Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...
 ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !
 Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO

Identificare Jante

Amintiri din viitor: Blondele, te...
 Smart mobile keeps stopping/ smar...

Culoar de zbor Aeroportul Brasov ...

Intrebare program spion telefon a...

W10 busit
 

Rezoluție boot live-cd Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Exista o modalitate de a rula un Live CD, sa-mi afiseze rezolutia nativa, fara a instala versiunea de Linux ?

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Depinde de distribuție și de ”sculele” puse la dispoziție. Eu chiar azi am testat Ubuntu 16.04 pe desktop și am putut seta rezoluția (1368x768/ placă video nvidia) din setări.

LE: system settings- display- selectezi o rezolutie ok.

LLE: precizează te rog distribuția cu pricina, rezoluția, etc.

Edited by shogun1, 24 April 2016 - 17:36.
Completari


#3
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Kubuntu 16.04 / 3840 x 2160 / GTX 980 Ti

PS : Eu nu am deschis acest topic, era deja deschis. Am pus doar o intrebare, n-am vrut sa deschid alt topic.
Mersi

Edited by eduard_w, 24 April 2016 - 17:59.


#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Verifică te rog dacă poți schimba rezoluția din system settings. Dă în konsole comanda xrandr și vezi ce rezoluții sunt suportate. Tot cu xrandr poți seta rezoluția (dacă este suportată.../ pune aici outputul xrandr să vedem ce rezoluți suportă și cum e denumit display-ul) în genul:
xrandr --output VGA1 --mode 3840 x 2160 --rate 60


Întrebarea ta nu se ”pupa” cu topicul respectiv, acela se referea la erori!

Edited by shogun1, 24 April 2016 - 18:07.
Completări


#5
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
[email protected]:~$ xrandr
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 640 x 480, current 1024 x 768, maximum 1024 x 768
default connected primary 1024x768+0+0 0mm x 0mm
   1024x768   61.00*
   800x600    61.00
   640x480    60.00
[email protected]:~$

Sa fie oare de vina conexiunea prin HDMI ?

Edited by eduard_w, 24 April 2016 - 18:26.


#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Nu, n-are legătură (vezi screenshot), pur și simplu trebuie instalat driverul grafic. Mă gândesc că ce vrei tu de fapt e o instalare cu persistență pe un stick usb.

[ https://i.imgur.com/DKXNFkE.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Pot instala driverul video daca rulez Live CD ?!

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Da, setezi repositoriile, updatezi și instalezi driverul (și orice altceva, gen codecurile ubuntu-restricted-extras). Dar dacă nu e o instalare cu persistență pe stick nu se vor păstra schimbările (driverul, codecurile, șamd) și la fiecare bootare vei relua procesul. Mai poți folosi sleep în loc de shutdown eventual, dar nu mi se pare o soluție adecvată.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate