TOP destinatii & city-break-uri
Last Updated: Apr 21 2016 11:14, Started by
softpediacleo
, Apr 17 2016 19:11
·
0

Posted 17 April 2016 - 19:47

Sii cum fac eu? (Momentan)
Ma uit random la bilete de avion, indiferent de destinație. Găsesc ceva bun, iau. Pana plec modific biletele alea de 5 ori, dar. Asta e... ![]() Cazarea e ultima problema, de obicei prefer Couchsurfing pentru ca apuc sa cunosc o grămadă de oameni faini. În unele zone (Georgia de exemplu) e puțin mai complicat cu couchsurfing -ul dar nu-i greu. Oricum, hostelurile sunt ieftine. La urma urmei nu te duci sa stai la cazare. Și la hosteluri iar găsești o grămadă de oameni faini, de vârstă ta. În unele locuri e concurenta foarte mare intre hosteri pe couchsurfing. Unii te plimba prin oraș de-ți rupi pantofii, îți gătesc, îți povestesc de tara lor, te duc în locuri unde nicio agenție nu te-ar duce, te scoate din mediul de turist și te baga în cel de localnic. Asa e cel mai fain. Dacă vrei confort sau mergi cu încă cineva, vezi airbnb. Apropo, fa-ți pașaport. Sunt oferte super mișto prin locuri unde ai nevoie de el. Edited by lex404, 17 April 2016 - 19:51. |
Posted 17 April 2016 - 20:20

softpediacleo, on 17 aprilie 2016 - 19:20, said: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted 17 April 2016 - 21:02

Eu folosesc pentru hosteluri hostelworld,si nu am avut surprize pana acum. Acolo am o lsita cu hosteluri si preturi si reviewuri. Inainte de a rezerva totusi prin hostelworld caut inainte sa vad daca se poate direct cu hostelul sa rezerv si daca iese convenabil la pret asa (nu tot timpul se poate direct, depinde de hostel).
Daca esti tanar nu prea merita hotel, fiindca ala parca ma imbie sa stau ma mult prin hotel. Asa la hostel chiar daca nu e acelasi confort, nici rau nu e si cunosti o gramada de oameni. pana la urma, oamenii fac atmosfera unui loc/unei vacante. |
Posted 18 April 2016 - 09:59

wiseguy76, on 17 aprilie 2016 - 19:38, said:
Ce-mi place mie la agentie, chestia aia cu ''taxa de aeroport'', care de obicei e 100 de euro. am zburat de vreo cateva zeci de ori, si la saracie, si la d-astia mai de top, n-am platit niciodata taxa de aeroport... Ba da, ai platit, doar ca e inclusa in costul total al biletului. lex404, on 17 aprilie 2016 - 19:24, said:
Companiile depinde... în Europa e okay-ish cu orice companie. Atâta timp cât e zbor scurt nu fac pretenții. La zborurile transcontinentale Qatar exclusiv, sau altele din one-world :love: Pegasus cică îs mai nașpa, vad săptămână viitoare - am mers cu Qatar-ul in Vietnam. Oribil de inghesuit avionul, Lufthansa si KLM-ul il bat de departe - vorbesc de economy class - am mers cu Pegasus la turci si n-am avut probleme Si on topic (pe langa ce ti s-a mai recomandat pe aici): aboneaza-te la newsletter-urile companiilor aeriene |
Posted 18 April 2016 - 10:10

AlexEn, on 18 aprilie 2016 - 09:59, said:
Ba da, ai platit, doar ca e inclusa in costul total al biletului. Un pic offtopic: - am mers cu Qatar-ul in Vietnam. Oribil de inghesuit avionul, Lufthansa si KLM-ul il bat de departe - vorbesc de economy class - am mers cu Pegasus la turci si n-am avut probleme Si on topic (pe langa ce ti s-a mai recomandat pe aici): aboneaza-te la newsletter-urile companiilor aeriene Mai degraba, eu as sfatui-o sa se aboneze la niste bloguri de turism (chiar romanesti) care au ceva colaborari cu companiile aeriene si care promoveaza aproape instant orice promotie buna de mentionat; |
Posted 18 April 2016 - 11:55

Posted 18 April 2016 - 11:59

Praga, Budapesta, Amsterdam, Munchen, Paris, Londra, Salonic,
cam asta ar fi si ordinea; (am pus doar orase mari cu aeroport, nu si orasele mai mici.. ca si de alea ar fi o gramada de destinatii de weekend) |
Posted 18 April 2016 - 18:23

Posted 21 April 2016 - 06:55

ocj11, on 18 aprilie 2016 - 10:10, said:
Sunt prea multe si cam toate au extrem de multe newslettere legate de business class; N-am zis sa se aboneze la toate. In functie de ce doreste, poate sa urmareasca companiile de linie sau cele low cost. wiseguy76, on 18 aprilie 2016 - 18:23, said:
Probabil, dar nu 100 de euro pentru un zbor bucuresti-roma, cum am vazut pe o oferta...cand zborul in sine costa 20 de euro fara bagaj. Taxele de aeroport sunt impuse de aeroport si le platesc toate companiile care folosesc aeroportul respectiv. Low cost-ul are preturi mai mici pentru ca foloseste aeroporturile (mai mici, mai departe de oras, cu dotari mai slabe etc) unde taxele sunt mai mici. In plus, cand apar promotiile alea cu 20 euro/bilet, sunt sigura ca ai vazut ca e un numar limitat de bilete la pretul ala. De fapt acolo suporta compania aeriana taxa de aeroport. ON TOPIC: Barcelona (atentie ca se face foarte cald vara), Valencia, Viena, Praga, Paris, Roma, Londra, Berlin, Lisabona, capitalele nordice daca te tine buzunarul. Edited by AlexEn, 21 April 2016 - 06:59. |
Posted 21 April 2016 - 11:14

La wizz de exemplu am vazut c apentru un zbor Timisoara-Eindhoven taxele sunt de 36 de lei. Cum eu am platit 39 de lei pe bilet scria acolo : -3 lei zborul , 36 de lei taxele. La cel de intors care a costat 69 de lei la fel scria acolo 36 de lei taxele, 33 de lei zborul.
|
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users