Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Prima voastră experiență cu F.M.-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Scuze, tu i-ai zis ca vrei chitanta pt ANAF? Nu e frumos. Discutia e "Domnule, eu vreau bonul si nu bonul.O hartie de 50 lei si gata.
Toroidal sau clasic, tot traf e. In plus la toroidal e fixarea mecanica o problema..asa ca l-as prefera pe cel vechi rebobinat..
Sa revin.Cuvantul targ iti spune ceva? Ca tot esti bucurestean.
Valea Cascadelor in fund, nu glumesc, desi suna hi, hi.. Sau Vitan Da in ala de masini, cu 3.5 lei intrarea.. ..
Chiar, citeam ca "in ultima sambata a fiecarei luni" e targ radioamatoricesc in Vitan. Te duci acolo cu traful mort in mana si incerci pe la unul, altu, nene pls, cine bobineaza..Marea majoriate sunt re/vanzatori, dar mai gasesti si cate un meserias..
Nu uita sa te tocmesti..
BAFTA MAXIMA

#38
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004
Îmi vine şi cu ceva de fixare. Am luat şi unul s.h. şi...
Nu, nu am întrebat de bon.

#39
innesat

innesat

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,027
  • Înscris: 26.09.2010
'96/'97 parca, poate chiar mai devreme, nu mai retin exact. Aveam un no name de radiocasetofon, ce pleca de pe la 67 parca pana la 108. A fost primit cadou de la o ruda ce mai pleca in afara tarii. Pana atunci, nu aveam treaba cu fm-ul, ma delectam cu ce se prindea pe tv. Mai am si acum niste radiouri portabile aduse de bunicul patern din Rusia, dar nu stiu daca mai functioneaza, unul stiu ca il folosea el, legat la un transformator, iar celalat doar a stat praful pe el. Deoarece scrie in rusa pe ele, si eram prea mic sa inteleg ceva, habar nu am ce benzi stie, dar are un buton de unde le poti schimba, sunt vreo 4 parca. La vremea aceea, fm-ul nu ma pasiona. Ascultam Radio 3 doar pentru muzica difuzata, si mai inregistram pe casete melodiile ce imi placeau.

Am ascultat doar Radio3 Romania Tineret, alte posturi nu ma interesau. Apoi, treptat, am descoperit si celelalte posturi, dar ramasesem cu Radio3 in OIRT si pe 90.7 ascultam Alpha Pro de la Pitesti. :)

Bunicul patern in schimb era mai la moda, avea pick-up, si un radio cu pick-up deasupra, o cutie mare de lemn, dar nu mai functiona cand l-am gasit si am vrut sa vad ce e cu el.

Inca mai am pe undeva pastrat radio-ul de pe prima Dacie a familiei, am vrut sa il pastrez atunci cand au decis ai mei sa o schimbe si au vandut-o.

Edited by flobuc, 21 April 2016 - 22:36.


#40
innesat

innesat

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,027
  • Înscris: 26.09.2010
Pana la urma, am reusit sa gasesc pe net o poza cu aparatul rusesc. Unul stiu sigur pe unde este pus, al doilea in schimb trebuie sa il caut.
Attached File  uploadfromtaptalk1461271033384.jpg   8.93K   14 downloads

#41
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004
Cred că e asemănător "Meridan" RP-348: http://rw6ase.narod....dian_rp348.html

Edited by djl, 21 April 2016 - 23:12.


#42
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
O sa sune a autolauda. Nu vreau asta..
Dar am mai scris ca radio/electronica a fost viata mea, si nu am ascuns ca am luat si plase, hi, hi, adica ufff...
Acum cativa ani a venit un tip sa ii retrag combina cu radio din banda OIRT in CCIR. Il gasise intr-un pod si si-a adus aminte ca imediat dupa decembrie  89 a facut prima afacere si din banii castigati si-a cumparat dracia aia..Cand a auzit cat a costat, nevasta-mea era sa faca infarct.Mi-a zis multe..
Eu, om insurat, am inteles ca era sa faca cunostiinta si cu facaletul si cu tigaia..Si multe zile nu a mai primit...aaa..nimic..
Sper ca nu ma intrebati de unde stiu, pt ca nu recunosc..eu sunt mic, nu stiu nimic/ tata in pod ..bele ..capra...Scuze, asa era poezia...
Sa revin. Prima data am umblat la circuitele clasice de acord..Am schimbat piesele, bo(M)binele si conzii si se auzea ca dracu..Adica foarte slab, desi vorba aia emitoarele din Bucuresti sunt la 2 pasi..
Asa ca am umblat pe net si am aflat ca re/programarea se face dintr-un microprocesor.. Scoteai niste piese, diode, si astfel ii spuneai sa umble mai sus...
Dupa ce am aflat, am actionat.Brusc s-a auzit BETON desi antena era de doar 20cm..Cand i-am un un fir de 1m orice urma de fasait a disparut..
Preventiv am luat un cablu de cativa m si i-am aratat omului cum sa il puna la el in casa, aruncandu-l afara pe langa tocul ferestrei, sau printr-o gaura....
Omul spune ca a inteles ideea, ca are si bormasina,  imi da banul gro$, cat am cerut, si pleaca.
Dupa cateva ore ma suna. "Domnule, am ajuns acasa si am montat cum mi-ati spus, pana sa vina sotia. Cand a aparut, sa v-o dau la telefon. Eu m-am gandit ca ma ia la suturi si m-am pregatit..Si aud.
."Domnule, radioul asta a fost primul mare ciubuc al sotului. Eu am fost furioasa ca a tocat banii, dar pana cand mi-a pus niste muzica la el..Asa ca va multumesc ca l-ati readus la viata pt ca totusi ragalia asta a fost tineretea noastra..Am dansat dupa muzica lui.."
Mi-a cazut fata..Si bag mana foc ca in noaptea respectiva sotia nu i-a dat cu facaletul sau tigaia..Din contra, i-a data altceva..
Da, stiu, sunt un porc..batran si obsedat..de ...electronica evident..
De fapt vroiam sa scriu ca dupa ce ani buni am castigat bani din conversia vest=> est, dupa un timp am castigat invers si pe dos, hi, hi..
"I LOVE MY JOB"

#43
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004
Ce combină era din curiozitate.
Prin 2000 şi un pic am văzut la "Flanco" Obor (când era în blocul de vis-a-vis, cel curbat de la intrsecţia Cal. Moşilor cu Şos. Mihai Bravu, unde e acum e un cazi-n o) un radiocasetofon care avea ambele benzi F.M. Scria F.M. C.C.I.R. + O.I.R.T. (sau O.I.R.T. + C.C.I.R., nu mai ştiu exact)... când am văzut că scria aia cu F.M. ... mi-am dat seama de ce îi zice "bandă est" şi "bandă vest", până atunci denumirile astea fiind o mare nedumerire pentru mine... de ce bandă est... emiţătorul e în est? (normele aflasem care sunt).

#44
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

View Postdjl, on 21 aprilie 2016 - 23:08, said:

Cred că e asemănător "Meridan" RP-348: http://rw6ase.narod....dian_rp348.html
Dzeul, cat seamana cu un alt radio..De la o posta se vede ca e "cdelano b CCCCP".."Bнимание, противник прослушать!"adica "“Atenţie, duşmanul ascultă!”"
Scuze, copy ponta...Maina la job sap dupa schema lui...

#45
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004
Cred că găseşti ceva despre el pe acolo, dar în format .djv

#46
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 26.02.2008
rx 2001. A fost scump, întradevăr. L-am lut, „pe sub tejghea” , evident de la Mercur din Craiova. Cred că pe la 4000 de lei. L-am lut pt că sefului de raion îi făcusem o antena cu amplificator pentru tv sârbi, K3,  de vre-o 4 metri  si s-a simțit recunoscător  ( prietenii știu de ce ).

Avea performanțe peste cele ale aparatelor românești construit totuși cu componente românești de proastă calitate. Totuși recepția era superbă. Am avut în casă cam tot ce scotea Romania în acea vreme dar acesta le întrecea pe toate. Delia de mai târziu s-a apropiat de el . Avea foarte multe game de undă, avea si două game UUS amândouă pe OIRT, una pt polarizare orizontală cealaltă pentru polarizare pe verticală. Varianta pt export avea OIRT și CCIR
Eu aveam doua antene YAGI orientate diferit și conectate pe cele doua tunere distincte din interior.  Mai târziu am modificat unul pe norma vest.
Pe scurte aveam o antena lunga de 22 metri sus pe bloc pentru „ europa liberă” si „ vocea americii”. Va scriu cu mâna pe inimă: era singurul radio care reușea să păstreze europa liberă in gamă, la toate celelalte „fugea” postul pentru câteva secunde.
Ca o ironie, scotea stereo pe ieșirea de linie dar avea intern un singur amplificator de 10 watt

Mai târziu mi-am lut tunerul IEI cu taste senzoriale care s-a dovedit a fi mai sensibil.

Edited by orlandobarbulescu, 22 April 2016 - 05:52.


#47
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

Suntem niste nostalgici. De fapt e tineretea noastra, cu bunele si relele ei.

Atunci ma simteam penibil cand intelegeam ca am luat plasa. Mi-a fost tare greu sa o intorc la randul meu...

Azi scriu pe forum si rad de mine...


Edited by Prien, 22 April 2016 - 07:27.


#48
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Eu n-am avut experiente foare spectaculoase cu FM-ul. In anii 80 aveam un radiio Bucium 1 (tata il luase prin anii 70, dar eu il tin minte cam din '84, cand eram in clasa I, Atunci a fost o iarna groaznica, nu se dadea caldura, iar Buciumul baraia ca alta aia, era imposibil sa asculti vreun poist).

Apoi prin '88 mi-au luat ai mei un magnetofon Tesla B115. Am inceput sa inregistrez muzica de la rado. Doar mono, o data pentru ca nu aveam radio stereo, si apoi sa fac economie de banda magnetica. Se gaseau greu si doar ORWO. De prins prindeam programele 1 si 3. Tin minte ca pe 3 avea un usor fluierat, cum mai au si acum unele posturi cu decodorul stereo bulit. Plus ca daca trecea vreun Trabant pe sub geamul meu, incepea sa paraie :P

Am avut cateva luni un radio stereo Bucium 6 sau 7, semana cu cel postat aici pe pagina trecuta (acela cu boxe de lemn). Din pacate era de la mama de la munca si statuse intr-o magazier unde intrasera soarecii in el :w00t: Mergea dar trebuia sa te chinui pana faceai acordul (cred ca rozatoarele mancasera ceva pe la condensatorul de acord, sa ma ierte colegul Prien ca sunt chinez la electronica :) ) La aparatul ala am auzit prima transmisie FM stereo. (Muzica stereo pe magnetofon mai auzisem pe benzi imprumutate de la diversi).

Dupa 90 am avut un Powasonic (da, asa scria pe el) care se lauda ca e stereo, avea 2 potentiometre de colum pentru fiecare difuzor, dar nu prindea nimic stereo nici sa-i faciu slujbe. Primul radiuo CD stereo l-m luat abia in 2001.

Tot in anii 90 mai ascultam FM banda est pe un Cronos mostenit de la bunica. Pe el ascultam Prahova pana sa treaca in banda vest (vreo 2 ani au emis in parealel si pe 69.2 si pe 99.2).

#49
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postorlandobarbulescu, on 22 aprilie 2016 - 05:44, said:

Mai târziu mi-am lut tunerul IEI cu taste senzoriale care s-a dovedit a fi mai sensibil.

Din ala am avut si eu, dar era sub RX 2001 ca pret. Probabil si ca performante, altfel nu ar fi fost diferenta asta. Desi posturile memorate se selectau prin atingere, programarea tot manual se facea, cu diode varicap si invartind de rotite, ca la televizoarele alb negru vechi.

#50
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,225
  • Înscris: 13.06.2004
Am şi un amplituner "Telefunken" care tot aşa e pe partea de taste şi memorare. Deci nu e idee românească.

Edited by djl, 23 April 2016 - 03:54.


#51
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 26.02.2008
Normal ca era sub pretul lui rx. Era ceva mai slab in partea de executie, posturile nu prea stăteau pe selectorul acela, dar, impresia mea era că avea sensibilitate mai mare  pe FM. Probabil e o părere doar subiectivă.

La momentul apariției, RX-ul avea incorporată tehnologie asemănătoare cu cele mai bune receivere occidentale dar cu execuție româmescă. Mulți ce l-au avut se plângeau de aceleași defecte ( selectorul de funcții sau de game de exemplu)

Prin 2009 „whitesnake” scria despre el : „ radioreceptorul e destul de bunicel, nu e chiar profesional cum considerau cei de la IEI dar pentru standardele noastre de atunci era bun. in carcasa lui sunt, ca sa spun asa, 3 receptoare distincte. unul pentru LW/MW, altul pentru SW cu dubla schimbare de frecventa si al treilea pentru ambele benzi FM. Toate modulele au circuite separate de acord, nu folosesc acelasi condensator variabil. blocul SW are latimea de banda a FI-ului reglabila, adica se poate selecta dintr-un comutator banda ingusta sau banda larga. De asemenea are si un circuit de CAF pe AM care dupa parerea mea mai mult strica decat ajuta, noroc ca e selectabil. Daca sunt doua statii apropiate, una emite puternic iar cealalta slab, din cauza sistemului CAF era selectata cea mai puternica. La toata lumea am recomandat sa nu se foloseasca CAF pe SW. La partea de FM mi s-a parut mult mai sensibil la semnal slab tunerul IEI cu tastele senzoriale. O problema pe care am observat-o la multe astfel de aparate este defectarea indicatorului de acord. La pornire indicatorul se opreste pe valoarea 5 si acolo ramane chiar daca se receptioneaza sau nu statii radio”.

Edited by orlandobarbulescu, 23 April 2016 - 08:18.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate