Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

drujba electrica 2016

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
athos1975

athos1975

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 18.03.2016
Salutam pe toata lumea,si o seara buna tuturor.
As dori daca se poate sa ma ajutati cu o parere OBIECTIVA,vis a vis de achizitionarea unei drujbe electrice.NU ma intereseaza decat modele:makita,bosch-albastru,oregon,hitachi,Bugetul se incadreaza undeva in jurul a 700-1000 ron maxim,iar ceea ce am de taiat in fiecare an este undeva in jurul a 15-25 metri steri pe an,lemn de foc pentru centrala proprie,stejar si fag,diametre15-35 cm.
EXCLUS DRUJBE CU MOTOR TERMIC.
P.S:STIU CA SUNTETI FANI STHIL SI HUSQVARNA,DAR AS RUGA SA POSTEZE SAU SA MA AJUTE OAMENI CARE AU DRUJBE ELECTRICE.
Va multumesc anticipat.

#2
crull

crull

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 792
  • Înscris: 10.01.2010
http://www.husqvarna...1-el/967547164/

#3
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004
Am Stihl cu motor termic, cum ai ghicit?!? :-D

Desi nu e in lista ta, iti recomand tot Stihl, au o gama de motoferastraie electrice foarte bune. Nu e pacat sa renunti la expertiza lor
legata de taiarea lemnelor in general?... Actionarea difera, iar restul e la fel, folosesc aceleasi lanturi elvetiene ca si cele pe benzina.
Poate gasesti un MSE 180 C la oferta. Si MSE 160 C ar fi bun. MSA 160 C e cu acumulator :-)

Am reparat o data un Bosch albastru pentru un amic (i se recomandase inlocuirea butonului dar de fapt
avea un contact imperfect asa ca a ramas cu butonul de rezerva) si mi-a placut cum e construit. Il folosea intensiv de mai
multi ani si era foarte multumit de cum isi facea treaba -- stabilimentul cu care colabora il obliga sa foloseasca motoferastrau
electric, din motive de zgomot (diferenta nu e chiar mare) si miros, altfel... Stihl-ul pe benzina era de baza si pentru el, chiar daca taia acasa in curte.

Alte marci nu cunosc indeaproape.

#4
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

 crull, on 18 martie 2016 - 22:48, said:

Asta o am eu si e cam cea mai buna electrica de pe piata ! Pentru fag si stejar merge greu ! Lanturile au dintii mici ca sa protejeze motorul ! Asa ....ceva brad merge , mici lucrari dar nu se compara cu o termica !!! Stejar 35 cm = Posted Image  !!!

#5
andrei_221

andrei_221

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,773
  • Înscris: 22.12.2006
din pacate ferestraiele electrice nu sunt o alegere buna pentru taiat lemne in mod regulat. Ele sunt mai multe pentru tamplarie. Si stihl si Husqvarna si altii au o singura mare deficienta, pinionul mare din reductor e de plastic. E logic pentru protectia motorului, dar la o masina de lemne uzura e deja suficienta.

Singurul mod de a evita uzura prematura (oricum se uzeaza) e sa inveti sa nu fortezi absolut deloc lama, sa nu "apesi" deloc pe el.

Edited by andrei_221, 18 March 2016 - 23:21.


#6
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Eu am avut un Bosch AKE 19 S si am taiat cativa ani(vreo 10) toate tipurile de lemn fara probleme. L-am imprumutat si a venit ars.
Am cumparat un Bosch AKE 40 S si este foarte bun, dar mai slab decat AKE 19 S. Daca nu fortezi si grija sa existe ungere , merge destul de bine.
Diferenta fata de 19 S (ce am observat eu) , viteza mai mica a lantului, lant care nu este Bosch, putere mai mica, nu am demontat-o sa vad daca are si 'plastice' suplimentare.

#7
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,927
  • Înscris: 02.02.2007
Am avut un bosch cu motor de 1,7kv, a mers perfect! inca merge, dar la fratele meu! Avea lant tip Husqvarna, ceea ce e ok!
Insa una cu motor termic e muult mai ok!

#8
LucaToni

LucaToni

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.02.2015
Detin Makita UC4020A , vechime 4 ani, utilizat in constructii cat si taiat lemne de foc .Sunt extrem de multumit , pana in prezent nu a avut nici un fel de problema.
http://www.dedeman.r...akita-40cm.html

#9
athos1975

athos1975

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 18.03.2016
Ideea este una singura,si de baza zic eu.
Nu sunt conditionat de timpi de taiere(in toate testele termicul are timp de 2-3 ori mai bun fata de electric),de curent electric nu se pune problema ca impediment,nu plec in padure,am prelungitoare,etc.;sunt un tip comod(drujba electrica dupa mine,necesita intretinere sumara,fata de termica),nu am nevoie de foarte multa forta pt lemnele care le am(15-35cm),un motor de 1800-2400w pe electric imi este arhisuficient;drujba se va folosi in medie 25-100 de ore de functionare pe an(media de taiere este pe an de 15-25 metri steri).De vreun an-doi tot caut si citesc pe forumuri,pe net,pe topuri si teste mondiale(youtube) dar inca nu sunt edificat pe deplin.Fac precizarea ca sunt inginer, cu 20 de ani vechime,ma pricep la constructii(am ridicat o casa in regie proprie).Astept in continuare pareri de la oameni care detin drujbe electrice.
CAUT CEA MAI FIABILA DRUJBA ELECTRICA

#10
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
athos1975, pai cum sa te documentezi de aproape 2 ani si inca sa n-ajungi la o concluzie ?!

Mergi frumos pe la niste magazine de profil, unde sa ai la dispozitie exemplare de la variate marci, pune mana pe fiecare in parte, bagale-n priza (evident, sub supravegherea unui reprezentant de vanzari de pe raionul in cauza) si vezi cum merg, asta ca sa-ti dai seama care-i feelingul pe care-l ai si cum se prezinta la nivel de ergonomie, aspect deosebit de important (cel putin pentru mine).
Unele au motor transversal, altele au motorul longitudinal, ei, pune mana pe cateva modele din ambele variante si vezi, din nou, cum ti se par.
Apoi, in vederea achizitei, ai grija ca modelul respectiv sa aiba protectie la suprasarcina, sa aiba o viteza a lantului cat mai mare, sa n-adormi langa ea (langa drujbele electrice exista si acest risc Posted Image ), eventual sa aiba un rezervor de ulei cat mai mare si, tot eventual, sa aiba si posibilitatea de-a regla debitul, una peste alta sa fie si ceva de firma, adica de-alde Makita, Bosch, Hitachi, Efco, etc., daca nu poti ajunge la Stihl sau Husqvarna.

Cat priveste fiabilitatea, acest aspect este intr-o foarte stransa legatura cu modul de utilizare dar implica si un dram (sau chiar mai mult) de noroc.
Din acest motiv, sa ai in vedere si posibilitatea foarte lejera de servisare, pentru atunci cand va fi cazul, sa nu te trezesti ca trebuie sa muti un munte ca sa faci rost de nu stiu ce piesa.

Cam asta ar fi !

In final, desi ai mai auzit acest lucru, ei bine, si parerea mea e ca-i munca un pic de sisif, sa tai lemne de 35cm diametru cu o drujba electrica.
Cei 15 - 25st de lemne cu diametrul de 15 - 35cm sunt distractie pentru ceva de genul MS341/361/H357XP SH, la 1200 - 1400lei, cu care-ti poti face treaba intr-o zi sau doua. Chiar si niste MS261/270/290/H346XP sunt niste monstruleti pe langa o electrica.

Totusi, ca sa limitezi riscul de-a te lua somnul, incearca sa pilesti mai mult limitatorii electricei, decat spune standardul (eu chiar si la o jucarie de MS211, de-acu' aproape 8 ani ii tin limitatorii la cel putin 1mm sub dintele taietor, cu o lama de 35cm, de fapt 31,5cm lungimea utila, asta fiindca peste 90% din lemnele de care "ma lovesc" au sub 15cm diametru si-n acest mod trece prin ele ca prin unt si nici nu trebuie s-apas deloc pe lama, deci aceasta se va uza/strica mai greu), asta fiindca o electrica fata de una cu motor termic are cuplu mult mai mare la aceeasi turatie (in conditile in care puterea e identica) fiindca motorul electric furnizeaza cuplul maxim de la turatie 0, nu variaza in limite foarte mari ca-n cazul motorului termic.

Edited by Protopopeus, 20 March 2016 - 11:31.


#11
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Am mai scris chestiile astea dar o sa le repet ! Utilizez sculele tot pentru uz casnic si la fel am spus de fiecare data ca "ce naiba imi trebuie mie nu stiu ce utilaje industriale" si "ce imi trebuie mie dureri de cap cu benzine , bujii , mizerie ,caaa e frumos si simplut sa bagi in priza ceva siii...gata se rezolva" .
Prima data am inceput cu un trimmer "made in Germany"Posted Image ! Super increzator am pornit la treaba ! M-am chinuit cu el si dupa 3-4 saptamani i-a crapat rola rotativa ! Merg la H...bach pentru garantie , imi spune ca motorul e bun ...deci exclus inlocuire , rola e in garantie dar trebuie sa platesc transportul ei caaa...e comanda speciala si ma costa cam cat trimmerul(cred ca transportul era facut de regina Angliei personal). Asa ca am transportat eu trimmerul la gunoi ! A urmat un electric Makita ...alta forta ...parfum dar tot cu ...firul dupa mine ! Am si o portiune de strada unde cresc buruieni mai "solide" si aici lucra cam "la deal" , firul de taiere trebuia schimbat mai des + un milion de prelungitoare dupa mine !
M-am riscat am luat un Stihl performant (multi bani) pe benzina ! Foarte fericit ! In curte tai pe fir de plastic , pe strada merg pe cutit ! Cateodata ma enervez ca dureaza mai mult sa-l pregatesc decat munca...pare ca...de fricaPosted Image , se taie singure! Deci am dat banii de 3 ori sa-mi iau...ce TREBUIE!
Masina de tuns ! La fel...mergeee electrica !!! Am inceput cu cel mai puternic Bosch electric ! Cand era iarba mai mare...dadea putin in greu , roti mici,deplasare greoaie , golit des rezervorul de iarba , ture multe(are suprafata de taiere mica) + cabluri dupa mine , mai mult stateam sa aranjez cablurile decat sa tund ! M-am enervat si am luat o Makita pe benzina ...tunsul a devenit o placere...iar pe Bosch...bani aruncati !
Freza de zapada...noooormal electrica ca ...am putin de dat ! Stat cu grija la cabluri sa nu intre zapada , functionalitate redusa ...daca zapada era peste 20 de cm si nu proaspata si mai uda..nervi siii bani aruncati ! Achizitionat benzina...rupePosted Image !
Pot continua... !
Drujba ! Tot asaaa eu nu am nevoie de taiat paduri...bla bla bla...e buna electrica ! Achizitionat cea mai buna Huski de pe piata ! Taiat crengi , scanduri , barne de brad , lemne de pana in 10 cm ! Daca lemnele se usuca bine chiar si bradul mai gros te rupe cu nervii ! Stateam cu 3 lanturi ascutite permanent ...de rezerva imi amintesc cand mergeam cu 4 lanturi la ascutit... privirile amuzate ale celui de la service...care mi-a aruncat o data "sefu...cand v-am spus ca cea termica nu se compara cu jucaria"  !!! Achizitionat cu eforturi financiare mari Stihl profesionala ! Acum ma jocPosted Image! Cred ca o las si nepotilor ! Vechea Huski electrica o folosesc doar la chestii rapide !
Chestia e ca poti sa o folosesti si pe cea electrica tot asa cum unii pot sa taie un pom gros cu un fierastrau de briceag ! Dar asta inseamna doar tenacitate si placerea lucrarii si nu sa-ti rezolvi rapid si usor o problema !
Succes in alegere !

Edited by FAP, 20 March 2016 - 15:12.


#12
eta_ozn

eta_ozn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 10.06.2010
De ce nu ti cumperi/construesti un circular cu masa care este net superior oricarei "drujbe electrice" ?

Edited by eta_ozn, 20 March 2016 - 20:22.


#13
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

 eta_ozn, on 20 martie 2016 - 20:20, said:

De ce nu ti cumperi/construesti un circular cu masa care este net superior oricarei "drujbe electrice" ?
Motivul se numeste MOBILITATE ! Cu drujba tai cand vrei si unde vrei ! Ia taie tu un pom cu circularul Posted Image ! Ocupa si loc si trebuie sa vii cu lemnele...dupa circular .

Edited by FAP, 21 March 2016 - 11:36.


#14
willrock252000

willrock252000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 25.02.2011
Urmeaza cat de curand parca,sa aduca la lidl drujba electrica,urmariti ofertele cei interesati..
Un pic de off topic:nu dati idei traznite doreilor,sigur unu va trece la fapte(taierea arborilor cu circularul :) )
Era pe net unul ce si facuse motocoasa ...dintr un flex...asa ca va rog prudenta

#15
athos1975

athos1975

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 18.03.2016
willrock,stiu si ce model de drujba se va baga la lidl....am vrut s-o cumpar asta iarna...sincer,nu prea am fost multumit...
Apreciez raspunsurile colegilor si va multumesc la toti...eu am cerut postari de la oameni care chiar au drujbe electrice si le-au bagat la treaba....asta doresc de fapt...sa-mi pot face si eu o parere...am cautat forumuri peste tot despre drujbe electrice de la noi din tara si sincer nu am gasit...decat pareri vagi si subiective....chiar nu pot crede ca in tara asta nu sunt oameni care detin drujbe electrice...refuz sa cred...cand ma gandesc la fiabilitate...ma refer la utilizari normale...nu la fortari sau batai de joc....ca este si logic si practic sa crape...inca mai astept postari...exclus second-handurile si drujbe cu motor termic

#16
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
In acest ritm si cu aceasta abordare nici peste inca 2 ani nu te vei improprietari cu o astfel de unealta, athos1975 !
De fapt, daca zici ca de-atata timp te documentezi si inca n-ai cumparat nimic, poate ca nici n-ai nevoie cu adevarat de una...

Ai obtinut deja pareri de la mai multi posesori de diverse modele, de pe la cateva marci, ai obtinut si tot felul de alte pareri, legate de drujbele electrice si nu numai, ai obtinut si sfaturi de cumparare, s.a.m.d.
Mai departe, ce mai doresti ?!

Mergi si cumpara una si cu asta basta, ca o drujba electrica nu-i chiar Enterprise, e un amarat de motor electric legat la o lama cu lant si care mai actioneaza si-o pompa de ulei. Totul imbracat frumos in plastic. Toate au cam acelasi design, cam aceeasi greutate, aproximativ aceleasi puteri, cam aceeasi turatie, s.a.m.d.
Despre fiabilitatea aia, ti-am zis: uita de acest concept, fiindca variaza de la individ la individ. Daca eu imi cumpar o drujba, o tin frumos in garaj si mai tai la cateva luni cateva vreascuri de lemne, voi lasa acea drujba mostenire si pentru inca 2 generatii, daca ma pun ca Dorel si-o bag la lemne dintre cele mai groase, ii pun al mai ordinar ulei de ungere, eventual mai si uit de el, apoi trag de ea fara s-o las deloc sa se raceasca, pot avea "bafta" s-o faram de la prima caruta de lemne.
Am si eu la tara o.......cunostinta (ca nu-i chiar vecin) pasionat, in general, de drujbe, are doua electrice si doua pe benzina.
Dintre cele electrice, una e Stern si una o alta chinezeasca la 300lei de culoare rosie, habar n-am cum se numeste ca nu scrie pe ea.
Pe cea Stern a tinut-o cred ca vreo 10ani si-n urma cu ceva timp s-a stricat butonul ala de pornire. Cum n-a gasit sa-l inlocuiasca, i-a pus un intrerupator ca de veioza, ca oricum nici inainte n-avea pornire lina si tot functioneaza. Insa, nu cred ca taie nici o ora pe an cu ea. Pur si simplu n-o foloseste.
Pe cealalta o are, de asemenea, de vreo 4 - 5 ani. In urma cu vreo 3 ani i-am cerut-o si eu sa tai niste fag gros, pe la vreo 30 - 50cm diametru, ca are lama de 45cm si motor de 2400W (asa scrie pe el), astfel am crezut ca ma descurc mult mai usor decat cu jucaria mea MS211, cu motor de 1,7kW si lama cu lungimea utila de 31,5cm (35 e catalogata). Si-am si facut vreo doua taieturi cu ea, insa turatia scade dramatic in sarcina, mai ales la acea grosime, si-am zis c-adorm langa ea, in plus, dupa doar cateva taieturi s-a-ncins de-am zis ca iese fum din ea. Asa ca mi-am bagat picioarele si m-am chinuit cu jucaria mea de le-am terminat.
Vecinul o mai foloseste din cand in cand sa mai taie cate-o creanga la cate-un prun, mar, etc. prin curte, atata tot.
--------------
Ti-am zis: mergi frumos pe la niste magazine de profil, pune si tu mana pe una, fa-ti o impresie, porneste-o, taie un lemn cu ea (eventual vii cu el in sacosa, nu-i nimic de ras) si iei o decizie. Propriul feeling nu poate fi inlocuit de-o parere pe un forum.

Edited by Protopopeus, 24 March 2016 - 09:50.


#17
daniel_21g

daniel_21g

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 29.05.2007
Vă Salut!  
Eu am un Bosch Ake 40 18 s de vreo câțiva ani... Am tăiat cu ea cam 80 metri steri de fag în total (cam  15 pe an aproximez) . Sunt foarte mulțumit de ea...s-a comportat de minune pana acum dar și eu am întreținut-o ... vaselina la pinioane... ascuțit des lanțul. ..nu am fortat-o și am tăiat în general lemne groase de 20-30 cm diametru. Pana acum nu am avut niciodată probleme cu ea, pinioanele și lama se prezintă bine... ce sa zic...își face treaba.
Mulțumesc!


#18
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Intrebare-ntrebatoare (daca tot suntem la drujbe electrice): oare care-o fi motivul in baza caruia producatorii de motofierastraie electrice se limiteaza sa faca modele cu o viteza a lantului atat de mica, sau, ma rog, mult mai mica decat cea a unuia cu motor termic ?!!!

Daca ar construi ei drujbe electrice cu o viteza a lantului in jurul a 20m/s, acele produse ar fi mult mai competitive, in raport cu cele clasice, n-ar mai fi atat de puturoase, blegi, n-ai mai adormi langa ele.
Iata, Husqvarna, cu modelul 536Li XP au facut o mica bijuterie, care se ia la tranta lejer cu modelele clasice, de putere asemanatoare, si asta fiindca i-au crescut viteza lantului la 20m/s.

Unde mai pui ca o drujba electrica de aceeasi putere cu una clasica si cu aceeasi viteza a lantului, ar fi clar avantajata in fata celei din urma, datorita faptului ca motorul electric dezvolta cuplul maxim permanent, pe cand la cea clasica variaza dramatic in functie de turatie.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate