Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie
 

Cum am scapat eu de acnee.

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 23.01.2010
***** In primul rand, aceasta postare se adreseaza in principal persoanelor cu ten gras si foarte gras cu acnee, iar singrul motiv pentru care o fac este pentru a ajuta si pe altii care sunt in situatia in care am fost si eu, si nu ca sa fac reclama la vreun produs antiacnee*****

  Pentru a nu exista nici o suspiciune o sa evit pe cat posibil sa dau nume de produse/medicamente etc.
  Pe scurt despre mine: am 34 de ani, si in adolescenta am avut prima data probleme cu acneea, ca dupa varsta de 20 de ani sa scap partial de ea, si sa revina iarasi agresiv acum cativa ani de zile.

  Ca multe persoane care s-au confruntat cu aceasta problema am incercat ani la randul solutii cate-n luna si in stele: 4 medici dermatologi(tratamente orale cu multe efecte secundare), o multime de creme,scrub-uri, mixturi, masti, sapunuri, si alte minuni luate de pe net sau de la cunostinte si prieteni. cele mai multe nu au avut nici un efect iar cele care au funtionat, nu au fost eficiente decat pe termen scurt.

  Toate astea pana am reusit sa-mi gasesc un mod si un ritm de curatare a fetei cat mai corect care mi s-a potrivit mie, si ca atare o sa pun un mic ghid mai jos pentru cei interesati :

  Dimineata cand ma trezesc, ma spal pe fata cu sapun special pentru ten gras predispus la acnee (nu o sa dau nume aici pentru ca nu cred ca e relevant, dar cred ca e important sa fie un sapun de calitate)  
Procedura zic eu e foarte importanta si o sa scot in evidenta lucrurile care conteaza cel mai mult dupa cum urmeaza:

- Arunc cu apa din abundenta pe fata( ~ de zece ori) aplic sapunul si ma clatesc de 25-30 de ori cu apa pe fata, ferm dar fara sa frec pielea in exces. Cred ca multa lume greseste aici ca si mine de altfel, ma spalam superficial fara sa curat in profunzime porii de urmele de grasime care creeaza mediu favorabil pentru dezvoltarea acneei.

   - Ma spal doar cu apa mai rece decat temperatura corpului!!! e deosebit de important ca apa sa nu fie calda. Apa calda/fierbinte e adevarat ca va curata mai rapid pielea dar va stimula in exces secretia de sebum! Aici daca nu ma credeti puteti sa testati si singuri, spalati o portiune a fetei cu apa calda si una cu apa rece, iar dupa cateva ore observati care parte s-a ingrast mai repede. Tot aici trec sa evitati pe cat posibil cand faceti baie sa ajunga apa fierbinte in abundenta pe fata, si sa schimbati cat mai des fata de perna.

   - Ma spal pe fata la aproximv 5 ore distanta fara sa depasesc cu mult timpul acesta, iar daca am facut efort/transpiratie sau m-am expus mai mult timp la soare in perioada de vara in special, ma spal uneori si mai devreme de 5 ore. Soarele si grasimea de pe fata nu fac o combinatie buna! Voi trebuie sa gasiti timpul de ingrasare in exces a pielii voastre si sa evitati sa ajungeti acolo. Acum poate ati citit si pe net s-au vi-a spus medicul sa nu va spalati decat de doua ori pe zi pe fata, ca daca va spalati mai des nu e bine bla-bla. Am facut si eu greseala asta si am facut carare la dermatolog, daca vreti sa scapati de acnee gasiti timpul ideal la care sa va spalati, respectati-l si o sa fie bine! Evident ca nu trebuie sa faceti abuz si sa va spalati prea des ca atunci cred si eu ca stimulati prea mult glandele sebacee sa produca sebum in exces.

   -Pentru barbati: eu ma barbieresc o zi da/una nu. Fara exceptie. Daca las barba sa creasca mai mult e foarte dificil sa spal corect fata, si creste secretia de sebum.  Nu va barbieriti in raspar, firele de par pot raman prinse sub piele si se pot infecta. Procedura: ma spal normal pe fata dupa cum am spus mai sus, dupa care aplic inca o data sapunul pe fata in loc de spuma si ma barbieresc. Daca ai 18 ani si iti creste incet barba nu cred ca e cazul sa te barbieresti atat de des.

   -Evitati sa mancati mancare fierbinte!!!  Cred ca e la fel de important ca si spalatul cu apa calda. Mi-a luat ani de zile sa inteleg cat de mult conteaza lucrul asta. Incerc sa mananc mancarea la o temperatura care sa nu depaseasca temperatura corpului cu mai mult de cateva grade. Tot aici o sa trec ca pentru inceput cel putin, evitati mancarea prea condimentata, macar pana mai scapati de acnee.

   -Nu stoarceti cosurile!!! Poate ati mai auzit asta de "n" ori, si o sa ziceti ca.. - da bine si ce fac cand am un cos urat care sta sa explodeze pe fata?! Cand aveam probleme cu acneea, tineam in baie un ac si o bricheta, cu care inroseam acul inainte de fiecare utilizare, si intepam cosul si storcem usor fara sa fortez.



Gata, asta e tot. Fara tratamente, creme si alte prostii, imi tin sub control acneea la 99%. N-o sa mint, imi mai iese cate un cos-doua pe luna dar si astea de obicei cand nu-mi respect orele de spalat pe fata sau cand ma grabesc si mananc mancarea prea calda.


  PS:   Astept pareri, si mai ales cei care incercati sa aplicati ce am spus eu mai sus, va rog sa ma anuntati daca a functionat si la voi! Sunt curios.

Edited by mariussoft, 08 May 2016 - 02:08.


#2
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015
Interesant! Cu ce te speli pe fata?

#3
testor73

testor73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 19.07.2012
Mibazon si scapi de acnee rapid, nu toate prostiile de mai sus.

#4
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 23.01.2010
@ Eronman ti-am dat PM cu denumirea sapunului, ca vreau sa evit sa dau nume de firme aici. Dupa cum am spus, oricum cred ca e un aspect mai putin important.

PS: La mancare fierbinte am uitat sa adug si orice fel de lichide baute la o temperatura mare cum ar fi: cafea, ceaiuri etc.

@testor la ce prostii te referi? La apa si sapun si la cum se folosesc ele?

Edited by mariussoft, 08 May 2016 - 03:03.


#5
testor73

testor73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 19.07.2012
De sapun de alep ati auzit? Face minuni.
Prostii? Exemple: nu va barbieriti in raspar, gasiti timpul ideal sa va spalati, ma clatesc de 25-30 de ori cu apa pe fata, Evitati sa mancati mancare fierbinte!
Tu ai citit ce ai scris acolo?


#6
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 23.01.2010
Nu am scris: "gasiti timpul ideal sa va spalati", am scris gasiti timpul ideal la care sa va spalati si m-am referit aici la perioada de timp care trece intre spalari.

Iar daca esti curios, sa stii ca am folosit sapun de Alep, inca mai am acasa si da a facut minuni dar numai pe o perioada scurta de timp, cateva saptamani pana s-a obisnuit tenul cu el si a devenit total ineficient.
Mibazon(un amestec de trei antibiotice) nu am folosit si nici nu as folosi vreodata. Daca scrii in google "mibazon" in al treilea link explica foarte clar un medic specialist motivele pentru care nu e indicat sa folosesti unguentul respectiv in tratarea acneei.
Antibiotice chiar am luat oral prescrise de medic, si au avut efect foarte rapid, in schimb dupa cateva saptamani acneea a revenit.

Tie poate ti se par prostii ce am scris eu mai sus, dar eu asa am scapat de acnee. Prin rutina explicata mai sus, eu nu fac decat sa tin sub control excesul de sebum - cauza principala a acneei. Ca de tratamente si creme sunt satul.

Edited by mariussoft, 08 May 2016 - 03:56.


#7
testor73

testor73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 19.07.2012
Omule, tu esti o exceptie! Ce este bun pentru tine nu inseamna ca este etalon si ca este bun si pentru altii. Asa ca las-o mai moale.

#8
tert

tert

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2016
@initiator,

dar pe alte parti ale corpului nu ai facut acnee, pentru ca, de obicei, cei predispusi o au si in alte zone ale corpului, spate, piept, umeri

#9
tert

tert

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2016
eu il cred in ce metoda simpla a gasit scapare, de exemplu eu am suferit multi ani de o blefarita , mergind din doctor in doctor, cu nspe feluri de tratamente medicamentoase,

pina ce am auzit-o din intimplare la tv pe d-na dr.Monica Pop care a spus ca este suficient spalatul zilnic de mai multe ori pe fata doar cu sapun si apa rece, ceea ce am si faut si urmez cu strictete fara sa mai intimpin vreo problema

#10
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 23.01.2010

 tert, on 08 mai 2016 - 04:12, said:

@initiator,

dar pe alte parti ale corpului nu ai facut acnee, pentru ca, de obicei, cei predispusi o au si in alte zone ale corpului, spate, piept, umeri

am avut acnee si pe spate dar mult mai putina.

 testor73, on 08 mai 2016 - 02:49, said:

Mibazon si scapi de acnee rapid, nu toate prostiile de mai sus.

 testor73, on 08 mai 2016 - 03:07, said:

De sapun de alep ati auzit? Face minuni.

 testor73, on 08 mai 2016 - 04:11, said:

Omule, tu esti o exceptie! Ce este bun pentru tine nu inseamna ca este etalon si ca este bun si pentru altii. Asa ca las-o mai moale.

E ironic ca ultimul tau raspuns e perfect valabil pentru tine @testor. tu ai spus de mibazon ca scapi rapid de acnee si de sapun de Alep ca face minuni.
Eu nu am spus nicaieri de nici o minune sau ca ce a functionat pentru mine este etalon si pentru altii. tocmai tu ai facut toate astea de fapt :)
Titlul spune foarte clar: "Cum am scapat eu de acnee." si am si specificat inca din prima fraza ca ma refer la persoanele cu ten gras si foarte gras. Atat. A si panaceu nu inseamna ce crezi tu.

Ani de zile m-am luptat cu acneea fara succes, cu tratamente dure si complicate, creme si solutii scumpe, si ultimile 5-6 luni de zile am gasit ceva ce functioneaza cu adevarat pe termen lung. Daca si 1% dintre cei ce citesc si au acnee gasesc postul meu folositor eu tot sunt fericit.

Considera asta ultimul post catre tine @testor.

#11
tert

tert

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2016

 testor73, on 08 mai 2016 - 05:18, said:





Da, chiar nu observ, cred ca incearca sa faca reclamala un anumit produs.

care produs? nici la sapunul alep nu face reclama, dimpotriva, are rezerve

parerea mea este ca se poate folosi cu succes cel mai banal sapun, cel mai ieftin

iar despre acneea de prin alte parti ale corpului, mai mult decit sigur dispare tot cam asa, ideal s fie pielea expusa cit mai mult la aer si apa, la mare mi se pare cea mai buna varianta

nu eu sufar de acnee, ci fiul meu

#12
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,832
  • Înscris: 26.02.2010
@mariussoft, poți sa-mi dai și mie PM cu sapunelul. O zi minunata!

#13
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Era bine daca spuneai si produsele folosite... nu cred ca se supara nimeni daca specificai produsele.

Deja m-ai facut curios sa stiu despre ce produse e vorba.

#14
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 07.08.2011
Noi ceilalti am scapat dupa ce ne-am inceput viata sexuala.
Bafta!

#15
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,123
  • Înscris: 10.07.2013
Sapunul de alep cu argila face minuni, deoarece este natural, fara soda si conservanti!Posted Image

Edited by xmanyacs77, 08 May 2016 - 10:55.


#16
tert

tert

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2016

 ionut_blue, on 08 mai 2016 - 10:46, said:

Noi ceilalti am scapat dupa ce ne-am inceput viata sexuala.
Bafta!


multi au opinia ta

este un adevar pe la mijloc pentru ca viata sexuala presupune mai multe componente de natura fiziologica, hormonala, dar nu este suficient ca sa scapi de asa ceva

Edited by tert, 08 May 2016 - 11:21.


#17
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 23.01.2010

 tert, on 08 mai 2016 - 05:55, said:

care produs? nici la sapunul alep nu face reclama, dimpotriva, are rezerve

parerea mea este ca se poate folosi cu succes cel mai banal sapun, cel mai ieftin

iar despre acneea de prin alte parti ale corpului, mai mult decit sigur dispare tot cam asa, ideal s fie pielea expusa cit mai mult la aer si apa, la mare mi se pare cea mai buna varianta

nu eu sufar de acnee, ci fiul meu

Perfect de acord cu aerul si cu apa(mai ales cea sarata) doar ca mare grija in schimb cu soarele care prin expunere indelungata poate produce dereglari ale glandelor sebacee si sa duca la cresterea a secretiei de sebum. Din cate stiu expunerea la soare e recomandata cat mai departate de miezul zilei, iar eu chiar si in mare stateam cu sapca pe cap cand era soarele mai puternic.

Am dat PM celor interesati cu denumirea sapunului. Am mai zis ca firma e mai putin relevanta, doar sa fie special pentru ten gras, sau dupa cum spunea cineva mai sus sapunul de Alep este excelent.

Edited by mariussoft, 08 May 2016 - 14:22.


#18
romulus69ro

romulus69ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,003
  • Înscris: 20.08.2012

 xmanyacs77, on 08 mai 2016 - 10:55, said:

Sapunul de alep cu argila face minuni, deoarece este natural, fara soda si conservanti!Posted Image
Ia vezi in acest clip cum se face sapunul de alep,  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6LkwwI1fZMc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ,
vreau sa stiu si eu un sapun fara soda? ai vazut vreodata cum se face sapunul de casa, tu ce crezi ca macereaza grasimea folosita nu soda?
P,S. Citeste ce scrie in prezentare cel care a postast clipul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate