![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Este normal sa ai o varsta si sa arati mult mai tanar?
Last Updated: Dec 08 2017 10:58, Started by
MembruAnonim
, Mar 19 2016 20:08
·
0

Posted 19 March 2016 - 20:08

Nu stiu daca am adaugat unde trebie intrebarea , am 26 de ani dar arat foarte tanar de vreo 16 ani ,oare de ce ? o fi din cauza inaltimi sau ?
|
Posted 19 March 2016 - 20:32

danutz96, on 19 martie 2016 - 20:28, said:
Ia legatura cu petre, te va lamuri el cum merg pe aici treburile. Si vezi ca ai gresit aria. Endocrinologia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor glandelor endocrine – glande specializate care secreta hormoni. Printre cele mai frecvente afectiuni endocrinologice ce aduc pacientii la un consult de specialitate enumeram : patologia glandei tiroide (cea mai cunoscuta glanda endocrina in randul pacientilor) : hipotirodia, hipertiroidia (boala Basedow Graves), tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto), gusa nodulara. Frecventa tiroiditei Hashimoto este in crestere o data cu introducerea de rutina a determinarii din sange a markerilor specifici ai autoimunitatii. afectiuni ale glandei hipofize supranumita si ’’creierul endocrin’’ : adenoame secretante sau nesecretante, insuficienta hipofizara. patologia glandelor suprarenale : tumori secretante de catecolamine( feocromocitomul), de aldosteron ( sindromul Conn), de glucocorticoizi responsabile printre altele si de aparitia HTA de cauza endocrina . patologia glandelor gonadale : sindromul ovarelor polichistice, disfunctia erectila, infertilitatea. tulburari ale metabolismului fosfocalcic : hipocalcemia ( tetania, spasmofilia) si hipercalcemia. Dupa menopauza cand organismul femeii este privat de protectia hormonilor sexuali predomina tulburarile metabolismului osos : osteopenia si osteoporoza. Endocrinologia se ocupa de asemenea de tulburari de comportament alimentar de tip anorexia nervoasa, bulimie sau obezitate, patologii cu frecventa in crestere in randul adolescentilor. Afectiunile glandelor endocrine sunt complexe, pentru sustinerea diagnosticul fiind necesare pe langa un examen clinic amanuntit, analize de laborator specifice ( determinari hormonale) cat si investigatii imagistice : - ecografia tirodiana-pentru evaluarea dimensiunilor, structurii, vascularizatiei tiroidei si identificarea leziunilor de la nivelul parenchimului – noduli tiroidieni, precum si pentru necesitatea continuarii investigatiilor cu scintigrafia tiroidiana sau punctia cu ac subtire. - RMN, CT- pentru diagnosticarea tumorilor hipofizare, suprarenale - osteodensitometria (DEXA) reprezinta standardul de aur pentru determinarea densitatii mineral osoase. Aceste investigatii permit acuratetea si precocitatea diagnosticului, initierea unei terapii tintite cat si monitorizarea raspunsului la tratament. Unele afectiuni endocrine pot fi diagnosticate in faza subclinica iar prin diagnosticul precoce este impiedicata progresia spre boala manifesta si aparitia de complicatii. De exemplu: prin diagnosticul precoce al osteoporozei si initierea unei terapii antiresorbtive este impiedicata aparitia de complicatii- cea mai de temuta fiind fractura de col femural, care la varstnici poate fi chiar fatala. Bolile endocrine subclinice, in special cele tiroidiene, sunt obisnuite si frecventa lor creste cu varsta; daca ramin nediagnosticate, au consecinte nefaste asupra tuturor sistemelor organismului ducand la scaderea calitatii vietii. De aceea trebuie avut in vedere mai ales in prezenta unor simptome nespecifice efectuare si unui consult endocrinologic. de ce ar fi gresita intrebarea mea in aria asta? |
Posted 19 March 2016 - 20:32

Daca te iei dupa gura lumii (ce zice unu' si altu')... va fi vai si-amar! Fii tu insuti! Fii original!
Poti incerca o schimbare a fizionomiei (o alta freza, barba etc), a vestimentatiei. Ce inaltime ai? Ce greutate ai? Poti incerca sa faci un pic de sport. |
Posted 19 March 2016 - 20:39

hai sa punem problema altfel
cine ti-a spus ca arati de 16 ani? apoi vrem si noi sa stim cu arata un barbat de 16 cand are 26, sau whatever, pentru cercetare stiinfica, nu altceva. |
Posted 19 March 2016 - 20:41

MarianG, on 19 martie 2016 - 20:39, said:
hai sa punem problema altfel cine ti-a spus ca arati de 16 ani? apoi vrem si noi sa stim cu arata un barbat de 16 cand are 26, sau whatever, pentru cercetare stiinfica, nu altceva. credeam ca exista persoane cu o anumita specialitate in medicina pe aici ,aici oricine poate sa afirme orice ,asa poti induce in eroare usor pe oricine Lumianu, on 19 martie 2016 - 20:40, said:
Si eu, acum trimit reportul. |
Posted 19 March 2016 - 20:41

Posted 19 March 2016 - 20:43

Posted 19 March 2016 - 20:45

Ray25tm, on 19 martie 2016 - 20:08, said: Este normal sa ai o varsta si sa arati mult mai tanar? Afla ca femeile ar face, literlamnete, crima de om sa aiba problema asta. Faptul ca un barbat sau o femeie arata mai tanar/a decat e in realitate, se datoreaza fondului genetic. Exista si un cuvant pt. aceasta "problema", mignon la barbati si mignonă la femei. O dau ca exemplu pe Selena Gomez ! la 25-26 de ani arata de parca ar avea 14-15, maxim 16 ani. [ https://i.imgur.com/kM0Xydz.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://i.imgur.com/M5xfQUT.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://i.imgur.com/IhnQIJw.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://i.imgur.com/gkZHDGO.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 19 March 2016 - 20:46

Posted 19 March 2016 - 20:47

O fizionomie de copil nu tine de medicina . Am vazut un documentar sau am citit ceva nu mai stiu si clar statistica spune ca sunt anumite avantaje . Normal ca nu te ajuta sa ai un comportament infantil ( nu fac nici un apropo ) dar pt aspectul fizic zi mersi .
Edited by unucelalalt, 19 March 2016 - 20:51. |
Posted 19 March 2016 - 20:58

http://forum.softped...51813-danutz96/
http://forum.softped...051812-ray25tm/ http://forum.softped.../1006422-adisz/ http://forum.softped...051810-lumianu/ Aviz amatorilor. Situatia de fata poate avea mai multe cauze (dintre care, si cea genetica), alimentatie, vicii. Urmatorul mesaj offtopic, conotatie sexuala, cereri de poze sau jigniri se lasa cu suspendarea contului pentru cel putin 5 zile. |
|
Posted 19 March 2016 - 21:03

Posted 19 March 2016 - 21:49

@ initiator:
Dar tu, asa, te simti bine? Ai baterii de analize facute si au iesit in regula? Daca nu ai nici un fel de disfunctionalitati si te preocupa doar o [subiectiva] discrepanta intre aspect si varsta reala... oricum, adreseaza-te si unor medici. Aici e aiurea sa ceri opinii pentru ca apoi sa te si raportezi cumva la ele si sa procedezi in consecinta (foarte posibil eronat). Uita, DOAR CU TITLU DE EXEMPLU: persoane afectate de anomalii ale sangelui (hemofilie) pot avea aspect de persoana mai tanara in raport cu varsta reala (afirmatie venita din partea unui cadru medical de la Institutul de hematologie Fundeni). Dar repet si subliniez, mare atentie la cum te raportezi la asemenea afirmatii aflate pe net. Multa sanatate si sper ca problema ta nu are nici o determinare medicala! |
Posted 19 March 2016 - 21:52

Am 33 şi par de 26-28. Sora mea şi mama mea par şi ele mai tinere cu câţiva ani.
Am un unchi care pare cu vreo 6 ani mai tânăr. Am o fostă colegă din liceu cam de aceiaşi vârstă cu mine (diferenţă de ceva luni) care par de 28-29 (dacă nu chiar un pic mai tinere). Un vecin care are 34 pare de vreo 30-31 Da, când eşti tânăr e nasol. Când creşti în vârstă e bine. Edited by djl, 19 March 2016 - 21:58. |
Posted 19 March 2016 - 21:54

Si pe mine ma mai intreba cineva daca am peste 18 ani cand eu aveam 24, si ma intreba de buletin sa confirm, deoarece minorii aveau interzis acolo
![]() Nu le-am aratat buletin, m-au crezut pe cuvant. Intre timp, am mai imbatranit, nu s-a mai intamplat ![]() Edited by vubiv, 19 March 2016 - 21:55. |
Posted 19 March 2016 - 22:00

În anul 1 de facultate la Istorie când mă apropiam de 25 de ani (sunt născut în decembrie şi era prin octombrie - noiembrie) un coleg îmi zice "credeam că ai 18 ani"
![]() |
Posted 19 March 2016 - 22:32

Și ce e rău în asta?
La mine e invers. ![]() Am 22 și arăt de 30. Ce-i mișto e că unor fete le plac mai maturi. ![]() |
|
Posted 19 March 2016 - 23:02

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users