Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Vodafone lanseaza noua oferta Wi-...

Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...
 Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...

R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator
 Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...
 Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...

Windows Defender recuperare
 

Tema Wordpress

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
bystefu

bystefu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 26.11.2014
Salut !

De cateva zile mi-am gata nasul in acest cms,incercand sa-mi fac propriul template, unul de filme.Insa cum toti stim ce se intampla la inceput,ma confrunt cu cateva probleme,nelamuriri.

Am creeat paginile,meniurile de navigare,postarile,etc. Acum insa as dori sa clasific articolele(filmele) pe ani,de genul site.com/year-2010 sau site.com/year/2010 si sa fac un query cu filmele din acest an.

1. trebuie sa fac o pagina "year"? dar daca o creez,cum citesc valoarea ceruta? "2010"

De asemenea,am urcat o pagina php in directorul temei mele,insa la accesarea ei,ma trimite pe index.

2. cum as putea face o pagina.php sa mi-o afiseze,oarecum individual de wp?Sau ce modalitate exista?

Structura mea,in index sta cam asa:

<?php get_header(); $loading = new incarca; $postare= new postare;; ?>
<div class="row">
<?php //start loading
	 if(is_category())
	 {
		 $loading->load('categorie.php');
	 }
	 elseif(is_page())
	 {
		 $loading->load('pagina.php');
	 }
	 elseif(is_single())
	 {
		 $loading->load('post.php');
	 }
	 else
	 {
		 $loading->load('alte-pagini.php');
	 }
	 ?>
</div>
<?php get_footer(); ?>

Se observa ceea ce am incercat sa fac, insa variabilele din header.php nu-mi sunt citite,trebuie sa le redefinesc. Bine,asta nu e problema majora,nu ma deranjeaza foarte tare.
In alta ordine de idei, am deschis alte teme care au logica asemanatoare,insa in paginile incarcate in functie de tipul lor,de exemplu "categorie.php", am vazut ca se reapeleaza get_header();, desi el a mai fost odata folosit in index.php, iar teoretic ar trebui sa fie valabil si in paginile incarcate.

3. De ce s-a folosit aceasta metoda?

Sper sa duc proiectul la final,cu ajutorul vostru.
Multumesc frumos !

#2
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Pentru pagina cu an vei avea simplu site.com/2016.
In cazul asta e posibil sa necesite ca sa revizui posturile actuale si sa le modifici data postarii sa coincida cel putin anul lansarii (daca nu cumva coincide deja), eventual poti sa preiei data exacta de pe IMDB si vei putea avea si pagini pe an/luna/zi.
Si in cazul asta nu va mai trebui sa te complici sau sa intampini probleme la update deoarece folosesti functiile din core Wordpress, nu faci nici o modificare.

Cred ca o idee mai buna ar fi sa folosesti ca path pentru posturi site.com/2016/Captain-America-Civil-War, pentru ce vrei tu ar fi cel mai ok.

Edited by vubiv, 18 March 2016 - 08:53.


#3
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,637
  • Înscris: 10.12.2006
Pentru listarea pe ani fa categorii.
De pagina php separata de ce ai nevoie? Ce nu poti face direct in cms?

#4
maxtron_69

maxtron_69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 18.08.2010

View Postbystefu, on 18 martie 2016 - 08:40, said:

Salut !

De cateva zile mi-am gata nasul in acest cms,incercand sa-mi fac propriul template, unul de filme.Insa cum toti stim ce se intampla la inceput,ma confrunt cu cateva probleme,nelamuriri.

Am creeat paginile,meniurile de navigare,postarile,etc. Acum insa as dori sa clasific articolele(filmele) pe ani,de genul site.com/year-2010 sau site.com/year/2010 si sa fac un query cu filmele din acest an.

1. trebuie sa fac o pagina "year"? dar daca o creez,cum citesc valoarea ceruta? "2010"

De asemenea,am urcat o pagina php in directorul temei mele,insa la accesarea ei,ma trimite pe index.

2. cum as putea face o pagina.php sa mi-o afiseze,oarecum individual de wp?Sau ce modalitate exista?

Structura mea,in index sta cam asa:

<?php get_header(); $loading = new incarca; $postare= new postare;; ?>
<div class="row">
<?php //start loading
	 if(is_category())
	 {
		 $loading->load('categorie.php');
	 }
	 elseif(is_page())
	 {
		 $loading->load('pagina.php');
	 }
	 elseif(is_single())
	 {
		 $loading->load('post.php');
	 }
	 else
	 {
		 $loading->load('alte-pagini.php');
	 }
	 ?>
</div>
<?php get_footer(); ?>

Se observa ceea ce am incercat sa fac, insa variabilele din header.php nu-mi sunt citite,trebuie sa le redefinesc. Bine,asta nu e problema majora,nu ma deranjeaza foarte tare.
In alta ordine de idei, am deschis alte teme care au logica asemanatoare,insa in paginile incarcate in functie de tipul lor,de exemplu "categorie.php", am vazut ca se reapeleaza get_header();, desi el a mai fost odata folosit in index.php, iar teoretic ar trebui sa fie valabil si in paginile incarcate.

3. De ce s-a folosit aceasta metoda?

Sper sa duc proiectul la final,cu ajutorul vostru.
Multumesc frumos !
2) Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Vrei sa afisezi o pagina total independenta de WP, pur si simplu nu mai pui get_header() si get_footer().
Mai tre sa studiezi si
define('WP_USE_THEMES', false);
include "wp-blog-header.php";


Daca ceea ce vrei sa spui este daca poti afisa o pagina cu un aspect total diferit ca celelalte, da, poti afisa un template diferit la nivel de pagina, categorie etc.

Poti si header/footer sa incarci diferit pt diferite pagini, de ex folosind IDul paginii: get_header($name), get_footer($name) etc o sa incarce fisierul footer-name.php.

Pt o categorie, se incarca in ordine:

1) Daca exista, un fisier numit category-numecategorie.php
2) daca category-numecategorie.php lipseste si ID ul categoriei e 8, e cautat un fisier category-8.php
3) daca category-8 lipseste, se incarca category.php
4) daca category.php nu exista, se incarca archive.php
5) daca archive.php nu exista, se incarca index.php

Dupa cum vezi din partea in bold, cred ca asta se intampla la tine.

Ti-am dat mai sus mecanismul pt categorii, dar e similar si pt front page, si pt Post-uri si pt pagini etc.

Edited by maxtron_69, 18 March 2016 - 11:45.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate