Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

camere video Blackmagic URSA / URSA Mini

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012
Deschid acest topic care se adreseaza tuturor utilizatorilor camerelor Blackmagic Ursa si Ursa Mini din Romania. Va propun sa vorbim aici obiectiv, fara incrancenare, despre aceste modele scoase de Blackmagic.

#2
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
Despre ce anume vrei sa se vorbeasca ?
Esti utilizatorul unui astfel de model ?
Care sunt impresiile tale ?

Pentru mine sunt niste jucarele cu care iti poti face treaba decent, desi nu sunt utilizator de astfel de camere.

Edited by paso87, 22 March 2016 - 09:31.


#3
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012
Detin un model Ursa Mini 4K. Sunt curios daca cineva care detine acest model poate sa-mi spuna cum se comporta in low-light. Cum se comporta camera cu ISO setat la 800? Are FPN , cum eliminati noise-ul?

#4
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Din pacate singurul punct slab a lui URSA este in Low Light extrem. Senzorul S35 si rezolutaia 4K isi cam spun cuvantul in scenele cu adevarat Low Light. Consider ca A7sII  este mult peste URSA in Low light.In gama asta de pret nu exista nimic la rezolutie UHD care sa aiba performante in Low Light peste A7SII.Daca se vrea 10 bit se poate utiliza cu un recorder extern UHD.
Avantajul lui ursa este materialul RAW cu care se pot obtine rezultate uimitoare la tonare, inclusiv pe partea de noise floor.Pentru asta recomand Davinci.Este vioara intai.
URSA + A7S II(eventual cu recorder extern) fac casa foarte buna pentru mici productii cu aspiratii Cine.

Edited by geo123, 23 March 2016 - 11:49.


#5
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012
Pe low light Sony A7SII nu prea are rival. Poate cei de Panasonic cu GH4 ce-i mai concureaza, in aceeasi gama de pret. Revenind la topic, Blackmagic Ursa mini atunci cand are lumina suficienta mi se pare ca scoate o imagine mai cinematica decat A7SII. Problema este cum pot depasi acest "handicap" al Ursa Mini, in conditii de "low light", dar nu de "no light". In cazul evenimentelor, nu ai timp sa pui lumina si nici nu poti abuza de lampa de pe camera. Am urmatoarea dilema: sa-mi iau un obiectiv cine de la Samyang cu T 1.5 sau Sigma 18-35 Art f.18? Samyangul este putin mai luminos si este compatibil full-frame, dar nu are autofocus si nu comunica deloc cu aparatul: nu afiseaza setarile diafragmei, si nu afiseaza peakingul de focus pe display sau viewfinder. Plus ca fiind vorba de un prime, nu poti face zoom. Sigma Art  18-35  f1.8 pe de alta parte este un obiectiv mai putin luminos, chiar daca Ursa mini citeste o diafragma maxima de...1.7!!! (nu stiu cum de citeste o diafragma mai mica decat cea de 1.8 specificata de producator) si nu este full-frame. Avantajele sunt evidente: are autofocus, poti face zoom (transfocare), comunica cu aparatul, afiseaza informatiile despre deschiderea diafragmei si peakingul de focus pe display si viewfinder. Ce sa aleg?

Edited by m_moore, 23 March 2016 - 22:03.


#6
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Senzorul S35 de pe ursa are crop factor 1.4x si te incurca rau pentru ca ai nevoie de focale mici la filmare.Tie acolo iti trebuie un 16-35 cu stabilizare pe montura EF. Asa ceva nu ai sa gasesti la diafragmele dorite de tine.
Un obiectiv foarte bun e  Canon EF 16-35mm f/4L IS USM dar ce te faci ca e F4. Poti incerca un Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM dar nu are stabilizare si e nasol(e aproape imposibil de folosit in video). Mai e Tamron 17-50 cu F2.8 care e destul de decent pe ursa cu exceptia inelului de zoom care merge greoi.Daca nu Prime-uri....
De asta spun eu ca in lumina slaba e greu cu ursa.Pe FF altfel stau lucrurile.Eu din cauza asta mi-am luat A7S II.Intr-adevar renunti la Global shutter,Ergonomie,UHD@60p,SDI,RAW recording,4,6K si 4K DCI dar ai in schimb performante in low light si DR real de 14,1 stopuri de se i-a la tranta serios cu alde Alexa si RED(mai ales daca se folseste recorder extern in 10 bit I frame si S-LOG)
Momentan folosesc pe ea un Zeiss Distagon T 35mm F1.4 si este o bestie in Low Light.In lumina normala merg cu 24-70 F2.8 cu inel adaptor pe care il am  de la Canon.
Daca strang bani vreu sa-mi iau Zeiss 28-135 F4 OSS. Optica de exceptie,plaja focala buna, Servozoom,Stabilizare si pastreaza planul de Focus la schimbarea focalei.Pacat ca bijuteria costa foarte mult ca si Distagonul de altfel.
Camera idela ar fi ursa cu senzorul din a7s in varianta global shutter si 4,6K. Oricum nu cred ca va aparea asa ceva ca ar insemna sa o.....ARRI & RED si nu numai.

#7
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postgeo123, on 25 martie 2016 - 11:47, said:

Poti incerca un Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM dar nu are stabilizare si e nasol(e aproape imposibil de folosit in video).
De asta spun eu ca in lumina slaba e greu cu ursa.Pe FF altfel stau lucrurile.
Momentan folosesc pe ea un Zeiss Distagon T 35mm F1.4 si este o bestie in Low Light.In lumina normala merg cu 24-70 F2.8 cu inel adaptor pe care il am  de la Canon.

M-ai bagat putin in ceata ... De ce spui ca Sigma Art 18-35 mm f 1.8 DC HSM este aproape imposibil de folosit in video? Am vazut ca multi au accesorizat Ursa / Ursa Mini cu acest obiectiv, chiar daca nu are stabilizare si nu-i cel mai luminos cu putinta.
In alta ordine de idei, te rog sa ma lamuresti care-i legatura dintre full-frame si low light la modul general. Adica un obiectiv full frame precum Samyang 24mm T1.5 VDSRL II este mai recomandat doar pentru ca-i full frame si nu doar pentru ca-i mai luminos cu T1.5 = F 1.4? Sau te refereai strict la cazul Sony A7SII, care este recunoscut ca fiind cel mai bun aparat in low light?
Poti sa-mi detaliezi mai mult ce inel adaptor folosesti pentru obiectivul 24-70 F 2.8 Canon si la ce te ajuta pe Ursa, care are montura EF? Si din cate stiu eu acest zoom Canon nu are nici el stabilizare, corect?

#8
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Tu acum ce obiectiv folosesti pe ursa? Ai incercat sa vezi cum e cu unul fara stabilizare sau sa dezactivezi stabilizarea de pe obiectiv? Chiar si cu camera pe trepied orice vibratie se vede pe imagine fara OIS.
Depinde foarte mult ce filmezi. Daca lasi camera singura pe trepied si filmezi timelapse-uri si chestii de genul nu are importanta.Daca in schimb vrei sa manuiesti trepiedul  si obiectivul (zoom/focus/apertura) cu mana in timpul filmari o sa dea rau cu virgula direct proportional cu focala.La monopied sau filmat din mana e si mai rau.Cel mai corect este sa iei camera in desaga si sa mergi la F64 si sa testezi pe ea direct obiectivele sa te convingi singur cum e cu stabilizarea si unghiul de cuprindere vs focala la S35-ul tau.Tot prin teste la fata locului te dumiresti si care obiectiv e mai sharp si cu aberatii mai putine, precum si cum lucreaza inelele de zoom si focus.Ai sa vezi ca la care merg greu inelele o sa agate si o sa ai zoom in scari.
Un Zoom  Cine Luminos cu stabilizare si optica de buna calitate e o caruta de bani. Vezi Fujinon si Zeiss.

Referitor la Full Frame nu ai inteles.
Eu ma refeream la senzorul Full Frame de pe a7S fata de S35-ul de pe ursa care e crop 1.4x
Le fel nu ai inteles ca unghiul de cuprindere(incadratura) difera in funtie de marimea senzorului. De exemplu un fix cu focala de 24mm are un unghi de cuprindere mai mare pe Full Frame(adica este mai Wide) decat pe S35. 24mm pe FF  are acelasi unghi de cuprindere cu 17mm pe S35.Din cauza aste ti-am spus ca pe S35(ursa) ai nevoie de obiective cu focale mici pentru a avea unghi de cuprindere favorabil la interioare, peisaje etc...(Nu o sa poti filma o hora la restaurant cu 24mm pe S35 in timp ce pe FF poti)
Tot in avantajul senzorului FF este si sensibilitatea in Low light si DOF-ul mult mai ingust la acelasi unghi de cuprindere si apertura.Pe FF pot folosi fara probleme in Low Light obiective cu F4.Deja sub F4 pe FF discutam de obiective pentru Low light extrem cum e acel Distagon F 1.4 de care am pomenit in celalalt post.
Obiective foarte bune cu stabilizare si  F4(Chiar si 2.8) la  focale de la 24 in sus pe montura EF(canon) se gasesc destule(atat Canon cat si la altii Vezi 24-70 F2.8,  24-105 F4,  24-70 F4; toate sunt L si toate  au stabilizare) pe cand  cu focale de 16-35 si diafragme imense(1.x cum cauti tu) si sa mai aiba si stabilizare nu prea sunt.
Doar cateva Prime-uri si cam atat.De asta am afirmat ca e greu de gasit obiective( defapt nu prea sunt) pentru Low light pe S35.Trebuie sa te limitezi doar la prime-uri cu stabilizare in low light pe ursa.
Eu folosesc 24-70 F2.8 L IS ( care are stabilizare) pe a7S II (nu pe URSA) printr-un inel adptor din asta:http://www.f64.ro/pr...ny_E/index.html
In alta ordine de idei A7S are stabilizare in Body(in aparat); cu alte cuvinte pot folosi orice obiectiv (chiar daca nu are stabilizare) insa cand folosesc unul cu stabilizare lucreaza in tandaem cu cea de pe aparat si se obtin rezultate uimitoare.Pe ursa nu ai stabilizare in camera asa ca ti-am explicat in primul paragraf cum sta treaba.

Si inainte sa inchei vreau sa-ti mai spun ca in ecuatia cu Low Light-ul conteaza extrem densitatea de pixeli de pe senzor(adica marimea fotositilor). E una sa ai un senzor S35 de 2Mpx(cum e pe FS100; ca am lucrat si cu, camera asta) si cu totul alta unul de 8,4/12 Mpixeli cum e pe URSA.E clar ca FS100 are o sensibilitate in Low Light mult peste Ursa dar te rezumi la Full HD.Pe A7S am 12Mpixeli dar pe senzor FF, nu pe S35 cum e in cazul ursa.
Ursa lucreaza bine in tandem cu A7S. Acolo unde nu mai face fata Ursa bagi cu A7S.
Uite aici ce poate face A7S + Distagon F1.4 Asta e clipul care m-a facut sa cumpar A7S II si acel obiectiv si nu regret deloc.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GCIkqaDa0J8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
LE: Tine cont ca si Global Shutter diminuiaza expunerea.Activeaza rolling Shutter si seteaza unghiul cal mai mare posibil in raport cu FPS-ul si o sa vezi ca expunerea creste dar si motion blur-ul si artefactele de miscare se accentuiaza.
Stima.

Edited by geo123, 26 March 2016 - 20:24.


#9
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postgeo123, on 26 martie 2016 - 19:58, said:

LE: Tine cont ca si Global Shutter diminuiaza expunerea.Activeaza rolling Shutter si seteaza unghiul cal mai mare posibil in raport cu FPS-ul si o sa vezi ca expunerea creste dar si motion blur-ul si artefactele de miscare se accentuiaza.
Stima.

De unde pot face trecerea intre global shutter si rolling shutter? Eu la Ursa Mini 4K nu am vazut o setare anume in meniu, sau poate mi-a scapat mie. Ce am incercat, am umblat la shutter angle, am crescut de la 172,8 spre 360. Castig in luminozitate, dar daca am miscare in cadru se vede totul sacadat si blurat. Poti sa-mi spui de unde anume face tu trecerea intre global shutter si rolling shutter? Este posibil ca doar Ursa Mare sa aiba aceasta optiune?

Edited by m_moore, 27 March 2016 - 20:24.


#10
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,926
  • Înscris: 10.05.2006
Eu am lucrat cu ursa mare. Din ce am inteles la modelul nou Mini 4.6K au scos Global Shutter-ul.Nu stiu sigur daca si la versiune 4K veche.
Pentru FPS 50 shutterul trebuie pus pe 178,8 grade la modul general.In functie de scena, motion si iluminare  se poate micsora sau mari.

#11
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postgeo123, on 31 martie 2016 - 17:34, said:

Eu am lucrat cu ursa mare. Din ce am inteles la modelul nou Mini 4.6K au scos Global Shutter-ul.Nu stiu sigur daca si la versiune 4K veche.
Pentru FPS 50 shutterul trebuie pus pe 178,8 grade la modul general.In functie de scena, motion si iluminare  se poate micsora sau mari.
Ursa mini 4K are sigur global shutter. Insa nu stiu de unde din meniu se face trecerea in rolling shutter. Poti sa-mi spui pas cu pas unde in meniu ai aceasta optiune la Ursa mare?Eu stiu ca singura optiune din meniu legata de shutter se numeste "shutter angle" si de acolo poti mari luminozitatea, dar creste motion blur-ul.

#12
m_moore

m_moore

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 02.11.2012

View Postgeo123, on 26 martie 2016 - 19:58, said:

Obiective foarte bune cu stabilizare si  F4(Chiar si 2.8) la  focale de la 24 in sus pe montura EF(canon) se gasesc destule(atat Canon cat si la altii Vezi 24-70 F2.8,  24-105 F4,  24-70 F4; toate sunt L si toate  au stabilizare) pe cand  cu focale de 16-35 si diafragme imense(1.x cum cauti tu) si sa mai aiba si stabilizare nu prea sunt.
Doar cateva Prime-uri si cam atat.De asta am afirmat ca e greu de gasit obiective( defapt nu prea sunt) pentru Low light pe S35.Trebuie sa te limitezi doar la prime-uri cu stabilizare in low light pe ursa.
Ma gandeam sa-mi achizitionez fie un Tamron SP 15-30mm F/2.8 VC USD (montura Canon) sau un Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (montura Canon). Sigma are avantajul luminozitatii crescute cu 1 stop (f1.8 in loc de f2.8) iar Tamronul are avantajul stabilizarii imaginii si un unghi de cuprindere mai generos. Dilema mea cea mai mare este ca detin atat ursa mini cat si 5D mark III si  vreau o achizitie isteata care sa mearga pe ambele. Din punctul asta Sigma 18-35 nu prea este potrivit (merge pe FF doar la maximul de 35mm), dar imi face imaginea de pe ursa mini acceptabila in conditii de low-light, ceea ce cu Tamronul la f2.8 nu voi reusi fara iluminare profesionala. Tu ce ai alege?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate