Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Dynavoice

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Stie cineva ceva despre boxele suedeze Dynavoice?
Am gasit in Romania un dealer care aduce asemenea boxe si as vrea sa stiu daca e ceva de capul lor. Pe net nu prea reusesc sa gasesc amanunte sau review-uri de incredere.
Ce imi place, spre exemplu, la Dynavoice Dynamite 12 v2, este marimea difuzoarelor de joase (30 cm), doua la numar, asa cum nu mai gasesti aproape pe nicaieri in ziua de azi.

#2
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Pai, daca tot esti din Bucuresti, batman-ule, profita de acest privilegiu si mergi pe la magazinele astea si vezi pe la care le poti asculta.

Altfel, diametrul difuzoarelor, n-are mare legatura cu calitatea sunetelor. Iar acele boxe au woofere de 25cm, nu de 30. La cat de mari sunt acele woofere si avand in minte pretul la care sunt oferite, as zice ca au extensie buna (desi m-as mira sa depaseasca niste boxe de podea bunicele, cu woofere de 16cm) dar sufera la capitolul impact/kick, cat si la control.

Edited by Protopopeus, 11 April 2016 - 14:00.


#3
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008
Ligheanele mari de bas nu prea se mai folosesc din motive bine intemeiate. In afara de ce a spus colegul de mai sus(lipsa atacului scurt pe bas=kick/punch), difuzoare de dimetru mare nu prea se ma fabrica  pt. echipamente HI-FI,cele care sunt si sunt bune sunt extrem de scumpe(probleme la echilibrarea unei membrane mari si teoretic foarte usoare)
Basul ala pernos ,lenes si moale de la vechile Unitre si Meloman e de mult apus. La materialele muzicale actuale nici nu ar mai face fata.

Edited by edigee, 11 April 2016 - 15:21.


#4
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Apare diametru de 25 pt ca am pus link gresit de la alt model.
Nu stiu ce sa zic, eu ascult in continuare muzica la Tonsil Altus 140, adica la niste "unitre" mai noi, cu difuzoare de 30 de cm. Imi place bataia aia molateca si grava de toba pe care o redau difuzoarele mari pe care o simti in piept si la volume mici.
Din ce vad, ca pret sunt peste MMS 2002, care au difuxoare de 20 de cm, boxe pe care le-am ascultat si care nu m-au impresionat in mod deosebit. Pana acum boxele cu woofere de 13 sau 16,5 m-au impresionat in sens negativ din punctul de vedere al frecventelor joase. Si nu erau deloc ieftine.

#5
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008
Nu le-ai ascultat tu puse adecvat sau cu setup-uri aiurea. La momentul actual nu prea mai exista legenda cu "ligean mare =bas mult". Scot bas berechet si boxe cu dif de 8 inch.
Depinde cum sunt asezate ,ce calitate au boxele ,cu ce surse de semnal si amplificari sunt alimentate ,etc.
Ala de pe vremuri de la Unitre era o pacaleala de bas. Nu era bas curat ,era bas obtinut din acordarea pacaliciosa a boxei. Basul trebuie sa aibe si detalii la fel ca mediile si inaltele .Alea mari de pe vremuri numai asa ceva nu aveau. Armonici de contrabas de lemn zero pe Unitre.
Punch-ul si kick-ul de bas se simte in piept ,ala moale cel mult te "mangaie invaluitor" .asa mai poetic...
Nici la sonorizarile outdoor cu mii de wati nu se mai folosesc incinte cu difuzoare mari de bas. Se folosesc solutii mai mici si modulare

Edited by edigee, 11 April 2016 - 16:19.


#6
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Asadar e de preferat o pereche de boxe cu difuzoare mici + subwoofer?
De ce nu poate fi "inclus" subwooferul in boxa de la bun inceput?
Vad ca boxe care se invart cam la acelasi pret, au raspuns in frecvente joase mult mai prost (40 Hz cu -3dB).

#7
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008
Subwooferul nu poate fi inclus in boxe din motive clare tehnice ce tin de principii de constructie a incintelor acustice unde exista parametri bine stabiliti. Nu e un joc lego.
Ziceam ca la ora actuala boxele cu difuzoare mai mici pot scoate aceleasi frecvente joase cu alea mari de care ziceai tu. Oricum specificatiile alea sunt valabile doar pe hartie ,scrie acolo ca incep de la la vreo 40Hz de exemplu ,dar nu specifica si atenuarea in decibeli la 40Hz. Asa ca e bine de ascultat mai intai.
Un subwoofer nu e asa usor(precum pare) de integrat intr-un sistem. Trebuie stabilite clar frecventele de crossover ,adica taiere sus la sub si jos la boxe ,lucru ce se poate face doar cu un management precis al basului. Din pacate acest lucru e mai usor posibil la receiverele multicanal ,la amplificatoarele si receiverele stereo(cu putine exceptii) nu exista un management de bas implementat. Probleme mai sunt si cu pozitionarea corecta a unui subwoofer ,nu e chiar o joaca ,adica doar il pui si merge.

#8
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Acuma se merge  mai mult pe difuzoare cu diametru mai mic si excursie cat mai mare + incinte cat mai rafinate. astfel se obtine un kick(atac) mai bun si un sunet mai detaliat/precis pe basi.
Si aici e un compromis pentru ca oricat de bine ar fi construite ca sa coboara foarte jos in frecventa cu atenuare mica tot e nevoie de diametru mare.Pentru asta s-au inventat subwooferele.Ele trebuie se completeze extensia aia de bass profund de pe la 50 hz in jos.acolo chiar trebuie diametru mare.
Sistemele performante atat in Hi-FI cat si in PA(Sound Reinforcement) folesesc 4 cai.Inaltele/mediile/joasele(atacul) si SubBassul.La SubBass trebuie diametre mari si incinte cu volum mare.Pe langa asta trebuie amplificatoare cat mai puternice capabile sa debiteze curenti imensi pe impedante mici.
Tot legat de ce am spus inainte multe incinte cu difuzore cu diametru mare suna prost in comparatie cu altele cu difuzoare mai mici si datorita faptului ca sunt motorizate de puteri animice.Cu cat membrana e mai mare cu atat inertia si volumul dezlocuit de aer opun rezistenta mecanica mai mare si un amp slab nu poate sa conduca precis difuzorul si atunci suna moale, pernos, huruit si lipsit de detaliu.
In aplicatiile PA care necesita performanta extrema  in Subbass folosim 18" si 21" si dam in ele cau puteri imense.Rack-uri echipate cu Crest 10001

Mergi pe boxe de podea cu difuzore relativ mici si subwoofer cu diametru mare.O sa ai si kick si subbass care sa coboare jos.Cauta sa folosesti un amp cat mai puternic si incintele sa aiba SPL mare.Asa o sa obtii sunet foarte bun.
foarte important e ca Sub-ul sa fie daca e posibil din aceeasi serie cu boxele.

#9
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
@geo123: Multumesc pentru sfaturi. Amplificatorul meu e Yamaha A-S501. Nu este extrem de puternic, dar nici slab nu este.
Am inteles din ce spuneti ca ideal e sa fie si woofere mici pt anumite frecvente, dar si mari pt alte frecvente.

Am observat si eu ca tendinta actuala printre producatori e sa foloseasca mai multe woofere mici in tandem, probabil pt ca suprafetele lor adunate sa corespunda unui difuzor mai mare. Totusi cu asta nu poti reda anumite frecvente foarte joase pe care doar un difuzor mare ti le poate da.

#10
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008

 batman, on 12 aprilie 2016 - 13:40, said:


Totusi cu asta nu poti reda anumite frecvente foarte joase pe care doar un difuzor mare ti le poate da.
Totusi de unde ideea asta? Sa-ti arat eu monitoare de studio cu difuri de 8 inci care se duc frumos la 35-40Hz fara prea mare roll off.
Frecventele la care te referi sunt aproape in afara spectrului audibil. Degeaba difuzorul e mare daca e si lent.

#11
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004

 edigee, on 12 aprilie 2016 - 15:19, said:

Frecventele la care te referi sunt aproape in afara spectrului audibil. Degeaba difuzorul e mare daca e si lent.

Cam asa spune marketingul, dar banda audibila de frecventa e teoretic intre 16 Hz-20 kHz. Nu poti spune ca ai boxe full range daca boxa pleaca de la 40Hz (de fapt 60Hz ca la 40Hz atenuarea e de 3dB). De fapt boxele si tot sistemul audio Hi-Fi incearca sa reproduca cat mai fidel instrumentele si vocile, astfel incat sa ai impresia ca se canta langa tine. Cum poti face asta daca tu din start ai o limitare in banda de frecvente redate?
Frecventele foarte joase nu pot fi redate de o membrana care are frecventa de rezonanta mai inalta. Membranele mici nu pot reda frecvente foarte joase. De fapt ele se misca, dar nu rezoneaza, nu produc sunet. Da, membranele mari sunt lente, dar si frecventele joase sunt mai "lente", mai "rare", decat cele mai inalte.
Am gasit un clip pe youtube cu un aranjament audio high end. Boxele evident au difuzoare mari pt joase.

PS: mama doamne ce boxe! Cica s-au produs doar 58 de bucati.

Edited by batman, 12 April 2016 - 17:27.


#12
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008

 batman, on 12 aprilie 2016 - 17:26, said:

Cam asa spune marketingul, dar banda audibila de frecventa e teoretic intre 16 Hz-20 kHz. Nu poti spune ca ai boxe full range daca boxa pleaca de la 40Hz (de fapt 60Hz ca la 40Hz atenuarea e de 3dB). De fapt boxele si tot sistemul audio Hi-Fi incearca sa reproduca cat mai fidel instrumentele si vocile, astfel incat sa ai impresia ca se canta langa tine. Cum poti face asta daca tu din start ai o limitare in banda de frecvente redate?
Frecventele foarte joase nu pot fi redate de o membrana care are frecventa de rezonanta mai inalta. Membranele mici nu pot reda frecvente foarte joase. De fapt ele se misca, dar nu rezoneaza, nu produc sunet. Da, membranele mari sunt lente, dar si frecventele joase sunt mai "lente", mai "rare", decat cele mai inalte.
Am gasit un clip pe youtube cu un aranjament audio high end. Boxele evident au difuzoare mari pt joase.

PS: mama doamne ce boxe! Cica s-au produs doar 58 de bucati.
1.Ai o obsesie cu frecventele alea joase. Ce spui tu sunt prezente doar in proportie de sub 0,1% ,poate chiar mai putin. Doar cateva instrumente(acustice) produc frecvente spre/sub 20Hz. Alea sunt atat de rar folosite incat sunt trecute la curiozitati.
2. Reproducerea fidela de care zici tu se realizeaza doar cu sisteme High End ,care costa la nivelul zecilor de mii de euro chiar.  Noi vorbim aici de aparatura accesibila. In banii astia putini boxele cu difuzoare mari suna prost ,ba chiar foarte prost si mai mult strica. De aia s-au inventat subwooferele. Si acea caliatate a reproducerii de care vorbesti are mai putina treaba o ,sa fii surprins ,dar tine mai mult de alti factori decat de plaja de frecvente. BTW ,niciun om nu aude sub 20 Hz ,iar din cei peste 30-35 ani aproape nici unul nu mai aude peste 16KHz. Se poate testa usor. Mai suntem aici cativa care avem dvreo 20 de ani de experienta prin studiouri si pe la live-uri si cam stim cu ce avem de a face.
3. Unitrele suna prost. Uita de dulapurile alea ,erau bune pt. anii '80 si ce exista atunci. Alea aproape nici nu se puteau numi HI-FI. Bine ,ca erau si sunt si acum boxe si mai proaste chiar(am avut eu vreo 3 perechi de Technics chiar mai proaste decat Unitrele).

#13
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Cum ti-au spus si colegii cel mai bine rezolvi cu niste boxe de podea si un subwoofer.Tai boxele de potea cat mai jos, in funtie de cum coboara si pe sub redai doar acele frecvente foarte joase.
In acest caz subwooferul e bine sa fie cu difuzor mare si incinta cu volum pe masura.Totul e sa fie unul de calitate care are amplificare zdravana si sa ai un amp/receiver stereo cu iesire dedicata de sub si management de bass.

#14
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008
Are Yamaha AS 501. Ala nu are management de bas desi are iesire de subwoofer. Se poate rezolva cu un crossover sau DSP cate ceva sau la modul aproximativ la taierea de la boxe(low cut) sa se joace cu reglajul de bas insotit de o pozitionare optima a sub-ului.

Edited by edigee, 12 April 2016 - 20:13.


#15
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Subwooferele nu au chiar ele posibilitatea reglarii frecventei de taiere?

#16
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,158
  • Înscris: 16.10.2008
Da au , doar pentru frecventa de taiere sus la subwoofer ,dar trebuie taiata si jos la aceiasi frecventa boxele. Aici e problema. La receiverele multicanal se poate face usor asta. La amplificatoare stereo ,in afara de HK 990 si un receiver american de la Outlaw ,nu am vazut asa ceva.

Edited by edigee, 13 April 2016 - 08:06.


#17
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Pe langa lipsa crossoverului pe boxe mai e si faptul ca nu poti seta timinguri(delay) intre boxe si sub.Comuatatorul ala de faza 0/180 grade de pe sub nu rezolva intodeauna problema sau o rezolva doar partial.Daca nu faci sa lucreze perfect in faza boxele cu subul iar nu e bine.
Bine chestia asta se poate rezolva cu un procesor de sunet extern cu, crossover incorporat montat inainte de amplificare dar te complici.

Edited by geo123, 13 April 2016 - 10:13.


#18
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,687
  • Înscris: 31.12.2013
Un subwoofer bun are posibilitatea să "treci" sunetul boxelor prin el, şi nu mai ai nevoie de managementul basului din amplificator, subwooferul are şi crossover şi fază şi nivel.
Eu am boxe din seria Dynavoice Dynamite, dar sunt din cele de raft şi deşi au woofere de 16,5 cm, fiind "motorizate" de un reciver Yamaha RX-V477 nu au bas aproape de loc, mai bine zis de abia de la un volum al receiver-ului de peste 50% apare şi basul cât de cât serios. Totuşi nu e un bas profund sau percutant, nici măcar "rotund" nu e. Este un bas "gol" "sec" mai mult bubuit decât plin. Dar deşi n-am avut ocazia să să ascult "Dynamite"-le pe altă sculă, suspectez că receiverul e capul răutăţilor nefiind capabil să împingă suficient curent în wooferele totuşi nefiresc de rigide ala "Dynamite"-lor. În rest sunetul boxelor este curat clar şi exploziv pe medii şi înalte, "proiectând" destul de credibil interpetul în camera de audiţie. Ca şi minus al acestei combinaţii (Yamaha RX-V477 cu Dynavoice Dynamite S-61) este o uşoară feminizare a vocilor, de exemplu vocea lui Elvis Presley în piesa "Surrender" sună de parcă ar fi vocea lui Cher! Dar încă o dată, cred că receiverul e de vină pentru lipsa de toracitate a acestor boxe. Oricum, după ce am ataşat şi un subwoower Dynavoice Magic Sub 8 , am sunetul pe care mi-l doream, bas profund, strâns şi bogat, bas plin ce loveşte puternic chiar la un volum de 25%...
Posibil ca şi în combinaţie cu Yamaha AS-501 să fie necesar un subwoofer pentru umplerea frecvenţelor joase, chiar dacă AS-501 e amplificator adevărat, nu răgălie ca receiverul meu.

Edited by cutinastefan, 13 April 2016 - 12:44.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate