Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Faculatea de electronica si telecomunicatii Bucuresti, informatii

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#19
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 Prien, on 21 martie 2016 - 22:19, said:

si niste fluor Ca sa am cu ce acolo sus..
E bun pentru dinti, ca sa zambesti frumos la dzeu cand te-o intreba de ce te luai de tanarul inginer impertinent si l-ai facut de cacao in loc sa il inveti si pe el ca nu te durea spinarea, dar asta e ...

#20
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 _-AppleS-_, on 21 martie 2016 - 13:56, said:

Ce pana mea sa conteze pasiunea, daca din pasiunea ta nu se fac bani nu conteaza nici cat negru sub unghie, iar tu vi aici sa ne explici cum trebuie sa fi atras erotic de electronica si telecomunicatii ca sa te duci acolo.
In conditiile societatii capitaliste, societatea iti impune pasiunile, nu poti fi pasionat de scrisul in nisip daca nu se face bani din asta.

AppleS, te înșeli amarnic, pasiunea ***este*** importantă pentru multe domenii, iar Electronica este unul din ele. Poate ca să fii contabil nu trebuie prea multă pasiune, pt că acolo se aplică niste reguli clare, dar ca să fii INGINER electronist, este obligatorie !
Nu poți învăța electronică și mai ales, nu poți face performanță în acest domeniu fără pasiune.

Poți cel mult să lucrezi în ceva network monitoring, instalare de echipamente, etc, joburi care-s mai mult de tehnician, chit că-s și destui ingineri angajați pe ele.
Dacă vii la facultatea asta se presupune că vrei să devii inginer, căci altfel, într-adevăr, materiile care se fac sînt greu de digerat. E aiurea să înveți proiectarea schemelor cu tranzistoare dacă tu știi sigur că nu vei face asta, pt că nu te pasionează și, implicit, nu vei face nici o performanță din asta. Ajungi să le urăști, e ceva garantat. Și e păcat.

Iar inginerul e un om care crează, care găsește soluții noi, este cel la care vin alții să-i lămurească de ce nu merge cutare chestie care, conform manualului, ar trebui să meargă. Dacă doar ai învățat (sau ai copiat) un curs, pe dinafară, nu vei ajunge să știi să le răspunzi...

Pt ințiator: facultatea de electronică este interesantă, dar NUMAI dacă te simți atras de electronică, și MAI ALES, dacă ești dispus să investești timp și efort în asta, fără așteptări imediate (adică trebuie să acumulezi un bagaj important de cunostințe de bază în anii mici, pînă să dai de materii mai frumoase și mai orientate spre o specialitate anume, în anii mai mari). De multe ori, rostul acelor cunoștințe din anii mai mici, se lămurește de abia mai tîrziu. Iar dacă ești unul care de abia și-a tîrît fundul printre nuștiu cîte restanțe, nu vei avea decît frustrarea că nu ai înțeles nimic din chestiile de bază și deci, nu înțelegi nimic din cele avansate și nu se leagă nimic !

Ți-o spune un inginer electronist, absolvent al acestei facultăți. Mai poți citi destul de multe pe topicul "politehnica bucurești" care are vreo 100 de pag sau mai mult și pe care am scris f. mult despre această facultate și despre automatică.

#21
TinMan

TinMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 02.08.2013

 _-AppleS-_, on 21 martie 2016 - 23:10, said:

E bun pentru dinti, ca sa zambesti frumos la dzeu cand te-o intreba de ce te luai de tanarul inginer impertinent si l-ai facut de cacao in loc sa il inveti si pe el ca nu te durea spinarea, dar asta e ...

Era vorba de fludor. :D

#22
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

 XON-XOFF, on 22 martie 2016 - 00:01, said:

Poate ca să fii contabil nu trebuie prea multă pasiune, pt că acolo se aplică niste reguli clare
Nici macar aici. Regulile nu-s clare de multe ori, nu le gasesti intr-un singur loc, trebuie sa te documentezi, sa vezi spiritul si nu litera legii, sa corelezi cu alte cazuri s.a.m.d. Fara sa te atraga, nu faci mare lucru in raport cu situatiile din practica.

#23
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 _-AppleS-_, on 21 martie 2016 - 23:10, said:

E bun pentru dinti, ca sa zambesti frumos la dzeu cand te-o intreba de ce te luai de tanarul inginer impertinent si l-ai facut de cacao in loc sa il inveti si pe el ca nu te durea spinarea, dar asta e ...
Tinerete, eu sunt vorbaret. Asa ca l-as fi invatat. Dar nu era sa ma duc sa ma rog de el. El trebuia sa vina sa se roage de mine. Era interesul lui sa "fure" meserie si sa devina indispensabil..
Pe de alta parte, cand ai un manual de utilizare si nu il citesti, desi are si poze, (pt ca vazusem ca e papagal), aici este priza, se baga in ea. Apoi se apasa butonul de POWER. si se aprinde ledul. Hai sa vorbesc englezeste RFM.
Ce sa ii mai spun tanarului inginer electronist care nici nu a bagat aparatul in priza? Ca se vine mai devreme la sedinta si se fac probe? Ca Ca ... Ca ..Ii spusesem si scrisem in intructiuni..Si la o adica e inginer ca si mine..Eu trebuie sa ma bazez pe el si el pe mine..Dar cand am auzit "Bine ca v-ati intors din concediu.." WAU.
Invata de la o hoasca batrana ca mine ca mistoul sau te rupe sau te face mai puternic. Iar la serviciu nu am chef sa tin pe nimeni in spate, asa cum impertinent imi scri matalica. La o adica e ce sa il tin eu  si sa nu ma tina el pe mine?
A, daca te blochezi, da. Dar trebuie sa spui am facut asta, am incercat asa, mai departe nu mai stiu, spanzurati-am..Si abia atunci esti OK, Pt se vede ca ai avut ideii, te-ai zbatut, dar poate ai o zi proasta..ca toti avem..Si de cate ori am plecat pe pista falsa..doar Dzeu mai stie..
Ba chiar recunosc ca am si ars piese, instrumente de masura, televizoare, surse.. Ca toti din bransa..Dar esecurile si mistorurile inghitie m-au intarit si impins inainte..Dupa ce am injurat, ba chiar am si plans, am facut disectia..S-a ars cutare. De ce? Pt ca scurtul facut de mine a obligat curentul sa o ia pe acolo..Aha..
Asa ca te compatimesc ca ai facut o facultate atat de frumoasa si atractiva si interersanta si vei iesi ...A, sa nu crezi matale ca mi-au placut toate materiile din facultate. Si nici profii. Dar m-am udat cu de toate..Asa ca pot face unei discutii la nivel basic oricand.
PS. Colegii mei s-au aaa "udat" cand au vazut ca am pus si poze, mai ales cu priza. Dar cand le-am spus pt cine era, le-a inghetat rasul. Mda, ceva dreptate ai si tu....Si daca o spune un tehnician despre un inginer e " nasol"..

Edited by Prien, 22 March 2016 - 09:42.


#24
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 neagu_laurentiu, on 22 martie 2016 - 07:34, said:

(despre contabilitate) Nici macar aici. Regulile nu-s clare de multe ori, nu le gasesti intr-un singur loc, trebuie sa te documentezi, sa vezi spiritul si nu litera legii, sa corelezi cu alte cazuri s.a.m.d. Fara sa te atraga, nu faci mare lucru in raport cu situatiile din practica.

OK, dar în practică îți trebuie mai multă pasiune pt a lucra ca inginer electronist decît ca contabil. Și mai multă pt a lucra ca instrumentist într-o orchestră, sau ca actor într-un teatru.

Sigur că la limită îți trebuie o oarecare pasiune pt a lucra în orice domeniu, deși tot la limită, este suficient să nu urăști din toată inima domeniul respectiv.

#25
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 TinMan, on 21 martie 2016 - 14:30, said:

Stimate prieten mai tînăr,
Îți scrie un împătimit în ale electronicii, am început pe vremea tranzistorului cu germaniu (pe vremea aceea un banal BC107 era un vis). Sfatul meu sincer este să nu alegi Facultatea de Electronică. Dacă nu ai ținut pistolul de lipit cel puțin 3-4 ani in mînă mai înainte, mai bine lasa-i pe alții.

Desi eu am tinut pistolul in mina si am lucrat inclusiv in depanari sint departe de a fi expert in pistoale d elipit. De fapt sa nu le vad.
Si bag mina in foc ca fac mai multa electronica decit viseaza mai toti pistolarii din lume.
Nu-ti mai spun de aia care fac algoritmi in Matlab si care nici nu stiu de la ce capat se apuca un pistol de lipit.

Quote

Bai nene, m-ati inebunit cu un destin si cu dorinte homoerotice dupa electronica, ce pana mea daca pe mine ma pasiona scrisul in nisip trebuia sa ma duc sa fac ce facultate ? Tu chiar nu pricepi ca in societatea capitalista de astazi, e vorba despre BANI ?

Cea mai mare parte din fostii mei colegi (eu n-am facut la Bucuresti, e drept) sint agenti de vinzari sau mai stiu eu ce un domenii comerciale.. cu unul m-am intilnit pe la inceputul anilor 2000 la un centru foto, supraveghea automatul ala de developat poze. Vremurile s-au mai indreptat dar daca nu ai nici o inclinatie spre electronica (fie pe partea practica care si e confundata cu tot domeniul  - chiar si de catre electronisti! -, fie pe parte teoretica, probleme, simulari, circuite etc) si daca nu din momentul 0 macar pe principiul "pofta vine mincind" cam asta e destinul...

 _-AppleS-_, on 21 martie 2016 - 15:05, said:

Prea tarziu, raul a fost deja facut. Mai am putin si termin. Sa-ti mai spun ca nu am tinut in viata mea un pistol/ciocan de lipit in mana? E total ok, in facultate nu a trebuit sa lipesc nimic, doar teorie pe hartie ...

In general vorbind e mult mai importanta teoria aia decit orice lipitura pe care o invata oricine in citeva zile sau saptamini de practica... bine, la tine nici teoria nu s-a lipit, ziceam in general.

#26
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008
Cand se fãcea pe bune, inainte de revoluție (anii 70-80), era cea mai grea facultate alaturi de electrotehnica si energetica. De fapt cei mai buni se duceau la unul din "cei trei E". Acum s-au mai schimbat lucrurile si s-a ales praful. Daca nu te pasioneazã mai bine nu te bagi.

#27
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 wizardofoz, on 23 martie 2016 - 03:29, said:

bine, la tine nici teoria nu s-a lipit, ziceam in general.
Dar de unde sti ca nici teoria nu s-a lipit?

#28
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 _-AppleS-_, on 23 martie 2016 - 09:55, said:

Dar de unde sti ca nici teoria nu s-a lipit?
Era un banc cu un vanator si un urs..care se termina cu morala ursului care spunea "eu de fapt cred ca tie iti place sa.."  .
Pt ca matale spui ca s-a lipit teoria de dta, te rog frumos si respectuos sa ma/ne uimesti.
Neagu laurentiu si XON-XOF, nu e pt voi. Si va rog sa ma iertati de repetitie..Dar chiar o vreau rezolvata..
Deci te rog pe dta, _-AppleS-_, sa rezolvi o problema cu 3 piese, adica 3 rezistente. pusa acum 4 ani.
Fa matale macar 4 montaje cu ele, legandu-le cum vrei dta..
Si desenezi schema nr 1 care se foloseste ca sa ..Dovada, aparatul de flaxurat turumbele
Schema nr 2 este de la manusa de box folosita la numaratul firelor de par al dnelor, Ma refer la parte de jos..
Acuma exemple mele sunt exemplificatoare, dar nu consider ca matatale trebuie sa inventezi apa calda si nici mersul pe jos. Si cred sincer in cultura, inclusiv cea tehnca
Deci daca imi pui sursa..AT, linkul. apoi precizezi in partea din stanga jos a schemei gasesti gruparea a 3 rezistente, e super Ok.
Apoi iei montajul si incepi cu formule clasice si banale, ca doar esti aproape inginer, de care s-a lipit teoria....
Ca sa nu fiu acuzat ca invit la folosirea surselor clasice o sa repovestesc ca acum aproape 26 de ani, prim luna mai 1990, fosta sefa, sarut mana, RIP, m-a surprins cu niste intrebari la care nu am avut replica.
Dupa ce am gandit niste prostii, m-am scufundat in documentatie.
Si a 2-a zi ii aratam ca , corectia semnalul de...  se face prin grupul, volumul al II-lea, pagina..., careul B4... Alt semnal, alt aparat, alte hartii..
Aproape un dosar plin, ca erau multe semnale si multe aparate..Asa ca s-a umplut  cu echipamentul nr 13, ..-da am avut si asa ceva-, 50, 90, etc..
Sincer, nu m-am uitat la hartiile pe care le scrisesem. Figura ei, dar si a colegilor era extrem de expresiva, adica "pricelles".
Asa ca a meritat pierderea dupa amiezii, a serii si a jumatate de noapte. Si mi-a adus transformarea postului de tehnician in cel de inginer..
Iar hartiile mele au ajuns sa fie folosite in mod curent, pana cand au devenit maronii de la cate degete fusesera puse pe ele..
Suces.

Ok, sperand ca macar matale vei rezolva plictistoarea problema, pe care inca nimeni nu a dus-o pana la capat integral, astept.
Sper ca nu mult si bine..

Edited by Prien, 23 March 2016 - 12:13.


#29
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
wizardofoz
Dta ai perfecta dreptate. Letconul si pistolul, adica depanarea sunt una, simularea si proiectarea alta.
Si sau esti doctor in depanare, dar doar pe anumite modele, sau visezi simularile si le faci cu ochii larg inchisi, hi, hi.
Ca ti-a placut una dintre parti, asta e. Nu conteaza p tca tot o ramura a electronicii sunt. Ideea e ca esti meserias in "craca" ta. .
Si cand eu iti trimit un proiect de PSpce si s(i)criu, nu stiu ce i-am facut de ce nu merge, dta trebuie sa imi spui, desteptule, ai gresit aici, eu am facut asa, acum apasa RUN si vezi ca o sa iti cante..
Am mai scris ca am pus banul pe monitor si degeaba..
caiuscorneliu
Asa era cu cei 3E, crema cremelor, Elita Elitei Elitiste..
Ma rog, noi cel de le la Electronica ne comparam doar cu Aviatia.
Dar cand am vazut cata matematica fac cei de la Electrotehnica, i-am respectat instant..

Edited by Prien, 23 March 2016 - 12:29.


#30
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 TinMan, on 21 martie 2016 - 20:11, said:

Bine măcar că ești sincer ...
Dacă și doctorii or face la fel, deja mă bate gîndul ca în caz de ceva, de banii de șpagă să cumpăr lumînări. Și tămîie. A, nu. Tămîie nu! Că mai rămîne ceva sacîz pe acasă și (sssssst ... îți spun un secret, pe care doar electroniștii îl știu: fumul de sacîz seamănă la miros cu cel de tămîie) n-are rost sa mai cheltui aiurea.
Iar cu lipitul, nu-i nici o pagubă. Păcat că nu-l mai aveți pe Bacifarov. Nu conta să știi să lipești, important era să-i cumperi cartea. Aia cu tehnologia lipirii. Vorba lui Creangă, săracul: "Mi ți li ni vi li me te îl o ... Cumplit meșteșug de tîmpenie, Doamne ferește!"

Evident ca si doctorii fac la fel, numai eu citi stiu...

 Viper97, on 21 martie 2016 - 19:30, said:

In primul rand nu am spus ca aleg facultatea aceasta din obligatie. Am intrebat cum este. Vreau sa imi fac o idee despre facultatile ce sunt pe profil real si as dori si o facultate mai buna, iar domeniul Retele si Telecomunicatii de la ETTI mi s-a parut interesant.
In al doilea rand sunt clasa a 10-a si mai am timp sa ma orientez. Cel mai bine ma descurc la materii precum fizica, matematica si informatica.
Si Prien, eu am dat un exemplu cum as vrea sa mi se explice.

Ti se explica degeaba ca cu notiunile de clasa a 10 nu o sa intelegi prea mult.
Oricum vezi ca-s destule facultati in occident (ba si in orient) cu cursurile pe net. PDF, video etc. Nu sint foarte diferite e ce e la noi, ca principiu.

#31
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 _-AppleS-_, on 23 martie 2016 - 09:55, said:

Dar de unde sti ca nici teoria nu s-a lipit?


Pai daca s-ar fi lipit teoria de tine ai fi ramas cu gura deschisa din uimire fata de geniul mintii umane, ca asa e cind intelegi lucrurile cu adevarat nu mieunai ca e naspa.
Da, in Romania facultatile de Electronica sint (si) asa cum zici tu.. in toate orasele nu numai in Bucuresti. Materie grea. Profesori dezinteresati, fara talent pedagogic si acriti. Materii irelevante si invechite. Materii de umplutura. Chestii nu numai extraordinar de grele dar complet inutile (de exemplu cursul care mi-a ramas in cap ca fiind cel mai greu a fost Electroacustica, numai functii Bessel si matematica nasoala.. .aplicatii? zero... oare citi ingineri electronisti ajung sa proiecteze incinte acustice?).
Dar intre toate astea.in cartile/materiile alea sint ingropate frinturi de geniu produse de omenire... chestii extraodinar de interersante care te lasa cu gura cascata. Concepte care nu sint doar teorie pentru fara ele nu s-ar fi putut face nimic din ce este electronica moderna.
Multe chestii sint pur intuitive in electronica, nu trebuie sa stii prea multe ca sa intelegi ce e aia un amplificator, dar multe alte chestii nu-s, inclusiv detalii constructive ale amplificatoarelor.
De aia zic ca daca tie ti-a ramas strict partea negativa si n-ai vazut diamantul cit oul din noroi, probabil ca nici n-ai cautat prea mult.

Revenind insa la intrebarea din titlu, este suparator in Romania ca nu se face nici o orientare profesionala a tinerilor. Eu recunosc ca am ajuns la electronica prin eliminare, adica din lipsa de altceva. Acolo m-am trezit intr-un domeniu care e extraodinar de vast. Iesind din facultatea aia poti sa faci si IT, si proiectare de circuite integrate digitale sau analogice (deja e o galaxie intre ele), si programare de controlere, si teroria comunicatiilor sau proiectare de sistem, si procesare numerica de semnal, si procesare de imagine, si sisteme radio, si ceva legat de telefonie celulara, nu mai zic de domeniile si aplicatiile pentru care construiesti ceva si pe care trebuie sa le intelegi.

Eu am 15 ani in meseria asta si daca nu mi-ar fi placut as fi innebunit de mult. Am avut ani in care am muncit 60-80 de ore pe sapamina. Am avut ani in care jumatate din weekenduri sau mai mult le-am facut la munca. Noptiu peste nopti pina la 4 dimineata, inclusiv smbata si duminica.
Am invatat enorm in ritm accelerat si cu toate astea trebuie sa stau cu mina pe carti si articole si sa ma duc la conferinte in continuu pentru ca sint enorm de multe lucruri pe care nu le stiu! Inclusiv chestii de interes imediat pentru mine, strict legate de ce fac.

Edited by wizardofoz, 23 March 2016 - 19:33.


#32
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

 wizardofoz, on 23 martie 2016 - 19:31, said:

oare citi ingineri electronisti ajung sa proiecteze incinte acustice?
Putini. Da' asta nu inseamna ca-i mai bine sa nu fi auzit, la nevoie stii de unde sa o apuci. In plus, cursurile alea inseamna si invatamant superior nu doar strict meserie aplicata pe un segment ingust.

 wizardofoz, on 23 martie 2016 - 19:31, said:

Revenind insa la intrebarea din titlu, este suparator in Romania ca nu se face nici o orientare profesionala a tinerilor.
De cand lumea, cine a dorit si i-a placut, a invatat (nu strict cursurile) si a reusit. Cine nu, nu. Cu toata orientarea de ar fi existat.

 wizardofoz, on 23 martie 2016 - 19:31, said:

Multe chestii sint pur intuitive in electronica
Nu asa-s cam peste tot ? Nu vad cum poti combina in anii astia o paleta larga de aspecte dar si aprofundarea lor !

Edited by neagu_laurentiu, 23 March 2016 - 19:45.


#33
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 neagu_laurentiu, on 23 martie 2016 - 19:39, said:

Putini. Da' asta nu inseamna ca-i mai bine sa nu fi auzit, la nevoie stii de unde sa o apuci. In plus, cursurile alea inseamna si invatamant superior nu doar strict meserie aplicata pe un segment ingust.

E adevarat, dar sint mult prea multe cursuri al caror nivel de detaliu depaseste cu mult posibilitatea de a fi angajat in slujba respectiva... Si mai rau este ca daca detaliile sint prea multe pina la urma de fapt ramii cu mai putin nu cu mai mult. De exemplu din cusrul ala de electroacustica nimeni nu a ramas cu aproape nimic.
Au mai fost curusuri d-astea de nisa (gen televiziune sau centrale telefonice) dar macar acolo sint niste elemente de cultura "generala" a electronistului sau idei si un mod de gindire pe care il poti aplica in alta parte.

Quote

De cand lumea, cine a dorit si i-a placut, a invatat (nu strict cursurile) si a reusit. Cine nu, nu. Cu toata orientarea de ar fi existat.

Da, dar de unde stii ca-ti place?
Cind aveam eu 18 ani si dadeam la facultate habar nu aveam (si nici nu era nimeni care sa-mi explice) in ce consta munca dupa facultatea aia. Si asta e o decizie care te afecteaza pe viata. Macar in alte tari mai ai o sansa, pentru exista conceptul de minor/major si poti sa iei cursuri in orice departament (=facultate). La noi pleci cu o facultate si dupa aia alegi optiuni care la fiecare pas te sepcializeaza si mai tare - uneori prosteste.




Quote

Nu asa-s cam peste tot ? Nu vad cum poti combina in anii astia o paleta larga de aspecte dar si aprofundarea lor !

Ba da, de asta sint lucruri interesante peste tot. Trebuie numai sa stii sa le vezi.

Edited by wizardofoz, 23 March 2016 - 20:16.


#34
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Donmnu de care s-a lipt teoria, va astept raspunsul la problema cu 3 rezistente.
Muult si bine..Prima joi dupa Miercurea Ciuc..Asteapta, dar nu fuma, pt ca fumatul dauneza. (ma rog, din 10 noiembrie 94 nu am mai fumat)

wizardofoz
Ca student la seral am avut ani in care m-am trezit la 05.00m-am spalat si am inghitit ceva. La 06.00 incepeam sa prestez ca electronost profesionist pana la ora 14.30, cand plecam spre faculate. Incepema la 17.30 si terminam la 21.30. Ajungema acas adupa 22.30.. Mancam ceva si apoi mai incercam sa mai invat, pana la maxim 24, cand aparea mama mea..Care ma trimitea sa ma culc..
Dar nu regret nicio zi. Pt ca descoperisem frumusetea electronicii .

Edited by Prien, 23 March 2016 - 22:27.


#35
Spk96

Spk96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.11.2013
Ipocrizie si filosofie de oameni batrani. Prien nu ne povestesti cum a fost in facultate? Daca a-i zice in fiecare post ar fi tare bine. Nu zici niciodata cum ca te-ar fi facut vreun prof de ras, dar in fiecare post ne aduci aminte cum l-ai facut tu pe unu de cacao in fata fabricii. De aia e Romania unde e, la absolut toate domeniile, fara exceptie, din cauza bosorogilor astora ca mereu fac pe desteptii.
Eu nu iti contest aptitudinile, cu siguranta esti bun la ce faci, dar degeaba...
@neagu_laurentiu, o atitudine burgheza, optimist la superlativ, probabil vreun patron sau ceva de genu'. Ai cunostinte care sunt profesori de sport, muzica, desen, absolventi de arte, etc... ? Sa castigi din domenii de astea macar 3000 lei net pe luna, slabe sanse...dar au facut ce le-a placut, asta-i important.

#36
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 Prien, on 23 martie 2016 - 12:12, said:

Ok, sperand ca macar matale vei rezolva plictistoarea problema, pe care inca nimeni nu a dus-o pana la capat integral, astept.
Sper ca nu mult si bine..
In calitatea mea de student, nu accept intrebari si probleme decat de la doctori si profesori universitari.
Daca ai inceput sa ai fantasme de megalomanie ar trebui sa te duci la control. Pana nu atasezi doctoratul nici nu discut, nu accept mistourile tale de probleme.

 wizardofoz, on 23 martie 2016 - 19:31, said:

Pai daca s-ar fi lipit teoria de tine ai fi ramas cu gura deschisa din uimire fata de geniul mintii umane, ca asa e cind intelegi lucrurile cu adevarat nu mieunai ca e naspa.
Da, in Romania facultatile de Electronica sint (si) asa cum zici tu.. in toate orasele nu numai in Bucuresti. Materie grea. Profesori dezinteresati, fara talent pedagogic si acriti. Materii irelevante si invechite. Materii de umplutura. Chestii nu numai extraordinar de grele dar complet inutile (de exemplu cursul care mi-a ramas in cap ca fiind cel mai greu a fost Electroacustica, numai functii Bessel si matematica nasoala.. .aplicatii? zero... oare citi ingineri electronisti ajung sa proiecteze incinte acustice?).
Dar intre toate astea.in cartile/materiile alea sint ingropate frinturi de geniu produse de omenire... chestii extraodinar de interersante care te lasa cu gura cascata. Concepte care nu sint doar teorie pentru fara ele nu s-ar fi putut face nimic din ce este electronica moderna.
Multe chestii sint pur intuitive in electronica, nu trebuie sa stii prea multe ca sa intelegi ce e aia un amplificator, dar multe alte chestii nu-s, inclusiv detalii constructive ale amplificatoarelor.
De aia zic ca daca tie ti-a ramas strict partea negativa si n-ai vazut diamantul cit oul din noroi, probabil ca nici n-ai cautat prea mult.
Revenind insa la intrebarea din titlu, este suparator in Romania ca nu se face nici o orientare profesionala a tinerilor. Eu recunosc ca am ajuns la electronica prin eliminare, adica din lipsa de altceva. Acolo m-am trezit intr-un domeniu care e extraodinar de vast. Iesind din facultatea aia poti sa faci si IT, si proiectare de circuite integrate digitale sau analogice (deja e o galaxie intre ele), si programare de controlere, si teroria comunicatiilor sau proiectare de sistem, si procesare numerica de semnal, si procesare de imagine, si sisteme radio, si ceva legat de telefonie celulara, nu mai zic de domeniile si aplicatiile pentru care construiesti ceva si pe care trebuie sa le intelegi.
Eu am 15 ani in meseria asta si daca nu mi-ar fi placut as fi innebunit de mult. Am avut ani in care am muncit 60-80 de ore pe sapamina. Am avut ani in care jumatate din weekenduri sau mai mult le-am facut la munca. Noptiu peste nopti pina la 4 dimineata, inclusiv smbata si duminica.
Am invatat enorm in ritm accelerat si cu toate astea trebuie sa stau cu mina pe carti si articole si sa ma duc la conferinte in continuu pentru ca sint enorm de multe lucruri pe care nu le stiu! Inclusiv chestii de interes imediat pentru mine, strict legate de ce fac.
Altul cu megalomanie, de ce nu concurati la premiul nobel mai desteptilor? Daca v-a placut asa de mult electronica si aveti vise umede cu ea, trebuia ca macar 4 doctorate sa aveti si sa predati materia, carti scrise si alte recunoasteri. Pana atunci doar papagalul e de voi, niste amarati cu megalomanie severa, in locul vostru nu as incepe asa sa rad de fiecare om care pare sub nivelul vostru, pentru ca nici voi nu depasiti mediocritatea, domnilor semizei cazuti pe pamant.

Edited by _-AppleS-_, 23 March 2016 - 22:45.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate