Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Am trecut la Digi Energy... cu energia electrica

- - - - -
  • Please log in to reply
377 replies to this topic

#199
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
si atunci cu ce te nemultumeste daca diferenta mare de pret nu e

#200
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,016
  • Înscris: 20.06.2005
Pai ma nemulțumește faptul ca au aplatizat preturile indiferent de zona orara. Inainte nu era asa. Eram incurajat sa consum intre anumite ore. Era in avantajul lor si al meu. Al meu era ca aveam pret mic, al lor ca folosec energie care oricum se pierdea la ora aia.
Acum acest avantaj a disparut datorita reglementarilor de rahat. Sper ca dupa 1 ianuarie piata sa se auto regleze. De altfel voi incerca dupa 1 ianuarie sa vad unde imi fac contract. Acum degeaba contractez acum pentru ca piata se va schimba dupa 1 ianuarie.

Edited by wolfydRg, 16 May 2017 - 10:05.


#201
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
de curiozitate poti spune un consum lunar si cat ai platit?

#202
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,016
  • Înscris: 20.06.2005
Media pe luna era la pret 5 kwh la pret scump , 45kwh la pret mediu , 150 kwh la pret ieftin. Vara la cel ieftin ajungeam la 300-400 kwh cand foloseam ac-ul (iunie,iulie,august) . Acum 3-4 ani merita. Atunci pe termen lung facut un calcul merita. Acum vax albina.
Pretul in trecut era 0,1691(rezervare)  + 0.7946/0.4428/0.2083 vs  0,1691+0.3517. Asta era cu pondere 100% .
Acum a ramas 20% + pret fix pentru restul. In viitor 0%  variabil + pret fix. Basca ca am platit si schimbarea de contor vreo 300 lei atunci.
Pai ce plata diferentiata sa mai fie, ca nu e . Doar cu numele atat. Sunt curios ce tarifare va fi dupa 1 ianuarie.

Edited by wolfydRg, 16 May 2017 - 13:51.


#203
Diana_Popsor

Diana_Popsor

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.05.2017

View Postgvincentiu, on 28 martie 2016 - 17:04, said:

Am facut asa din mai multe motive:
1. toti consumatorii vor iesi de pe piata reglementata incepand cu 01.01.2018
2. am vrut sa evit cozile infernale ce se vor naste spre sfarsitul lui 2017 de la filialele de distributie energie,
pentru alegerea furnizorului
3. problema va fi cu atat mai spinoasa cu cat pentru trecerea la orice alt furnizor este nevoie de Avizul Tehnic de Racordare
4. probabil multi dintre consumatori, vor delega furnizorul in alegerea producatorului de energie electrica, tocmai datorita hartiilor ce trebuiesc plimbate intre companii si vor ajunge ...... cine stie unde....
5. Probabil atunci vor apare o gramada de oportunisti ce vor vrea mandatare pentru intocmirea hârtiilor si trecere la alt furnizor contra cost sau mai stiu eu cum (de evitat)
5. am ceva servicii (Internet,TV, telefonie) contractate la RDS&RCS si in consecinta se mai scade 10 lei la MWh.
Pentru pensionari cu servicii RDS se scad 20 lei la MWh.
Producatorii de energie sunt:
http://www.anre.ro/r...atori1391006442

Pana la a ne prinde urechile in tarife si calcule iata ce am facut si cat timp dureaza:
1. M-am prezentat la filiala distribuitorului de energie (Electrica GL in cazul meu) cu doua hârtii completate:
Cerere utilizator casnic si Chestionar utilizator casnic completate (daca vreti detalii, solicitati-le) pentru eliberarea ATR - avizului tehnic de racordare. Eliberarea este gratuita, obligatorie si se face in termen de 7 zile. Deocamdata. Fisierele sunt atasate... de asemenea trebuie sa aveti: CI in original si copie, actul de proprietate original si copie si o copie dupa ultima factura de energie electrica.
2. La sediu lor vor completa in aplicatia lor un formular, unde se declara numele noului producator de energie si se va elibera o Instiintare.
3. Dupa 5-7 zile veti fi sunati pentru ridicarea ATR.

La casieria RDS desemnata pentru incheierea contractelor de energie electrica (atentie, nu toate casieriile intocmesc contracte de furnizare) m-am prezentat cu:

1. Avizul tehnic de racordare obtinut anterior
2. Act de proprietate
3. CI
4. Ultima factura de la Electrica
5. Contractul de furnizare a energiei electrice cu Electrica (probabil din perioada 1998-2002 cand s-au introdus tarifele sociale etc.)
6. Bonul de miscare contor electric (mai mult pentru a-si nota seria contoarului). La toate acestea se vor face copii de catre RDS si vor fi si scanate pentru a fi introduse in bazele lor de date.
Aici se completeaza: Notificarea catre furnizorul actual de incetare a contractului, imputernicirea pentru comunicarea notificarii, cerere pentru noul contract de furnizare, acordul de prelucrare date personale si contractul de furnizare. Atentie, este necesara notificarea cu 21 de zile lucratoare in avans a furnizorului actual despre schimbare (trecerea la DigiEnergy) deci peste cel putin o luna va intra in vigoare noul contract (vezi termenul de 21 de zile) cu atat mai mult cu cat se semneaza doar de la 1 ale lunii.
Ce mi-au mai spus: reducerea de 10 lei MWh, serviciul de citire si regularizare se va face tot de Digi Energy la 3 luni. Contractul de energie electrica nu presupune prelungirea abonamentelor (Inet, TV, Mobil) existente. In noul contract se va face o estimare a consumului pe primul an. In cazul meu, trei persoane cu: cuptor electric, centrala, microunde, frigider, TV-uri, PC-uri, becuri, fierbatoare de apa, friteuze etc. am estimat un 2MWh anual.
Am toate facturile la Electrica de anul trecut si le voi pune comparativ cu cele ce incep a fi eliberate de DigiEnergy... dar de luna viitoare. Is curios de callcenter si factura electronica, dar mai vedem. Pretul pe MWh este fix pe un an de zile si acum sunt conform atasamentului.
P.S. daca totul e in regula,  cam dupa 25 de zile vor trimite si cei de la Electrica o instiintare (recomandata) catre consumator:

Ma vad nevoita sa intervin pentru ca, asa cum unii furnizori NOI de energie PROFITA de lipsa de informatie detinuta de consumatori asa, unii dintre noi propagam mai ales in mediul online niste neadevaruri ori informatii incomplete.
In primul rand, faci o grava confuzie intre: PRODUCATORI, DISTRIBUITORI si FURNIZORI de energie. Cei din urma, sunt AZI cateva zeci, pentru gaze naturale, electricitate chiar si energie, adica ambele utilitati (plus, regenerabile & solutii complete etc). Distribuitori sunt cativa, ii numeri pe degete si au arii de acoperire clar stabilite, care nu se schimba. Adica de ex daca pleci de la Enel Furnizare la Digi, dar locul tau de consum nu se schimba, vei primi facture de la Digi insa, in caz de intreruperi va trebui sa apelzi tot la Enel Distributie, el fiind proprietarul retelelor de gaze/electricitate...
Pentru o noua oferta de energie, de care o fi, inclusiv AZI poate sa ceara orice consummator casnic o trecere la un nou furnizor sau sa ramana la acelasi dar cu o oferta negociata/personalizata. Azi, furnizorii de traditie, nu imi place aceasta formulare, hai sa le spunem cu experienta, portofoliu, capabilitati, ofera schimbarea de furnizor, respectiv oferte noi direct online, cu cateva click-uri. Exista inclusiv furnizori care iti solicita DOAR copie Ci, ultima facture si o semnatura pe ecran, pentru a demara procesul de schimbare furnizor care, apropos este GRATUIT. Orice furnizor care se respecta face acest lucru fara costuri, asadar NU cadeti in extrema fraieritilor! De asemenea, de stiut ca NU este obligatory schimbarea de furnizor, NU se deconecteaza nimeni, asa cum alti furnizori "binevoitori" chiar si cu traditie comunica pe diverse canale pentru a speria cetatenii neinformati. V-as ruga mai degraba sa ii ajutati pe acestia, nicidecum sa propagate minciuni.
De asemenea, schimbarea furnizorului NU implica intreruperi in alimentare, interventii la instalatii etc.
"Pentru a evita cozile infernale" - nu exita asa ceva...pt acest subiect. Repet, domeniul energiei trece exact prin aceeasi schimbare si transformare petrecuta in telcom si banking in ultimii ani. Schimbarea furnizorului, alegerea unei noi oferte se poate face TELEFONIC si ONLINE, nefiind necesara deplasarea in centre de relatii client ale actualilor sau viitorilor furnizori, plus ca, acm, nemaexistand granite, nu iti imagina ca toti furnizorii isi vor deschide magazine peste tot?! Ar fi absurd, cand ai la indemana alte canale.
Repet, procesul trebuie sa il faca noul furnizor, nu noi ca si client sa umblam dupa documente, ATR etc.
Ca si sfat, citit cu atentie noile contracte! Chiar daca piata e libera, ANRE are reguli stricte impuse, ca obligatii pentru furnizori, dar multi, nu le respecta. Nu semnati contracte fara pret, fara termen de plata (ATENTIE, acum aveti cel putin 30 de zile de plata plus perioade de gratie), multe din ofertele noi sunt cu termene de plata mai mici, fara esalonari, cu penalitati MARI. Aveti grija la perioada contractelor si daca exista taxa de renuntare. Mare grija daca vi se ofera sau nu servicii conexe: chat, email, call center, autocitire etc.

Deocamdata atat :) multumesc si success!

#204
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
De la ce agentie ati aterizat duoamna? Digital Attacker  sau E-On?

In utimele pagini s-au lamurit cam toate aspectele, fata de anul 2016.

Ceva exemple de furnizori la care se poate trece doar telefonic sau doar online?

Dar care e diferenta intre producatori si furnizori? ca tot scrieti ingrosat :))

#205
intel_inside

intel_inside

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 25.06.2009
Eu am trecut la Tinmar, online. Am completat, semnat formularele primite pe mail și le-am trimis înapoi pe WhatsApp. Apoi după 21 de zile am început contractul. S-au ocupat ei de tot. Posted Image

Edited by intel_inside, 31 May 2017 - 17:11.


#206
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostZyx, on 31 mai 2017 - 16:56, said:


Dar care e diferenta intre producatori si furnizori? ca tot scrieti ingrosat Posted Image)
Pai e simplu producatorul produce.....furnizorul furnizeaza......limpede ca apa de ploaie......si distribuitorul distribuie....mai este transportatorul care transporta.....reparatorul care repara.....si multi altii.....Posted Image

#207
boringboy

boringboy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 06.05.2010
Producătorul e ăla care pune ingredientele "malț, hamei etc" și face berea.
Transportatorul e ăla ce duce "berea" de la fabrica, în stive mari la distribuitorul local.
Distribuitorul local primește "berea" la stiva și o distribuie comercianților în pachete mai mici, "baxuri".
Comerciantul e cel ce îți pune "berea în pahar", încasează costul și plătește pe cei menționați mai sus.
Consumatorul ești tu, vrei o "bere", mergi la furnizorul tău și ceri una.


În calitatea ta de consumator, în realitate poți schimba doar omul ce îți toarnă în pahar, în rest, totul e identic.


Comparație ușor forțată,  dar poate ajuta pe cei ce nu știu prea bine Cum funcționează Piața.


#208
godzil

godzil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 07.08.2005
Am tot citit paginile sa vad care e schema, dar vad ca nimeni nu aduce un argument major din punctul meu de vedere. Cei care au servicii DIGI ( eu le am pe toate de la ei in mai multe locatii) stiu ca au servicii de calitate, chiar daca la call center nu te serveste ( oral ) cu caviar si sampanie. Am telefonie mobile, fixe, internet, televizor, si probabil sunt abonatul lor de cateva sute de ani. Furnizorii clasici de energie pe de alta parte, si acolitii lor, au abuzat de pozitia lor dominanta in piata de la revolutie incoace, sub diversele forme juridice in care au existat, si doar acum in al 12 lea ceas fortati de imprejurari incep sa miste in front.  Subliniez si dau bold pentru doamna Popsor in special. Numai pentru asta, si chiar daca alt furnizor are un pret egal sau un pic mai mare decat ei ar trebui sa plece clientii de la ei.

Asa ca dragii mosului, eu am zburat spre Digi Energy, ca in sfarsit au ajuns si in zona mea. Pentru cei care le cauta nod in papura sa fie sanatosi. Clasicii au tras de pe noi maxim si acum dintr-o data o fac pe mironositele. La fel cum au muscat-o Orange, Telekom, companii care au tras bani grei de pe oameni pana la ofertele Digi, la fel sa o muste si ei.

Si acum apar oameni ca doamna Popsor sa acuze Digi ca nu stiu ce, nu stiu cum. Asa zic si cei de la Orange, Vodafone, cum sa va mutati telefoanele, sunt rai, pica semnalul, va fura, da bre, de fapt toate sunt brici, si in loc sa platesti 1000 de lei pe telefoane platesti 100 de lei. Da ei tot Batman Batman.

Va urez succesuri, si sa ne vedem sanatosi in reteaua Digi Energy.

PS: Si fix ce e mai important pentru energia electrica. Nu uitati sa va uitati daca va ofera chat!!! Recomand minim videochat!

Edited by godzil, 22 June 2017 - 12:03.


#209
petreaflx

petreaflx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 15.09.2016

View PostKyKyKyKy, on 28 martie 2016 - 18:34, said:



Așa și eu cu Enel. Prefer Enel pentru că au ce le trebuie, asta fiind specialitatea lor.
La țară prefer CEZ. Nu am avut probleme cu ei pe partea comercială. Chiar la CEZ am schimbat adresa de facturare telefonic vorbind cu o fată (cel puțin ĂŽmi plăcea vocea) fără a mai trimite nu știu ce cerere.

Ma minunez de multe ori de ce citesc pe aici.....astia care nu vreti schimbare am impresia ca va este frica de schimbare,de nou...eu sunt la digi de aproape un an si nu  regret apsolut de loc ca am facut aceasta schimbare...si ori de cate ori apare alcineva cu preturi mai scazute o sa ma mut...ce atatea intrebari? Co fi co pati?????...va place sa stati la cheremul unor smechwri stati frate...

#210
Lusitanul1

Lusitanul1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 13.06.2017
Pana acum toate bune si frumoase, dar sa vedem ce va urma la iarna, dupa 1 ianuarie 2018, cand se va liberaliza pretul , recte isi zic maharii digi : "bai in insulele Syechelles parca n-am fost, nuuu ?" Asa ca mai usor cu entuziasmele astea, ca nu inlocuim un monopol cu altul...
Cand piata concurentiala va deveni cu adevarat competitiva, ma refer de la 4-5 operatori mai semnificativi (nu tepari...) , mai discutam, deocamdata scepticismul nu strica . Pentru moment pretul energiei pe piata spot urca undeva dincolo de stratosfera catre troposfera si saluta satelitii geostationari de mai jos...

Edited by Lusitanul1, 23 June 2017 - 10:22.


#211
alexcs

alexcs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 12.11.2005
cantitate facturata: 20kWh ...............digienergy: 14.72 lei...............................enel:11,25lei
cantitate facturata: 113kWh..............digienergy: 83.17 lei...............................enel: 58,15lei
cantitate facturata: 8kWh..................digienergy: 5.89lei..................................enel: 5.19lei

In conditiile in care am facut comparatie pe 3 abonamente pe care le am la enel, am citit de pe factura vs calculator digi de pe site. Pret enel: 0.237 ....pret digi: 0.19635 tva inclus
Sunt un pic confuz, nu inteleg daca am gresit undeva.

#212
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
pai enel e mai ieftin momentan. digi a introdus rezervarea de la 1 iunie

#213
adetcc

adetcc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 07.12.2012

View Postalexcs, on 26 iunie 2017 - 11:59, said:

cantitate facturata: 20kWh ...............digienergy: 14.72 lei...............................enel:11,25lei
cantitate facturata: 113kWh..............digienergy: 83.17 lei...............................enel: 58,15lei
cantitate facturata: 8kWh..................digienergy: 5.89lei..................................enel: 5.19lei

In conditiile in care am facut comparatie pe 3 abonamente pe care le am la enel, am citit de pe factura vs calculator digi de pe site. Pret enel: 0.237 ....pret digi: 0.19635 tva inclus
Sunt un pic confuz, nu inteleg daca am gresit undeva.

La fel de confuz sunt si eu  
ENEL ............pret 0,366 lei/kwh ......la 94kwh  .......... factura a fost 48,69 lei
Simulare Digi pret 0,155 lei/kwh ......la 94kwh  .......... oferta a fost 49,35 lei
Engie imi trimite mailuri cu super oferta de 0,189 lei/kwh deci daca puneam botul si ma treceam la Engie avand in vedere ca e mai scump decat digi si la digi simularea e mai mare decat la enel, venea vreo 60 de lei pe luna cred.

#214
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
enel fix online e 0,153 lei/kwh + 0.16 rezervare
digi fara alte servicii 0,165 lei/kwh + 0,15 rezervare

deci digi e cel mai scump chiar daca ai si alte servicii si ai tarif furnizare 0,155 tot e peste enel

#215
gvincentiu

gvincentiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 03.06.2006
0.153+0.16=0.313 la enel x 1000 = 313 lei MWh
0.165+0.15=0.315 la digi x 1000 = 315 lei MWh
Asta da concurenta. Interesant e de vazut cat platesc cei care sunt inca reglementati.
Daca scad 10 lei/MWh (ca am alte servicii la Digi), devine si mai acerba lupta, doar frontul se schimba. Dar daca scad 20 lei/MWh la Digi (ca sunt pensionar si am alte servicii de la ei), nu cumva devine o reala economie de "piata"?
Oricum, am un an si jumate la DE si totul a devenit OK: procedura de schimbare a furnizorului s-a simplificat, a aparut raportarea de index (telefonic sau on-line), pe site apar facturile in sectiuni separate si au disparut taxele catre SRR si SRTV.

Edited by gvincentiu, 13 July 2017 - 09:10.


#216
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Va spun eu de pe factura cum e la enel.
Pretul per kwh si rezervarea sunt corecte... pentru 20% din cantitatea consumata.
Pentru restul se aplica 0.433lei/kwh.
Am primit noul contract care pare mai dezavantajos.
De asemenea, contractele noi de apar online nu mi se par avantajoase.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate