simpla. Nu se poate sa mi se explice direct, pe un exemplu clar? Am un TP-LINK la care ma conectez cu tot ce am, de la laptop la tableta.
Ce informatii mai trebuie sa dau? Sa dau numarul de serie de pe carcasa? |
Posted 14 May 2016 - 19:06

Spre binele tau , roaga un moderator sa-ti mute postul pe aria Networking .Poate acolo ai sansa sa gasesti pe cineva cu foarte multa rabdare ca se indrume .
|
Posted 14 May 2016 - 20:55

Ca incepator mi-e si greu sa vad ce e simplu si ce e complicat. Aici imi pare complicat. Povestea cu fisierul de hosts era simpla. Nu se poate sa mi se explice direct, pe un exemplu clar? Am un TP-LINK la care ma conectez cu tot ce am, de la laptop la tableta. Ce informatii mai trebuie sa dau? Sa dau numarul de serie de pe carcasa? |
Posted 14 May 2016 - 21:03

Bineee!
Tu zici modem, de fapt te referi la funcția lui de router. Am intrat pe un simulator de tp-link și atașez 3 poze în care se vede că se poate controla accesul unor clienți din lan identificați prin ip-addr(trebuie să fie statice pe client) sau prin mac-addr(aferente clienților din lan) către anumite destinații identificate prin ip-addr(poate fi o listă) sau prin nume-domeniu. ![]() ![]() ![]() |
Posted 15 May 2016 - 13:32

Da, pare greu dar am intalnit lucruri si mai grele
![]() TP-LINK TL-WR841N 300Mbps pe RCS Concret: vreau sa blochez un motor de cautare. Oricare. motordecautare.com sa zicem. Ce trebuie sa aflu de la siteul respectiv si cum trebuie sa-l blochez? Banuiesc ca mai intai ar trebui sa aflu niste date de la siteul motordecautare.com pe care sa le folosesc pe pagina routerului pentru blocare. |
|
Posted 28 May 2016 - 19:35

Da . dar in nici un caz cu modelul ala de router .
In celalalt topic pe care l-ai deschis tot pe tema asta , insira cineva niste modele . Continuarea ....dupa doua sapamani , cand mai dai pe aici ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users