Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Greu de ucis 2

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 01.01.2016
Daca va place Rambo, neaparat trebuie sa vedeti si "Greu de ucis 2 ",  o alta capodopera a cinematografie americanesti de actiune.
Titlul este putin superfluu, fiindca toti politaii americani supereroi sunt greu de ucis, ba chiar sunt atat de greu de ucis incat n-au voie sa moara pana la sfarstul filmului. Aici inutilitatea titlului te izbeste cu atat mai mult cu cat Greu de ucis 2 vine dupa Greu de ucis 1 in care eroul nostru a fost tot atat de greu de ucis ca in doi, adica nimeni nu l-a ucis si nu a oprit filmul inainte sa se termine asa cum stim ca se termina toate filmele de soiul asta: politaiul bun ii bate pe pe baietii rai.
Si ca in orice film de gen trebuie sa-i cautam de la bun inceput reperele fundamnetale, trebuie sa avem un politai supererou ocolit de toate gloantele, mai trebuie sa avem un negru sau/si o femeie care il ajuta in momentele decisive, sa respectam corectitudinea politca, aici ajutorul e mai putin vizibil, e mai discret, trebuie sa avem niste banditi rai care incalca la greu legea si trebuie adusi pe calea cea buna, adica trebuie ucisi, ca drrumul spre iad e pavat cu intentii bune si ne mai trebuie de asemenea multa, foarte multa actiune palpitanta, daca se poate salvari in ultimul moment cand tensiunea a ajuns in punctul culminant si asa mai departe.
Ca de obicei eroul nostru are de infruntat doi mari adversari aproape nelipisti din filmele americane de actiune: bandicul cel suparat si sistemul, sistemul plin de sefi idioti care il impiedica de regula pe marele erou sa casapeasca totul in jur.
Marele politai si bandicii se intalnesc din intamplare pe un aeroport ., Bruce Willis isi astepta nevasta sau cam asa ceva, nu stiu daca retin bine toate amanuntele , in timp ce bandicii puneau la cale evadarea unui dictator dintr-o tara latina. Americanii nostri fusesera in repetate randuri acuzati ca sustin dictaturile din America Latrina, asa ca n-ar fi fost rau un film in care sa ne arate ca sunt baieti buni si ca in realitate condamna dictaturile militare din America Latina sustinute numa`.,..de o banda de cretini din  armata , tradatori de patrie si mari iubitori de bani. Filmele americanesti fiind preponderent etice , mai mereu avem un bandic care are numai trasaturi rele ( de cele mai multe ori calca totul in picioare pentru bani ) si un mare erou la care totul e pur, etic si de cea mai inalta calitate morala, dragilor. Tocmai de aia marele nostru erou refuza  o invitatie facuta de o gagicuta bunicica, sa vedem noi ca marele politai american nu-si insala niciodata nevasta ( n-o sa vedeti vreun mare erou american care isi insala partenera , refuza sa ajute un copil aflat in dificultate etc) In scena apar si celelalte personaje consacrate ale filmului de gen ( politaiul idiot - politia aeroportului si in special seful si fratele lui umflat care din exces de zel il amendeaza pe marele erou de actiune, e prezent si pentru a da putin contrast, adica avem pe de o parte marele erou de actiune si pe de alta parte un idiotel bun numai sa taie chitante cu  amenzi, tradatorul , asta nu apare intotdeauna , de fapt cam toti bandicii nostri sunt tradatorii patriei muma, fiindca sistemul e putred si in lipsa marelui erou de actiune s-ar duce dracului , alti indivizi enervanti care sunt pusi pe acolo sa incurce treaba si sa transmita diferite mesaje cei mai multi sunt oameni de presa de data asta, fiindca nu-i asa in  goana lor dupa senzational dobitocii astia strica bunatate de treaba facuta de marele politiai , era sa nu ajunga sa omoare toti bandicii din cauza unuia care starneste panica, dar ce sa vezi pentru un oarecare exchilibru, tot presa il duce pana la avion in cele din urma ) . Eroul nostru lupta asadar pe doua planuri ca de obicei , cu marii bandici pe care ii face zob, ca din nou el e unu , dar aia sunt singuri , si cu limitele impuse de sistem , reprezentate de data asta de politia incompetenta a aeroportului. E o mica diferenta fata de ceea ce ne ofera in mod obisnuit filmul de actiune, sistemul ca obstacol e reprezentat mai cu seama de FBI , apar niste dobitoci din FBI care incurca marele politai local de actiunre si mai au si tupeul sa se creaza mari si tari, ca cica iei ie oameni cu carte , fra, iei le face ca la carte si nu tine iei seama de capcitatilii pe teatru de operatiuni ale celui ce nu stie, dar le face. Aici e o varianta mai soft a piedicilor sistemului reprezentate de militienii incompetenti .
Iese cu bataie si se trage , se trage mult , se dau si niste pumni si avem si celebrele scene in care bandicul are ocazia sa-l faca pe marele militian doar ca se intampla ceva, asta gaseste o solutie miracukoasa si scapa din dificultate. Sau daca n-o gaseste el , o gasesc regizorul si scenaristul , i se termina aluia gloantele. Sunt si scene , nu-mi aduc aminte daca in filmul asta, in care bandicul cel rau in loc sa-l impuste pe marele militian se apuca sa raza de el . II zice: "Aha , te-am prins, credeai ca scapi , no ? Ha ha ha ce ti-am facut ! " Si tot rade de el pana se intampla ceva , apare de regula o femeie sau un negru si-l impusca pe bandic sau gaseste marele erou o solutie miraculoasa. In filmul asta mi se pare ca i se termina gloantele bandicului., Se bat astia, trag la greu unii in altii, cad, zboara, se prabusesc, nu stiu ce, pana cand il prinde la interval bandicul pe marele erou. Si cand sa traga...ce sa vezi nu mai are gloante. Am zice ca marele erou are pile la regizor.
Eroul nu sta niciodata pe ganduri, trage un glont si pica cinci bandici.
N-are rost sa va mai descriu filmul, este superb, Bruce Willis ii bate pe toti, inclusiv pe tradatori, primeste ceva ajutor si de la un negrru , cateva informatii nu mare lucru , dar corectitudinea politica e respectata, si toti bandicii care au tradat patria muma si au lucrat cu dictatorii din America Latina, chiar daca a fost o decizie politica si nu o initiativa a unui grup de tradatori, dar asta e doar un film, mor...
Daca sunteti mari amatori de corectitudine politica va recomand "Greu de ucis 1" fiindca veti fi satisfacuti pe deplin., Acolo n-avem un singur negru care il ajuta pe marele erou , avem doi ! Mai mult , nici nevasta nu se lasa mai prejos, deci avem si femeia. Aici interventia in favoarea marelui erou e limitata , se reduce la curentarea tipului care starneste panica , dorind sa aiba exclusivitatea stirilor. E, in "Greu de ucis 1" e mult mai mult decat atat. De exemplu, cei doi negri intervin decisiv, mi se pare ca unul casapeste catriva banidici, sper sa retin bine, si mai mult acopera tot intervalul de greutate al populatiei de culoare, ca e unul foarte slab si unul foarte gras. Adica cum , numai negrul slab sa-l ajute pe marele erou de actiune politai ? Dar ala gras de ce sa fie discriminat ? Plus ca in "Greu de ucis 1" desi e mai putin spectaculos decat "Greu de ucis2 ", incompetenta sistemului care are nevoie de marele erou e mai bine subliniata. Vine un dobitoc , trimite o masina blindata pe care o fac terci bandicii si pe deasupra mai trimite si niste unii din trupele speciale la moarte, niste unii care sunt mai multi., Lupta pe al doilea front , ala cu sistemul , e mai bine conturata.
Un alt motiv sa vedeti filmul e Bruce Willis evident, tipul are haz. Ca orice om care se bate pe viata si pe moarte cu bandicii glumeste , rade, spune bancuri. Pai na , ce ai avea altceva de facut cand te bati pe viata si pe moarte si pe viata cu niste bandici, ca nu doar nu esti concentrat asupra actiunii ? Te tai la picior ? Spui si tu o gluma sa arati ca nu-ti pasa.
Foarte bune , vi le recomand si pe astea.

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
TLDR
Te-ai gandit sa pui si tu un link la trailer? O desscriere mai succinta? Cine crezi ca iti citeste tot caranatul ala?

#3
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
Wow, nu crezi ca te-ai trezit cam tarziu, cu circa 25 de ani?
Nu cred sa lipseasca di grila posturilor tv macar de 2 ori pe an!

#4
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,702
  • Înscris: 25.11.2014
Un trailer si 2-3 randuri despre film erau suficiente. Descrierea aia kilometrica e doar un super spoiler.

Edited by Serafim606, 24 March 2016 - 21:32.


#5
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
Critic de film, ce mai!

#6
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,792
  • Înscris: 08.02.2007

 TeoriaConspiratiei, on 24 martie 2016 - 21:25, said:

neaparat trebuie sa vedeti si "Greu de ucis 2 ",
De ce te-ai oprit la 2? 3-ul nu ti-a placut? 4?

#7
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,550
  • Înscris: 08.10.2007

 TeoriaConspiratiei, on 24 martie 2016 - 21:25, said:

...Bruce Willis isi astepta nevasta sau cam asa ceva, nu stiu daca retin bine toate amanuntele , in timp ce bandicii puneau la cale evadarea unui dictator dintr-o tara latina. Americanii nostri fusesera in repetate randuri acuzati ca sustin dictaturile din America Latrina, asa ca n-ar fi fost rau un film in care sa ne arate ca sunt baieti buni si ca in realitate condamna dictaturile militare...

Unde e situată America Latrină pe glob?
Mie mi-au plăcut filmele din seria Greu de ucis. Le-am văzut pe toate de nenumărate ori.

Edited by ammazon, 24 March 2016 - 21:36.


#8
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,273
  • Înscris: 13.01.2011
Cind incepi sa le prezinti si pe cele cu Sergiu Nicolaescu ?
,,Un comisar acuza " & restul.

Edited by crisstonne, 24 March 2016 - 21:35.


#9
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014

 crisstonne, on 24 martie 2016 - 21:32, said:

Cind incepi sa le prezinti si pe cele cu Sergiu Nicolaescu ?

Nu te prosti, ca se termina filele la softpedia, când incepe sa le faca rezumatu'...

#10
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014
Ce e ala bandic?

#11
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010
Suntem in 1990? Am uitat sa-mi potrivesc calendarul... Al meu arata 2016, da' citind review-ul de mai sus al filmului, imi dau seama ca am imbatranit 26 de ani, subit...

#12
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 01.01.2016

 ammazon, on 24 martie 2016 - 21:32, said:

Unde e situată America Latrină pe glob?
Mie mi-au plăcut filmele din seria Greu de ucis. Le-am văzut pe toate de nenumărate ori.

Greseala de tastare . :P

 MembruAnonim, on 24 martie 2016 - 21:28, said:

TLDR
Te-ai gandit sa pui si tu un link la trailer? O desscriere mai succinta? Cine crezi ca iti citeste tot caranatul ala?

A, credeam ca discutam despre filme, ne dam si noi cu pareluta despre ele. Le prezentam scurt si gata ? Ok, data viitoare voi fi scurt si cuprinzator.

#13
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
cred ca sunt in 'back to the future'......ma duc sa ma uit in calendar......

#14
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Initiator , trebuie sa recunosti ca gunoaiele astea de filme au totusi o calitate : pe seama lor se pot face parodii care merita toti banii ...daca n-ar exista seria Rambo&Co , n-ar exista nici Hot Shot , daca n-ar exista filme militiste cu mari militieni , n-ar exista nici Naked Gun ...asa ca totul se compenseaza ...Posted Image

LE : Mda , vezi Doamne ca ai comentat la un film vechi ...parca comentariul la filmul ala vechi nu s-ar potrivi la orice film nou de genul asta...
Acelasi gen de erou ,dar cu mai multe efecte speciale ... pui mai mult exploziv , pui mai multe cartuse , si iese banul mai gros - asta-i reteta !

Edited by tinel231, 24 March 2016 - 21:55.


#15
TeoriaConspiratiei

TeoriaConspiratiei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 01.01.2016

 Arianna-D, on 24 martie 2016 - 21:36, said:

Ce e ala bandic?

Unul pe care il bate de fiecare data marele militian american de actiune. Tre sa vezi niste filme sa vezi ce e.

#16
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

 TeoriaConspiratiei, on 24 martie 2016 - 21:43, said:

Unul pe care il bate de fiecare data marele militian american de actiune. Tre sa vezi niste filme sa vezi ce e.

Mai am de asteptat pentru unele, vreo 25-26 de ani, ca abia au aparut.

#17
GranTorino

GranTorino

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,208
  • Înscris: 19.03.2016
Cand apare Arnold ?
Ce filme facea asta...

#18
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,973
  • Înscris: 06.01.2006
inscris in: 2016
mesaje: 50 si ceva
subiect: antic, de pe vremea cand bunica era fata mare
concluzie: troll
[ http://www.adweek.com/prnewser/files/2014/02/Fat-Green-Troll.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate