Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 

Centos 6 - nu recunoaste NIC intel pro 1000

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015
sal

am instalat un nou calc, pe dual boot, windows cu CentOS 6 pe 32 bit ambele

linuxului i-am dat 200 GB din cei 1 TB disponibili.

problema este ca acest calc nou este unmarat dual core cu urmatoarele specificatii:

Quote


Motherboard:  Asus H81M-P Plus Socket 1150  --- 220 RON cu TVA
Placa de baza Asus Socket LGA1150, H81M-P PLUS, Intel H81, 2*DDR3 1600/1333/1066 MHz, VGA/DVI/HDMI, 1*PCIEx16/2*PCIEx1, 2*SATA3, 2*SATA2, GigabitLAN, 8CH HD, 4*USB3.0, 6*USB2.0, mATX

CPU:  Intel Pentium Dual Core G3260 3.3GHz Socket 1150 Box --- 270 RON cu TVA  --- 220 RON cu TVA
Pentium Dual-Core | G3260 | Haswell | 3300 MHz | Number of cores 2 | QPI 5.0 GT/s | Cache 3MB | Socket LGA1150 | Wattage 53 Watts | GPU Model HD | GPU clock 350 MHz | Packing type BOX

Memorie RAM: Memorie Patriot 4GB DDR3 1600MHz CL11 --- 95 RON cu TVA
Memorie RAM Patriot, DIMM, DDR3, 4GB, 1600 Mhz, CL11, 1.5V

Stocare date: HDD Seagate Barracuda 1TB 7200RPM SATA3--- 225 RON cu TVA
HDD SATA3 6GB/S 1TB 7200RPM 64MB BARRACUDA ST1000DM003 SEAGATE


pe placa de baza de mai sus, NIC-ul de lan este un intel PRO/1000 (asa il vede comanda
dmesg | grep eth

dar desi sunt configurate si IP, si gateway,mask,DNS ...totul adica, totusi nu am trafic de net pe el.
da, in coltul dreapta jos, apare iconita de conectivitate si este pornita, dar paginile de net nu se incarca deci nu am trafic

daca bootez in win 7 si il vad in device manager, la NIC imi spune: Inter PROSet Version 19.2.104.0 , intel corporation ethernet I128-V
in windows, a trebuit sa folosesc cd-ul placii de bazacu drivere sa mearga!

linuxul abia a fost instalat de pe dvd, deci este 2.6.32-573.el6.i686 cand dau uname-r

am insa acces la un alt calculator cu windows si am si stick de 16 GB, deci pot transfera de la unul la altul.

dar problema -ce anume trebuie sa ii pun acelui centos, sa poata detecta corespunzator NIC-ul ??

cat mai detaliat va rog frumos...aici sau pe PM


multumesc mult de tot!

Edited by pinguinul666, 15 April 2016 - 12:50.


#2
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 06.08.2008
Mi se pare ca are un kernel vechi versiunea aia de linux. Cel putin asa vad. N-ar trebui sa ai ceva de genul 3.x la kernel ?
Nu-ti vede eth-ul ca n-are driverele pt el instalate. Ai incercat sa le pui de pe net ?

Vad ca exista ceva info pt Linux: https://downloadcent...nnection-I218-V

Edited by paso87, 15 April 2016 - 13:30.


#3
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
http://www.krizna.co...rk-in-centos-6/

Și detaliat de la mama lui: https://www.centos.o...orkscripts.html

Edited by shogun1, 15 April 2016 - 17:26.


#4
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Nu inteleg care e intrebarea !? CentOS a instalat un driver generic pentru respectiva placa, despre care spui ca nu functioneaza.
    Ce dilema ai ? Distrubutia e mai veche decat placa ta reteta si sistemul de operare a ales cea mai buna optiune cunoscuta de el...

#5
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015
buna dimineata!

eu luasem un ISO de CentOS 6.
uite, am gasit o pagina cu ISO de centos 6.5 pt 32 bit.

LINK
aici am gasit centos 6.7 iso 32 bit

LINK 2

credeti ca 6.5 sau 6.7 are driverele necesare? multumesc

Edited by pinguinul666, 16 April 2016 - 07:28.


#6
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015

View Postpaso87, on 15 aprilie 2016 - 13:29, said:

Mi se pare ca are un kernel vechi versiunea aia de linux. Cel putin asa vad. N-ar trebui sa ai ceva de genul 3.x la kernel ?
Nu-ti vede eth-ul ca n-are driverele pt el instalate. Ai incercat sa le pui de pe net ?

Vad ca exista ceva info pt Linux: https://downloadcent...nnection-I218-V


da, am incercat, dar imi da o eroare (ceva ca fisierele nu sunt unde trebuie)

#7
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
am un Intel Pro/1000 pe sistem şi merge cu 2.6.32 !
Pune şi tu dump la: 'lspci -v`, `dmesg | grep e1000`, 'ip addr list', `ip route list`
Cauzele pot fi multiple, detaliile pot ajuta.

Edited by blue-line, 19 April 2016 - 20:15.


#8
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Conform specificaţiilor, driverul e1000e din 2.6.32 ar trebui să suporte placa de reţea.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate