Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Scrisoare deschisă către noul Președinte Director General al TVR, doamna Irina Radu

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,939
  • Înscris: 18.09.2008
I-am scris noului PDG al TVR, doamna Irina Radu. Încerc și eu, ce să fac. Poate în final avem și noi o armă îpotriva prostiei, a mizeriei și călcării în picioare a demnității umane:

Quote

Către doamna Irina Radu - Președinte Director General al TVR

Bună ziua, numele meu este Mihail Ștefano și sunt un simplu telespectator al TVR. Singurul lucru care mă poate oarecum diferenția de alți telespectatori este că sunt un pasionat de domeniul media. Vă scriu aceste rânduri pentru în urma interviului pe care l-am văzut live pe un site de știri media. Aș începe prin a vă ura succes în noul mandat.

Incă de când eram copil mic m-am uitat la programele TVR. Nici acum nu pot uita desenele animate difuzate de TVR în anii '90, care au făcut istorie. Cum nu pot uita nici emisiuni ca Stele de Cinci Stele, Mălăele de Cinci Stele, Profesioniștii, Liber pe contrasens, Eurovision, Tonomatul DP 2, Faimoșii, Festivalul Cerbul de Aur (festivalul emblemă al TVR la care au concertat atâția artiști mari), Festivalul de la Mamamia, Festivalul Calatis, ÎnTrecerea Anilor (program în cadrul căriua am descoperit artiști ca Gazebo, Sandra, Sabrina, Smokie, Opus), Ceaiul de la Ora 5 ș.a.m.d.

Nu pot să nu mă uit cum TVR, "imaginea timpului tău", se stinge, înglodată în datorii și su presiuni politice, publice și mediatice de neimaginat. Cred că după Biserica Ortodoxă Română TVR-ul este una dintre cele mai detestate insitutuții. Acest lucru s-a întâmplat în mare parte din cauza programelor de slabă calitate, a costurilor mari și a faptului că televiziunea publică nu mai exista pur și simplu (nici ca influență, dar nici ca importanță în audiențe).

Nu m-am mai uitat cu plăcere la un program al TVR din vremea când Mircea Radu făcea emisiunea ÎnTrecerea Anilor. A fost una dintre cele mai plăcute experiențe de vizionare. Am așteptat săptămânî întregi acea emisiune. M-am uitat la ea toate cele trei sezoane aproape emisiune de emisiune. Știam toate decadele, toți reprezentanții (apropo, ce televiziune comercială și-ar fi permis să îl invite în prime-time pe Charles Aznavour?). Ce s-a întâmplat cu emisiunea? A fost scoasă pentru că erau costuri prea mari de producție. Ce a fost pus pe post în loc? Nimic care să îmi trezească emoția de face măcar efortul să mă uit.

Astăzi TVR-ul a primit o nouă șansă la viață. O sansă pe care dacă o ratează, s-ar putea să fie ultima. Dumneavoastră aveți puterea de a face din TVR o televiziune publică care să nu mai fie trecută la "și altele" pe telecomandă, lângă un canal obscur de teleshopping. Să își merite din nou butonul 1 pe telecomandă. Eu cred că România are nevoie de o televiziune publică. Sub orice formă, ea nu trebuie să dispară.

Vorbeați în interviu despre faptul că TVR nu a acoperit dezastrul de la Clubul Colectiv. În timpul când oameni mureau cu zile, pe TVR 1 era emisiunea O dată-n viață. Iuliana Tudor juca și cânta într-o emisiune înregistrată. Pentru că nu se mai plătesc ore suplimentare. Iar canalul de știri a fost închis, pentru că TVR nu are bani de canal de știri, sau de canal cultural.

Din punctul meu de vedere, TVR are câteva meniri importante:

- Să transmită evenimente importante, cum ar fi fost cazul Colectiv

- Să facă educație

- Să informeze CORECT și ECHIDISTANT (fără a ține cont de diverse telefoane de la entități vremelnice).

Am scris și pe Facebook, și la mine pe blog, dar vă scriu și domniei voastre. Eu cred că TVR ar trebui să se uite în analele sale și să vadă ce a fost. În primul și în primul rând, pentru a putea vorbi de o televiziune publică nouă, avem nevoie de o nouă lege de funcționare. Nu poți să vrei să faci reforme, pe o lege veche. Atunci erau alte vremuri, societatea era alta, chiar și politicienii.

Apoi, trebuie evaluat fiecare program în parte. Știu că TVR a făcut o selecție de proiecte pentru creșterea audienței emisiunilor obligatorii (cele pentru minorități, pentru categorii socio-profesionale, pentru persoane cu dizabilități). Problema, pe care scăpat-o TVR din vedere e că nu toți suntem minoritari, nu suntem polițiști, pompieri sau profesor, și nici persoane cu dizabilități. Nu suntem interesați de aceste emisiuni, deci, nu ne uităm. TVR ar trebui să înțeleagă și să facă un canal special pentru ele, finanțat EXCLUSIV de ministerele care se implică la aceste emisiuni. Să nu fie condiționat sub nici o formă de audiență.

În viziunea mea, TVR ar trebui să arate așa:

TVR 1 - canal generalist: Pe acest canal ar trebui să regăsească cel mai bine făcut jurnal știri din România. Un jurnal de știri care să dea la o parte senzaționalul și să readucă știrea din manuale acolo unde îi este locul, însă fără a plictisi (un lucru pe care TVR îl face destul de des). Apoi, tot pe TVR trebuie să fie principaul talk-show, dar să nu fie zilnic, ci doar săptămânal. De asemenea, el trebuie să difuzeze filme de calibru (nu ce vedem azi) și competiții sportive de interes (aici nu intră Liga 1, dar intră de exemplu semifinala de Campionat European de Handbal, pe care TVR nu a transmis-o în decembrie 2015). La fel, cred că TVR ar trebui să creeze și să producă propriul format de talente, în care doar talentul să conteze, nu și alte aspecte.

TVR 2 - canal dedicat tinerilor: Aici mi-aș dori să văd emisiuni pentru tineri, seriale, topuri muzicale, documentare despre artiști, despre oameni și pasiuni, desene animate etc.

TVR 3 - canalul cu emisiuni obligatorii: Pe acest canal să fie toate emisiunile obligatorii. Am spus mai sus cum ar trebui el să existe.

TVR Info, News etc.- canal puternic de știri. Talk-show-uri, emisiuni de anchetă, emisiuni educative. V-ați întrebat câtă lume nu știe ce votează, ce este o doctrină politică, care sunt partidele din România, istoria lor ș.a.m.d.?

TVR Sport (sau un alt nume, ăsta nu sună bine) - canal de sport, care să transmită și alte sport-uri decât fotbal, plus documentare despre sport, interviuri cu sportivi, talk-show-uri etc.

Arhiva TVR - canal TV cu emisiuni de arhivă (în sistem pay-TV)

Toate emisiunile să fie produse pe baza unui concurs liber de proiecte. La începutul fiecărui proiect să se semneze o clauză de rating. În momentul în care un număr x de emisiuni nu ating acel target, emisiunea să fie scoasă de pe post. Televiziunea Publică să aibă ea o clauză de rating general și obligația de a fi în top 5 all-day. Nu îți poți duce misiunea publică la îndeplinire cu 2% share. E frecție la picior de lemn.

Sper că toate aceste propuneri și păreri ale mele să nu vă fi răpit timpu degeaba. Închei prin a vă ura succes în noua funcție, și cu speranța că nu veți fi o nouă dezamăgire, așa cum a fost o altă doamnă, responsabilă de media.

Un mandat ușor,

Mihail Ștefano


#2
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Te-ai ostenit degeaba cu scrisoarea asta, Irina Radu a fost aleasa pentru linistea angajatilor, si pentru siguranta alesilor ca au unde se duce la televizor "in caz ca", sau ca macar nu le e ostila.

N-o sa rezolve si n-o sa se rezolve nimic in timpul mandatului ei. Poate (cel mai probabil dupa alegerile di toamna, daca le cistiga PSD-ul) se va mari taxa, sau vor primi noi bani de tocat de la bugetul tarii.

#3
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,279
  • Înscris: 30.10.2003
In viziunea lor arata asa:
Posted Image Posted Image Posted Image

#4
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,939
  • Înscris: 18.09.2008
Eu am scris, stiu ca sunt doar vorbe, si asa vor ramane. Dar am facut ce am crezut si am simtit ca trebuie sa fac.

#5
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,700
  • Înscris: 04.06.2007
Mai bine le scriai mai simplu, direct, sa-i manance falimentul.

#6
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,701
  • Înscris: 25.11.2014
Mai bine ii injurai. Macar asa aveai o speranta ca vor citi ce le scrii.

#7
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,279
  • Înscris: 30.10.2003
Nu pot decat sa te felicit ca macar ai facut ceva!!!

#8
Mar-zZz

Mar-zZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 07.01.2012
Baga sa nu participam la Eurovizion nici la anul, si nici peste 2, si nici peste 100 ani

Edited by Mar-zZz, 11 May 2016 - 20:10.


#9
xwildmanx

xwildmanx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 12.05.2009
Parca ai scris cu mainile mele.Te felicit sincer pentru asta.Stau si ma intreb, totusi,daca nu i-ai fi scris,ea chiar nu stia ce are de facut?Pare a fi de buna credinta.

#10
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Miki, sunt de acord cu ce-ai scris tu, cu cateva mici observatii.

In primul rand, ai neglijat un canal cultural cum era cel care a fost inchis acum cativa ani. Sa zicem ca TVR3 ar putea fi ziua canal cu emisiuni utilitare/obligatorii si seara sa dea filme de arta, concerte, spectacole de opera si teatru, documentare etc.

Apoi nu stiu cati ar plati pentru un canal "arhiva TVR". Targetul acestui canal ar fi format in principal din oameni trecuti de prima tinerete, care se descurca mai greu cu tehnologia sau pur si simplu nu au bani sa dea in plus ca sa-l vada pe Toma Caragiu sau Dem Radulescu. oricat de maeri actori ar fi fost, mai importante sunt medicamentele.

Si ar mai merge un canal pentru copii si adolescenti. Mai toate televiziunile puiblice importante au asa ceva. Rai are chiar 2: unul pentru copii mici (cu Peppa Pig si altele) si unul pentru adolescenti (cu seriale Disney sau chiar de productie proprie). Stiu ca mai e mult pana la nivelul Rai, dar e un exemplu.

Ijn rest, ma bucur ca nu faci parte din corul de latratori care vrea inchiderea TVR. Nici eu nu vreau sa fie inchisa, dar vreau sa ma uit cu placer la emisiunile lor.

#11
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,939
  • Înscris: 18.09.2008

View Postxwildmanx, on 11 mai 2016 - 20:37, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/To8e7xWsYF0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si doamna din film era "de buna credinta".

View Postpufonel, on 11 mai 2016 - 21:27, said:

...

De ele am uitat, scuze. Am scris in graba. Apreciez ideile tale. Poate face doamna Irina Radu o consultare cu telespectatorii si vom putea sa ne spunem parerea.

#12
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Azi dimineata Irina Radu a vorbit la RFI, iar interviul ei m-a facut sa-mi pierd (aproape) orice speranta ca TVR se va schimba. A zis ca va pastra TVR3 pentru ca posturile regionale fac diferentl (ce-o fi insemnand si asta) si ca vrea  sa redeschida TVR Info. Mi se pare ca a fost foarte defensiva si ca nu vrea sa deranjeze actualul sistem. Nu stiu ce-ar fi facut Monica Ghiorco, dar tanti asta vrea sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic.

#13
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,939
  • Înscris: 18.09.2008
Ieri la Paginademedia parea mai bataioasa. Dar se pare ca s-a inmuiat. De TVR info este nevoie. O televiziune de stiri si dezbateri echidistante si interesante. Dar impachetate bine. Repet, totul tine de impachetare.

#14
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
De TVR Info e nevoie doar daca da ceva care nu se regaseste pe alte posturi (adica TVR 1, TVR 2 si Euronews), altfel e un gunoi.

Avem nevoie de posturi HD, televiziunea maghiara are 4 posturi HD, noi avem unul singur care e un fel de TVR Cultural.

#15
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,807
  • Înscris: 07.07.2009
Au Duna, Duna World, M1, M2, M4 iar din august M5, deci televiziunea publică are în total 6 posturi HD.

#16
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
Nu este o idee bună înfințarea sau reînfințarea unor canale noi ale TVR la acest moment.
Cred că ar fi o idee bună ca posturile locale ale TVR să fie distribuite național prin televiziunea prin cablu digital, iar studioul central să sprijine studiourile locale și să le ajute să-și îmbunătățească grila.

#17
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Eu vreau neaparat TVR 1 in HD... se simte nevoia.. iar TVR HD sa se transforme in TVR Docu HD cu verde, iar TVR 3 sa treaca din nou pe mov si sa se specializeze pe altceva Posted Image

La UPC, in toata Romania avem cele 5 posturi regionale, de la 80 pana la 85.

Edited by queron, 02 July 2016 - 00:39.


#18
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
@miki07

Îmi aduc aminte că acum câțiva ani credeam și eu ca și tine că TVR2 ar fi trebuit să redevină un canal pentru tineret, așa cum a fost la vremea înființări sale și în anii "90 când aproape în fiecare zi era câte o emisiune a redacției Jocuri și Concursuri.

Da, însă atunci nu exista Disney Channel, specializat pe filme pentru tineret,.
și nici posturile private care există acum.

TVR trebuie să se axeze pe nișele pe care are deja succes: emisiuni informative, talk-show-uri culturale și divertisment adresat persoanelor de vârsta a doua și vârsta a treia.
Încă punctează bine la aceste capitole.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate