Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme mini tractor chinezesc b...

Cand și de unde iau permisul...

Cum functioneaza sistemul audio a...

cum se foloseste o masina de spal...
 Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...

De unde pot cumpara mai multe car...
 Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...

Problema laptop
 Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby

Nu mai porneste PC-ul !
 

ce linux sa pun?

- - - - -
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#1
vyctoras1985

vyctoras1985

    MACH 20+

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
ce linux sa pun avand in vedere ca am foarte putin ram si sistemul este cam (foarte) vechi?
sempron 2800+, placa de baza k7s41gx, radeon 9250 , memorie ~ 639 mb.....
am mai incercat sa pun si luasem dvd ...dar nu a mers...pentru ca am observat dupa aia ca pe unitatea mea optica scria dvd rom.....m-am uitat mai bine si am vazut ca e "compact disk ReWritable" asa ca astazi am luat un cd ....sa vedem poate merge ......
linuxul il voi folosi pentru youtube. citit carti si 1-2 jocuri mai vechi ......

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 31.01.2009
Încearcă să adaugi ceva RAM! O distribuție light, dar prietenoasă, gen Lubuntu.

#3
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,757
  • Înscris: 12.06.2006
Lubuntu.

#4
vyctoras1985

vyctoras1985

    MACH 20+

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
am mai stat pe linux...si chiar am nevoie de ceva care sa faca sistemul sa mearga mai bine ..... m-am saturat de freeze din nu stiu cand in nu stiu cand .....
asa ca please recomandati-mi ceva .....o sa ma uit si la Lubuntu

#5
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,757
  • Înscris: 12.06.2006
Apropo stick nu ai, ca sa nu mai risipesti un cd/dvd aiurea?

#6
vyctoras1985

vyctoras1985

    MACH 20+

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
nu am....

ce install sa aleg de aici?
https://help.ubuntu....untu/GetLubuntu

#7
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,757
  • Înscris: 12.06.2006
PC 32bit

#8
-Daniel

-Daniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 16.04.2016

View Postvyctoras1985, on 24 aprilie 2016 - 17:36, said:

linuxul il voi folosi pentru youtube. citit carti si 1-2 jocuri mai vechi ......

Pentru browsing si you tube s-ar putea ca nici distributiile lightweight sa nu faca fata. Browserele de azi cer resurse maricele.

Edited by -Daniel, 24 April 2016 - 18:07.


#9
vyctoras1985

vyctoras1985

    MACH 20+

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
pai nu ..stai asa....minimal, core sau graphical install? as fi tentat sa pun un core install....oare la core install are browser? ca multe chestii nu ma intereseaza si le voi pune eu ulterior....

View Post-Daniel, on 24 aprilie 2016 - 18:07, said:

Pentru browsing si you tube s-ar putea ca nici distributiile lightweight sa nu faca fata. Browserele de azi cer resurse maricele.
tocmai ...de ce sa am windows xp care se stie consuma mai multe resurse decat un linux chel......

#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 31.01.2009
Graphical.
Pentru navigare net/ youtube se pot folosi aplicații mai economice, Midori de exemplu ca browser, Minitube pentru youtube, șamd.

#11
-Daniel

-Daniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 16.04.2016

View Postvyctoras1985, on 24 aprilie 2016 - 18:08, said:

pai nu ..stai asa....minimal, core sau graphical install? as fi tentat sa pun un core install....oare la core install are browser? ca multe chestii nu ma intereseaza si le voi pune eu ulterior....


tocmai ...de ce sa am windows xp care se stie consuma mai multe resurse decat un linux chel......

Nu te descurajez. Tot Lubuntu iti recomand sa incerci, fiindca asta l-am folosit si eu. Insa, din experienta proprie, avand sistem cu Procesor de 3000 Mhz si memorie de 2 Gb Ram, n-am fost multumit, nu mergea fluent pe partea de browsing. You tube nici nu incercam de 720 p fiindca sacada.

View Postshogun1, on 24 aprilie 2016 - 18:09, said:

Minitube pentru youtube, șamd.

Mini Tube nu-i aplicatia aceea care nu-ti deschide toate video-urile?

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 31.01.2009

View Post-Daniel, on 24 aprilie 2016 - 18:16, said:

Mini Tube nu-i aplicatia aceea care nu-ti deschide toate video-urile?
Sincer habar n-am, am folosit numele din inerție ca exemplu, eu folosesc ceva aplicații CLI. Mai există alternative, gtk-youtube-viewer, smtube, pymaxe, clipgrab (doar download), șamd.

#13
compostajeurbano

compostajeurbano

    Junior

  • Grup: Banned
  • Posts: 249
  • Înscris: 14.04.2016
chiar nu mai poti pune "ceva" RAM-i ?  :)

#14
linuxnoob0008

linuxnoob0008

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 16.04.2016
puppy linux

#15
nino852

nino852

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,577
  • Înscris: 10.05.2012
Merge maxim 2 Gb, dar trebuie sa le ai.

#16
vyctoras1985

vyctoras1985

    MACH 20+

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View Postshogun1, on 24 aprilie 2016 - 18:09, said:

Graphical.
Pentru navigare net/ youtube se pot folosi aplicații mai economice, Midori de exemplu ca browser, Minitube pentru youtube, șamd.
as incerca totusi un core.....numai daca are browser inclus....sau daca pot sa il pun....banuiesc ca acest core inseamna tot interfata din asta desktop nu linux din ala gen Total Commander de pe windows ....

in fine m-am interesat si o sa pun graphical pentru ca am vazut ca zice "with over 700 mb" ceea ce in traducere inseamna aproximatix 700 mb...si eu cam asa am.....
in plus core nu stiu sigur daca e desktop interface ......
mai trebuie sa gasesc un site sa uploadez niste fisiere pe care vreau sa le tin pentru mai tarziu ......
argumentul cel mai tare e ca pe linux nu ai antivirus care asta mananca serios din ram ......

#17
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 31.01.2009
Încearcă core install, te vei trezi în terminal mod text. Fără DE și orice altceva cu GUI.

Adică ca-n screenshotul următor, dar fără wallpaper, text color, mesaj întâmpinare... Posted Image Nu cred că vrei asta.

[ https://i.imgur.com/I04eX7X.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by shogun1, 24 April 2016 - 18:52.
Completări


#18
motanu_mic

motanu_mic

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 16.12.2013
Fa dual-boot, este perfect ptr ce iti trubuie.

Cum sa ai atata memorie? ai o bareta de 512 si una de 128 sau 2 de 256 si una de 128MB?

Calculatorul este foarte bun, numai ca trebuie sa stii cum sa-l optimizezi sa consume putina memorie. Cred ca undeva ti-am aratat mai demult cum am eu un linux pe un laptop cu aprox 800MB memorie. Este dual boot si acolo, ca mai ai nevoie uneori de cate o porcarie de program care merge doar pe windows.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate