Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Inchiriere masina Italia (sfaturi)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
buryck

buryck

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 25.09.2008
Buna ziua, asi dori sa inchiriez o masina din Italia (Florenta), 3-4 zile in mai.

Am mare nevoie de parerile si sfaturile celor care au mai inchiriat in alta tara, de preferat chiar tara in cauza. Ce firma de rent sa aleg, pe ce site pot face o rezervare, informatii legate de asigurare si depozit, costuri ascunse, etc.

Raspunsurile voastre mi-ar fi de mare ajutor, multumesc.

#2
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Mergi pe firmele consacrate (Hertz, Sixt etc) si, daca se poate, asigurare full

LE fa rezervarea direct pe site-ul lor

Edited by Octavian_SK, 17 March 2016 - 04:17.


#3
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 30.07.2007
Se zice ca e mai bine sa folosesti un card de credit, nu unul de debit. Ba chiar se pare ca unele firme accepta numai card de credit. Nu-mi dau seama cum le pot deosebi.
LE: cardul cu care faci rezervarea trebuie sa il ai la tine cand ridici masina; ti se va bloca suma in cont si banii vor fi trasi abia cand se emite factura finala, daca imi amintesc bine.
De asemenea, unii spun ca, din cauza ca suntem romani, li s-a cerut sa prezinte ca masura de siguranta un al doilea card. Mie nu mi s-a cerut dar l-am avut la mine.
Asa cum ai fost sfatuit mai sus, inchiriaza de la o firma consacrata, pe pagina lor de internet. Ba mai mult, as zice sa folosesti versiunea in limba tarii in care inchiriezi sau o alta versiune straina (franceza, engleza). Mi s-a parut ca tarifele in versiunea romana sunt putin mai mari.
Eu am gasit la Avis o oferta buna, vezi ca au o sectiune "Avis 360" care include asigurare completa, fara fransiza.
Citeste contractul inainte sa il semnezi, mai gresesc si ei...mie nu-mi inclusesera asigurarea, le-am aratat pagina tiparita de pe net si s-a rezolvat.
Eu am insistat sa mi se faca factura finala cand am predat masina ca sa nu am surprize cu privire la eventuale neconformitati descoperite ulterior; de obicei factura o primesti abia dupa cateva zile in contul de utilizator.
Drum bun!

Edited by crocko.dilul, 17 March 2016 - 05:57.


#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Sau Europcar.

Google dupa oferte, reduceri, cupoane, etc. Vezi in orice caz cind te decizi rezerva online.

#5
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 16.12.2003
Salut,

O idee: Fa-i poze la masina cand o iei. Un amic a avut o problema la predare, vroiau sa-l puna sa plateasca o zgarietura undeva pe spolier langa proiector. O si platea, dar i s-a parut extrem de ciudat cum de angajatul a venit la masina si s-a dus glont la locul cu pricina. S-au certat un pic si au renuntat sa la pretentii. Fa-i 4 poze si o sa ai o siguranta in plus.
Cumpara-i asigurarea maxima, preturile pentru despagubiri sunt extrem de mari.

Cred ca la card e problema tipului de card fizic: Cele printate versus cele embosate. La credit sunt doar cele embosate. La debit sunt si d-alea printate si pe alea stiu ca nu le accepta peste tot. Am un card de debit in euro si e embosat, nu am intampinat probleme.

#6
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,852
  • Înscris: 14.08.2007
Trebuie sa ai un card de credit pe numele soferului cu o rezerva suficient de consistenta pe el (mie mi-au luat garantie in Italia vreo 1100 de euro pentru o masina mica). Va dura un pic pana iti deblocheaza acea rezerva, asteapta-te sa fie blocata inca 3-4 saptamani dupa ce predai masina, deci e bine sa ai rezerve serioase pe card altfel risti sa ramai fara bani :)

Eu am inchiriat de la Locauto in Italia si am avut o experienta foarte buna ... masina era noua (din acel an, 7000 km), un Nissan Micra simpatic, procedura de checkin/checkout a fost simpla si rapida (am inchiriat prin rentalcars.com). Si eu am fost un pic stresat ca poate o sa fie ceva probleme pentru ca sunt roman (cum am mai auzit la altii) dar nu a fost nici o problema.

#7
mynameismada

mynameismada

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,739
  • Înscris: 05.09.2005
Eu am inchiriat acum o luna de la Avis. Am rezervat pe avis.ro, am selectat asigurare full Avis 360(am luat o masina clasa B - Opel Corsa si costa 45 euro cu franciza si 80 de euro cu asigurare full - perioada 3 zile).

Nu am avut nici o problema, am ridicat masina(am platit cu card de credit 180 de euro initial - 80 de euro inchirierea si 100 de euro depozit pentru cazul in care aduceam masina cu intarziere, fara rezervorul plin etc). La final, am adus masina inapoi, nici nu s-au uitat de zgarieturi, doar sa fie rezervorul plin si mi-au retras de pe card doar cei 80 de euro.

Masina a fost foarte ok, curata, aproape noua - cred ca aveam vreo 20.000 de km.

Deci din punctul meu de vedere, recomand Avis.

Edited by mynameismada, 17 March 2016 - 10:04.


#8
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
Am inchiriat in aeroportul din Bologna de la Europcar. Pretul a fost ok. Si eu obisnuiesc sa verific atent masina la preluare si sa fac si poze daca am la ce.

#9
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,141
  • Înscris: 05.12.2002

View Postcrocko.dilul, on 17 martie 2016 - 05:52, said:

Se zice ca e mai bine sa folosesti un card de credit, nu unul de debit. Ba chiar se pare ca unele firme accepta numai card de credit. Nu-mi dau seama cum le pot deosebi.
Se blocheaza o suma pentru eventuale daune (cum zicea cineva mai sus, i-au blocat 1100E). Mie in .fr mi-au blocat in jur de 100E pt. un Ka (varianta noua).
Acest lucru (blocarea unei sume fara a o incasa) se poate face numai pe cardurile de credit, din acest motiv nu sunt acceptate cardurile de debit.

#10
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009
Problema stă așa:
Folosește unul din aceste două saituri: http://rentalcars.com, sau http://carrentals.co.uk.
Acestea caută la mai multe firme și-ți dau toate prețurile, ai de unde alege.
Pentru închiriere, trebuie să ai permis de conducere valabil în țara respectivă (pentru Europa, permisul obținut în România este valabil) și vârsta între 21 și 70 de ani. Dacă nu te încadrezi în limite, ori trebuie să plătești în plus, ori nu merge deloc. La unele firme, vârsta minimă este de 25 de ani.
Pentru închiriere, ai nevoie, obligatoriu, de un card de credit. Deci nu merge cardul tău de salariu. În plus, cardul trebuie să fie pe numele șoferului.
Pe card se blochează o sumă ce reprezintă așa-numitul excess, plus alte mici sume. Excess-ul este o franșiză (atenție, franșiză, nu franciză, cum spunea careva mai sus; asta e altceva), pe care o plătești în cazul în care ai un eveniment, restul plătește asiguratorul.
Dacă vrei să scapi de riscul de a plăti acest excess, iei asigurare full, pentru care, evident, plătești mai mult, uneori mult mai mult. De exemplu, la ultima deplasare făcută de mine, în Malta în februarie, închirierea unei mașini mini a costat o sumă incredibil de mică, 6 € pe zi, dar excesul era de 1800 €. Ca să scap de exces, ar fi trebuit să plătesc 61,5 € pe zi, adică de mai mult de 10 ori.
În alte țări diferența e mult mai mică, dar sumele de plecare sunt mai mari.
De exemplu, acum doi ani am închiriat o mașină în Franța pentru o săptămână și am avut un Ford Focus cu 240 € în total, asigurare full și mi-au blocat pe card doar 100 €, reprezentând asigurarea lor că le duc mașina cu rezervorul plin, așa cum o primisem. E drept, era extrasezon, în februarie, pe Coasta de Azur.
Alte condiții privesc faptul că roțile, geamurile, oglinzile nu sunt asigurate în asigurarea de bază și, dacă vrei să le asiguri și pe ele, mai plătești ceva în plus.
De asemenea, dacă vrei al doilea șofer, scaun pentru copil, portbagaj, GPS, pentru fiecare plătești în plus.
Oricum, citește cu atenție condițiile, înainte de a face pasul decisiv.
În final, trebuie să-ți spun că este posibil ca folosirea mașinii închiriate să-ți dea mai multe bătăi de cap, față de avantaje.
În primul rând, costurile mari (taxe autostrăzi). Apoi, parcările (recomandate sunt cele subterane), trebuie să te documentezi unde parchezi, inclusiv dacă hotelul are parcare proprie (de obicei, cu plată în plus). În al treilea rând, în orașele italiene, în zona centrală, istorică, accesul cu auto este interzis (așa-numita zonă ZTL), deci trebuie să lași mașina la margine și să te duci pe jos. Amenzile pentru intrarea în această zonă sunt mari!.
Așa că eu îți sugerez să iei în calcul folosirea mijloacelor de transport în comun. Mai ales că italienii au rețeaua feroviară foarte bine pusă la punct! Și. în plus, poți bea liniștit o bere pe căldurile deja mari în mai ... Posted Image
Drum bun și decizii înțelepte.
P.S. Despre ZTL Firenze, citește aici: http://www.accessibi...na/firenze.html. Mai sunt și alte saituri, dă o căutare pe Google, cu termenii „ZTL Firenze”.
Știu pe cineva care a intrat în ZTL la Pisa fără a avea permis. Peste șase luni, s-a trezit că i-a venit amenda acasă: 150 €. Posted Image

Edited by stancosty, 17 March 2016 - 11:42.


#11
buryck

buryck

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 25.09.2008
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, voi pune in practica sfaturile voastre.Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate