Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 

Copii captivi.

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#19
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007

View Postdjl, on 27 martie 2016 - 16:29, said:

Am avut discuţie cu o vecină (mai mare cu vreo 2 ani decât mine). Eu: Tu decâ stai aici? Ea: De când m-am născut. Eu (mirat): Dar cum de nu te-am văzut pe afară? Ea: Bunica nu mă lăsa să ies afară că îi era frică să nu mă calce maşina.

Iti tinem pumnii, djl-ule.

#20
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

View Postmihai!, on 27 martie 2016 - 16:20, said:

Esti unul din parintii temniceri ?
Nici nu ai idee ca exista si parinti dezghetati care isi iau copilul cu ei peste tot si petrec activitati impreuna , pentru ca tu nu mergi in locurile alea.
Esti genul care te vaiti ca de cand ai copilul nu mai poti iesi din casa. Explici oamenilor ca te tine copilul in casa. Posted Image
Dar ce sa vezi.. .Este invers.
"Esti unul dintrei cei sterili, frustrati si scosi din minti de aceasta realitate (faptul ca nu ai si nu vei putea avea proprii copii), care ai ajuns sa pui pe tapet si aceasta problema in care nu ai vreo competenta?
Esti genul care...?"

Eeeh, cum e cand te ia altcineva la ***** si incepe sa emita opinii icu privire la tine?

Ai deschis un subiect. Nu vrei tu mai bine sa dezbati tema in loc de a-ti da cu pararea / a-ti pune intrebari cu privire la userii care iti baga subiectul in seama? Nu ar fi mai productiv demersul?


View Postdjl, on 27 martie 2016 - 16:29, said:

Am avut discuţie cu o vecină (mai mare cu vreo 2 ani decât mine). Eu: Tu decâ stai aici? Ea: De când m-am născut. Eu (mirat): Dar cum de nu te-am văzut pe afară? Ea: Bunica nu mă lăsa să ies afară că îi era frică să nu mă calce maşina   Posted Image În zilele noastre contribuie şi ştiriştii la asta... dau impresia că s-au înmulţit infracţiunile faţă de acum să zicem 16 ani.
Tare sunt curios care este universul in care te invarti / traiesti tu, deoarece uneori pare ca fabulezi.
Parca aveai in jur de 30 de ani, deci persoana respectiva are aproximativ 32 si este tinuta in casa de bunica-sa? In ce lume absurda se intampla asa ceva?

Edited by BlueKing-69, 27 March 2016 - 17:43.


#21
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 11.11.2007
Pustiul meu sta mai mult la tara (e la 10 km de oras), unde are la dispozitie o curte de aproximativ 2500 mp. Neincapatoare, dupa parerea lui (are doar 4 ani)... Afara sta pana se intuneca si ar mai sta daca ar fi dupa el. Din pacate, serviciul si alte probleme nu-mi ofera prea mult timp a dispozitie pentru a sta cu el. 2-3 ore pe zi, in cursul saptamanii, si 24/24 in weekend.

Sfatul meu: cresteti-va copii la tara.

#22
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,734
  • Înscris: 06.10.2012
Confunzi termenul de captivitate cu cel de preventie.

Daca lasi copilul pe maidan, depinde de maidan: unde, cand, cu cine.

A crescut numarul copiilor disparuti de acasa pe care nu ii mai gaseste nimeni in mare parte, plus ca vezi bine cat a luat amploare fenomenul drogurilor, al prostitutiei samd.

Ca parinte nu vrei sa ajungi o statistica a politiei, nici tu, nici odrasla, asa ca faci cum crezi ca e mai bine pt tine si ai tai.
Ca mergi cu el in parc, cand poti, daca poti, pt ca...vezi tu, o sedinta de meditatii e 70 lei, o sedinta de calarie e 50 lei (30 min), o ora de ceva- pe undeva sare de 50 lei si daca esti un om normal, ghici ce, trebuie sa si muncesti.
Si atunci, ori il cresti prin parcuri si afara cu dragoste (cu burta cam goala, haine de la taraba, nici vorba de meditatii, un sport platit etc), ori te mai duci si pe la munca si parcul il vede in weekend, doar.

Ca pe strada, nu iti vine sa il lasi, mai ales cand e mic, ca posibil sa plangi dupa el si nu vine X dupa forum sa ii tina locul. Nici n-ai vrea, de altfel...Doamne-apara si pazeste!

Cand faci un copchil, te asteptam cu un feedback.

Edited by -Diana-, 27 March 2016 - 18:16.


#23
elephantul

elephantul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 10.10.2015
Depinde unde este crescut copilul, daca e la tara atunci e toata ziua afara ,  daca este la oras si nu are bunici pe aproape si ambii parinti muncesc zi lumina e mai greu cu iesitul afara o perioada mai mare de juma de ora in cursul saptamanii ( daca e si iarna cu vreme rea si se intuneca devreme e si mai rau ) , crima e sa- l sechestrezi in weekend, dar nu cred ca e cazul in marea majoritate a familiilor

#24
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View Post-Diana-, on 27 martie 2016 - 18:01, said:

Confunzi termenul de captivitate cu cel de preventie.
............
Scuze , dar eu cred ca voi confundati preventia cu captivitatea ! Adica este taman " viceversa " !  Singura corectie ar fi ca e gresit captivitate si libertate limitata ! . Exista termenul ???? ca asta sigur exista .
Eu pot face o comparatie ...
Acum cca 50 de ani , copilul era scos pe usa , si valea ....cimpurile si maidanele erau ale lui . Ce jucarii ? Un bat , o piatra , ceva acolo ...si joaca se incropea ....
Acum cca 25 de ani , a inceput presiunea occidentala si fitele . Mai putin iesit afara , oferite jocuri peste jocuri , adica mereu ceva de facut in casa , mai putin afara ...
Acum ???
Zilele trecute am plecat cu un inginer dupa mine , si pe la ora 3 , in toiul lucrarii , " hai sa ne grabim ca trebuie sa ajung la " gradi " , sa iau copilul .... Mor cind aud de prostia asta cu " gradi " . In fine , s-a dus dracului lucrarea . A inceput stresul , graba , incurcaturile , cum naiba sa faci ceva sub presiunea timpului , mai ales cind lucrezi cu clienti si inca o firma ??? In fine , am plecat din Clinceni la gradi in Dr Taberei , am recuperat copilul si hai la firma . La firma , probleme , trebuia sa mai stam ... Pune copilul la un calculator , baga jocuri , cauta prin frigider si incropeste niste ceva de mincat...si abandonat . Ne-am adus aminte de el cind a inceput sa zbiere ca s-a plictisit ...si schimba jocul , mai pune ceva de mincat ....
Astea sint vremurile . Nu poti lasa copilul pe strada ca il ...ia violatorii , ca se loveste si faci puscarie deoarece esti responsabil , jucariile trebuie sa fie omologate si certificate , ca daca pateste ceva , iar te ia naiba , timp sa iesi cu el , mai din parti ...daca iesi cu el , trebuie sa te duci numai in locuri special amenajate , nu aiurea , ca nu esti de capul tau , apoi sa nu puna mina , ca ia microbi , sa nu aia sau ailalta ...adica , daca se poate , ca la muzeu , sa se plimbe cu mina la spate , printre exponate ... Asta este joaca sau plimbare .
In rarele momente cind un copil " scapa " si face si el ceva ce este normal , pune mina pe ceva , pe o pisica , un ciine , repede poze , puse pe FB , ia uite ce-a facut copilul meu , ce destept este .... Adica a ajuns si subiect de lauda . In loc ca parintii aia sa se bucure ca ala descopera lumea , se lauda ei , ce destepti sint , ia uite ce i-au oferit , cum se ocupa ....
Astea sint vremurile , si este adevarat , copii au libertatea de miscare limitata , ei descopera acum lumea pe net ...adica o lume falsa , cu toate consecintele ce decurg ....
* acum citeva zile ma intreaba un coleg daca mai ploua ...si am dat sa scot telefonul sa ma uit , in loc sa intorc capul .... Va dati seama cum cresc acum copii ?????

#25
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postmihai!, on 27 martie 2016 - 15:58, said:

Ghiciti cine petrece mai mult timp afara. Copilul vostru sau un detinut dintr-o inchisoare de maxima securitate ?

As zice ca raspunsul este: o gaina de-aia care da oua bio si e crescuta zice-se "afara".

Pe de alta parte relax, se poate si mai rau. In state abia acum au data astia lege ca au voie copiii sa mearga si sa se intoarca singuri de la scoala, ca pina acum era nasol de tot, inclusiv prin anumite zone parinti arestati daca le vedea politia copiii pe strada, etc. Si inca nu-i valabila treaba decit pentru mers la scoala, daca-i lasi sa mearga in parc singuri poti sa ai probleme.

In ziua de azi se exagereaza in sensul celalalt. Pentru majoritatea istoriei (si pornind de dinainte de vremurile cind oamenii erau oameni) copiii au muncit de cind se puteau tine pe picioare cot la cot cu adultii.

#26
soulshark01

soulshark01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 25.03.2016
Depinde. Te-ai gandit vreodata ca NU AU unde sa iasa? Cei de la tara da, chiar daca unii au dubii in legatura cu asta, sunt foarte norocosi, pot sa spun ca cei mai norocosi. Frate, ce n-as fii dat si eu ca in copilaria mea sa nu stau intr-un oras jegos, si sa stau cu bunicii mei pe prispa casei, sa nu vad atatea lucruri, sa ma bucur de fiecare clipa de copilarie singur. In schimb eu am stat[si stau] intr-un cartier jegos, plin de hoti, curve, droguri, betoane si javre. Cu un parc evident, care e inconjurat de betoane si de un gard in care te poti intepa, unde pe jos sunt numai coji de seminte, flegme, si tot felul de mizerii. Cand o sa am copii, vreau sa ma mut, dar daca nu as putea, mai bine i-as tine pe calculator decat intr-un asa mediu. Sincer.

Edited by soulshark01, 27 March 2016 - 19:18.


#27
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,734
  • Înscris: 06.10.2012
Eu nu am spus sa izolam copiii intre 4 pereti, trebuie sa fii nebun sa faci asta si mergem pe prezumtia ca suntem sanatosi mintal.

Insa titlul creat pe tiparul tabloidelor cu formularea ``copii captivi`` nu lasa nicio portita de iesire, astfel ca daca aterizeaza vreun extraterestru si citeste acest topic, chiar crede ca pamantenii isi tin copiii captivi.

Recunosc ca sunt unul dintre parintii care isi tine copiii sub observatie, insa sunt prea multi factori externi pe care nu ii pot controla, astfel ca incerc sa controlez ce si cat pot.

Si nu, nu copilul, chiar daca azi de exemplu l-am luat cu mine la un curs de perfectionare pt adulti ( pt ca era duminica si nu am vrut sa o impovarez pe mama cu copilul meu pe cap), insa apoi l-am dus prin oras, in parcul Izvor, am venit acasa, am facut lectii, apoi o prajitura impreuna, apoi ne-am distrat cu karaoke (mai mult noi, nu stiu ce parere au avut vecinii) si acum sta 30 de min la tableta pana o bag la baie.

Nu, n-a murit, traieste, e fericita. Le povesteste tuturor ce a facut la curs, chiar acum, pe grupul pe care il avem pe whatsapp cu familia si le trimite poze de azi. Asta e tehnologia, asta e epoca, astia-s copiii, astia suntem noi.

E usor sa vorbesti despre asa-zisii copii captivi, sa iti dai cu presupusul. Este ca si cum ai sti teoretic sa gatesti, insa cand te apuci de gatit, arzi mancarea cu tot cu oala.

Edited by -Diana-, 27 March 2016 - 19:45.


#28
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
@ BlueKing-69 : dacă nu ţi-ai dat seama, vorbeam de perioada copilăriei!

#29
paul.bodea

paul.bodea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2007
Complicata situatia.

Quote

o sedinta de calarie e 50 lei (30 min), o ora de ceva- pe undeva sare de 50 lei si daca esti un om normal, ghici ce, trebuie sa si muncesti.
Si atunci, ori il cresti prin parcuri si afara cu dragoste (cu burta cam goala, haine de la taraba, nici vorba de meditatii, un sport platit etc), ori te mai duci si pe la munca si parcul il vede in weekend, doar.
Nu stiu daca meditatiile, sedintele de calarie, orele de muzica, cursurile de dans sunt o forma de socializare si pot duce la o maturizare deplina. Sunt medii formale, cu lideri formali si oarecum controlate. Mi-e teama ca ne crestem copiii ca pe plantele de sera. Daca ceva va merge prost le va fi foarte greu, si noua la fel, daca o sa apucam. Cumva, candva lucrurile se intamplau oarecum natural, responsabilitatile si drepturile veneau treptat, La fel, isi cucereau locul in "societate" pe baza a ceea ce erau ei si mult mai putin pe baza aceea ce aveau sa a ceea ce erau parintii.
Majoritatea copiilor din vecini, si bineinteles si cei doi mici (a IV-a) ai nostri sunt dusi cu masina la scoala. Aceeasi scoala la care parintii lor mergeam pe jos sau cu bicicleta indiferent de vreme. Piticii nostri mai merg cu bicicleta, dar pe altii nu i-am vazut. Si aici e complicat că legal nu e voie, In fine, am inventat un traseu pe strazi necirculate. Mergem cu ei pana ies de pe drumul principal si-i asteptam cand vin. Cum am zis , e complicat, și nu întotdeauna posibil, si daca n-ar sta bunicii langa scoala nu s-ar putea.
Si la dans merg cu masina, ca na, nu e timp, ploua, e frig, nu sunt drumuri, etc. Cel mare (14 ani) are ore pana la 15, ajunge acasa la 17, de unde timp? Mai e si accesul facil la filme, clipuri, SMS, What's up, site-uri de DESOCIALIZARE, si lipsa efectiva de interactiune reala, nu virtuala in medii necontrolate de adulti. Nu mai pot sa joace fotbal undeva unde se aleg singuri, se organizeaza singuri. Interactiunea directa intre copii, fara sa fie controlata de adulti e muult redusa. Nici n-ai unde sa-i lasi. Parca nu mai sunt copii pe lumea asta. Toti sunt cu parintii sau in casa. Cea mai mare problema e ca varsta ne face adulti doar in acte. Uitati-va cu atentie in jurul vostru. Vi se pare ca adultii din jurul vostru sunt adulti responsabili, sau sunt cam multi imaturi si neterminati. In plus sunt promovate sclipiciurile si toate rahaturile sunt o mare smecherie. Voi n-aveti probleme cu asta? Cum sa-i explici, sau sa-i impui sa fie singurul care n-are?
Cum se zice? Pe vremea mea... Unu era bun la fotbal, una era draguta, unu sau una era olimpic international la chimie, alta canta la chitara, o pereche erau cei mai tari dansatori din discoteca. V-ati intrebat vreodata copiii sa vedeti daca stiu numele tuturor colegilor (nume-prenume). Tineti cont ca nu sunt 36 in clasa.
Nu sariti pe initiator, nu stiu care sunt motivele lui dar e o lume complicata. Parerea mea este ca da, copiii pierd prea mult timp in casa. Facebook & ETC nu inseamna informatica si nici macar utilizare PC, nu au la fel de multi prieteni si cunoscuti cum aveau copiii de altadata, si le lipsesc multe abilitati, chiar si celor de la tara.

Quote

perioada mai mare de juma de ora in cursul saptamani
Voi va dati seama ce zicem, o juma de ora afara in timpul saptamanii? Ce zicea doctorul cand era bebelus? Cate minute la soare zilnic pentru vitamina D? Ne-am facut copiii mineri. Greu de rezolvat oameni buni, si cum am zis de la-nceput complicat. Incepeti devreme ca dupa ce au 14 ani nu mai suntem modele pentru puștii nostri și nici nu prea mai avem influență. Se educă singuri. Așa că scoateți-i afară de mici, nu juma de oră și încercați să-i imunizați la prostie.
Topicul era despre scosul afară. Așa e, sunt 100 de motive, dar pe lîngă asta găsim și 1000 de pretexte să ne ținem copiii închiși. Dar cred că e chiar mai grav că-i ținem în seră.

Edited by paul.bodea, 27 March 2016 - 21:18.


#30
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Inițiatorul pomenea ceva de un studiu.
Care studiu?
Făcut de cine?
Că nu am văzut nici un link.

#31
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View PostASCENDED, on 27 martie 2016 - 22:59, said:

Care studiu?
Făcut de cine?
de niste cercetatori britanici bineinteles :)...nu-i asta stereotipul?

#32
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 21.04.2012
Eu m-am mutat la casa cu curte, deci macar o problema am rezolvat-o. Cel mai apropiat parc e la 3 statii de autobuz si nu as duce copilul prin traficul de pe soseaua aglomerata, asa ca prefer sa iau autobuzul.

Din fericire, stau intr-un cartier la capatul caruia  e un lac, deci nu intra decat riveranii, asa ca vara e plin de copii cu bicle, role, trotinete. Mi-am luat si eu trotineta sa ma tin dupa fi-mea. Posted Image

@ initiator : tonul face muzica. Atunci cand o sa mai pornesti subiecte pe astfel de ton de "acuzator al poporului" din perioada stalinista, sa nu te miri ca esti luat in shuturi.

Later edit : nu am bunici la tara, dar chiar daca as avea, nu sunt de acord cu lasatul copilului acolo si luat doar in week-end. Doua saptamani in vacanta de vara e OK, mai mult nu.

Edited by Alka10, 28 March 2016 - 12:53.


#33
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View PostAlka10, on 28 martie 2016 - 12:30, said:

Later edit : nu am bunici la tara, dar chiar daca as avea, nu sunt de acord cu lasatul copilului acolo si luat doar in week-end. Doua saptamani in vacanta de vara e OK, mai mult nu.
Posted Image ...incredintarea copiilor spre crestere bunicilor e cea mai mare gresala care se practica pe plaiurile mioritice

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Putem vedea cu ochiul liber, nu avem nevoie de vreun studiu, ca lumea s-a schimbat, fata de acum 20 de ani. Am preluat obiceiurile vestice, cu bune dar si cu multe rele. Acum 20 de ani jocurile copilariei erau: "ratele si vanatorii", "flori, fete", "sotron", "de-a v-ati asunselea", "lapte gros", "fotbal", "tenis" samd. Acum jocurile copilariei se rezuma la cateva, majoritatea la Computer.

[ http://lolfunplanet.com/wp-content/uploads/2013/12/Children-Then-and-Now-500x711.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cat ma mai certau ai mei ca nu mai stiu sa dau pe-acasa.

#35
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View PostMembruAnonim, on 28 martie 2016 - 18:11, said:

Acum 20 de ani jocurile copilariei erau: "ratele si vanatorii", "flori, fete", "sotron", "de-a v-ati asunselea", "lapte gros", "fotbal", "tenis" samd.
Mai da-le draq ca au fost odata; tot repetati obsesiv cu ratele ale de parca ar fi fost un minunea minunile' jucam alea ca nu aveam alternativa; aveam doar Mihaela 5 minute de desene animate pe zi...care aveti nostalgii de astea puteti sa vi le bagati ...undeva

#36
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View PostOctavian_SK, on 28 martie 2016 - 16:44, said:

Posted Image ...incredintarea copiilor spre crestere bunicilor e cea mai mare gresala care se practica pe plaiurile mioritice

Negativ. Tot ce e mai bun in copilaria mea vine de la tara.

View PostMembruAnonim, on 28 martie 2016 - 18:11, said:

Putem vedea cu ochiul liber, nu avem nevoie de vreun studiu, ca lumea s-a schimbat, fata de acum 20 de ani. Am preluat obiceiurile vestice, cu bune dar si cu multe rele. Acum 20 de ani jocurile copilariei erau: "ratele si vanatorii", "flori, fete", "sotron", "de-a v-ati asunselea", "lapte gros", "fotbal", "tenis" samd. Acum jocurile copilariei se rezuma la cateva, majoritatea la Computer.

Lapte gros mi se pare cel mai cretin joc inventat vreodata.

View Post-Diana-, on 27 martie 2016 - 18:01, said:


A crescut numarul copiilor disparuti de acasa pe care nu ii mai gaseste nimeni in mare parte, plus ca vezi bine cat a luat amploare fenomenul drogurilor, al prostitutiei samd.


Nu-i asa, numai ca acum auzim noi de ei. Multi au disparut inainte de '89, multi s-au ranit sau au murit lasati de capul lor ,,cu cheia de gat". Un baiat pe care-l stiam eu si-a pierdut ochiul in urma jocului aluia cu cornetele.

Daca aveti timp vreodata:

https://copiidisparuti.wordpress.com/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate