Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

Ma lasa sa inchid balconul?

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#19
Immortal

Immortal

    nemuritoru'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 11.01.2004

View Post_-AppleS-_, on 16 aprilie 2016 - 21:58, said:

Nu am cumparat nene nimic. Era o situatie ipotetica. Deci cum e? Nu am voie sa pun geamuri la balcon? Si cine ma opreste sa iau autorizatia ?
Si nu vreau sa-l fac dormitor ci balcon inchis . Nu am voie sa am balconul inchis ?


Din ce stiu eu nu ai voie daca nu te lasa dezvoltatoru', iar mai tarziu asociatia - iar asociatiei i se va impune 'sa nu te lase'. Tu poti sa'ti infingi si-un par lung de 100m in balcon, asta nu-nseamna "ca e ok, ca-i spatiu tau si nu intereseaza pe nimeni"; vei fi amendat si ti se va imputa reamenajarea balconului 'as it was'.

#20
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
La blocurile comuniste de tip ghetou care nu au un design respectabil, practic nu au nici macar o estetica a uratului (decat daca sunt si jupuite si scorojite), balcoanele se inchid - insa se face treaba asta autorizat, la toate balcoanele, pt. a se pastra o forma unitara.
Se face asta chiar prin programul de reabilitare termica, cu bani de la primarie, si am vazut cazuri in care s-a facut o treaba de muuuuuult mai buna calitate asa, decat multe cazuri in care asociatia blocului a tocmit direct o firma.
Mai concret am vazut blocuri la care asociatia a tocmit direct o firma si nu au fost izolate glafurile din jurul ferestrelor pe 4 laturi (nici macar sub pervaz, si cu atat mai putin pe celelalte 3 laturi), si firma a refuzat sa faca asta chiar si la insistentele unor locatari.
Dupa un an alte blocuri din jur au fost izolate calumea, inclusiv glafurile pe 4 laturi, de catre firma trimisa de primarie.
Desigur, pana acum au fost facute furacini colosale, mii de miliarde sifonate prin costuri megaumflate si spagi, insa acesta este un aspect diferit.
Probabil ca si termopanele puse nu sunt de cea mai buna calitate, dar asta e valabil si pt cele puse de alte firme care fac reabilitari la blocuri intregi...
Insa este o diferenta infinita intre varianta de a avea pantalonii rupti in cur iarna, si varianta de ai avea bine captusiti si pe ei...

Deci chiar si la ghetouri trebuie respectata arhitectura urbana, si nu se inchid balcoanele aiurea fiecare cum vrea.
Am vazut desigur cazuri opuse, in care se izoleaza si se inchid balcoanele la un bloc intreg, mai putin 2 balcoane la un bloc de 6 scari, pt. ca se gasesc desigur doi cretini care nu respecta nimic, unul aduca ciurucuri pe balcon, si chit ca e plin pana in tavan de nu mai intra nici el, tine mortis sa se cace si pasarelele peste ciurucurile si gunoaiele lui, iar altu fie n-are bani sa dea pe termopan chit ca e singurul dintr-un bloc, fie nu vrea nici daca plateste primaria sau daca platesc vecinii si pt el, pur si simplu pt ca cica vrea el terasa sau flori in vant, chit ca balconul e un rahat meschin de 1m latime.
Oricum, chiar daca poti avea pretentia sa ai terasa sau balcon, atata timp cat blocul este la comun, trebuie sa respecti arhitectura urbana si decizia majoritatii - daca majoritatea au votat inchidere, trebuie sa respecti.
Vrei terasa, (poate si eu vreau chiar mai multe), iti iei casa sau te muti in bloc cu design calumea care are si balcoane.
Vrei inchis, te muti intr-un bloc in care sunt apartamente fara balcon, sau in care deja a fost autorizata inchiderea cu aprobare de urbanism, ca sa nu arate varza fatada.

Edited by loock, 16 April 2016 - 22:16.


#21
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View Postmaximg, on 16 aprilie 2016 - 21:34, said:

Si mai grav , fereasca Domnul pe aia care te vor avea vecin .
Hai ca nu sunt asa rau, promit ca strang bine robinetele si schimb furtunele, in plus de obicei o sa ascult muzica la casti dar noaptea am nevoie de muzica sa adorm asa ca o melodie doua nu moare nimeni. Nici mie nu-mi plac manelele insa vecinii de deasupra si de dedesubt imi fac mereu update cu cele mai noi. Presupun ca la bloc totul este la comun, sper ca macar placa dintre etaje sa fie mai groasa, nu prea as vrea sa ascult muzica altora, dar presupun ca e imposibil.

Edited by _-AppleS-_, 16 April 2016 - 22:26.


#22
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Eu nu înțeleg o chestie:
Cum realizează designul unui bloc cei ce-l fac?
Adică,ar trebui ca balcoanele să fie închise din proiect.
De ce?
Pentru că în România sunt 4 anotimpuri,nu unul singur.
Ar fi mers cu balcoane deschise doar dacă clima era de primăvară/vară permanent.
Dar așa,ce rost are?
La o instituție de stat mai merge,pentru că acolo poate iese primaru' să țină un spici poporului venit cu jalba-n băț,dar la cetățean acasă?
Așa dacă eu(cetățeanul de rând) am balconul închis,pot pune rufele la uscat,pot depozita bicicleta pe balcon,îmi pot servi cafeluța dimineața,sau(dacă am geamuri reflexiv-bronze la balcon)pot verifica cum fac bunăciunile de vizavi yoga/aerobică,etc.(îmbracate sau nu)Posted Image.
Acum,serios vorbind:
Dacă stai într-un oraș mare,cred că trebuie autorizație ceva-contra cost,se subînțelege(e și ăsta un motiv de a mai lua niște bani de la oameni).
Dacă stai într-un oraș mai mic(sub 100K)nu cred că îți trebuie ceva.Nu stă nimeni să verifice chestiile astea minore.

#23
cris_ncs

cris_ncs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,807
  • Înscris: 12.01.2007
Niciodata nu am inteles de ce vreti sa inchideti balconul !
No offence,dar intotdeauna mi s-a parut,un obicei al oamenilor de la tara,care isi doresc ca beciul sa fie inlocuit cu balconul inchis.
Majoritatea isi depoziteaza muraturile pe balconul inchis.

#24
eStev

eStev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 06.09.2012
^Eu tin vaca pe balcon

#25
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014

View Post_-AppleS-_, on 16 aprilie 2016 - 22:24, said:

Presupun ca la bloc totul este la comun, sper ca macar placa dintre etaje sa fie mai groasa, nu prea as vrea sa ascult muzica altora, dar presupun ca e imposibil.

din moment ce stai deja la bloc, nu inteleg presupunerea asta a ta.

cat despre placa ... da-mi voie sa-mi sterg lacrimile de la atata ras. la blocurile noi nu ai sa vezi placi mai groase sau antifonate in vreun fel. si culmea, chiar in timp ce citeam acest topic, am auzit soneria de la interfonul unui vecin la  un etaj mai sus si vreo 2 apartamente mai intr-o parte fata de mine. asadar, izolare din parti. ai sa auzi si cand fac vecinii sex.

#26
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postcris_ncs, on 17 aprilie 2016 - 00:01, said:

Niciodata nu am inteles de ce vreti sa inchideti balconul !
No offence,dar intotdeauna mi s-a parut,un obicei al oamenilor de la tara,care isi doresc ca beciul sa fie inlocuit cu balconul inchis.
Majoritatea isi depoziteaza muraturile pe balconul inchis.
Și unde crezi că ar trebui depozitate murăturile?
Pentru a înțelege,ar trebui să locuiești câțiva ani la bloc.
Iar unul dintre motive ar fi:pentru a nu fi nevoit să deszăpezesc iarna și balconul!

#27
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View PostDany_Darke, on 17 aprilie 2016 - 00:58, said:

la blocurile noi nu ai sa vezi placi mai groase sau antifonate
Dap deja stau la bloc comunist, si sunt incantat de muzica de sus si de jos. Am inteles ca aceste placi sunt de 10 cm in mod normal, tot sper ca poate le face mai groase, sau macar sa faca mai inalt apartamentul ca poate pun eu ceva antifonare.

Si totusi ce poti face cu un balcon deschis? Mi se pare inutil, pana si rufele ti le ia vantul, ti le uda ploaia, iti intra apa, toate lucrurile depozitate pe acel balcon deschis sunt sub actiunea unor elemente corozive permanente, nu vad rostul unui balcon deschis.

Edited by _-AppleS-_, 17 April 2016 - 01:10.


#28
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
de la bun inceput, balconul nu a fost proiectat pt depozitare, uscare rufe, gradinarit sau ce mai face omul pe acolo, acel spatiu este destinat relaxarii la aer curat, este spatiu de recreere si atat.

uite un exemplu

[ https://avantgardenbrasov.files.wordpress.com/2014/07/060720141886.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

acestor balcoane ce le poti face ca sa le inchizi? de aceea unele comuniste aveau balustrade, aveau geamuri cu sarma in ele, sa nu fie fragile, insa sa-si pastreze destinatia pt care a fost proiectat, insa romanul s-a gandit ca stie mai bine decat proiectantul. da ii este mai usor, nu zic nu, insa cand apar problemele, da vina pe proiectant sau pe constructor, fara sa se gandeasca mai intai la cel ce a debitat modificarea destinatiei acelui balcon.

#29
_Dadi_

_Dadi_

    Martian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,154
  • Înscris: 01.05.2015
@Aplles,...fa tata ce vrei,..nu intereseaza pe nimeni,..
Dezvoltatorul dupa ce a vindut apartamentele nu il mai intereseaza de nimic,..nu mai e proprietar,..o sa va dea si terenul si locurile de parcare,...

Daca ai probleme cu vecinii,...te duci cu o sticla de ceva la ei si va imprieteniti,...

Iti spun din experienta vasta,..sa vezi cum zburau sacii de moloz direct in Raba de la etajul 4,...si asta linga Casa Poporului,...

#30
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
termina de platit ratele la el .....apoi o sa te doara'n in basca de dezvoltator.
Totusi ar trebui sa arate intr-un fel acea fatada. ;)

#31
J0ny_muhaha

J0ny_muhaha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 03.07.2007
La cele vechi inteleg sa inchizi balconul, oricum daca nu il inchizi tu, il inchide primaria cand face reabilitatea blocului.
La blocurile noi de ce ai face asa ceva cand blocul a fost proiectat cu balcon deschis( sa nu mai zicem de blocul dat exemplu de Dany_Darke, acolo ce faci, cusca de termopane?), ce se face un singur bloc in fiecare oras sa nu ai de unde alege? E ca si cum ai lua un apartament nou si cand iti face predarea incepi tu sa spargi peretii despartitori si sa il compartimentezi cum vrei tu cand deja exista compartimentarea aia la un boc fix langa. Bine ca nu vrei sa iti faci si un gratar pe locul de parcare, ca tot al tau e si ala si oricum sambata la 13-14 nu deranjezi pe nimeni.

#32
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View Postloock, on 16 aprilie 2016 - 22:10, said:

La blocurile comuniste de tip ghetou care nu au un design respectabil, ............
Am vazut desigur cazuri opuse, in care se izoleaza si se inchid balcoanele la un bloc intreg, mai putin 2 balcoane la un bloc de 6 scari, pt. ca se gasesc desigur doi cretini care nu respecta nimic,............
Oricum, chiar daca poti avea pretentia sa ai terasa sau balcon, atata timp cat blocul este la comun, trebuie sa respecti arhitectura urbana si decizia majoritatii - daca majoritatea au votat inchidere, trebuie sa respecti.
...........
Poti face o vizita in Militari " la blocurile alea in cimp , in spate la Metro ... sa vezi ghetouri de generatie noua....
Acolo poti vedea limita pina unde poate ajunge " locuirea " urbana ...
.............
Chestia aia cu majoritatea , nu este valabila in cazul inchiderii balconului sau al altor modificari de functionalitate ale apartamentului . Este o gresita interpretare .

View PostJ0ny_muhaha, on 17 aprilie 2016 - 09:01, said:

La cele vechi inteleg sa inchizi balconul, oricum daca nu il inchizi tu, il inchide primaria cand face reabilitatea blocului.
............
Daca vrei , numai daca vrei , ca nu te poate obliga nimeni .

#33
daybreak246

daybreak246

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 05.07.2014
Daca dorinta de a inchide balconul e prea mare poti folosi un sistem ca asta.Imi pare un mod mai placut de a inchide balconul decat termopanul.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_6M4ZcZzQdc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#34
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View PostDany_Darke, on 17 aprilie 2016 - 00:58, said:


din moment ce stai deja la bloc, nu inteleg presupunerea asta a ta.

cat despre placa ... da-mi voie sa-mi sterg lacrimile de la atata ras. la blocurile noi nu ai sa vezi placi mai groase sau antifonate in vreun fel. si culmea, chiar in timp ce citeam acest topic, am auzit soneria de la interfonul unui vecin la  un etaj mai sus si vreo 2 apartamente mai intr-o parte fata de mine. asadar, izolare din parti. ai sa auzi si cand fac vecinii sex.
Asta e misto...ca se apuca si el si vor face in tandem.

#35
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
sa nu uiti si galeata cu mop, macar undeva dupa usa sa fie la indemana

View PostI2O, on 17 aprilie 2016 - 11:13, said:

Asta e misto...ca se apuca si el si vor face in tandem.

dar se va naste si invidie, ca uite, vecinul tine mai mult la tavaleala

#36
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postdaybreak246, on 17 aprilie 2016 - 10:37, said:

Daca dorinta de a inchide balconul e prea mare poti folosi un sistem ca asta.Imi pare un mod mai placut de a inchide balconul decat termopanul.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_6M4ZcZzQdc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Interesant,dar cred ca te usuca de bani

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate