Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

ICMP intre hosturi in 2 vlanuri

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Buna seara,

   Am urmatoarea problema la care nu cunosc raspunsul. 4 hosturi in total (H1, H2, H3, H4) conectate cate 2 la cate un switch (H1, H2 - SW1 si H3, H4 - SW2), H1 si H3 sunt in vlan 1 iar H2 si H4 in vlan 2. Sw-urile sunt legate intre ele prin trunk.

Daca se trimite ICMP Echo Request de la H2 la H3, primeste H2 ICMP Echo Reply? Multumesc pentru raspuns.

#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 05.12.2002
nu

#3
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Imi poti explica de ce, te rog?

#4
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 05.12.2002
Pentru ca sunt in vlan-uri diferite si nu comunica intre ele. Iti trebuie un device layer3 care sa faca rutarea intre vlan-uri.

#5
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Trunk-ul dintre sw-uri nu ar trebui sa se comporte ca un singur link intre cele 2 vlan-uri si sa permita acestora sa comunice?

Edited by myCoCo16, 02 May 2016 - 21:33.


#6
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 02.09.2007
Trunking-ul ala zice doar ca ai banda dubla intre cele 2 switch-uri. Adica daca sunt switch-uri 100Mbps, ele vor putea comunica la 200Mbps daca au 2 porturi in trunk, la 300 Mbps daca au 3 porturi in trunk etc.
Asta inseamna ca switch-ul ala stie sa faca load-balancing intre toti membrii trunk-ului si teoretic sa utilizeze eficient banda disponibila.
Chestia asta e buna daca sunt multi conectati la sw1 care vor sa vorbeasca cu altii (multi) conectati la sw2. Daca n-ai trunking, toti vor imparti aceeasi banda de 100Mbps. Daca ai trunking, banda aia se dubleaza/tripleaza in fct de cate legaturi port-port sunt intre cele 2 switch-uri.

#7
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Multumesc pentru raspuns.

Ma induce in eroare faptul ca intr-o carte menita pentru pregatirea pentru certificarea ccna este mentionat ca prin trunking este permisa comunicarea intre mai multe vlanuri.

"The use of trunking allows switches to pass frames from multiple VLANs over a single physical connection by adding a small header to the Ethernet frame."

"VLAN trunking creates one link between switches that supports as many VLANs as you need. As a VLAN trunk, the switches treat the link as if it were a part of all the VLANs."

#8
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 05.12.2002

 lyanna, on 02 mai 2016 - 21:57, said:

Trunking-ul ala zice doar ca ai banda dubla intre cele 2 switch-uri.[...]
De fapt trunk inseamna ca pe acolo pot circula mai mult vlan-uri, nu are nici o legatura cu banda disponibila.

 myCoCo16, on 02 mai 2016 - 22:12, said:

Ma induce in eroare faptul ca intr-o carte menita pentru pregatirea pentru certificarea ccna este mentionat ca prin trunking este permisa comunicarea intre mai multe vlanuri.
"The use of trunking allows switches to pass frames from multiple VLANs over a single physical connection by adding a small header to the Ethernet frame."
"VLAN trunking creates one link between switches that supports as many VLANs as you need. As a VLAN trunk, the switches treat the link as if it were a part of all the VLANs."

Da, exact asta inseamna - ca pe acel link dintre cele 2 sw-uri vor circula atat vlan1 cat si vlan2, dar ele raman separate, nu comunica intre ele.
Bineinteles, conteaza si cum configurezi trunk-ul si switch-urile, ce vlan-uri permiti pe trunk si ce vlan-uri pe porturile in acces, dar problema initiala se rezuma la ce am scris mai sus.

Edited by Alice, 02 May 2016 - 22:49.


#9
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Si cu un switch de layer 3 sau router raspunsul problemei initiale ar fi pozitiv, nu?

#10
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 05.12.2002
Daca este configurat corect, da

#11
myCoCo16

myCoCo16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 25.01.2011
Multumesc pentru raspuns.

#12
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 02.09.2007
Baiatul n-a specificat, de care trunking vrea. Eu i-am zis ce face port trunking, tu, vlan trunking.

#13
Kriogen

Kriogen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 23.04.2014
Ce switch-uri sunt?

#14
Roshket

Roshket

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 03.07.2007
Ca si o completare, daca vrei sa te luminezi. Tu avand 2 VLAN-uri ai efectiv 2 retele diferite. Pentru fiecare switch din cele doua, nu stie stanga (vlan 1) ce face dreapta (vlan 2). De ce ai nevoie de un Router (echipament de Layer 3)? Pentru ca la primire de ICMP switch-ul va cauta MAC-ul destinatie in tabela lui de ARP (tabela individuala pt fiecare VLAN) si nu-l va gasi, deci va face flood pe toate interefetele configurate pe VLAN respectiv, dar nu ii va raspunde nimeni.

#15
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
daca tot ai dezgropat un thread mort poti pune punct dupa "si nu-l va gasi".....ce e dupa virgula se aplica doar la hub-uri(exact asta e marea diferenta dintre ele)

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Gresit. Switch-ul cauta MAC-ul in tabela CAM, nu ARP ca nu stie ce e ala, si flood-eaza frame-ul pe toate interfetele in access sau trunk pe care e permis acel vlan minus interfata pe care a venit frame-ul daca nu gaseste adresa MAC destinatie in CAM. Hub-urile fac asta by default ca nu au idee ce e aia tabela CAM.

Edited by MembruAnonim, 15 November 2016 - 12:47.


#17
Roshket

Roshket

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 03.07.2007
Da, penibil. Greseala mea. Switchul nu stie IP sa faca ARP, incercam sa ii explic OP-ului cat mai usor si m-am incurcat.

Edited by Roshket, 16 November 2016 - 23:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate