Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

TrackBall vs TouchPad vs Air mouse vs Mouse

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Poll: Dispozitive de intrare: mouse, touchpad etc. (10 member(s) have cast votes)

Ce dispozitiv de intrare preferati in primul rand in locul unui mouse?

  1. TouchScreen (3 votes [30.00%])

    Percentage of vote: 30.00%

  2. Tableta grafica (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  3. TrackPad / TouchPad (2 votes [20.00%])

    Percentage of vote: 20.00%

  4. Pointing Stick / TrackPoint / Track Stick / AccuPoint etc. (1 votes [10.00%])

    Percentage of vote: 10.00%

  5. TrackBall (3 votes [30.00%])

    Percentage of vote: 30.00%

  6. Air Mouse (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  7. JoyStick / GamePad etc. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  8. Tastatura (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  9. Dispozitiv de intrare virtual, folosind interfata tactila a tabletei sau a smartphone-ului. (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  10. Altul. Care? Precizati mai jos in topic! (1 votes [10.00%])

    Percentage of vote: 10.00%

Vote Guests cannot vote

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Exista situatii in care utilizarea unui mouse este incomoda: cand lucram in pat sau pe o suprafata denivelata, cand lucram pe o masuta prea mica pentru a mai avea loc si padul pentru mouse etc.
Deoarece unii dintre noi nu ne-am putut obisnui in astfel de situatii cu utilizarea unui touchpad (fie cel de la notebook, fie cel de la tastatura cu touchpad, fie touchpadul dedicat), iar alte dispozitive de intrare echivalente sunt raritati (cum ar fi celebrul TrackPoint inventat de IBM) este imposibil ca in cautarea unor astfel de "raritati" sa nu dam peste unul dintre cele mai vechi dispozitive de intrare: Trackball-ul. Desi este un dispozitiv cu traditie, avand chiar propriii lui fani, majoritatea producatorilor de dispozitive de intrare in general il ignora, preferand sa promoveze in continuare mouse-ul sau touchpadul. Cu toate acestea, trackball-ul a fost prezent inca din momentul existentei primului calculator personal, doar ca alegerile pe care le putem face in ceea ce priveste acest device sunt extrem de limitate (exista cel mult cateva modele disponibile pe piata la un moment dat).

Cele mai bune trackball-uri disponibile anul trecut, conform wiki.ezvid.com, ar fi cele din urmatorul videoclip:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QkEaZajaCEI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Deoarece pe Smart TV m-am obisnuit sa lucrez cu trackball-ul de pe tastatura Hama Uzzano (desi nu este un trackball de calitate) am ajuns sa apreciez acest device mai mult decat touchpadul de pe Logitech K400 Wireless Touch Keyboard sau decat touchpadul dedicat Wacom Bamboo Pad CTH-300U (care este totodata o micuta tableta grafica). Practic nu m-am putut obisnui cu ele si mi se par teribil de incomode avand drept termeni de comparatie trackpadul de pe MacBook Pro si Apple Magic Trackpad sub OS X (care nici ele nu sunt comode in orice situatie). Concret, niciun touchpad pentru Windows dintre cele incercate nu m-a putut multumi, asa ca in situatii precum cele descrise mai sus m-am chinuit cu diversi mousi (da, aceasta este forma de plural pe care o prefer eu) sprijiniti ba pe o scandurica, ba pe o carte, ba direct pe suprafete denivelate.
Avand un pic de experienta cu trackball-ul integrat in tastatura mentionata anterior si multumindu-ma mai mult decat un touchpad, am urmarit evolutia pretului pentru Logitech M570 Wireless TrackBall si cand l-am prins la 210 RON l-am comandat imediat: http://forum.softped...4#entry19073957

Attached File  Logitech_M570_.PNG   160.88K   45 downloads

Comparativ cu trackballul de pe tastatura Hama care are butoanele pentru click stanga si dreapta situate de o parte si de alta a tastaturii sau comparativ cu trackball-urile care au butoanele echivalente in pozitii destul de neobisnuite, device-ul de la Logitech are butoanele situate in aceleasi pozitii ca la un mouse obisnuit. Singurul dezavantaj ar fi acela ca trackball-ul in sine nu poate fi operat decat cu degetul mare de la mana dreapta care nu ofera aceeasi precizie ca utilizarea degetelor principale pe un trackball central. Cu toate acestea, curba invatarii se valideaza si in cazul utilizarii acestui model.
Pentru acest device s-au scris multe review-uri, mai ales ca a fost lansat cu cca. 5-6 ani in urma, iar Logitech il produce in continuare fara sa faca upgrade-uri (de fapt, update-uri) decat la software-ul general, SetPoint:

Attached File  SetPoint.PNG   79.88K   44 downloads

Trackball-ul utilizeaza o singura baterie AA care promite sa asigure o autonomie foarte mare (in jur de 1 an). Eu i-am pus un acumulator Sanyo Eneloop.

Datorita formei asemanatoare unui mouse la inceput aveam tendinta sa il deplasez cu totul ca sa misc cursorul, dar dupa o zi de utilizare m-am obisnuit suficient cu el ca sa nu mai realizez ca folosesc un trackball in loc de mouse. Acum cand folosesc un mouse caut bila cu degetul si mi se pare un pic frustrant ca nu o gasesc. Dar adaptarea de la trackball la mouse sau invers nu imi ia mai mult de cateva minute.

Bila de la trackball se scoate usor prin impingere de jos in sus in vederea curatarii periodice o data la cateva zile sau mai rar.

In ceea ce ma priveste, desi nu este la fel de precis ca un mouse (dar foarte aproape), in comparatie cu o suprafata tactila poate fi utilizat in exact acelasi tip de sarcini si cu aproape acelasi succes ca un mouse. Singura diferenta este aceea ca in loc de a face sa alunece mouse-ul se roteste o bila. Trackball-ul are si un avantaj important fata de mouse: spre diferenta de mouse pe care (in functie de setari) trebuie sa-l ridici si sa-l reasezi pentru a continua o anumita miscare dupa ce ajungi la marginea mousepadului (eventual mentinand butonul pentru click apasat), bila de la trackball se poate roti la infinit. Software-ul de configurare permite reglararea acceleratiei cursorului si de obicei este suficient sa fie imprimat un anumit impuls bilei pentru a deplasa cursorul in zona dorita.

Edited by _-_, 13 April 2016 - 22:43.


#2
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,769
  • Înscris: 06.09.2004
interesant. sincer sa fiu, credeam ca nu mai fabrica nimeni trackball-uri, dar se pare ca ma inselam. n-am mai folosit unul de vreo 15 ani, in principiu le vad 2 dezavantaje - precizia (e ok pt task-uri simple, dar nu gaming) si faptul ca nu poate fi folosit cu ambele maini. chiar sunt curios cum m-as descurca daca as incerca sa lucrez din nou cu unul.

cat despre touchpad-uri, sa stii ca au inceput sa recupereze si producatorii de laptop-uri generice, desi sunt inca destul de mult in urma celor de la apple. ultrabook-urile de generatie noua si buget... permisiv, au avansat destul de mult, m-am mai jucat cu cateva prin magazine si parca sunt ok.

#3
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009
Touchpadul, e sfant. Si mouseul. Eu am unul all sufaces, merge pe orice. Inclusiv pe sticla daca nu ii 100% transparenta (incercat pe una fumurie). De pat nici nu mai zic.

Trackballul... nu, mersi :)

#4
Toxic00

Toxic00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 18.03.2007
Desi touchpad-urile actuale au dimensiuni mari si ofera precizie si functii importante le folosesc numai ca back-up (in caz ca uit mouse-ul acasa). In mod obisnuit utilizez soricei wireless de la logitech care au si ceva functii suplimentare pe rotita si la care bateria tine vreo 6 luni.
Trackball-ul a fost ceva interesant acum multi ani dar in prezent este inferior altor solutii.

La smartv am incercat mai multe solutii (tastatura cu touchpad, air-mouse, telecomanda...). Acum , la cat de des folosesc tv-ul, utilizez ce-mi cade mai repede in mana...

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am si eu cativa mousi mai de calitate: MAD CATZ M.O.U.S. 9, Microsoft Touch Mouse, Logitech M555b, Wedge Touch Mouse etc., atat Laser cat si cu tehnologie BlueTrack. Dar in pat cand lucrezi pe laptop sau pe TV nu sunt la fel de comozi precum un trackball.

Un touchpad atata vreme cat nu functioneaza similar trackpadului de la Apple nu prezinta interes pentru mine: https://support.appl.../ro-ro/HT204895
La multe touchpaduri pentru Windows nu poti sa faci click dreapta folosind tap cu doua degete sau nu poti face scroll orizontal/ vertical cu doua degete, ci plimband degetul pe margini, drag-and-drop cu 3 degete este o raritate pe touchpadurile pentru Windows, iar pe multe touchpaduri pentru continuarea miscarii la gestul de "tragere" (swipe sau drag-and-drop) nu exista decat optiunea de a intarzia cu degetele la o margine s.a.m.d., plus ca gesturile pentru touchpad functioneaza deseori prost pe Windows, adica incerci ceva, dar obtii altceva.
Eu nu m-am putut obisnui cu niciun touchpad. De cand am renuntat la vechiul IBM Thinkpad si am trecut la un notebook cu touchpad am carat intotdeauna cu mine si mouse-ul pe langa laptop pana cand am trecut la un MacBook Pro.

Trackball-ul de la Logitech chiar mi se pare OK atunci cand lucrez in pat. L-am testat inclusiv in cateva jocuri pentru Windows 10 care nu pot fi jucate cu touchpad (Last Hope - un shooter, Sparkle 2 - un fel de Zaz din Linux, dar pentru Windows si Hero Panda Bomber - un fel de Bomberman, identic celui din iOS).

View PostToxic00, on 13 aprilie 2016 - 22:04, said:

La smartv am incercat mai multe solutii (tastatura cu touchpad, air-mouse, telecomanda...). Acum , la cat de des folosesc tv-ul, utilizez ce-mi cade mai repede in mana...

Uitasem de Air Mouse. Am si o tastatura PNI AirFun One, dar e ca si inutilizabila pe TV functia Air Mouse.

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am adaugat "Air mouse" in titlul topicului si un poll in care puteti vota optiunile voastre.

#7
Toxic00

Toxic00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,191
  • Înscris: 18.03.2007
Multe functii ale perifericelor depind de drivere. Din pacate traim in epoca in care e mai usor sa faci un dispoziv nou decat sa adaptezi unul mai vechi la noile situatii (chinezii lucreaza la foc continuu). Multi producatori prefera (intentionat) sa puna in vanzare dispozitive noi (pe care trebuie sa le cumperi) decat sa actualizeze driverele unor produse cu vechime de 1-2 ani (din care nu ar castiga nimic).

Consumer era! garantie 3 ani fix. Cat e garantat atat tine.....

Apple este frumos, interesant dar nu e pentru mine. E foarte bun pentru artisti si poate ziaristi dar eu sunt inginer....si programele de care am nevoie nu sunt portate pe osx...

Edited by Toxic00, 13 April 2016 - 22:53.


#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Intr-adevar, driverele pentru touchpad sunt cele care "scartaie" pe Windows in majoritatea cazurilor. Insa lansez totodata ipoteza ca Windows ca sistem de operare pur si simplu nu este optimizat pentru touchpad. S-au copiat din DOS functiile intreruperii 33h pentru mouse, iar touchpadul devine, de fapt, un fel de emulator de mouse in loc de a avea intreruperi de sistem si functii "native" pentru touchpad. Sau cel putin asa imi imaginez ca stau lucrurile, deoarece nu am mai programat in limbaj de asamblare de pe vremea DOS-ului.
Touchpadurile oricat ar fi de bine proiectate d.p.d.v. tehnic (la nivel hardware) dau rateuri pe partea de software sub Windows, spre diferenta de trackpadurile proiectate de Apple pe OS X.
Aceleasi input devices utilizate in Boot Camp sub Windows functioneaza destul de prost pe Windows spre diferenta de OS X, desi sunt convins ca Apple s-au straduit sa faca drivere cat mai bune pentru Windows inclusiv in cazul lor, daca am in vedere suportul general oferit de Apple pentru Windows pe computerele lor - care este un suport de calitate. De exemplu, Windows 10 imi functioneaza perfect doar pe Mac, mai putin trackpadul si Magic mouse (ultimul functionand cam la nivelul lui Microsoft Touch Mouse - adica destul de prost pe partea de touch).

Edited by _-_, 13 April 2016 - 23:13.


#9
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
touchpadu apple functioneaza atat de minunat pentru ca e un singur hardware cu o singura serie de "parametrii".
sa zici "touchpadu pe windows" e o oarecare tampenie. pentru ca windows se instaleaza pe o tona de sisteme, fiecare cu touchpadu lui si cu parametrii lui.
ia incearca sa faci un hackintosh pe un laptop normal, non-business. ala cu touchpadu de 3 cm si vaide mama lui. sa vedem atunci cu minunatul OS mai face fata si driveru se misca si functioneaza la fel de bine ca pe mac

cat despre ce as folosi in loc de maus?
- un touchpad bun (cum ar fi al meu de pe HP Elitebook)
- altceva as folosi doar daca device-u nu are touchpad bun sau daca nu pot folosi maus - si inca nu am avut o asemenea situatie.

nu as folosi un trackball doar pentru inconvenientul pe care l-ai precizat, ca iti ia putin timp sa te schimbi de pe un device pe altu.
prefer sa am o bucata de lemn ceva pe care sa pun mauspad decat sa mai am inca un device de care sa am grija si cu care sa ma obisnuiesc.
poate nu e la fel de elegant, dar mult mai intuitiv si stress-free.

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postshmu, on 14 aprilie 2016 - 09:24, said:

sa zici "touchpadu pe windows" e o oarecare tampenie. pentru ca windows se instaleaza pe o tona de sisteme, fiecare cu touchpadu lui si cu parametrii lui.

Care este legatura intre modul in care functioneaza acelasi touchpad pe Windows, respectiv sub OS X pe acelasi hardware (aspect la care m-am referit eu) cu faptul ca Windows se instaleaza pe o tona de sisteme...?

#11
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
in momentul in care ai un singur device hardware iti permiti sa-i exploatezi la maxim capacitatile si sa faci "giumbuslucuri".

in schimb pe windows e foarte greu sa faci asa ceva pentru ca nu ai un singur device (touchpad).

e ca si cum ai fi un dezvoltator de software si ai vrea sa faci un pilot automat pentru toate masinile. pe langa gabaritul diferit, ai si abilitati diferite.
la fel si touchapd-urile. au dimensiuni diferite, rezolutii diferite, etc. nu ai cum sa descifrezi bine daca ai pus 2 sau 3 degete cand nu prea stii cat inseamna un deget.
la unele cu rezolutie mai buna poate inseamna o arie de 300"pixeli" pe cand la unele proaste inseamna poate 150"pixeli" si 300 pixeli inseamna ca ai pus podul palmei si trebuie sa nu faci nimic.

si "legatura" e simpla: pentru windows nu prea a incercat nimeni sa dezvolte si e normal sa mearga altfel/mai prost. nu device-u conteaza ci driveru.

Edited by shmu, 14 April 2016 - 10:53.


#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Atunci cum iti explici ca Wacom Bamboo Pad functioneaza mai prost pe PC cu Windows decat pe Mac, desi atat driverele pentru Windows cat si cele pentru OS X sunt ambele generice (sunt aceleasi pentru mai multe modele si versiuni diferite de OS)? De altfel, pe Mac functioneaza foarte bine si suporta gesturi chiar fara sa fie instalat driverul/ aplicatia de la producator, in timp ce pe Windows, daca nu instalezi suportul software, atunci functioneaza ca un touchpad de mana a treia, chiar mai rau decat pe Linux care, de asemenea, este conceput sa suporte o gama foarte larga de hardware..

#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Intre timp am achizitionat un alt model de trackball: Kensington Orbit Wireless Mobile Trackball K72352EU. Azi mi-a sosit.
In primele minute de utilizare credeam ca nu ma voi obisnui niciodata cu el, dar m-am adaptat dupa cateva ore, fiind deja obisnuit cu trackball-uri. Totusi mi se pare relativ incomod sa faci click/ dublu click cu degetul mare si click dreapta cu degetul mic, datorita pozitiei laterale a butoanelor. Cand folosesc butonul din stanga am obiceiul sa ma sprijin de "mouse" in degetul mic si iese click cu ambele butoane simultan. Cand folosesc butonul din dreapta, la fel... Inca nu m-am obisnuit sa folosesc alte puncte de sprijin. Cand selectez ceva, datorita felului in care trebuie sa mentin apasat butonul din stanga am obiceiul sa deviez usor in sus sau in jos directia de selectie si este necesar sa o corectez pe traseu. "Inelul" pentru scroll este de tip touch si nu raspunde prea bine, scroll-ul nu este uniform, necesita destul efort. De asemenea, mi se intampla sa-l ating din greseala. Inca nu am instalat aplicatia oficiala, deci nu stiu ce setari sunt posibile.
Miscarea cursorului este la fel de precisa ca si in cazul trackballului de la Logitech M570.
Deocamdata trackball-ul de la Logitech mi se pare superior, avand butoanele dispuse ca la mousii clasici si rotita de scroll, dar sunt sigur ca ma voi obisnui si cu acest nou trackball.

#14
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Logitech TrackMan Marble şi la lucru, şi acasă, de prin 2008. A durat câteva săptămâni frustrante să mă obişnuiesc cu el pentru Counterstrike 1.6, dar cam după 1-2 luni am avut joc în care am fost ban-at "pentru coduri" (n-am folosit coduri în viaţa mea, nici nu ştiu cum se instalează) şi atunci am ştiut clar că se poate juca un shooter cu trackball la nivel mai mult decât acceptabil. :) In fact, dacă auzi un zgomot în spate şi tre' să te întorci rapid, cu maus (şi cu sensibilitate mică, cum îşi pun majoritatea, că altfel n-au precizie) practic eşti mort deja, pe când cu trackball nu faci decât să "arunci" bila de-a dura şi imediat ai făcut 180-ul să vezi cine e-n spate, ba poate îl şi căsăpeşti înainte să apuce să-ţi facă ceva. :D Aşa că mai degrabă îi compătimesc pe cei care joacă shootere cu mausul şi se mai şi laudă cu cât costă şi ce maus "special, de gaming" au. :P

#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Intr-adevar trackball-urile au propriile avantaje fata de mouse. Nu inteleg de ce trackball-urile sunt atat de putin populare. Probabil din cauza ca este mai dificil sa te obisnuiesti cu ele, iar unii cedeaza dupa primele minute/ ore cand trackball-ul le pare inutilizabil.
TrackMan Marble are un design mai inteligent datorita formei lunguiete (fata de modelul de la Kensington care este foarte lat) si a butoanelor dispuse mai curand deasupra decat pe laterale, putandu-le apasa inclusiv cu alte degete decat degetul mare si degetul mic. Am vrut si eu sa comand modelul respectiv, dar nu mi-a placut dispozitia butoanelor secundare pe care risti sa le apesi din greseala (ceea ce te cam obliga sa le redefinesti din software ca sa corespunda tot la click stanga/ dreapta).

#16
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
N-am probleme cu apăsatul din greşeală, mai dureros e că lipseşte scrollwheel-ul şi multă vreme a lipsit şi orice fel de imitaţie a lui din soft/driver (m-aş fi aşteptat să pot să ţin apăsat un buton şi să pot învârti bila ca scrollwheel, dar se pare că pe Logitech nu i-a dus capul să ofere ceva atât de evident). Ce este azi e o opţiune de "AutoScroll", dar asta scrolează continuu cât timp ţin cursorul la distanţă de un punct de referinţă stabilit prin apăsarea unui buton dedicat. Nu-i tocmai ce mă aşteptam, nu pare a fi o încercare serioasă de a imita scrollwheel-ul.

Dar asta e, m-am obişnuit să folosesc scrollbar-urile peste tot. Per total merită, pentru că după tranziţia la trackball n-am mai avut dureri de încheietură nici măcar după câte-o zi întreagă plină de mausăreală la serviciu urmată de o grămadă de first-person shooting acasă. :P

Edited by donjoe, 25 May 2016 - 17:52.


#17
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ar fi fost grozav sa se poata utiliza ball-ul pentru scroll vertical/ orizontal.

O solutie ar fi cu AutoHotKey si acest script: https://autohotkey.c...ulation-script/

Eu fac mai usor scroll cu "middle click" + rotirea bilei sau tragand de scrollbars. Touch scrooling-ul nici nu il pot dezactiva si nici nu il pot folosi. Functioneaza "poticnit": ba de-abia se misca, ba sare brusc, ba nu functioneaza.

Screenshot-uri din Kensington Trackball Works:

Attached File  Kensington_00.PNG   32.3K   7 downloads

Attached File  Kensington_01.PNG   29.89K   7 downloads  Attached File  Kensington_02.PNG   32.42K   8 downloads

Attached File  Kensington_03.PNG   16.73K   6 downloads

Attached File  Kensington_04.PNG   31.28K   6 downloads

Attached File  Kensington_05.PNG   14.75K   6 downloads

#18
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Mi-ai adus aminte de vremea cand foloseam trackball. In mare parte il foloseam la modelare 3D si ca sistem de siguranta la calculator. Absolut niciunul dintre prietenii mei nu-l suporta si, deci, nu se atingeau de calculatorul meu. Problema aparea in momentul in care aveam de facut selectii fine in Photoshop, iar pentru asta aveam intotdeauna si un mouse conectat. Am incercat mai multe modele la vremea aia (2004-2005), dar m-am oprit la Microsoft Trackball Explorer pe care il am si acum (desi nu-l mai folosesc de ceva ani). Daca il gasesti pe undeva, ti-l recomand. Era destul de scump la vremea cand l-am luat, cam 130 de lei in 2005, dar a facut toti banii. Are patru butoane, scroll cu click si toate butoanele pot fi mapate.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate