Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schema electrica cuptor polimeriz...

Molar de minte inclus

In Romania , toti prostii sunt ve...

Golf 4. Geamuri, inchidere centra...
 Achizitie RAM 32GB (Buget: ~1000 ...

Audi A4 discuri de frana ovalizate

Despre ce vorbesc intelectualii?

Este USR-PLUS o formatiune de ext...
 Chestionar turism

Mercedes Vaneo schimb Ambreiaj

Transport fluvial - costuri?

Sfat achizitie masina familie, fi...
 Alegere proteine

Problema Asus FX502V

Cum suna in romana numele persona...

Laptop Acer Nitro 5 nu porneste
 

HiMedia Q30/Q5Pro/Q10Pro Android 7.0 Box TV

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
972 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,973
  • Înscris: 26.11.2001
Tocmai am primit pentru a ma juca cu el (de la mo.ro) un media player cu Android 5.1, model HiMedia Q10 pro.
Este un produs nou, ce suporta cam orice arunci in el in acest moment (exceptie AC3), inclusiv H.265 10 bits, filme 4K.

Attached File  q10_pro.jpg   190.08K   184 downloads

Carcasa este mare si de excelenta calitate. E mare pentru ca permite instalarea unui HDD Sata de 3.5 Inch.
La exterior are un afisaj led alb, care in principal afiseaza ora curenta.

Telecomanda este standard si nu are airmouse, iar Google remote nu functioneaza.

In acest moment pare a fi pe locul 2 dpdv al Playerelor Kodi, cf acestui articol.
Un review interesant aici.

Quote

HiMedia Q10 Pro / B+ (just at this early stage; expected to get to 'A' quality eventually)
==================
+ 3D ISO's + full HD audio bitstreaming + full 4K!
+ 4K support includes 60fps, 10-bit, HDR and Dolby Vision
+ 4K playback is smoother than nVidia Shield's for some video types
+ Excellent PQ
+ 23.976 supported
+ Full HD audio bitstreaming (inclusive of ATMOS and DTS:X)
+ Almost plug-and-play (just install wrapper, adjust settings)
- Requires a 'wrapper' for Kodi to push actual video playback to native HiSilicon-based player, so an external playback solution
- Just came out, so some key early issues present that prevent an 'A' level rating; see review and user thread linked above!
> Supports MVC in ISO only, not MKV yet
> Has real potential, which is why it's a better buy than previous-gen Q5/Q10, even though those are more reliable for 3D playback

Options and costs:
Q10 Pro (with interbal 3.5" HDD option) is about $250-300 shipped. They were initially $200 shipped off eBay, so may be worth waiting for price to settle
Q5 Pro (w/o internal HDD option) is expected to be around $175. It's due out late May
Uyesee S500 and S600 (same SoC) (former w/o internal HDD option; latter with) are expected by year's end for le$$ than HiMedia


#2
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 20.12.2010
Screens
[ https://www.mediafire.com/convkey/9350/692gnni8di2693vzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/b655/nwsrn10a8linl3pzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/a632/bsl7iyc4m014tc8zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/e806/v9r10bg15gepoefzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/a10b/is9j95o9n6qiouazg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/3a8b/2zup7zzdbtz312azg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

AnTuTu Benchmark
[ https://www.mediafire.com/convkey/3a26/ja1a977y4s4h97hzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/2815/0smiqb8pk44nq5lzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/5f9f/9vuk27v5333ktm1zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/9ff0/5ug262hcf7xsd63zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

vs Q5 quad core (a.k.a Q5 4K3D) aici.

Usor de observat ca miniPCul Android Q10 Pro nu este mult mai performat decat generatia precedenta avantajele fiind date de Android 5.1.1.
Diferentele majore fiind la nivel de mediaplayer 4K 60fps(HDMI 2.0)/10bit/x265/HDR/Dolby Vision, output RGB 4:4:4 8/10Bit, YCbCr 4:4:4 8/10Bit, etc.

Site de suport futeko.com
Bug list topic aici.

Edited by Adm, 16 March 2017 - 21:52.


#3
r_ovidiu2000

r_ovidiu2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 17.03.2008
Ati apucat sa testati? Am citit review-urile de pe forumul Kodi, "scula" se pare ca are potential!

#4
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 20.12.2010
update_Q10Pro_(update&transparent)_HMD-1.0.1 2016-03-22.170326
[ https://www.mediafire.com/convkey/2baf/0851mg6989pgc50zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Spoiler

Installation Instructions:
1. Rename update_Q10Pro_(...)_HMD-1.0.1(...).zip to update.zip
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q10Pro.
4. With the Q10Pro turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the back side of the Q10Pro.
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q10Pro.
6. The Q10Pro will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot take 4-5 minutes, just wait...
(normal boot time is 17-19 seconds)

Download Q10Pro: mediafire.

Folositi pe propria raspundere(Use at your own risk).

Edited by Adm, 16 March 2017 - 21:53.


#5
dorol

dorol

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 13.03.2005
Nu merg diacriticile in wrapper.

#6
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Q10 pro e pe drum.
Pana la urma are ota update sau trebuie update-ul manual facut.
Deasemenea firmware-ul original unde se gaseste: pe himediatech sau pe futeko ? sau pe mo ?

#7
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,048
  • Înscris: 08.12.2008
functia de ota update e disponibila,  doar ca momentan nu exista un firmware mai nou,  boxul fiind livrat cu ultima versiune.

rom original e pus la dispoziție si de cs.  vezi link mediafire

View Postr_ovidiu2000, on 05 mai 2016 - 13:01, said:

Ati apucat sa testati? Am citit review-urile de pe forumul Kodi, "scula" se pare ca are potential!
eu il folosesc de ceva timp ca player secundar.
momentan sunt cam nemulțumița de capabilitățiile de redare.
unele clipuri de pe demo3d sacadează in draci,  frame drops etc..


#8
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009

View Postcarmenclara1, on 10 mai 2016 - 12:34, said:

functia de ota update e disponibila,  doar ca momentan nu exista un firmware mai nou,  boxul fiind livrat cu ultima versiune.

rom original e pus la dispoziție si de cs.  vezi link mediafire


eu il folosesc de ceva timp ca player secundar.
momentan sunt cam nemulțumița de capabilitățiile de redare.
unele clipuri de pe demo3d sacadează in draci,  frame drops etc..

O sa vedem pe parcus.
Deocamdata a sosit.
Ambalaj de calitate.

#9
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 20.12.2010
Q10 Pro
iperf Q10 Pro client, Windows pentru iperf server
[ https://www.mediafire.com/convkey/2d17/e87cuzsffeb8axszg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/563c/5lop0lzttzyc89lzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Q5 4K3D (Hi3798CV100) aici
R6S-II (Hi3798MV100) aici.

#10
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Foarte bine pentru un dispozitiv android.
E un avantaj la q10 ca poate fi folosit si ca hard extern, probabil, nu am incercat. Trebuie ntfs formatat gpt?

#11
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Un demo cu Q10 PRO pe un LG ips.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jWURBpWAuag?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

pe un samsung.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9IsQ6DZeQ8E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


un blu ray iso cu meniu
[ https://player.vimeo.com/video/162862455 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by adiatric, 11 May 2016 - 22:34.


#12
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Inca un demo cu Himedia Q10 pro.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gm3a3tHUXKE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
r_ovidiu2000

r_ovidiu2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 17.03.2008
Din cate am vazut, la redarea Blu ray iso cu full menu, s-a folosit versiunea de Kodi "preparata" de Vidon.

#14
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Total Newbie. First Steps   http://www.futeko.co...php?topic=835.0
si

http://himediapro.blogspot.ro/

Edited by adiatric, 13 May 2016 - 06:19.


#15
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
Maine o sa testez cum se comporta himedia q10pro cu un WD RED PRO 6TB

#16
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009
WD Red Pro 6 TB  merge perfect in Q10 PRO, formatat NTFS, GPT.
L-a vazut pe USB slave.
Interfata USB 3.0 SATA/600

Attached File  Capture.JPG   44.63K   42 downloads

Edited by adiatric, 14 May 2016 - 08:12.


#17
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Nu e mai bine sa il folosesti impreuna cu un NAS acest hdd ?
Avand in vedere ca ai mai multe device-uri si parca ''imi pare mie rau'' ca ''blochezi'' acest hdd doar pe un singur device
Eu am in vedere sa schimb cele 2 x 2Gb din NAS cu 2 astfel de hdd-uri ( 2 x 6Gb )
Insa pretul unui singur astfel de hdd este inca foarte ''prohibit'' ( 2 x WD60EZRX - 2180lei - e singurul model de 6Tb compatibil cu NAS-ul meu )

Edited by lupull, 14 May 2016 - 09:21.


#18
adiatric

adiatric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,845
  • Înscris: 24.07.2009

View Postlupull, on 14 mai 2016 - 09:14, said:

Nu e mai bine sa il folosesti impreuna cu un NAS acest hdd ?
Avand in vedere ca ai mai multe device-uri si parca ''imi pare mie rau'' ca ''blochezi'' acest hdd doar pe un singur device
Eu am in vedere sa schimb cele 2 x 2Gb din NAS cu 2 astfel de hdd-uri ( 2 x 6Gb )
Insa pretul unui singur astfel de hdd este inca foarte ''prohibit'' ( 2 x WD60EZRX - 2180lei - e singurul model de 6Tb compatibil cu NAS-ul meu )

Merge si pe nas, dar asta ar insemna sa-l formatez ext4, asa il am NTFS  si pot folosi q10 pro si ca rack pe usb.
La temperatura am 45 la high load si 42 in idle asta daca indica CrystalDiskInfo.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate