Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Motocositoare - topic dedicat, (partea a-II-a)

* * * * - 13 votes
  • Please log in to reply
7343 replies to this topic

#91
stefi326

stefi326

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 01.08.2015

 Protopopeus, on 16 mai 2016 - 19:57, said:

Arbusti de 3 - 4cm diametru taie orice motocoasa de 1CP, importanta este garnitura folosita si starea acesteia, necesitatea de putere apare la iarba foarte deasa, la orice altceva chinezaria mea mi s-a parut inutil de puternica. Chinezaria mea fiind o Ruris DAC 210, cuantificata de romani la 1,7CP, iar de catre chinezii de la care au cumparat-o oltenii nostri, la 1,4CP (se vede treaba ca-s mai onesti chinezii decat compatriotii nostri).

Buruienile, in general, sunt ale mai usor de cosit, iar inaltimea n-are nici o relevanta. Mai in urma cu cateva zile, intr-o "fuga" pe la tara, am casapit stevie de 2m inaltime cu nou-reparatul tambur cu fir. Nu dintr-o singura miscare, ci "insistand" maxim doua secunde. Asa ca un exemplu...
Lucerna e joaca de copii, eu tineam acceleratia la jumatate, puterea era cu mult mai mare decat ar fi necesar, puieti de prun sau catina de 2 - 3cm diametru le dau cu cutitul cu 3 dinti, instantaneu, fara sa scada turatia. Cu disc cu dinti ca de drujba, special pentru arbusti, probabil as da arbori si de 10cm diametru.

Iar legat de putere, acei 2,7CP ai Hitachi-ului, daca nu cumva mint si astia ca chinezii, inseamna mult mai mult decat orice chinezoaica. Nu cumva sa te iei dupa puterile scrise pe chinezoaice, ca aia pe unele au ajuns sa scrie cate 3,5kW, desi, in realitate, nu cred ca depasesc jumatate din acea valoare, in CP, nu in kW.

N-ai imprumutat modelul de la munca (apropo, despre ce model e vorba ?!) s-o pui un pic la treaba pe terenul tau si vegetatia ta ?

CG 47EY-T. nu am imprumutat. dar afara am cosit cu ea. imi place. m-am invatat cu foarte repede cu ea. si are si tija mai lunga ca eltele pe care le-am agatat pe mine. si am observat ca daca folosesc casca antifon nici nu e obositor nici pe jumatate. am taiat cu fir si cu disc de 24 de dinti original. mai groase nu a fost nevoie. dar totusi sa taie cu ea pana acuma undeva intre 60-70 de hectare pe teren plin cu gardur si pietroaie fara sa schimbi numai cap de fir cablu de acceleratie, filtru de aer si maruntaie de alimentare (filtru si furtun de benzina) si bujie eu zic ca e ok.  aa, si vreo trei demarouri :)

#92
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007

 RazvanGL1, on 16 mai 2016 - 16:15, said:

E dubios ca ti-o da asa ieftina. Cat de incredere e acest prieten? De cand are motocositoarea? Cat a cosit cu ea?
Acea cositoare poate fi o afcere buna sau o mare teapa. Depinde de starea motorului, transmisiei si a masei de cosit

Nu e nimic dubios, nu intru în detalii că n-are rost. Motocositoarea e OK, prețul e OK, nu despre asta am deschis discuția.

Întrebarea mea era dacă e OK pentru ce am eu nevoie: fâneață 1.5Ha + lucernă 1 Ha.

 gazamare, on 16 mai 2016 - 20:10, said:

La motocositoarea mea Stern GGT1600B, dupa ce am cosit ca o ora am facut pauza. Cand sa o pornesc am tras de firul de la demaror, motocoasa a pornit dar firul  de la demaror nu s-a retras in totalitate, a ramas cam 12 cm in afara. Am oprit motocoasa si am pornit-o din nou dar firul tot nu se retragea complet. Am oprit-o si am dezasamblat demarorul pentru a infasura sfoara in intregime. Am reinstalat apoi demarorul dar motocoasa nu mai porneste. De fapt sfoara de la demaror se trage foarte foarte greu. Parca opune rezistenta. Am desfacut si reinstalat demarorul dar tot asa. Mentionez ca am mai desfacut inainte demarorul si nu au fost probleme. Daca scot bujia merge foarte usor. Ce sa fac? Risc sa rup sfoara de la demaror.  Am tras de firul demaror de multe ori cu bujia scoasa dar dupa ce am montat-o tot greu mergea demarorul

Probabil s-a rupt arcul care retrage sfoara. Mergi la un service, n-ar trebui să coste prea mult înlocuirea lui.
Ca idee, la pornire, sfoara nu trebuie niciodată trasă până la capăt.

 Protopopeus, on 16 mai 2016 - 19:57, said:

Arbusti de 3 - 4cm diametru taie orice motocoasa de 1CP

Lucerna e joaca de copii, eu tineam acceleratia la jumatate, puterea era cu mult mai mare decat ar fi necesar, puieti de prun sau catina de 2 - 3cm diametru le dau cu cutitul cu 3 dinti, instantaneu, fara sa scada turatia. Cu disc cu dinti ca de drujba, special pentru arbusti, probabil as da arbori si de 10cm diametru.
Te rog nu te supăra, părerea mea e că exagerezi, sau vorbești mai mult din auzite.

#93
raul_16nic

raul_16nic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 19.03.2009
revin cu aceeasi problema de anul trecut,si anume problema cu pornirea la cald daca fac pauza de cateva minute nu o mai pot porni pana se raceste.bujia da scanteie dar se pare ca nu vine benzina.m-am gandit sa schimb membranele de la carburator sau sa schimb tot carburatorul. ceva pareri? stihl fs 350 carburator numai cu un surub de reglaj pt relanti.

#94
RazvanGL1

RazvanGL1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 25.03.2010

 lightpawn, on 16 mai 2016 - 21:06, said:



Nu e nimic dubios, nu intru în detalii cã n-are rost. Motocositoarea e OK, prețul e OK, nu despre asta am deschis discuția.

ÃŽntrebarea mea era dacã e OK pentru ce am eu nevoie: fâneațã 1.5Ha + lucernã 1 Ha.
(...)
Clar are randament mai mare decat o motocoasa de umar de putere mica.
Eu vroiam sa-ti atrag atentia asupra faptului ca astfel de cositori pot ascunde mai multe probleme grave(comparativ cu una de umar) ce sunt costisitoare.

#95
gazamare

gazamare

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 26.07.2012
Daca scot bujia sfoara de la demaror se trage foarte foarte usor. Daca desfac ansamblul demaror si incerc sa invart de oala cu clicheti aceasta se invarte foarte greu, parca are un punct in care opune rezistenta. Daca scot bujia se invarte usor. Deci cred ca nu e arcul de la demaror. Daca pun degetul si trag de demaror se depune pe deget combustibil.

#96
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007
pune ulei in capul pistonului, astepta citeva minute, invitre cu inelara de 14 . daca mai tine repeta operatia. dupa ce ai scapat incearca sa scurgi uleiul, daca nu reusesti sa il scoti, vezi ca va fumega mai tare, ceea ce ar fi bine sa faca, totusi. dar vezi ca va incarca bujia pina la stadiul in care nu va mai da scinteie, si ca sa o cureti va trebui sa o arzi. vezi ca bujia, s-ar putea sa aiba partea cu care se imbina cu pipa,metalica, facuta din aluminiu si se va topi. indeparteaz-o inainte de a o arde. daca se desface, daca nu, o lasi acolo, pentru ca in cazul acesta este vorba de un material mai rezistent la temperatura.

Edited by bogdanb1, 17 May 2016 - 07:38.


#97
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

 lightpawn, on 16 mai 2016 - 21:06, said:

...............
Te rog nu te supăra, părerea mea e că exagerezi, sau vorbești mai mult din auzite.

Si nu-mi spui punctual, cu ce ai tu impresia c-am exagerat ?!
Eu cred taman pe dos, si anume ca multi dintre ceilalti de pe-aici vorbesc din auzite, nu din vazute, de vreme ce cauta bolizi cu gramezi de CP ca sa taie niste amarate de buruieni.

Apropo de problema ta, e chiar asa de greu sa cauti pe Youtube clipuri video cu modelul acela de Solo (sau urmasele lui), sa-l vezi la lucru si sa-ti faci o parere cu privire la modul in care abordeaza vegetatia din respectivul clip ?!
Ce vrei sa ti se spuna, daca il ia cu rau cand vede in fata sa 1,5Ha de fân si 1Ha de lucerna ?!
Evident ca le va cosi si evident c-o va face proportional mai repede decat FS-ul tau, de vreme ce puterea este mai mare. Daca randamentul la cosire este comparativ, atunci productivitatea va fi direct proportionala cu diferenta de putere.

gazamare, ca o paranteza, vezi ca gasesti demaror cu arc dublu incepand de pe la 20 de lei, ulterior vei porni dracia cu un singur deget (vorba vine, ca nu poti tine manerul cu un singur deget) si cu trageri extrem de usoare.
Am si eu cunoscuti la tara care au trecut prin asta, unul proprietar de drujba Stern, altul proprietar de motocoasa DBK, dupa ce le-au schimbat demarorul, alta viata...
In cazul celui cu motocoasa DBK, in prealabil a facut o proba cu demarorul de la Decebal al meu, sa vada care-i treaba. Si-a fost foarte multumit, ulterior si-a luat si el unul. Demarorul de la DAC210 este extrem de eficient, si-un copil de 5ani o poate porni, foarte usor, eu o pornesc tinand-o in spate, tragand usor cate 30 - 40cm.

#98
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
Cum a spus si userul de mai sus, cosesti si cu lama de 70 cm dar tine foarte mult ca timp si nu merge cu mult mai repede ca o motocoasa.Daca mai ai denivelari si musuroaie, nu o mai folosesti si a doua oara, ca mai mult te enervezi.
Ps:Am una din asta cu lama de 80 cm.

#99
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007

 Protopopeus, on 17 mai 2016 - 08:21, said:


gazamare, ca o paranteza, vezi ca gasesti demaror cu arc dublu incepand de pe la 20 de lei, ulterior vei porni dracia cu un singur deget (vorba vine, ca nu poti tine manerul cu un singur deget) si cu trageri extrem de usoare.
Am si eu cunoscuti la tara care au trecut prin asta, unul proprietar de drujba Stern, altul proprietar de motocoasa DBK, dupa ce le-au schimbat demarorul, alta viata...
In cazul celui cu motocoasa DBK, in prealabil a facut o proba cu demarorul de la Decebal al meu, sa vada care-i treaba. Si-a fost foarte multumit, ulterior si-a luat si el unul. Demarorul de la DAC210 este extrem de eficient, si-un copil de 5ani o poate porni, foarte usor, eu o pornesc tinand-o in spate, tragand usor cate 30 - 40cm.
se potriveste demarorul cu arc dublu in locul celui cu sirma?
http://www.okazii.ro...oare-a164196709
http://www.okazii.ro...hina-a174682400
http://www.okazii.ro...arma-a181512978
http://www.okazii.ro...sting[181741351]


se imbina fara probleme sau mai trebuie modificat ceva?oala cu care se imbina?

#100
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Ca sa fii cu certitudine sigur, faci o masuratoare intre distantele dintre suruburile de fixare apoi pleci la cumparat.

Daca motocoasa este din asta de bazar, intre astea, dupa cum bine stim, nu exista diferente, in afara de capacitatea cilindrica (43cc sau 52cc), forma coarnelor, culoarea, calitatea plasticului ce formeaza carenajul motorului si demarorul, simplu sau dublu. Prin urmare, nu vad de ce nu s-ar potrivi.

Demarorul meu s-a potrivit fara probleme pana acum la un DBK si la un Strauss, ale unora care-au fost curiosi sa vada daca demarorul meu face vreo diferenta fata de-al lor, mai ales ca sculele lor sunt de 52cc, iar a mea e de 43cc.
La oala cu clicheti n-a fost nevoie de nici o modificare.

Edited by Protopopeus, 17 May 2016 - 11:24.


#101
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007
ma gindeam daca intimplator, iti mai aduci aminte din vazute, la acel DBK si/sau Strauss...oala mea arata, ca si exemplu, cam asa http://www.generalmo...na-nr-3-7753555
sint acolo mai multe poze cu ea si cu demarorul
ma sindeam ca stii, pe dinafara, din vazute, din ce ai vazut daca se potriveste cu cel cu arc dublu. doar informativ, ca de mers, merge ai asa cum e...am eu grija sa ii dau, ca la coasa, de ririie in sarcina, de-ar avea gura sa spuna...
multumesc
teoretic nu prea vad inlocuitor pentru demarorul cu sirma. deci nu merge.

Edited by bogdanb1, 17 May 2016 - 12:01.


#102
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Hmm, ba da, imi aduc aminte, insa nu-i asa oala alor noastre, ci e o oala cu doi clicheti, ca asta.

Dar, despre ce model e vorba ?!

Oricum, banuiesc ca-i poti schimba acea oala, cu una cu doi clicheti, si-n acest fel, poti schimba si demarorul. Daca ne uitam aici, vad ca exista oale atat ca cea indicata de tine, respectiv asta, cat si ca cea indicata de mine, adica asta, si ambele sunt compatibile cu aceeasi motocoasa. Mai departe, schimbi si demaroul, care banuiesc ca-i de genul acesta, cu unul ca asta.

Edited by Protopopeus, 17 May 2016 - 12:29.


#103
luciadevis

luciadevis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 21.08.2012
@lightpawn, cositoarea solo 530 e buna pentru ce ai tu de cosit. Usureaza munca in sensul ca nu mai cari cu spatele motocoasa de umar, dar o sa te "traga" putin dupa ea si pentru ca ai suprafata mare este putin obositor. Ce putere are motorul?
M-am uitat la caracteristici si am vazut ca latimea taieturii este 71 cm, nu vei avea mare productivitate, fata de modul in care cosesti acum, dar e mai usor din punct de vedere fizic.

#104
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007
chinezeasca, sora cu dac 210, este bc430, garden nustiucum. oricum nu schimb tot ansamblul de dragul unui arc. multumesc.

#105
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007

 RazvanGL1, on 17 mai 2016 - 04:34, said:

Clar are randament mai mare decat o motocoasa de umar de putere mica.
Eu vroiam sa-ti atrag atentia asupra faptului ca astfel de cositori pot ascunde mai multe probleme grave(comparativ cu una de umar) ce sunt costisitoare.
Mulțumesc!

Protopopeus said:

Si nu-mi spui punctual, cu ce ai tu impresia c-am exagerat ?!
Eu cred taman pe dos, si anume ca multi dintre ceilalti de pe-aici vorbesc din auzite, nu din vazute, de vreme ce cauta bolizi cu gramezi de CP ca sa taie niste amarate de buruieni.
1. Motocoasele nu sunt pentru tăiat arbuști de 3-4 cm diametru sau puieți de prun de 2-3 cm; nu zic că n-ar merge, dar distrugi transmisia.
2. Nici lucerna nici iarba sau buruienile etc nu se cosesc cu motocoasa cu "accelerația la jumătate" ci cu accelerația "full" (fără "șprițuri" cum din lipsă de cunoștință procedează unii)
3. Nu există "disc cu dinți ca de drujbă" pentru motocoasă, "drujbele" dolosesc un lanț cu dinți opozabili; probabil te referi la disc tip fierăstrău circular - dar nici ăla nu e pentru arbuști de 3-4 cm, ca să nu mai zic că nicio șansă să tai "arbori de 10 cm".

 luciadevis, on 17 mai 2016 - 12:58, said:

@lightpawn, cositoarea solo 530 e buna pentru ce ai tu de cosit. Usureaza munca in sensul ca nu mai cari cu spatele motocoasa de umar, dar o sa te "traga" putin dupa ea si pentru ca ai suprafata mare este putin obositor. Ce putere are motorul?
M-am uitat la caracteristici si am vazut ca latimea taieturii este 71 cm, nu vei avea mare productivitate, fata de modul in care cosesti acum, dar e mai usor din punct de vedere fizic.
Motor Briggs & Stratton, 3.5 CP
Mulțumesc pentru părere!

 sandel1, on 17 mai 2016 - 08:42, said:

Cum a spus si userul de mai sus, cosesti si cu lama de 70 cm dar tine foarte mult ca timp si nu merge cu mult mai repede ca o motocoasa.Daca mai ai denivelari si musuroaie, nu o mai folosesti si a doua oara, ca mai mult te enervezi.
Ps:Am una din asta cu lama de 80 cm.

Mulțumesc!

Edited by lightpawn, 17 May 2016 - 13:58.


#106
luciadevis

luciadevis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 21.08.2012
@lightpawn, am uitat sa precizez ca o astfel de cositoare se preteaza pentru un teren plan. Este foarte "sensibila" la pietre, musuroaie, denivelari -  imediat dintii vor fi afectati. Motorul este micut ca putere si nu merge atasat un mic scaun sau o mica platforma pe roti, un astfel de accesoriu te-ar fi ajutat enorm.
Este un utilaj bun, dar la dimensiunea suprafetei tale, repet, productivitatea nu va fi diferita fata de motocoasa de umar pe care o utilizezi acum.

Edited by luciadevis, 17 May 2016 - 14:29.


#107
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

 lightpawn, on 17 mai 2016 - 13:59, said:

.........................
1. Motocoasele nu sunt pentru tăiat arbuști de 3-4 cm diametru sau puieți de prun de 2-3 cm; nu zic că n-ar merge, dar distrugi transmisia.
2. Nici lucerna nici iarba sau buruienile etc nu se cosesc cu motocoasa cu "accelerația la jumătate" ci cu accelerația "full" (fără "șprițuri" cum din lipsă de cunoștință procedează unii)
3. Nu există "disc cu dinți ca de drujbă" pentru motocoasă, "drujbele" dolosesc un lanț cu dinți opozabili; probabil te referi la disc tip fierăstrău circular - dar nici ăla nu e pentru arbuști de 3-4 cm, ca să nu mai zic că nicio șansă să tai "arbori de 10 cm".
.........................

Mda, exact cum ziceam, altii vorbesc din filme, nu eu !

Arbusti de 3 - 4cm diametru sunt frectie pentru o motocoasa, daca este dotata cu garnitura de taiere adecvata. Iar arbusti cat degetul de grosi (2 - 3cm diametru) ii tai cu orice fel de cutit sau disc, fara nici o problema la transmisie.

Nu exista disc cu dinti ca de drujba ?!
Da asta, asta, asta, ce sunt ?! Dar asta si asta ?!
Uite aici, aici sau aici si cum se lucreaza cu ele...
Legat de aia 10cm, pai daca circumstantele solicita, la un moment dat, tai pomi si de 20cm diametru.

Iar cu motocoasa accelerata permanent n-ai decat sa lucrezi tu si cu altii care doresc sa faca demo-uri pe Youtube, eu voi continua s-o folosesc in sprit-uri.
Sa nu vii cu argumentul ala referitor la randamentul motorului in doi timpi, care-i maxim la turatie maxima, ca te trimit la cartea de fizica si-apoi sa-mi arati si mie acel motor cu ardere interna cu eficienta crescand odata cu turatia, fiindca, in realitate, e cam pe dos (de la un anumit punct, evident).

Edited by Protopopeus, 17 May 2016 - 16:04.


#108
subss

subss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.11.2009
Salut,

Ce părere aveți despre motocoasele Gardetech care se găsesc în Leroy Merlin?

Prima, cea mai mică: 1.7 cai putere, 42 cm³ la 299 lei: http://www.leroymerl...gardetech-17-cp

A doua, ceva mai mare: 3 cai putere, 52 cm³ la 399 lei: http://www.leroymerl...a-gardetech-3cp


Am nevoie de cositoare pentru un teren de 500 metri pătrați, cu buruieni normale, plus ceva ștevie.

Care dintre cele două ar fi mai bună? Consumul este aproape dublu pentru cea cu 3 cp, față de cea cu 1.7 cp sau nu se scalează proporțional cu cilindreea?


Este vreun utilizator de motocoasă Gardetech pe aici ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate