Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Motosapa -partea a-III-a

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
9248 replies to this topic

#8767
bardu

bardu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,485
  • Înscris: 09.05.2007
Faza cu produs nou si eticheta nou nouta cu seria veche chiar la imprimantele de consum se intampla, atata vreme cat produsul se defecteaza in perioada de garantie. Daca a iesit, la revedere, piese nu se comercializeaza!
Sa fiu on, sunt si eu curios ce propunere vor face cand vor primi produsul.

#8768
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,706
  • Înscris: 30.07.2003
Ha ha, nu stiam ca se practica si la imprimante.

Uite exemplul la care faceam referire:

View Posthoria100, on 28 iunie 2017 - 08:57, said:

Multi se sperie de utilajele mari.Faptul ca nu au lucrat cu mai multe tipuri de utilaje ii fac sa emita pareri  fara a fi in cunostinta de cauza.Utilaj mai greu inseamna lucru mai usor,fara a te alerga si obosi ca un utilaj usor.Acum folosesc numai rog-ul de 170 kg.iar loncinul 750; 40-50 de ore anual.Numarul mai mare de viteze inseamna ca este mai versatil si poti sa il adaptezi mai usor la diferite lucrari.Faptul ca ai service si garantie 2 ani inseamna mult.La motocultorul meu rog 135-9cp s-a rupr un arc de la demaror si am stat cca 1 luna pe margine deoarece nu gaseau arc si pina la urma au demontat un demaror de pe alt utilaj nou pt. a ma rezolva.Daca nu gasesc piese de schimb ma duc la o-mac deoarece fata de rotakt sunt mai bine aprovizionati si se potrivesc piesele de la apollo.Lasind la o parte simpatiile si antipatiile de pe forum vezi ce doresti sa faci cu acel utilaj,de ce latime de lucru ai nevoie,daca ofera posibilitatea de segmentare a frezelor este si mai bine.Tine minte ca o latime mai mare inseamna un timp mai mic de alergat in urma lui.Acum spui ca iti trebuie numai pt. frezat dar cind te vezi cu el acasa ai sa iti doresti sa atasezi si un plug,o remorcuta pt. a transporta recolta,poate o pompa de apa pt. irigat,etc.Atunci incep regretele ca aveai posibilitatea sa iti iei unul care sa ofere mai multe facilitati si tu ai optat pt. altceva.Atunci cind posibilitatile financiare sunt limitate este alta discutie,dar sa stii ca majoritatea comerciantilor negociaza si se poate obtine o anumita reducere.

QED:

View Posttil, on 30 mai 2022 - 10:03, said:

Pentru gama comuna de produse exista https://www.generalm...sapa-motocultor Nu e nevoie sa mergi la Ruris, Rotakt, omac etc (adica de unde ai luat motosapa) sa cauti o piesa, un demaror, etc. Cel mai probabil nici nu vor avea disponibil, pentru ca ei doar importa motosapa gata impachetata, intreaga, vopsita, numa' buna de trimis direct la client.
Am auzit destule cazuri in care oamenii s-au plans ca nu au gasit piesa de schimb la Ruris/omac/Rotakt. Avem si un coleg aici pe topic care cu greu i-a facut pe cei de la Rotakt sa-i dea un alt demaror, se pare ca la mom respectiv vanzatorul a fost nevoit sa-si dezmembreze o motosapa noua pentru ca piesa separata nu avea.


#8769
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,706
  • Înscris: 30.07.2003
Bonus, poveti despre furnizorii de motosape chinezesti de aici si de oriunde.
Nu vreau deloc sa arat cu degetul spre Rotakt, intamplarea face ca povestea pe care mi-am amintit-o era despre ei.
https://forum.softpe...ocultor-rotakt/

Am si eu un utilaj Rotakt, o tocatoare de crengi extraordinar de buna, un model care s-a gasit doar la ei si pentru o perioada scurta de timp. Inca nu a fost nevoie de service si cred ca nici nu va fi nevoie. Interactiunea a mers brici, am identificat, pe net si discutand aici pe forum, modelul pe care-l vreau (de fapt aratat de un coleg), am gasit pe site-ul lor un furnizor apropiat de mine, furnizor care a zis ca nu prea ar mai aduce rotakt, mai ales ca tocatoare de crengi nu a adus niciodata, ci doar motosapa simple pe curele. Dar m-au vazut hotarat, au sunat la rotakt, mi-au facut pret bun, au luat doua, una pentru mine, a doua sigur s-a dat rapid.
https://forum.softpe...8#entry27542668

#8770
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Imi permit o remarca: patania colegului Horia100 e o exceptie; da, Horia are dreptate, dar e cam singurul... si nu tine de faptul ca am simpatii (pe care nu le-am ascuns) ci de o aproximatie personala, ce-i drept grosiera, a numarului de "plangeri" pe diverse forumuri pe care le urmaresc, a numarului de posesori de utilaje anume brand pe care ii cunosc personal si am avut ocazia sa le vad utilajele cu ochii mei, utilaje care merg brici fara defecte de multi ani, inclusiv ale mele (2 utilaje si cateva scule electrice); si in ultimul rand partea care suna subiectiv desi nu este: cel putin o data la 2 saptamani apelez la oamenii de acolo in interes de serviciu si am ocazia sa vad atitudinea lor si a clientilor lor din magazine si din service; (de anul trecut am locul de munca la cateva sute de metri de ei ,ma aprovizionez cu materiale, scule pentru atelier, duc la reparat, reconditionat, pentru lucru profesional in atelierul pe care il am in raspundere).
P.S. In ultima parte a comentariului ma refer la scule Bosch, Makita, Stihl...astea sunt brand-uri pe care le pot aminti fara sa incalc regulile forumului...sper...

Edited by liviu9, 02 June 2022 - 20:35.


#8771
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,706
  • Înscris: 30.07.2003
Curiozitatea noastra a pornit de la intrebarea: aduc si piese de schimb, separat? Daca da, direct de la producator, pentru ei, sau apeleaza la furnizori de genul generalmotor.ro ? Sau nu incearca sa-si procure piese de schimb, asumandu-si pierderile cauzate de dezmembrarea unuia din produsele lor noi, pentru a folosi diversele nevoi de piese care apar la clienti in garantie?

Daca ma intrebi pe mine, in locul lor as apela la dezmembrarea unui utilaj nou din curtea mea (pierdere asumata si acoperita de politica mea de preturi) iar in caz de nevoie, apel la rocco piese. Problema cu rocco piese ar fi riscul ca piesele cu vopsea pe ele sa vina la alta culoare.

Cat despre Rotakt, cum spuneam, personal nu am nimic de rau de zis, de fapt n-am nimic de rau de zis despre nici un importator de chineze din tara. Trebuie doar sa-mi reglez nivelul asteptarilor si sa-mi asum alegerile, ca sa fiu multumit :)

#8772
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Vecinii mei aduc doar pentru service-ul lor si doar pentru scule comercializate de ei (ca brand sau dealer); deci daca nu-ti permiti sa aduci personal utilajul zeci sau sute de km pana la ei, nu recomand.

Treaba cu piesele de schimb e generala pentru Romania; toate vin din import, strainii cer banii inainte, apoi o lalaie; Una din indatoririle mele la job e sa ma asigur ca avem piese de schimb pentru utilajele fabricii; daca nu imi adaug seful olandez in mailuri, furnizorii ma intarzie cu lunile desi platesc a doua zi dupa ce fac comanda si primesc factura proforma (vorbesc de mii de euro); cand il bag pe sefu' la inaintare, imi vin in maxim doua saptamani...

#8773
Techmasters35

Techmasters35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 08.02.2018
Are un filtru fin in rezervor.Dat rezervor jos demontat filtru și înlocuit și spalat rezervorul,verificat furtun până la carburator inclusiv robinet de benzina(curățat).La mine când are benzina putina parca merge in valuri,atunci îi dau de băut că îi sete,după care merge rotund motorul

#8774
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 990
  • Înscris: 29.06.2008

View Postcain2k, on 02 iunie 2022 - 08:38, said:


Exact ! Dar fiind în garanție, trebuie reparat în service-ul autorizat. Nu au decât să repare/ înlocuiască și să scadă suma din prețul produsului.

No problem - cât o costă o freză de înlocuit/ reparat ? 🤔

Update: azi am primit răspuns la cererea de retur, cu o diminuare inițială de 30%, față de prețul de achiziție. Dar am solicitat o diminuare de cca. 25%, ce mi-a fost acceptată.

Acum aștept banii în cont.

Deci se poate !

#8775
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Vezi ce-ti cumperi...

#8776
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Dupa o multime de timp pierdut cu analiza, documentare si a discutiilor purtate cu diversi colegi, intr-un final am achizitionat un motocultor Grillo G110 cu motor Honda GX390. Viarianta diesel era cu 5000 lei mai scumpa si prefer ca de diferenta aceasta de bani sa mai cumpar ceva atasamente. As fi vrut sa iau varianta cu freza contrarotativa, dar din pacate nu mai aveau pe stoc si din ce am discutat  la telefon, se pare ca noile preturi vor veni cu 15% mai mari

Cu ocazia asta anunt ca am de vanzare motosapa Pubert Vario cu motor Honda GX160. Anuntul este publicat si pe OLX pentru cine doreste poze.

#8777
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022

View Postvast, on 23 iunie 2022 - 12:23, said:

Dupa o multime de timp pierdut cu analiza, documentare si a discutiilor purtate cu diversi colegi, intr-un final am achizitionat un motocultor Grillo G110 cu motor Honda GX390. Viarianta diesel era cu 5000 lei mai scumpa si prefer ca de diferenta aceasta de bani sa mai cumpar ceva atasamente. As fi vrut sa iau varianta cu freza contrarotativa, dar din pacate nu mai aveau pe stoc si din ce am discutat  la telefon, se pare ca noile preturi vor veni cu 15% mai mari

Cu ocazia asta anunt ca am de vanzare motosapa Pubert Vario cu motor Honda GX160. Anuntul este publicat si pe OLX pentru cine doreste poze.
Nu e rau ce ai luat,dar scump.Eu as fi considerat si diesel,dar nu nou,ca e prea scump....Important e ca esti multumit...

#8778
san62

san62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 26.02.2022
Cum şi ce mai face omul...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mlwBg398uLM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#8779
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Este jucarie?
Saracu' ala are un pamant chiar mai prost decat al meu...

#8780
cosmin72

cosmin72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 25.02.2009
salut , am si eu o intrbare , va rog cei care aveti asa ceva sa ma ajutati , ce sa cumpar un o-mac8000 plus remorca fara freze la 4500 lei (are cateva luni , nefolosit in greu ) cu motor loncin sau un
Pachet motocultor DKD HS 900 7 CP 3 viteze plus remorca 500 kg cu freze 4600lei nou sau la fel cel cu curea la 4200 lei pachetul ?

as dori pareri sincere de la cei care au asa ceva , stiu ca sunt chinezarii dar nu vor fi folosite intensiv , putin in gradina si ceva lemne aduse sau gunoi carat .,multumesc inca odata

Edited by cosmin72, 16 October 2022 - 11:31.


#8781
mariusd

mariusd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 04.01.2005

 cosmin72, on 16 octombrie 2022 - 11:29, said:

salut , am si eu o intrbare , va rog cei care aveti asa ceva sa ma ajutati , ce sa cumpar un o-mac8000 plus remorca fara freze la 4500 lei (are cateva luni , nefolosit in greu ) cu motor loncin sau un
Pachet motocultor DKD HS 900 7 CP 3 viteze plus remorca 500 kg cu freze 4600lei nou sau la fel cel cu curea la 4200 lei pachetul ?

as dori pareri sincere de la cei care au asa ceva , stiu ca sunt chinezarii dar nu vor fi folosite intensiv , putin in gradina si ceva lemne aduse sau gunoi carat .,multumesc inca odata

Salut, o-mac8000 e bun insa va trebui sa cumperi si frezele si ajungi la 5000 de lei, celelalte , seria dkd pana la 1000 adica 500 si 900 sunt cu transmisie pe curele, 900 are transmisie din fonta, se spune ca e mai rezistenta si mai grea, sunt ok si cele pe curele, foarte rezistente si fiabile, sunt oameni care le-au folosit la greu ani intregi la rand fara sa aiba vreo problema, curelele cad extrem de greu, eu am si un rotakt ro80 care este acelasi aparat dkd, weima 900 aici singura problema este ca trebuie sa ai fortza in palma , ca sa cuplezi transmisia si sa te pui in miscare trebuie sa tii mereu apasat pe o maneta care opune ceva rezistenta si te va durea destul de acut palma in scurt timp.Ca sa te convingi du-te la un magazin de profil si spune-i vanzatorului sa iti arate cum trebuie sa tii cu mana cuplata transmisia, tine cam 3 minute si te convingi.Deci daca o sa folosesti remorca si iti iei dkd 500 sau 900 ia in calcul ca trebuie sa tii mereu strans de maneta asta, ea are rol si de siguranta, daca-i dai drumul slabeste curelele si motorul nu mai invarte transmisia, asa se opreste. Ca pret, pot doar sa iti spun ca eu am gasit un magazin ieftin agromall se numeste, de aici mi-am mai cumparat cutite si alte accesorii si am vazut ca sunt reprezentanti dkd, am facut un calcul si iesi mult mai bine la kit-ul motosapa+remorca, la varianta 900 parca pana in 4100 de lei.Daca vrei confort ia-ti un motocultor cu transmisie ambreiaj,  poti sa iti iei Motocultor DKD HS1000B 7 CP, este acelasi aparat rotakt ro100 , weima wm 1000, ruris 710,721,731,732, am vazut ca este 1980 de lei si cu remorca dkd ly 500 ajungi la 4100 lei. Spor !

#8782
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,706
  • Înscris: 30.07.2003
In plus fata de cele spuse mai sus as zice:
- maneta de ambreiaj la motosapa mea pe curele nu e asa de speriat, nu ma deranjeaza.
- sunt clase diferite, pinionar vs curele. Cele pe pinioane sunt mai grele, nu am avut, nu stiu ce inseamna sa ai asa ceva. De a mea, pe curele, sunt foate multumit pentru ca e suficient de grea ca sa poata sapa (cu greu) in pamant dur) si totusi suficient de usoara ca sa-mi fie foarte usor sa schimb rotile cu freze si invers. Greutatea mai mare ar ajuta sa lucrezi mai eficient, in loc sa stai in loc sa razui, isi infige cutitele si sapa rapid. Am suprafata mica (300mp vie, 40mp solar), asa ca nu ma deranjeaza faptul ca asta pe curele ar fi mai lenta.
- daca ai de urcat cu remorca plina, pregateste-te sa o mai ajuti impingand, indiferent ca e vorba de pinionar sau curelata.
- preturile gasite de tine sunt cam mari. Dar nici n-am mai urmarit piata, stiu ca au cam sarit in sus

#8783
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006

 mariusd, on 16 octombrie 2022 - 12:53, said:

trebuie sa tii mereu strans de maneta asta, ea are rol si de siguranta, daca-i dai drumul slabeste curelele si motorul nu mai invarte transmisia, asa se opreste

La rotakt-ul meu ro500, pe maneta ambreiaj exista un blocaj simplu pentru ambreiaj; deblocarea se face si mai simplu prin strangerea normala a manetei; am incercuit zona in poza; nu stiu daca acest blocaj exista si pe restul utilajelor amintite.

Attached Files


Edited by liviu9, 20 October 2022 - 19:47.


#8784
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,706
  • Înscris: 30.07.2003
Toate curelatele il au, am uitat sa-l mentionez. Eu il evit, e cam periculos.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate