Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Ce este arta, pentru voi ?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
390 replies to this topic

#19
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View Postcristirg, on 21 aprilie 2016 - 13:58, said:

trebuie pastrate in arta,pictura ...esteticul,frumosul,bunul gust...daca nu ajungi la chestii de genu,aiureli...
Pentru a le pastra, trebuie mai intai sa le si ai... sa le cunosti... sa mergi prin galerii si muzee, sa citesti, sa gasesti locul tabloului in epoca respectiva, sa-l comentezi cu altii care au idee despre arta, sa-l intelgi, sa-l simti... nu sa te uiti pe net, pentru ca e diferenta imensa intre o poza virtuala de pe un ecran si privitul in realitate...

Pictorul pus de tine a descoperit o metoda prin care sa transforme peisajele lumesti obisnuite in lucrari de arta excelente. Tu insa nu realizezi asta, pentru ca nu cred ca ai vazut vreun tablou de-al lui in realitate... pana la urma... ca sa iti placa ceva... trebuie sa iti si doresti asta...

View Posthellmarvel, on 22 aprilie 2016 - 16:14, said:

Specialistii, cunoscatorii de care spui tu sint principalii vinovati de degenerarea conceptului de arta de azi (aici are dreptate tipul din clip).
Nu ei sunt principalii vinovati, poate ca artistii... pentru ca ei fac lucrarile respective, nu?
Artistii vinovati au fost avangarda societatii in crearea mediului interior si exterior in care traim, precum si in propagarea ideilor care au schimbat societatea...

View Posthellmarvel, on 22 aprilie 2016 - 16:14, said:

o prostie de Modigliani (170 de milioane de dolari), cind cel mai scump tablou al lui se vinduse pina atunci cu doar 70 de milioane.
Ce numesti tu 'prostie' de Modigliani este un nud foarte frumos de o mare senzualitate, de acum 100 de ani, care n-a mai fost pana acum la vanzare.
(si eu l-am pictat, ca exercitiu, pentru a vedea daca pot capta senzualitatea fabuloasa din acest tablou)
linkul tau cu Modigliani nu se vede, iata aici un link bun, inclusv un filmulet : http://www.theguardi...t-auction-price

Tu aici amesteci arta - care tine de umanitate, cu piata de arta - care tine de bani.
Iti recomand sa le separi, si vei fi mai fericit, nu te vei mai oftica pe comerciantii de arta...

Daca urmezi sfatul meu si iei 10 tablouri dintr-un pictor, peste 5 ani scoti de 5-10 ori mai mult si ai si tablouri interesante in casa Posted Image.
Ca investitie, arta e o chestie foarte buna, toate bancile deschizandu-si departamente de achizitii arta, insa necesita o anumita pricepere, sau sfatul unora...
(Piata de arta a mers foarte bine pe timpul crizei, lumea orientandu-se traditional spre obiecte de arta si aur in asemenea momente)

View Posthellmarvel, on 22 aprilie 2016 - 16:14, said:

Decat o casa noua cu peretii albi, mai bine cumperi 10 tablouri de la un pictor contemporan, asa nu mai traiesti in cutie.
Sorry, atita vreme cit ei singuri se coboara la nivelul amatorului cu „arta” lor, nu vad de ce ar fi cineva prost sa plateasca pe ceva ce pot face si ei.
Tu faci o greaseala imensa crezand ca poti picta ca un mare pictor, canta ca un mare cantaret, sau scrie o poezie ca un mare poet...

Daca continui asa... vazand ca n-ai rezultate (pictezi, canti, scrii prost), poti ajunge la concluzia unora, cum ca Arta:

View Postnycolae, on 21 aprilie 2016 - 13:45, said:

= nimic.
pierdere de vreme.
Aceasta e o conceptie a oamenilor din popor, interesati in viata numai de lucrurile simple: sa manance, sa aiba unde sa doarma, sa se inmulteasca...
Elevatia spiritului uman ramane la oamenii care isi doresc mai mult decat o burta plina si un pat cald.

Userul Invoc a sumarizat foarte bine relatia dintre opera de arta si privitor.

Edited by Quantum, 23 April 2016 - 00:13.


#20
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,916
  • Înscris: 12.03.2010
quantum: Nu ei sunt principalii vinovati, poate ca artistii... pentru ca ei fac lucrarile respective, nu?
Criticii (specialistii) sint vinovati ca nu tin trenul pe sine, il lasa s-o ia prin santuri sau araturi sfatuind publicul calator sa se bucure de calatorie, pentru ca „e ceva nou, revolutionar”. Pina la urma, artistii nu creaza „de dragul artei”, ci ca sa fie apreciati. Or, criticii astia, care au intors curul menirii lor (de a educa, de a eleva spiritul critic) le ofera acestor ratati scuza ca „lumea nu intelege”. Well, too bad, atunci roaga-te de critici sa-ti cumpere lucrarile, sau sa fie destul prosti care sa puna botul la ce zic ei, ca apoi sa ti le cumpere. Dar daca insa te-ai inteles cu criticii sa-ti laude lucrarile (pentru o parte din pretul de vinzare) atunci asta se cheam escrocherie.

Ce numesti tu 'prostie' de Modigliani este un nud foarte frumos de o mare senzualitate, de acum 100 de ani, care n-a mai fost pana acum la vanzare.
Cind eram in scala generala, am avut un profesor de desen (cam nebun de felul lui cu tot ce inseamna asta in bine si in rau, de ex il injura pe Ceausescu cind ala mai traia si era pe cai mari, dar si arunca cu creta prin clasa si o data si cu o calimara intr-o eleva care nu era atenta) dar care avea inima la locul ei in ce priveste conceptul de arta. Dupa ce omul ne explicase un an inainte cum se executa degrade-urile care sa dea profunzime vazelor de flori si merelor din naturile statice, intr-o ora ne spune s-o pictam pe „mama”. Ei bine, sa mor daca unul dintre noi, care n-avea nici o tangenta cu desenul, a pictat-o pe ma-sa sub forma unui oval portocaliu spre rosu, cu gura si nasul exact ca-n pictura lui Modigliani, si ochii doua puncte rosii. Cind a ajuns profesorul pe linga el, si-a pus doar miinile in cap, a scos un „Băăăăă” lung, si a trecut mai departe. Pacat, daca i-ar fi spus ce real talent e, poate aveam un nou Modigliani printre noi.

Tu aici amesteci arta - care tine de umanitate, cu piata de arta - care tine de bani.
Oho, nici nu stii cit de mult din ceea ce tine de arta tine de fapt de bani, conformism si snobism (ultimele doua par ca se bat cap in cap, dar nu e asa, snobii sint foarte conformisti in ceea ce cred ei ca-i ridica deasupra „pulimii”). Banul si moda dicteaza gustul, stiai ca pina in anii '50 langustele si homarii se dadeau doar la puscariasi in America, sandvisurile de ton erau urite de copii in anii '60, iar hell, nimeni nu s-ar fi gindit sa manince peste crud inainte de cam aceleasi perioade ?

Ei bine, a fost de ajuns ca niste oameni de afaceri americani sa importe sushi-ul in America (si sa apara niste vedete de la Hollywood mincind „cu placere” asa ceva), niste „chefi” sa aranjeze langustele intr-un mod spectaculos in tava, sau niste japonezi sa taie file-rile de ton de parca sint de aur si cu toţii sa ceara preturi prohibitive pentru initiativa si creatiile lor, pentru ca mincarurile respective (care altfel ar fi considerate banale) sa fie acum considerate „gourmet foods”.

In arta e la fel, daca schimonoselile astea moderniste n-ar fi sustinute de „elite”, (din interes financiar, ca altfel ar fi prostie pura), valoarea lor ar fi inexistenta.

Tu faci o greaseala imensa crezand ca poti picta ca un mare pictor, canta ca un mare cantaret, sau scrie o poezie ca un mare poet...
Bre, tu ma subestimezi rau de tot daca-ti inchipui ca nu pot picta mai bine decit o maimuta.

Aceasta e o conceptie a oamenilor din popor, interesati in viata numai de lucrurile simple: sa manance, sa aiba unde sa doarma, sa se inmulteasca...
Omul are dreptate, si opinia lui e utila (one time only, pentru ca altfel nu trebuia sa intre aici, daca nu-l intereseaza subiectul). Datoria artistilor e sa caute sa ridice nivelul spiritual al tuturor oamenilor, nu a citorva. De-aia eu nu sint impotriva kitsch-urilor (sint si astea o „arta”, doar ca una de prost gust), dovedesc interesul oamenilor simpli pentru ceva mai mult decit ce bagă in stomac sau unde-si baga stremeleagul. Artistii si comentatorii de arta trebuie sa le arate ce e frumos si de ce e frumos, nu sa-i boscorodeasca ce inculti sint.

Userul Invoc a sumarizat foarte bine relatia dintre opera de arta si privitor.
Da, prin cuvinte frumoase, dar goale (pe care le poti umple cu ce conţinut vrei, esenta artei „moderne”).

PS. Ca sa n-avem vorbe sau impresii, eu discut subiectul asta nu din perspectiva vreunui „artist” frustrat, ci al unuia care cunoaste (ceva mai mult) omul, natura si comportamentul uman.

Edited by hellmarvel, 23 April 2016 - 07:15.


#21
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,044
  • Înscris: 02.03.2003

View Postcolombo2003, on 21 aprilie 2016 - 15:52, said:

Fiecare intelege frumosul sau uratul (arta in general) diferit (nu ne referim stict la definitia data de dictionary).
Ce mie mi se poate parea cu kkt, altuia i se poate parea foarte frumos si invers. Si asta pentru ca suntem diferiti si gusturile nu se discuta!!!

Nu este adevarat. Ceea ce spui tu nu este altceva decat propaganda anti-arta.
In trecut arta era rezervata doar celor pregatiti si celor instariti, dupa raspandirea socialismului s-a incercat raspandirea unei arte catre toate segmentele populatiei.
Fiind imposibil sa se produca arta pe banda rulanta s-a recurs la redefinirea notiunii.

Pentru a concepe arta ai nevoie de cunostinte avansate obtinute prin studiu, de practica indelungata si de sanatate fizica si psihica.
Un biet nebun schilod fara scoala nu va putea sa produca decat mizerie.

Daca tu esti multumit cu acest tip de creatie este strict problema ta.
Un individ foarte bine pregatit in domeniul lui de baza, cu o experienta indelungata nu va accepta pe post de arta un morman de gunoaie sau o pata de jeg.
Cand va accepta si va aprecia asa ceva ar fi cazul sa il ajutam sa gaseasca un doctor bun.

#22
Invoc

Invoc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 25.07.2013
@hellmarvel , cit.: " Userul Invoc a sumarizat foarte bine relatia dintre opera de arta si privitor.
Da, prin cuvinte frumoase, dar goale (pe care le poti umple cu ce conţinut vrei, esenta artei „moderne”).

Draga hellmarvel , userul Invoc , prin cele postate , face un apel la educatia bunului gust in arta ! Atat ! Si inca ceva , repet , indiferent de care parte esti , in arta trebuie sa ai o cultura solida . Asta ca sa nu cobori arta la nivelul vulgului , ar fi de dorit sa te ridici tu la nivelul ei !

#23
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,681
  • Înscris: 29.03.2010
Incredibil câte prostii v-a băgat în cap societatea. Voi nu mai vedeți arta prin ochii proprii, ci prin ideile pe care vi le-au băgat în cap alții. Felicitări, ați distrus arta

Dacă toți oamenii din lumea asta ar spune că apusul soarelui e ceva frumos, artistic, și mie nu mi-ar plăcea, ar trebui să spun "da domnule, asta e artă", doar pentru că au spus-o alții? Voi cam asta faceți, renunțați la propria părere despre artă, în favoarea ideilor tâmpite pe care vi le impun alții, fără ca voi să vă dați seama

#24
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
R10,
tu nu mergi in galerii pentru ca nu vrei sa compari ce au facut altii cu ceea ce faci tu. Tie iti place ce faci tu si pe tine nu te invata societatea tembela care m-a prostit pe mine, ce e ala frumos - pentru tine frumosul e numai ala vazut prin ochii tai.
Ia baga aici niste creatii facute de tine. Ai sansa ca daca ti le apreciaza altii sa ajungi mare vedeta si le dai peste nas lui Picasso si Rembrandt.

#25
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Posthellmarvel, on 21 aprilie 2016 - 13:11, said:

https://youtube.co...h?v=lNI07egoefc

Pornind de la video-ul de mai sus, (care are cam 50% puncte de vedere valide, si tot atitea perfect discutabile, ca sa nu zic timpite), ce considerati voi ca reprezinta arta ?

De exemplu, ce anume ati vrea sa aveti in casa, ce anume ati vrea sa vedeti pe strada, ce anume ati vrea sa vedeti in muzee, galerii, expozitii ?

Sinteti de acord cu afirmatia din clip, cum ca exista criterii obiective dupa care o opera de arta sa fie considerata arta ?

PS. Am plasat topicul asta aici, pentru ca n-am vazut alta sub-arie de e-opinii unde sa se potriveasca. Daca aici nu merge, mutati-l la "Ce, unde, cum", desi acolo banuiesc ca se dau mai mult raspunsuri practice, decit de "gust".
Arta e orice te face sa simti ceva, orice.

Contrar celor slabi de inger, arta nu este exclusiv ceva care iti induce o stare de bine.

Si ce iti da o stare de bine, de armonie interioara, e arta.

INSA si ceea ce iti provoaca greata, voma, dezgust, indignare, etc, tot arta este.

#26
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,681
  • Înscris: 29.03.2010

View PostQuantum, on 23 aprilie 2016 - 18:33, said:

Tie iti place ce faci tu si pe tine nu te invata societatea tembela care m-a prostit pe mine, ce e ala frumos - pentru tine frumosul e numai ala vazut prin ochii tai.

Exact

View PostQuantum, on 23 aprilie 2016 - 18:33, said:

Ia baga aici niste creatii facute de tine. Ai sansa ca daca ti le apreciaza altii sa ajungi mare vedeta si le dai peste nas lui Picasso si Rembrandt.

Când o să am nevoie de aprecierile celorlalți, sau de bani pentru lucrurile pe care le creez, voi merge în locurile în care cred că aș avea șanse să fie apreciate, nu pe un forum

#27
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
R10, inteleg ca iti tii creatiile la secret... o fi bine?! E acelasi lucru ca un preot care spune o slujba, dar n-o asculta nimeni... e degeaba...
Discutia pare a fi interesanta... Te-ai intrebat vreodata 'daca ceea ce vezi tu e gresit' ?
(fiind izolat in creatia ta, si neavand un termen de comparatie sau o alta opinie, nestiind ce fac altii,  - e atat de simplu sa cazi in aceasta cursa...)

View Posthellmarvel, on 23 aprilie 2016 - 07:00, said:

Datoria artistilor e sa caute sa ridice nivelul spiritual al tuturor oamenilor, nu a citorva.  Artistii si comentatorii de arta trebuie sa le arate ce e frumos si de ce e frumos, nu sa-i boscorodeasca ce inculti sint.

eu discut subiectul asta nu din perspectiva vreunui „artist” frustrat, ci al unuia care cunoaste (ceva mai mult) omul, natura si comportamentul uman.
Eu cred ca menirea artistilor e sa creeze, sa raspandeasca idei, sa-i stimuleze intelectual si emotional pe oameni...
Oamenii se pot bucura, inspira, energiza din creatiile si ideiile lor... asa isi pot ridica nivelul spiritual, indirect.

Datoria de care vorbesti tu cred ca revine invatatorilor din domeniul artei... Nu stiu cum poti ridica nivelul intelegerii artistice al unor populatii...
Pe de alta parte, sunt oameni care refuza sa fie invatati si indrumati, ca R10, care in sufletul lui crede ca el stie singur ce e frumosul si arta, si nu are nevoie de o educatie in acest sens,  nu vrea nici sa mearga la o galerie, la concert sau sa citeasca o carte... banui ca ii e frica de contaminare... doar e stiut ca dragostea de arta te transforma, nu?

Deci... ce e de facut cu dorinta ta de a ridica nivelul spiritual al tuturor oamenilor ?

Interesant ca cunosti omul si comportamentul lui, cum s-a intamplat asta?

#28
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,916
  • Înscris: 12.03.2010
Bre, cele mai interesante discutii, dar si cele mai sterile (fara capat si fara rezultat) sint cele in care fiecare are dreptate de pe bucatica lui, dar nimeni n-are dreptate ca un tot (din orice punct de vedere ai privi).

@quantum
R10 are dreptate cind spune ca nu trebuie sa te lasi influentat, ca sa fii liber. Inspiratie gasesti peste tot in jurul tau, menirea ta de artist e s-o captezi si s-o transformi in ceva care sa placa si celorlalti (aici greseste, un artist in lumea lui, care nu e validat ori recunoscut de cei din jurul lui, e ca sacul de orez care s-a rasturnat in China, degeaba).

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa vina cineva sa traduca „polimii” ce vrea cutare artist sa zica, pentru ca asta trebuie s-o faca chiar artistul, prin opera sa, ca de-aia ai ales arta ca mod de exprimare, altfel te faceai gurist si spuneai pe gura tot ce ai de spus.

În ce priveste publicul „andrisant”, invatatorii, sau profesorii, sau criticii, în cele din urma, iti pot deschide ochii, dar si sa te inchida in sabloane cu care sa masori pe urma ce e arta si ce nu. Sa te ascunzi in spatele lor (sau a invataturilor lor) denota teama de a avea propria parere, ca sa nu gresesti. Gresesti fata de cine, fata de tine (care esti ultimul beneficiar) sau fata de ceilalti, in fata carora sa te lauzi cu „eruditia” si cunostintele tale ?

Nu, cei care te introduc in aprecierea artei (doar ca recomandari, nu ca ucaze), nu trebuie sa-ti indice ce e frumos si ce nu, ce e arta si ce nu, ce e estetic si ce nu e. Frumosul  (ca si binele) nu are nevoie de explicatii, tine doar de simtire. Ca sa cunosti lumea inconjuratoare, trebuie doar sa deschizi ochii si sa fii receptiv (dar si selectiv, pentru ca nu tot ce e pe lume e frumos, estetic, sau de dorit, ori cu urmari pozitive.

Edited by hellmarvel, 24 April 2016 - 07:13.


#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Prefer arta in stare pura, naturala ... de pilda femeia...

Bărbatul este artist, femeia este Arta însăşi: bărbatul este sculptor, femeia este Sculptura; bărbatul este pictor, femeia este Pictura; bărbatul este istoric, femeia este Istoria; bărbatul este compozitor, femeia este Muzica; bărbatul este coregraf, femeia este Dansul; bărbatul este dramaturg, femeia este Comedia, Drama şi Tragedia; bărbatul este poet, femeia este însăşi Poezia.

[ http://2.bp.blogspot.com/-MV4zNQTftV4/T_BAzwzPXBI/AAAAAAAAB3k/yaIk0oNcSsQ/s1600/women-in-art-4.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#30
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,681
  • Înscris: 29.03.2010
Quantum, îmi cer scuze dacă m-am exprimat greșit, dar văd că nu ai înțeles în totalitate ce am spus.

View PostQuantum, on 24 aprilie 2016 - 05:50, said:

R10, inteleg ca iti tii creatiile la secret... o fi bine?!

Puținele pe care le-am făcut până acum, da, sunt făcute doar pentru mine.

View PostQuantum, on 24 aprilie 2016 - 05:50, said:

fiind izolat in creatia ta, si neavand un termen de comparatie sau o alta opinie, nestiind ce fac altii,  - e atat de simplu sa cazi in aceasta cursa...
Dar nu sunt izolat în creația mea, nu sunt un bărbos care stă doar în casă :)). Chiar stau foarte puțin în casă, de aceea creez puțin. Dar de ce aș compara 2 lucruri? Fiecare are frumusețea lui...e ca și cum ai compara un trandafir cu o margaretă. De ce ai face asta? Trebuie apreciată frumusețea fiecărei flori, și atât. Dacă le compari, ambele își pierd din esență, pentru că prin comparație automat cauți lucruri negative, ceea ce nu trebuie făcut.

View PostQuantum, on 24 aprilie 2016 - 05:50, said:

Te-ai intrebat vreodata 'daca ceea ce vezi tu e gresit' ?

Atâta timp cât ceea ce fac vine din suflet, și o fac fără să fac un rău nimănui, nu cred că are cum să fie ceva negativ.

View PostQuantum, on 24 aprilie 2016 - 05:50, said:

Pe de alta parte, sunt oameni care refuza sa fie invatati si indrumati, ca R10, care in sufletul lui crede ca el stie singur ce e frumosul si arta, si nu are nevoie de o educatie in acest sens,  nu vrea nici sa mearga la o galerie, la concert sau sa citeasca o carte... banui ca ii e frica de contaminare... doar e stiut ca dragostea de arta te transforma, nu?

La această afirmație a ta mi-am dat seama că m-ai înțeles greșit. Am spus pe cealaltă pagină că nu merg la o galerie de artă ca să compar lucrările, ci merg să admir frumusețea fiecăreia. Cred că tu ai înțeles că nu merg deloc. Cât despre citit, citesc probabilîntre 500 și 1000 de pagini lunar, depinde ce activități mai am pe lângă

Dar da, refuz să fiu îndrumat. De ce m-ar îndruma cineva? Dacă cineva mi-ar spune ce să fac, aș fi doar un câine care execută comenzi, nu? Eu încerc să îmi deschid singur orizonturile, să fac propriile greșeli, să am propriile experiențe, că doar din alea înveți.

#31
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015

View PostOriginalCopy, on 23 aprilie 2016 - 18:47, said:

Arta e orice te face sa simti ceva, orice.



INSA si ceea ce iti provoaca greata, voma, dezgust, indignare, etc, tot arta este.
Serios? Asta e ceva nou. Eu stiam ca arta ar trebui sa iti faca sufletul sa vibreze in mod pozitiv,sa iti incante ochiul nu sa te trimita la baie.Adica si daca iti da o stare de rau tot arta este? Deci daca cineva incepe sa picteze capete retezate,intenstine scoase,tot arta este? Tu ai privi asa ceva fara sa te gandesti ca cel care a pictat asa ceva e doar  bolnav psihic?

#32
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postisisceanoua, on 24 aprilie 2016 - 11:46, said:

Serios? Asta e ceva nou. Eu stiam ca arta ar trebui sa iti faca sufletul sa vibreze in mod pozitiv,sa iti incante ochiul nu sa te trimita la baie.Adica si daca iti da o stare de rau tot arta este? Deci daca cineva incepe sa picteze capete retezate,intenstine scoase,tot arta este? Tu ai privi asa ceva fara sa te gandesti ca cel care a pictat asa ceva e doar  bolnav psihic?
E ceva nou pentru tine.

Diferenta dintre geniu si nebun este de cele mai multe ori neobservabila.

#33
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015
Nu prea cred.Diferenta dintre frumos si grotesc e destul de vizibila.

#34
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
[ http://afun4u.com/wp-content/uploads/2013/08/102.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

“Untitled.” Artist – Mark Rothko. Cost – $ 28 million. 1961


Iti starneste indignare faptul ca pentru o asa porcarie a primit 28 de milioane de dolari? Iti starneste.
Ti-a trezit un sentiment? Ti-a trezit.
Este arta? Este.

#35
isisceanoua

isisceanoua

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,873
  • Înscris: 18.04.2015
Ce sentiment sa imi trezeasca? Zici ca e tava bunicii cand face suc de rosii)))) Si zici ca au fost oameni care au dat atatia bani pe asa ceva???

#36
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Uite-ti sentimentul, scos in evidenta cu rosu:

View Postisisceanoua, on 24 aprilie 2016 - 12:04, said:

Ce sentiment sa imi trezeasca? Zici ca e tava bunicii cand face suc de rosii)))) Si zici ca au fost oameni care au dat atatia bani pe asa ceva???


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate